Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 1

Av  Robin Oldberg , den 2 januari 2018

Veckans Topp 3 är tillbaka! Denna vecka med en ny del i E.L. James ”Fifty Shades”-serie, en bok om antiinflammatoris livsstil, och en bok om den fantastiska Malala – anpassad för yngre läsare. Läs inlägget här.

Det nya året kickstartas med en ny bok i ”Fifty Shades”- serien, denna gång följer vi händelserna från Christian Greys perspektiv. Romantik, erotik och drama utlovas – om du älskade de andra böckerna i serien så kommer du även att älska denna bok. I Hälsorevolutionen: Vägen till en anti-inflammatorisk livsstil har författaren, journalisten och entreprenören Maria Borelius rest jorden runt för att pussla ihop vetenskaplig information om en antiinflammatorisk livsstil. Hon har träffat ledande forskare, gurus och fitnessspecialister för att hjälpa dig att få ett gladare och sundare liv. Den sista boken dennna vecka är boken ”Malala: flickan som stod upp för rätten att gå i skolan och förändrade världen”. Boken handlar om Malala och hennes gripande kamp för flickors rätt till skolgång, kvinnors rättigheter, och hur hennes resa startade med krig och förtryck i hennes hemland. Boken om Malala är som sagt skriven för unga läsare och den bjuder på exklusiva bilder och material om hennes historia och hur hon förändrade världen.

Veckans Topp 3

1. Mörkare: Femtio nyanser av mörker enligt Christian, av E.L. James

E.L. James författarkarriär startade egentligen i och med att hon såg den första Twilight-filmen. Efter att ha sett filmen fångade bokserien hela hennes intresse och hon sträckläste hela bokserien ett antal gånger under endast ett par få dagar. Detta var startskottet, därefter beslutade hon sig för att för första gången i hennes liv skriva något – det blev en typ av föregångare till Twilight-serien. Det var här som E.L. James för första gången upptäckte och kom i kontakt med fenomenet ”fan-fiction”. Det blev till slut två fanfiction böcker om Twilight-serien, de två böckerna publicerades som Kindle-böcker under hennes pseudonym ”Snowqueens Icedragon”. I starten av 2009 började hon sedan att skriva på den första Fifty Shades-boken.

av E L James
Danskt band, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 86 kr.
  ( 209,00 kr. )
Mörkare : femtio nyanser av mörker enligt Christian , av E L James
Beskrivning:
Deras heta, sensuella affär slutade i hjärtesorg och anklagelser, men Christian kan inte få Anastasia Steele ur sitt huvud, eller sitt blod. Fast besluten att vinna tillbaka henne försöker han trycka undan sina mörkaste begär och sitt behov av fullständig kontroll, och älska Ana på hennes egna villkor.
Men grymheterna från hans uppväxt förföljer honom, och Anas beräknande chef, Jack Hyde, vill ha henne för sig själv. Kan Christians terapeut Dr. Flynn hjälpa honom att konfrontera sina demoner? Eller kommer hans före detta, den egoistiska Elena, och Leila, hans tidigare undergivna, vars hängivenhet går bortom allt förnuft, dra ner honom i det förflutna?
Om Christian lyckas få tillbaka Ana, kommer han kunna behålla hennes kärlek trots det mörker han bär på?
Genom Christians egna ord och tankar låter E L James oss återuppleva den kärlekshistoria som har fängslat miljontals läsare världen över.

 

2. Hälsorevolutionen, av Maria Borelius

Maria Borelius har mycket på sitt CV, hon är bland annat journalist, författare, företagare och före detta tv-programledare samt moderat riksdagspolitiker och statsråd. Hon har en fil. kand i fysik, biologi och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Borelius började arbeta på Sveriges Television 1989 där hon var en av fyra programledare för programmet Trekvart. Hon har även lett vetenskapsprogrammen Nova, Vetenskapens värld och Vetandets värld. Som författare har Borelius bland annat utgivit en rad populärvetenskapliga artiklar och böcker, samt böcker om föräldraskap.

av Maria Borelius
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 229,00 kr. )
Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten , av Maria Borelius
Beskrivning:
Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och upplevde en allmän känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska. Som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap, och hon reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det handlade om mat och träning men också om känslor, solnedgångar, långlevnadssekter och urgamla indiska hälsokurer. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.
Nominerad till Publishingpriset 2018 för bästa fackbok.
Vinnare av Stora ToppHälsapriset 2018!
Utsedd till Årets hälsohjälte av 1,6 miljonersklubben!
---
MARIA BORELIUS är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet Nova, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon har en fil.kand i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.

 

3. Malala : flickan som stod upp för rätten att gå i skolan och förändrade världen, av Malala Yousafzai & Patricia McCormick

Malala Yousafzai är endast 20 år gammal. Ändå har hon mottagit epiteten utbildningsaktivist, rättskämpe och Nobelpristagare. Malala är född och uppvuxen i Pakistan, i en del av landet där Talibanerna tagit makten. Hon är länd för sin aktivism för flickors rätt till utbildning, något som ledde till att hon i 2012 utsattes för ett mordförsök utfört av talibantrogna, Malala sköts i huvudet och i nacken men överlevde otroligt nog. Attentatet skedde efter att hon vägrat gruppens förbud mot flickors rätt att gå i skolan. 1 oktober 2013 tilldelades hon Sacharovpriset för tankefrihet, och I 2014 tilldelades Yousafzai Nobels fredspris tillsammans med Kailash Satyarthi. De fick priset för sitt arbete mot förtryck av barn och unga människor och för deras kamp om rätten till utbildning för alla barn. Hon var vid tillfället 17 år och blev därmed den yngsta någonsin att mottaga priset.

av Malala Yousafzai,...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Malala : flickan som stod upp för rätten att gå i skolan och förändrade världen , av Malala Yousafzai, Patricia McCormick
Beskrivning:
Malala Yousafzai var bara tio år när talibanerna tog kontroll över hennes hemstad i Pakistan. De sa att musik var ett brott. De sa att kvinnor inte längre fick gå till marknaden. De sa att flickor inte fick gå till skolan. Under sin uppväxt i ett en gång lugnt område i Pakistan lärde sig Malala att stå upp för det hon tror på. Trots terrorism och hot så kämpade hon för sin rätt att få utbildning. 9 oktober 2012, miste hon nästan livet på grund av sin kamp. Hon blev skjuten rakt i ansiktet på bussen på väg hem från skolan. Ingen trodde att hon skulle överleva. I denna utgåva av hennes bästsäljande memoarer, speciellt anpassad för unga läsare och innehållande exklusiva bilder och material, bjuds vi in i den märkliga historien om en flicka som redan som litet barn kände att hon ville förändra världen och gjorde det.

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!