Bli Medlem Returböcker Kundservice

Kära läsare, vår telefon är stängd tisdag 20/8. Skriv till oss här

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

böcker

Veckans topp 3

Av  Robin Oldberg , den 29 september 2017

Här hittar du veckans topp 3 rekommendationer. Denna veckan bjuder på en blandad samling av böcker – en självbiografi i outforskade inre psyken, en kokbok från Sveriges kanske mest erfarna kock och en romansamling.

Veckans topp 3 rekommendationer består av tre helt olika böcker. Författarna tillika mediemänniskorna Alex Schulman och Sigge Eklunds nya bok – `RUM´ – är en självbiografisk resa igenom deras outforskade inre psyken. Leif Mannerström är kanske Sveriges mest välkände och hyllade kock, nu har han även släppt en ny kokbok. I `Mannerströms Husmanskonster´ återvänder Leif Mannerström till den mat som han älskar allra mest – husmanskosten. `Elena Ferrantes Dagar av ensamhet: 1. Tre berättelser om kärlek´ innehåller tre kortromaner som sammanstrålar som en löst sammanhållen trilogi, Cronache del mal d'amore – eller Berättelser om obesvarad kärlek – som den också kan översättas till.

1. RUM av Alex Schulman och Sigge Eklund

Alex Schulman och Sigge Eklunds tidigare verk – `TID´ – blev en enorm succé i Sverige – den blev faktiskt Sveriges mest sålda biografi! De har bägge två skrivit egna böcker, Alex Schulman har bland annat skrivit böckerna `Skynda att älska´ och `Glöm mig´, böcker som precis som denna är väldigt självutlämnande och intima. Sigge Eklund debuterade tidigt som författare med boken `Synantrop: en kärlekshistoria´, och har även skrivit den hyllade romanen `In i labyrinten´.

av Alex Schulman, Sig...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 39 kr.
  ( 79,00 kr. )
Rum : en roadtrip genom psyket , av Alex Schulman, Sigge Eklund
Beskrivning:
EN ATLAS FÖR VILSNA SJÄLAR Alex Schulman och Sigge Eklund har intensivt pratat med varandra i sin populära podcast under fem års tid, och trodde själva att det mesta dem emellan var sagt. Men allt ändrades när de tog sig an en lekfull utmaning att rita sina psyken i form av världskartor. När de jämförde sina kartor upptäckte de att där fanns platser de aldrig tidigare hade utforskat, både hos varandra och hos sig själva. De fortsatte att avtäcka sina inre världar, dörrar öppnades till rum som fram till dess varit stängda.
Det som började som en lek resulterade till slut i denna bok. Man skulle kunna kalla det ett försök till en fullständig atlas över deras inre. Eller helt enkelt en inblick i Alex och Sigges galna värld. Oavsett vad väntar en hisnande resa genom skratt och sorg, nöd och lust, tid och rum.
Den populärfilosofiska boken TID blev årets mest sålda biografi 2015. Nu är Alex Schulman och Sigge Eklund tillbaka med RUM.
En fiktiv karta över två vilsna själars inre världsdelar är utgångspunkten i denna lika roliga som tankeväckande odyssé. Läsaren bjuds med på en resa till platser som Självhatsmarkerna, De förlorade möjligheternas ö , Sexualitetens delta och Kärlekssorgernas sjöar . Aldrig tidigare har Alex Schulman och Sigge Eklund visat sig så naket sårbara. Rädsla, svart humor och nostalgisk melankoli blandas i en bok som trots allt mynnar ut i en hoppfull jakt på mening, harmoni och frihet.
Med vacker och underfundig formgivning presenteras författarnas inre och yttre resa. Tillsammans med illustratören Kajsa Eldstens kraftfulla och unika bilder är RUM en bok att återkomma till gång på gång.

2. Mannerströms Husmanskonster av Leif Mannerström

När många av Sveriges befolkning tänker på en kock, så tänker de på Leif Mannerström, denne legend i det svenska köket. Bland Michelinstjärnor och andra fina utmärkelser har Leif Mannerström även hunnit med att släppa ett antal mat- och kokböcker – detta är nummer 15 i ordningen (och då kan jag ha missat någon!). I denna bok återvänder Leif Mannerström till den typ av mat som han älskar allra mest – nämligen husmanskosten.   

av Leif Mannerström
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 192 kr.
  ( 279,00 kr. )
Husmanskonster , av Leif Mannerström
Beskrivning:
Efter 60 år vid spisen återvänder Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring. Här finns mängder med recept på soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter. De spänner över det traditionella och välkända till nytolkningar och influenser från andra matkulturer. En Biff Rydberg, en ramslökssoppa, det kokta hönset i currysås, slottssteken, kåldolmarna på lamm, en osso bucco, krusbärskrämen och mycket, mycket mer. Allt tillagat med Mannerströms stora kunnande kring tillredning och bästa känsla för råvaror.

3. Dagar av ensamhet : 1. Tre berättelser om kärlek av Elena Ferrante

Elena Ferrante, som egentligen är en pseudonym, är en Italiensk författare som har valt ett liv i anonymitet. Hennes mest kända verk är den Napolitanska romansviten Min fantastiska väninna. Elena Ferrante är numera hyllad över hela världen och hon anses vara den första italienska författaren på decennier som vore värdig att mottaga Nobels litteraturpris. I `Dagar av ensamhet´ får vi ta del av tre löst sammanhängande historier om obesvarad kärlek.  

av Elena Ferrante
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 139 kr.
  ( 229,00 kr. )
Dagar av ensamhet , av Elena Ferrante
Beskrivning:
"En eftermiddag i april, alldeles efter lunch, meddelade min man att han tänkte lämna mig". Med de orden inleds Dagar av ensamhet av Elena Ferrante - en av tre kortromaner i en löst sammanhållen trilogi, Cronache del mal d'amore, Berättelser om obesvarad kärlek - som vi nu ger ut på svenska.
Den som berättar är Olga, 38 år gammal och tvåbarnsmor. Chockad och övergiven står hon kvar i ruinerna av den familj hon och maken Mario byggt upp tillsammans. Olga har i tjugoårsåldern givit upp en spirande författarkarriär för att vara hemma med barnen och detta är alltså tacken för allt hon gjort! Olga hamnar i en djup personlig kris men klarar inte av att släppa taget om Mario utan blir alltmer handlingsförlamad och fixerad vid honom och hans nya kvinna. När Mario dyker upp på sina sporadiska besök i hemmet bemöter hon honom föraktfullt och hänsysnlöst och kastar glåpord efter honom. Förfallet tilltar när Olga varken kan betala el- eller telefonräkningarna och hon isolerar sig och barnen alltmer i lägenheten. Så småningom skymtar en väg ut ur mörkret när Olga inleder en relation till en granne i huset och plötsligt är det som hon som har övertaget.

Mest populära

Läs i rätt ordning - Anders Roslund


12 boktips till semestern


Månadens topp 5 - augusti


Läs i rätt ordning - Anders Gustafson och Johan Kant


Läs i rätt ordning - Tess Gerritsen


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!