Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Rekommendationer

Vårens hetaste titlar

Av  Robin Oldberg , den 28 februari 2018

Det ser ut att bli en riktigt spännande och bra bokvår för alla oss bokälskare. Massvis med böcker släpps under de kommande månader, här försöker vi därför hjälpa dig att hitta fram till de några riktiga topptitlar.

Efter en intensiv höst- och vinterperiod för alla oss bokälskare så ser våren lite lugnare ut. Med det sagt så kommer det såklart en massa fantastiska boktitlar även under den kommande våren. Ibland kan det dock vara svårt att hinna läsa, och framför allt hålla koll på alla böcker som kommer, därför ska vi nu försöka tipsa om vilka böcker du ska hålla ögonen på under de kommande månaderna. Vare sig om du gillar Deckare, Thrillers, Romaner, Historiska romaner, Mat- och kokböcker, Biografier, Fakta, Romantiska böcker, Feel-good, ja, vad det nu än kan vara – så hoppas vi att du här kan hitta något som passar dig.

Vårens hetaste boktitlar

Deckare

av Jo Nesbø
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Macbeth , av Jo Nesbø
Beskrivning:
Kommissarie Macbeth är stadens främsta polis. När ett tillslag mot en stor knarkleverans förvandlas till ett blodbad blir det hans uppgift att rensa upp. Macbeth tycks ha allt inom räckhåll – makt, pengar och respekt. Men han är även en före detta missbrukare, med ett trasigt förflutet. Plågad av hallucinationer och paranoia kommer han inte att kunna få det som rättmätigt är hans, om han inte dödar för det. Jo Nesbø har förvandlat Shakespeares berömda pjäs till en gastkramande thriller om makt, hämnd och skuld.

av Don Winslow
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 161 kr.
  ( 229,00 kr. )
Styrkan , av Don Winslow
Beskrivning:
STYRKAN av Don Winslow handlar om kriminalinspektör Malones kamp mot vapen och droger i ett New York där ingen är ren - inte ens han själv.

I arton år har Denny Malone varit ledaren för en elitstyrka som bekämpar vapen, droger och gäng i New York. Staden är full av korruption och ärelystnad, och till och med Malone själv har stulit kontanter och droger för flera miljoner dollar tillsammans med sin partner.

När Malone fångas i en fälla måste han välja vem han ska svika: poliskåren, sina elitsoldater, sin familj, eller kvinnan han älskar. Samtidigt håller staden på att koka över i en konflikt som kan komma att förgöra dem alla.

STYRKAN är en fängslande och välskriven roman av den bästsäljande författaren Don Winslow, som tidigare arbetat som journalist och privatdetektiv. Han har tidigare skrivit tjugo kritikerrosade böcker och har vunnit flera priser för dem.

av Johan Ripås
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Skuggmakten , av Johan Ripås
Beskrivning:
Om man har läst Dan Brown, så är upplägget lite det samma parallellhistorier, flykten, action, jakten men språket är framförallt JohanRipås egna. Agneta Norrgård, SVT Gokväll
Med Skuggmakten har Johan Ripås skrivit en rapp politisk thriller med flera poänger: skarpa och ofta roliga iakttagelser från både Kenya och Stockholms hipstervärld, bra dialog och rivig handling . BTJ

Samma dag som journalisten Johns mamma avlider på sjukhuset går han fylld av sorg in i en kyrka i centrala Stockholm. Där ligger en kvinna blodig i en kyrkbänk. Trots att hon är döende, vill hon inte ha hjälp. Istället lämnar hon över ett usb-minne med orden: Åk till Kenya ... ensam. Hitta Stella Mwangi från Kiambu.
Samtidigt vaknar en kenyansk kvinna upp bredvid en död människa på ett hotellrum i kuststaden Mombasa. Utanför på gatan ser hon en vit man ge order till några poliser. När mannen vänder sin blick upp mot henne inser hon att hon måste fly.

Skuggmakten är en thriller som rör sig mellan löpsedlarnas Stockholm och den internationella underrättelsevärlden i Kenya. Det blir en jakt på liv och död, där ingen vet vem de kan lita på.
Johan Ripås är SVT:s Afrikakorrespondent med 44 länder att bevaka.
Debuten Forever young, som utkom 2016, är en uppväxtskildring från Nacka. Med Skuggmakten byter han genre och geografisk plats för sitt skrivande.

 

Historiska romaner

av Sarah Perry
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 239,00 kr. )
Ormen i Essex , av Sarah Perry
Beskrivning:
ORMEN I ESSEX av Sarah Perry är en roman i Dickens-stil som handlar om en ung nybliven änka som vägrar följa samhällets förväntningar.

London 1893. Den unga, egensinniga änkan Cora Seaborne har befriats från ett olyckligt äktenskap, och beslutar sig för att lämna staden och skapa ett nytt liv åt sig själv och sin son, Francis. Tillsammans med sin väninna Martha flyttar hon till den lilla staden Colchester i Essex.

Rykten om ett mystiskt monster har gjort lokalbefolkningen orolig, men Cora är fast besluten att upptäcka och klassificera djuret, som hon tror är en ny, okänd art. Stadens präst William Ransome blir en oväntad medhjälpare och vän, och medan de söker efter varelsen kommer de allt närmare varandra.

ORMEN I ESSEX har bland annat belönats med Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och har varit nummer ett på Sunday Times bästsäljarlista.

av Alexander Cavalier...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 136 kr.
  ( 229,00 kr. )
Släpp ingen jävel över bron , av Alexander Cavalieratos
Beskrivning:
Stockholm vintern 1939. Andra världskriget kastar sina skuggor över Sverige. Karl är en ung kommunist från landsbygden som kommit till stan för att bli någon. När Sovjet anfaller Finland vacklar han i sin politiska övertygelse. Han förälskar sig i Viola, en hemlighetsfull student som är förlovad med den tjugo år äldre direktören Sixten Elmroth.
I det hårdnande antikommunistiska samhällsklimatet behöver Karl fly gamla obekväma vänner, och Viola måste hindra att det förflutna kommer ikapp henne och avslöjas. Så försvinner Karl plötsligt, och Viola tvingas riskera allt för att rädda honom.
Släpp ingen jävel över bron är en episk roman om ett Sverige i beredskap; om kärlek och krig och alla de hemligheter en människa tvingas leva med.

av Marie Hermanson
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 219,00 kr. )
Den stora utställningen , av Marie Hermanson
Beskrivning:
Den 8 maj 1923 invigs Jubileumsutställningen i Göteborg. På plats finns den unga journalisten Ellen, men också polisen Nils. När ryktet sprids att Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen sätts plötsligt hotfulla antisemitiska krafter i rörelse.
Med Den stora utställningen har Marie Hermanson skrivit en medryckande roman om några människor vars öden knyts samman på ett sätt de aldrig hade kunnat förutse.

 

Romaner

av Elena Ferrante
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Plågsam kärlek , av Elena Ferrante
Beskrivning:
Delias mamma Amalia drunknar på hennes födelsedag För att ordna med begravnignen tvingas Delia resa tillbaka till sin barndoms kvarter i Neapel. Vad var det som hände Amalia egentligen? Vem var tillsammans med henne samma natt som hon dog?
Delias efterforskningar gör att hon börjar tvivla på att hon någonsin känt sin mor. Hade modern ett annat, hemligt liv? I takt med att Delia gräver djupare i sina efterforskningar börjar Delia minnas konstiga händelser ur sin barndom som kan ha med olyckan att göra. Genom ett antal mystiska telefonsamtal från en äldre herre sporras hon att gräva vidare och rekonstruera moderns sista dagar i livet. I sin jakt på sanningen försöker Delia samtidigt försonas med sitt förflutna och lösa upp alla känslomässiga knutar och lögner som hennes barndom präglats av.

av Matt Haig
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Historieläraren , av Matt Haig
Beskrivning:
Tom Hazard bär på en hemlighet. Av allt att döma är han en högst ordinär 41-åring, men han har i själva verket levt i århundraden. Från den elisabetanska eran genom 1920-talets jazzålder i Paris till dagens London. Han har sett världen förändras så många gånger, men det enda han längtar efter är ett vanligt liv. Tom är kvasi-odödlig. På 13, 14 år åldras han endast ett. Han har med åren blivit en outsider, en betraktare av världen utifrån, förundrad och kritisk. Han följer franska revolutionen, fascineras av Facebook och hänger med Zelda Fitzgerald och Josephine Baker. Det enda han inte får göra, det enda förbjuda, är att bli kär. Som historielärare på en grundskola i London har han hittat det perfekta jobbet: han kan lära barnen om häxjakten, världskrigen och andra stora historiska händelser. Han försöker på så sätt att tämja det förflutna, som alltid riskerar att komma ikapp honom, och komma över förlusten av sin sedan länge försvunna dotter. Det är en bitterljuv roman, om att förlora och samtidigt finna sig själv. Om tidens gång, kärlekens villkor, och om att det ibland kan ta minst en livstid att lära sig att leva. Boken är samtidigt fyndig med typiskt brittiskt bett i replikerna: Varför oroa dig för framtiden? Den händer alltid. Det är det som är grejen med framtiden. Boken ska filmatiseras med Benedict Cumberbatch i huvudrollen och som producent. Matt Haig (f. 1975) har tidigare skrivit Skäl att fortsätta leva och Människorna. Han har även skrivit barnböcker och är rikligt prisbelönad (The Blue Peter Book Award, the Smarties Book Prize). Hans böcker har översatts till 30 språk. "Matt Haig är fylld av empati för människan, han ser både ljuset och mörkret som ryms inom oss och han använder hela färgskalan I sina historier." /Neil Gaiman "Historieläraren är en vacker och nödvändig bok. Jag känner mig lyckligt lottad som har läst den. Den är magisk, fascinerande och bitvis väldigt sorglig." /Marian Keyes "Matt Haig är häpnadsväckande." /Stephen Fry

av Jojo Moyes
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 219,00 kr. )
En andra chans , av Jojo Moyes
Beskrivning:
EN ANDRA CHANS av Jojo Moyes är den efterlängtade uppföljaren till de omtalade bästsäljarna Livet efter dig och Arvet efter dig .

I denna sista bok i trilogin befinner sig Louisa Clark i New York, redo att påbörja ett nytt äventyr samtidigt som hon tänker hålla förhållandet med Ambulans-Sam levande över alla de tusentals kilometer som ligger mellan dem.

Lou kastar sig in i sitt nya jobb hos den rika familjen Gopnik med stor entusiasm, och umgås snart med New Yorks societet. Där träffar hon Joshua Ryan som påminner henne om det liv hon lämnat bakom sig. Lou börjar hålla på hemligheter som inte bara är hennes egna, och som kan få katastrofala följder för henne själv.

När allt står på sin spets måste hon hitta svaret på vem hon själv är. Missa inte den tankeväckande och roliga avslutningen på böckerna om Lou Clark!

 

Fritid & Hobby

av Hans Rosling, Ola...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 211 kr.
  ( 289,00 kr. )
Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen , av Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund
Beskrivning:
Tio knep som hjälper dig att förstå världen.

"Denna bok är min sista strid i min livslånga kamp mot den förödande globala okunskapen. Den är mitt sista försök att förändra människors sätt att tänka." - Hans Rosling

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i ­omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.
Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Boken är skriven av Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling.

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.
Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.

"Hans Rosling berättar historien om 'den mänskliga utvecklingens tysta mirakel' som bara han kan. Men Factfulness gör mycket mer än så. Boken förklarar också varför framsteg ofta sker så hemligt och tyst, och lär läsarna hur man kan se dem tydligt." - Melinda Gates
Närmare ett testamente i bokform kommer man inte. En gedigen och underhållande självhjälpsbok för världen ... De behärskar till fulländning den svåra konsten att få fakta att dansa. Det är spänstigt, personligt och hela tiden angeläget. Trion serverar nämligen oceaner av genomanalyserad kunskap i kondenserat godisformat, på en nivå som man emellanåt frestas tro att även en amerikansk president borde kunna ta till sig. Överblicken blir nästan svindlande ibland." - Dagens Nyheter

"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."
Bill Gates

av Mark Wilcox
Flexband, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 166 kr.
  ( 249,00 kr. )
Chiligaraget : Från frö till hotsauce , av Mark Wilcox
Beskrivning:
Köp CHILIGARAGET : FRÅN FRÖ TILL HOTSAUCE nu. CHILIGARAGET av Mark Wilcox är den ultimata guiden för dig som gärna vill odla chili hemma. Boken svarar på alla de frågor du kan ha som nybörjare inom chiliodling – vilka sorter du kan prova, hur du sköter och övervintrar dem och hur du tar nya frön från dina plantor.

Boken presenterar ett 20-tal chilisorter med både tips om vilka recept de passar bäst till och knep som hjälper dig lyckas med odlingen. Du får också hjälp till att ta hand om skörden på bästa sätt, genom rökning, torkning, inläggning, mm.

Mark Wilcox stammar från Kanada och driver nu en chiliodling med butik i Skåne. Hans bok CHILIGARAGET ger dig all kunskap du behöver för att odla allt från mild chili till brännande heta frukter.

av Karin Holmberg
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 203 kr.
  ( 299,00 kr. )
Svenska broderier , av Karin Holmberg
Beskrivning:
Tänk att man kan skapa så mycket vackert – med bara tyg, nål och tråd! Svenska broderier är en gedigen grundbok i broderi för både nybörjare och mer avancerade brodörer och brodöser. Den beskriver ingående och tydligt olika stygn och broderitekniker samt ger inspiration till projekt av varierande svårighetsgrad. Inget och ingen lämnas åt slumpen i denna inspirerande och heltäckande handbok.
Vill du börja med något lätt kan ett korsstygnsmonogram på en tygkasse vara ett perfekt projekt. Har du broderat tidigare och vill testa något aningen mer avancerat skulle kanske ett färgglatt och fylligt yllebroderi på ett par enfärgade vantar vara intressant? Här finns också ett flertal projekt som kan förnya ditt hem – till exempel en kudde, ett draperi och en rya.
Boken är också en kärleksförklaring till de svenska landsskapssömmarna som utgör hjärtat i svensk broderitradition. Sömmar som delsbosöm, hallandssöm, blekingesöm och skånskt yllebroderi presenteras och du får lära dig vad som kännetecknar dem i form av färgval och stygn.
I bokens broderiskola presenteras tydliga och pedagogiska steg för steg-beskrivningar och handfasta knep som ger dig all information du behöver för att kunna brodera. Ge dig själv chansen att sjunka in i en kreativ och färgsprakande värld av sömmar och stygn. Se hur mönstret breder ut sig över tyget och njut av stunden.

 

Livsstil & Hälsa

av Hannah Widell, Ama...
Inbunden, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 134 kr.
  ( 199,00 kr. )
The diamond year : början på resten av ditt liv , av Hannah Widell, Amanda Schulman
Beskrivning:
The Diamond Year är en inspirerande handbok för alla som vill vara i ständig förändring, förädla och förverkliga nästa mål i sitt liv. Och må maximalt bra på vägen. Den innehåller livsråd och erfarenheter kring allt från kärlek, familj till karriär, självkänsla och systerskap baserat på Hannah och Amandas personliga, utlämnande, roliga och hyllade podcast Fredagspodden . Hannah Widell och Amanda Schulman driver tillsammans mode- och skönhetsvarumärket Daisy Grace och är grundare och ägare till mediehuset Perfect Day Media. De har sedan 2011 drivit den framgångsrika podcasten Fredagspodden. De är också författare till bland annat storsäljaren The Golden Year och romanerna Försoningen och Flykten . Medförfattare till The Diamond Year är Peppe Öhman.

av Maria Borelius
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 229,00 kr. )
Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten , av Maria Borelius
Beskrivning:
Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och upplevde en allmän känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska. Som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap, och hon reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det handlade om mat och träning men också om känslor, solnedgångar, långlevnadssekter och urgamla indiska hälsokurer. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.
Nominerad till Publishingpriset 2018 för bästa fackbok.
Vinnare av Stora ToppHälsapriset 2018!
Utsedd till Årets hälsohjälte av 1,6 miljonersklubben!
---
MARIA BORELIUS är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet Nova, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon har en fil.kand i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.

av Filippa Odevall
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 89 kr.
  ( 139,00 kr. )
Sagoyoga : övningar för barn i yoga, andning, avslappning och meditation , av Filippa Odevall
Beskrivning:
Andas som ett lejon, balansera som en surfare och bli smidig som en kobra! Sagoyoga innehåller fem berättelser som på ett lekfullt sätt introducerar barn till yoga. Genom att kliva in i sagans värld och härma allt från flygplan till fjärilar tränas styrka, smidighet och balans.
Förutom den mer fysiska yogan finns här också sagor med övningar för att träna avslappning, andning och enkel meditation. Det här är en bok för såväl nybörjare som erfarna yogautövare som vill hitta ett roligt och tillgängligt sätt att introducera yoga till sina barn. Förutom sagorna finns fakta om yoga och utförliga beskrivningar och illustrationer av en mängd yogapositioner. Med boken som hjälpmedel går det alltså utmärkt att släppa loss fantasin och hitta på egna yogasagor. Och kom ihåg – i sagoyogans värld finns inget rätt eller fel.
Boken innehåller fem sagor: Djungeläventyr (fysisk yoga), Luftballongfärden (fysisk yoga), Djuren på bondgården (andning), Tågresan genom kroppen (avslappning), Lugnet i universum (meditation).
Sagoyoga innehåller dessutom fakta om yoga, andning, avslappning och meditation, flera övningar och detaljerade illustrationer som steg-för-steg visar hur yogapositionerna går till.

 

Biografier

av Astrid Holleeder
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 259,00 kr. )
Judas : en familjetragedi , av Astrid Holleeder
Beskrivning:
Det här är berättelsen om en av Hollands värsta brottslingar, skriven av hans syster som lever med ett ständigt dödshot mot sig och sin familj. Willem Holleeder är ökänd i Holland efter att ha kidnappat en av Heineken-bröderna 1983. Willem avrättade sedan kallblodigt sin kumpan, som strax före skottet gav honom öknamnet Judas. Astrid Holleeder har vittnat mot sin bror och därmed har hon ett pris på sitt huvud och lever under konstant dödshot. I boken berättar Astrid om uppväxten i en dysfunktionell familj som först terroriserades av en alkoholiserad far, därefter av den våldsamme brodern. Det är en berättelse om brott, familj, hat och förräderi, men också kärlek och överlevnad. En sorgligt universell berättelse om mäns våld mot kvinnor och om barn som växer upp i gravt dysfunktionella familjer. "Över 400 000 sålda böcker i Holland."

av Mark Lukach
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Min underbara fru på psyket , av Mark Lukach
Beskrivning:
Mark och Giulias liv tillsammans började som i en sagobok. De blev kära när de var 18, gifte sig vid 24 och byggde upp sin drömtillvaro i San Francisco. Sedan förändrades allt. När Giulia var 27 år drabbades hon av sitt första psykiska sammanbrott. Hon blev förvirrad, självmordsbenägen och togs in på en psykiatrisk avdelning där hon vårdades i en månad. Så småningom blev hon frisk och paret fick en son. Men strax efter det kom det andra sammanbrottet - och det tredje. Min underbara fru på psyket är den sanna berättelsen om ett ungt par, om hur ett äktenskap påverkas av psykisk ohälsa, om det bräckliga mänskliga psyket och om kärlekens kraft att övervinna alla hinder.
***
MARK LUKACH är frilansskribent och lärare, och hans texter har bland annat publicerats i New York Times och Wired. Han bor med sin fru Giulia och deras son Jonas utanför San Francisco.

av Curtis Dawkins
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Det grå hotellet : noveller , av Curtis Dawkins
Beskrivning:
En sensationell novellsamling om livet i ett amerikanskt fängelse, som tar oss bortom tv-klichéerna. Curtis Dawkins skildrar med djup och empati några av de 2,5 miljoner amerikanska medborgare som i dag sitter inspärrade.

Författaren till denna omtalade bok sitter i fängelse på livstid. 2004, fyra år efter att han tagit en universitetsexamen i litterär gestaltning, mördade han en man. Han var då far till tre barn och starkt drogberoende.

"Det grå hotellet" befolkas av oförglömliga, färgstarka karaktärer. Novellerna kretsar kring manliga fångars vardagstillvaro, men lika mycket kring deras inre liv; skulden, ångern, minnena, längtan ut och efter försoning. Det handlar om de nya familjekonstellationer som uppstår på insidan, om hur man som inspärrad hanterar sina behov avnärhet. I en novell ringer en intern "mottagaren betalar"- samtal till slumpade nummer för att få kontakt med världen utanför.

USA har den största andelen inlåsta medborgare i världen, med en stark överrepresentation av svarta män. Här kommer vi dessa människor inpå livet.

»Det grå hotellet är ingen fängelsebok. Det är en spegel som visar upp vårt samhälles tvångsmässiga inspärrande av människor [] En elektrisk ström löper genom den här boken och ger oss en sanningsstöt som chockar. Det grå hotellet är en helt igenom autentisk, unik bok.« NICKOLAS BUTLER, FÖRFATTARE TILL SHOTGUN LOVESONGS

 

Kokböcker

av Sofia Antonsson
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Lugn mage med grön mat : för dig med IBS , av Sofia Antonsson
Beskrivning:
Har du orolig mage eller lider av IBS men vill ändå äta vegetariskt? Då är det här boken för dig! Recepten i den här boken är anpassade efter kostbehandlingen FODMAP, som är den mest effektiva metoden vi har för att minska symtomen från magen. Genom att första ta bort de livsmedel som vi vet ger symtom hos de flesta och därefter kontrollerat lägga tillbaka dem, får du svart på vitt vad det är som ställer till det i magen. Dietisten Sofia Antonsson berättar mer om hur FODMAP fungerar och ger dig massor av härliga recept.

av Simon Sköld
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 136 kr.
  ( 229,00 kr. )
Mat för latmaskar , av Simon Sköld
Beskrivning:
Saknar du också tiden, lusten och kunskapen för att laga god och nyttig mat – varje dag? Då är Mat för latmaskar boken för dig.
Här berättar Simon Sköld, PT och författare till succén Träning för latmaskar, hur du med minsta möjliga insats kan komma igång och laga mat som är superenkel men hälsosam. Mat som både går snabbt att laga och ger dig mer energi, bättre återhämtning och till och med orken att träna lite hårdare. Boken innehåller över 40 recept på måltider och mellanmål. Dessutom får du tips på vilka livsmedel du alltid ska ha hemma för att enkelt kunna sno ihop en nyttig måltid.
Följ med hem till Simon och Camilla Läckberg och ta del av deras bästa tips på hur du enkelt får en godare och nyttigare måltidsvardag för hela familjen. Självklart bjuder Simon Sköld även på sina bästa tips för att hitta motivationen till att äta bättre.

av Anna Axelsson, Ras...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 182 kr.
  ( 259,00 kr. )
Frukost hela dagen , av Anna Axelsson, Rasmus Axelsson
Beskrivning:
Om vi får välja äter vi helst frukost hela dagen. Den otvungna känslan gör frukosten till vårt favoritmål oavsett när på dagen den utspelar sig.

Maten i Frukost hela dagen är god och hälsosam utan att vara dietmat, och vegetarisk utan att vara bara för vegetarianer. Många av bokens 70-tal recept är, eller kan enkelt bli, laktos- och glutenfria. Det viktigaste är att det är enkel och rolig mat gjord på riktig bra råvaror, då blir även en bananmacka med hemgjord nutella hälsosam(ish).

Bowls där en bas bestående av yoghurt, chia, gröt eller acai toppas med bär, rostade nötter, lönnsirap och olika sorters granola blandas med recept på avokado och ägg-mackor och toasts med scrambled eggs och picklad chili. Boken innehåller även söta bröd som madeleinekaka med lemoncurd och rostad brioche med nötsmör, ricotta och sylt. Och banana bread! Och till detta kalla kaffedrinkar, tesoda, lassi på kefir, milkshakes och matcha.

Det är gott, snyggt och hela den moderna kostcirkeln i en munsbit.

Anna och Rasmus Axelsson fick idén till Pom & Flora Café i Stockholm när de var föräldralediga. I deras område fanns det många härliga krogar, men inga kaféer med lättare luncher och framför allt inget som serverade riktig frukost.
Varför skulle någon någonsin vilja äta något annat än frukostmat
Leslie Knope till Ron Swanson i tv-serien Parks and Recreation

 

Thrillers

av B. A. Paris
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 110 kr.
  ( 259,00 kr. )
Bakom stängda dörrar , av B. A. Paris
Beskrivning:
Det perfekta äktenskapet? Eller den perfekta lögnen? Alla känner ett par som Jack och Grace. Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster. Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre. Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga. Vissa skulle kalla det för riktig kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga sådan enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig när hon går ut ur huset, inte ens en penna. Eller varför det sitter skyddande ståljalusier för alla fönster på bottenvåningen. Vissa skulle kanske undra vad som egentligen pågår när middagen är över och ytterdörren har stängts. Det här är en av de bästa och mest skrämmande psykologiska thrillers jag någonsin har läst. San Francisco Book Review Jag behövde bara en eftermiddag för att läsa ut boken, och i slutet bultade hjärtat hårt. Om man gillar snabba, hektiska historier kommer man att älska den här. The Sun Om ni tyckte om Kvinnan på tåget, så läs Bakom stängda dörrar. Elle Den här boken är 2016 års svar på Gone Girl. Nog sagt. Women s Health UK Behind Closed Doors är både oroande och beroendeframkallande, och jag sträckläste för att få veta hur det skulle gå för Grace. En isande thriller som man inte kan sluta läsa. Mary Kubica, författare till The Good Girl Ett fängslande familjedrama den känsla av trovärdighet och skräck som genomsyrar hela Behind Closed Doors sviktar aldrig. The Washington Post B. A. Paris använder klichén om att man inte vet vad som händer bakom stängda dörrar till en mardröm För varje kapitel stegras spänningen, och allt mer står på spel för Grace i det helvete som hennes perfekta äktenskap med Jack har blivit. Huffington Post Det nygifta paret Grace och Jack Angel verkar leva ett perfekt liv i den engelska författaren Paris debutroman, men skenet kan bedra Graces skräck är smittande, och faran som väntar Millie skapar en tickande klocka som driver denna klaustrofobiska katt-och-råttalek till dess kusliga, tillfredsställande slut. Publishers Weekly Bästsäljande författaren B. A. Paris växte upp i England men har bott i Frankrike i största delen av sitt liv. Behind Closed Doors är hennes debutroman, och den har sålt i över 1 miljon exemplar.

av Tess Gerritsen
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 50 kr.
  ( 259,00 kr. )
Syndaren , av Tess Gerritsen
Beskrivning:
Innanför kapellets väggar, nu nedfläckade av blod, ligger två nunnor - en död, en allvarligt skadad - båda offer för ett skoningslöst, brutalt övergrepp. 
Det barbariska brottet vekar sakna motiv, och de äldre nunnorna i klostret är inte till mycket hjälp i polisutredningen. Men rättsläkaren Maura Isles obduktion av den döda kvinnan ger ett chockerande resultat: Den 20-åriga syster Camille födde ett barn innan hon mördades. 
Det makabra fallet tar en ny, häpnadsväckande vändning när en annan kvinna hittas mördad i en övergiven byggnad, med kroppen lemlästad till oigenkännlighet. 
Tilsammans med kriminalassistent Jane Rizzoli forsöker Maura Isles lösa de grymma morden. Vem är far till unga Camilles barn? Kommer syster Ursula att överleva och minnas överfallet? Vem är den stympade kvinnan? Isles och Rizzoli är snart en hänsynslös galning på spåret.

"En halsbrytande intensive deckare ..." - Aftonbladet 
Thrillers blir inte smartare än så här. - Lee Child 
Hon är lika bra som Nicci French och Karin Slaughter En klassisk bladvändare. - Daily Mirror
Gerritsen var läkare innan hon började skriva, och i hennes romaner finner man så många makabra detaljer att man aldrig mer vill sätta foten på ett sjukhus. Men är man en av dem som inte har något emot verkligt stark kriminalmedicin kommer hon att hålla en i ett järngrepp. - Mail on Sunday
Makaber, förförisk och kusligt trovärdig. - The Times 
Kiminallitteratur när den är som hypnotiskt och nervdallrande bäst. - Harlan Coben 
Tess Gerritsen visar att hon fortfarande är i topp. Jag älskar den här enastående fängslande historien och kan inte vänta på nästa. - Karin Slaughter
En hänförande, skickligt konstruerad thriller som omedelbart griper tag i läsaren och aldrig släpper greppet. - Booklist 
Har du aldrig läst Gerritsen, så glöm inte att räkna med elpriset när du köper din första roman av henne för tro mig, du kommer att sitta vaken hela natten. - Stephen King 

Tess Gerritsen är läkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om kriminalinspektör Jane Rizzoli och rättsläkaren Maura Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 länder och sålts i över 30 miljoner exempar. TV-serien Rizzoli & Isles är baserad på hennes romaner och gestalter. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och ägnar sig på heltid åt sitt författarskap. Hon är bosatt i Maine.

av Liv Constantine
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 139 kr.
  ( 229,00 kr. )
Den sista mrs Parrish , av Liv Constantine
Beskrivning:
DEN SISTA MRS PARRISH av Liv Constantine är en spänningsroman om den ärelystna Ambers sluga plan om överta mrs Parrishs plats.

Amber Patterson är avundsjuk på Daphne Parrish, som är allt som Amber inte är – blond, vacker, rik och maktfull och känd genom sitt giftermål med den förmögne Jackson Parrish.

Men den manipulativa Amber har en plan: hon ska bli den nästa mrs Parrish. Hon ska bli god vän med familjen och är snart en regelbunden gäst. Vad hon inte vet är att Daphne Parrish har en egen plan, och att hon är på väg in i en fälla.

DEN SISTA MRS PARRISH är en riktigt spännande bok med en helt oväntad twist av systrarna Lynne och Valerie som står bakom pseudonymen Liv Constantine. En fängslande debutroman som ger mersmak.

 

Barnböcker

av Elias Våhlund, Agn...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 129,00 kr. )
Handbok för superhjältar. Ensam , av Elias Våhlund, Agnes Våhlund
Beskrivning:
Vinnare av Årets barndeckare 2018!
"Ensam är inte stark"
Att vara superhjälten Röda Masken har förändrat allt för Lisa. Hon har fått självförtroende och vågar för första gången i sitt liv säga ifrån men i skolan hon är fortfarande lika ensam.
Om kvällarna flyger hon ut över staden och bekämpar brottslingar. Varenda rånare och tjuv är rädda att möta superhjälten. Alla utom stadens farligaste skurk, Wolfgang. Han är inte det minsta rädd och han har svurit att fånga in Röda Masken. Kommer Lisa hinna sätta Wolfgang bakom lås och bom innan han fångar henne?
Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

av H. A. Rey, Margret...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 69,00 kr. )
Nicke Nyfiken i djurparken , av H. A. Rey, Margret Rey, Cynthia Platt
Beskrivning:
Nicke Nyfiken följer med sin vän, Mannen med den gula hatten, till en djurpark där vilda djur får gå fritt. Nicke och hans vän åker runt i jeep och tittar på alla fantastiska djur. Det är nästan som att åka på safari. Nicke blir rysligt nyfiken som alltid!
Han ser en flock flamingor som vickar så lustigt på huvudet och han ger sig själv ut på en liten upptäcktsfärd. Plötsligt står han öga mot öga med en noshörningsunge som har rymt från sin mamma. Vilken tur! Ungen fyller nämligen ett år i dag och man har planerat ett roligt födelsedagskalas i djurparken. Och Nicke blir förstås hedersgäst! En varm och rolig Nicke-bok med klassisk känsla.

av Philip Pullman
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 123 kr.
  ( 179,00 kr. )
Lyras färd , av Philip Pullman
Beskrivning:
Klassikerserien Den mörka materian har äntligen fått sin uppföljare. Boken om stoft är en serie som utspelar sig i Lyras värld och flera gamla bekantskaper dyker upp och författaren väver in nya insikter om världen och det mystiska stoft.

Floden Themsen svämmar över sina bräddar. Lyra är bara sex månader gammal undangömd i ett nunnekloster, eftersökt både av sin far, lord Asriel, och av mörkare krafter. Pojken Malcolm blir en oväntad hjälte när han räddar Lyra ur det översvämmade klostret. Han kämpar för att undkomma både förföljare och vattenmassor och sätta Lyra i säkerhet.

Philip Pullman som belönades med Alma-priset år 2005, är författare till trilogin Den mörka materian, där Guldkompassen är den första delen och som efterföljdes av Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren.

"Det är rysligt spännande och Pullmans karaktärsbeskrivning, särskilt av Alice och Malcolm, är enastående fin." Bengt Söderhäll, Arbetarbladet

"Denna underbara första del väcker längtan efter fortsättningen!" Karin Engvén, BTJ

 

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!