Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans topp 3

Veckans topp 3

Av  Robin Oldberg , den 10 oktober 2017

En blodisande ungdomsserie inspirerad av svensk folktro och två nervpirrande deckare i två vitt skilda miljöer – spännning, drama och skräck – det är dags för veckans topp 3!

Denise Rudberg är tillbaka med ännu ett äventyr med Marianne Jidhoff. Den omåttligt populära deckarhjältinnan kämpar denna gång med sin nya roll som chef för utredningsgruppen, samtidigt som familjehemligheter i Stockholms finrum börjar nystas upp. Måns Kallentoft är tillbaka med sin elfte bok om kriminalinspektör Malin Fors – en spännande bok där Malin utsätts för prövningar både i arbetet och privatlivet. Måns Kallentofts böcker om Malin Fors har hyllats av kritiker, mycket tack vare hans egesinniga version av våra klassika "Scandinaviska deckar".  
Den sista boken i veckans topp 3 är bok 9 i PAX-serien. Livet i en småstad är inte alltid så lätt, fråga bara bröderna Alrik och Viggo. PAX är ett actionfyllt drama för mellanåldern om magi, serien utspelar sig mitt i dagens Mariefred – detta är den nionde delen i ett magiskt urban fantasy-epos i tio delar. Serietidningen är skriven av Ingela Korsell och Åsa Larsson, och ritad av Henrik Johansson.

 

1. De sju som såg av Denise Rudberg

Densie Rudbergs "Elegant crime" genre var det helt första av sitt slag när hon 2010 släppte Ett litet snedsprång, den första delen i en serie. 2011 kom Två gånger är en vana och i 2013 kom del tre: Bara tre kan leka så. Rudberg har även skrivit flera ungdomsromaner, och medverkar frekvent i TV, hon deltager bland annat i SVT:s kulturpanel, har deltagit i TV4:s Let's Dance, och nu under hösten deltager hon även i SVT's På spåret. Hon hade även ett TV-program tillsammans med författarkollegan Camilla Läckberg.  

av Denise Rudberg
Kartonnage, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 158 kr.
  ( 229,00 kr. )
De sju som såg , av Denise Rudberg
Beskrivning:
I husen på Stockholms finaste gator döljs många familjehemligheter. När läkaren Folke Bergman kallas till ett skyddat kvinnoboende för att ta hand om två kvinnor som behöver läkarvård, vet han inte att det kommer leda till att hemligheten ur hans förflutna snart kommer att hinna ikapp honom.
Marianne Jidhoff försöker landa i sin nya roll som chef för den externa utredningsenheten när hon tillsammans med kriminalkommissarie Torsten Ehn, kriminalassistent Augustin Madrid och deras två nya kollegor får ett larm. En mycket känd idrottsman har hittats död, och man misstänker att det rör sig om ett mord. På ytan hade mannen en perfekt tillvaro med en framgångsrik karriär och ett lyckligt äktenskap. Då utredningen fördjupas får Marianne dock höra rykten om att mannen inte varit en så underbar make som det verkat. En otäck sanning om våld och övergrepp bakom stängda dörrar börjar visa sig, och snart är ingenting som de först trott.
Sjunde delen i Denise Rudbergs Elegant crime-serie är här. Den ovanliga men mycket populära deckarhjältinnan Marianne Jidhoff är tillbaka. Denise Rudberg tar oss än en gång med in i guldfoajéer och sammetsklädda salonger. Krypande spänning och elegant underhållning i en värld där en vacker yta döljer många mörka familjehemligheter.

2. Bödelskyssen av Måns Kallentoft

Måns Kallentoft vann den svenska motsvarigheten till en Whitebread Award för sin debutroman Pesetas. Kallentoft fann litteraturen efter att han som fjortonåring drabbades av en allvarlig sportskada. Kafka, Hemingway och George Orwell öppnade nya världar för honom, världar som kunde utforskas ifrån sjukhussängen. Vägen till författarskap tog honom igenom reklambranschen, journalistiken och Madrids undre värld. Det sistnämnda var den huvudsakliga inspirationskällan till just debutromanen Pesetas. Första delen om Malin Fors, Midvinterblod, blev snabbt en bästsäljare, som idag har sålt över än 300 000 exemplar endast i Sverige.  

av Mons Kallentoft
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Bödelskyssen , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Mons Kallentofts böcker om kriminalinspektör Malin Fors har sålts i över tre miljoner exemplar och älskas av läsare världen över.
I Bödelskyssen är Malin tillbaka i Linköping efter en uppslitande tid som sambandsofficer i metropolen Bangkok. Hon har lyckats hålla sig nykter, men är rastlös och behöver ett komplicerat fall för att hålla begäret efter alkohol stången.
Så kapas ett plan på Linköpings flygplats och Malin och hennes kollegor kastas in i det största gisslandramat i Sveriges historia. Över fyrtio män, kvinnor och barn hotas till livet av kaparen som har tagit sig rätten att bestämma över andras liv och död. Men kan några få liv offras för att rädda många?
Kapningen blir en tragisk händelse som får efterverkningar under lång tid framöver. När sommaren når sin kulmen exploderar Linköping i ett grymmare våld än staden någonsin skådat. Malin måste försöka stoppa en mördare som hela tiden hotar att slå till igen, och som ständigt ligger steget före.
Bödelskyssen är del två i deckarkungen Mons Kallentofts nya serie om Malin Fors, inspirerad av de fem sinnena. Den första delen i serien, Djävulsdoften, hyllades av kritikerna, liksom hans tidigare böcker om Malin.

3. PAX: Maran av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Spänningsförfattaren Åsa Larsson har tillsammans med författaren Ingela Korsell, som också forskar i pedagogik, skapat serien PAX. Serien har tecknats av Henrik Jonsson som bland annat tecknar Batmanserien för serietidningsjätten DC Comics i USA. Både Åsa och Ingela är bosatta i Mariefred och de tror att stadens idyll skapar en solid och spännande grund till det otäcka som utspelar sig i serien – serien är inspirerad av våra nordiska myter och den svenska folktron.

av Åsa Larsson, Ingel...
Kartonnage, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 81 kr.
  ( 149,00 kr. )
Pax. Maran , av Åsa Larsson, Ingela Korsell
Beskrivning:
Slutet är nära! Magin och spänningen stegras i Maran, bok 9 i ”PAX”-serien, årets mest efterlängtade bok för alla läsare och fans! Supertrion bakom de kultförklarade och hyllade böckerna är deckardrottningen ÅSA LARSSON, känd för sina kriminalromaner om Rebecka Martinsson, författaren och forskaren INGELA KORSELL och serietecknaren bakom Batman – HENRIK JONSSON!
Svarthäxan sluter ett ödesdigert avtal med Maran och Estrids drömväktare sätts ur spel. Det är korpbröderna Alrik och Viggo som måste bege sig ner i Estrids dröm och rädda henne! Iris varnar dem om att det finns en stor fara med att beträda drömmarnas värld; om man dör i drömmen så dör man på riktigt …
”PAX”-serien som tagit Sverige med storm och som är barnens favoritläsning tilldelades priset Crimetime Specsavers Award 2016 i kategorin Årets barndeckare
Nidstången, Grimmen, Mylingen, Bjäran, Gasten, Näcken, Pestan och Vitormen är de 8 första delarna i serien som totalt ska bli tio böcker. Succéserien är såld till 18 länder och älskas av fler och fler unga bokslukare. Läs mer om Viggo, Alrik och skaparna bakom ”PAX” på: www.bonniercarlsen.se/pax
"När det är farligt är det på riktigt. Och det är omöjligt att sluta läsa! Övernaturligt bra!" Tidningen Kulturen

 

Här hittar du PAX-seriens läsordning:

1. PAX: Nidstången

2. PAX: Grimmen

3. PAX: Mylingen

4. PAX: Bjäran

5. PAX: Gasten

6. PAX: Näcken

7. PAX: Pestan

8. PAX: Vitormen

9. PAX: Maran

10. PAX: Draugen – Ugivningsdatum okänt

 

 

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!