Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Unni Lindell-rysligt bra

Av  CECILIA , den 12 april 2017

Nu släpps Unni Lindells nya kriminalroman: DÄR SATAN HAR SIN TRON och den är precis lika läskig som den låter. Med anledning av detta har vi skrivit ihop detta inlägg för att presentera författaren lite närmre.

Unni Lindell är kvinnan som började med att släppa en ungdomsroman (Den grønne dagen), fortsatte med en diktsamling och hamnade till slut i deckargenren. När man läser hennes kriminalromaner så är det lätt att förstå varför hon fortsatte i den kategorin: Lindell är rysligt bra på att skapa spännande historier i miljöer som får nackhåren att resa sig.

Den första boken med kriminalkommisarie Cato Isaksen i huvudrollen, Ormbäraren, kom 1997. I den får vi följa hans kamp med att uppklara en rad mord, där mördaren kallt avrättar sina offer och efterlämnar en lapp med rader ur barnvisan ”Sov du lilla vide ung”. Sen dess har Lindell låtit Isaksen lösa fall efter fall i ytterligare 10 böcker. På senare tid har han fått förstärkning av kriminalinspektören Marian Dahle

av Unni Lindell
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )

Där Satan har sin tron får Marian Dahle hjälp av en pensionerad psykolog för att ta reda på vem som för bort och dödar män, utanför Oslo. Ett gammalt fall, där en sexårig flicka försvann, tas upp igen eftersom man misstänker (och fruktar) att det har ett samband med de brutala morden. Fast när kopplingen väl hittas så får Marian Dahle en farlig fiende efter sig.

 

 

 

 

 

Stor i (N)orden

I ett hus vid havet utanför Oslo hittar man den 60-åriga Unni Lindell, tillsammans med hennes man Per Christian Garnæs och katten Knut. Sen 1989 har författaren skrivit böcker på heltid och det har genererat i över 50 (!) böcker. Innan dess arbetade hon som journalist i fem år och hon har dessutom en fil kand i franska! Idag är Lindell en av Nordens största kriminalförfattare och hennes böcker om Cato Isaksen har översatts till 18 språk samt visats som TV-serie i både Norge och Sverige.

Lindell har även skrivit två böcker tillsammans med Mark Levengood: Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull.

av Unni Lindell
Pocket, 2009
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 15 kr.
  ( 39,00 kr. )
Honungsfällan , av Unni Lindell
Beskrivning:
Vera Mattson avskyr när skolbarnen tar genvägen genom hennes trädgård. Hon har varnat dem, men de lyssnar inte, och hon är för gammal för att jaga ifatt dem. En dag försvinner en av pojkarna på vägen hem. Och Vera var den sista som såg honom i livet.
Några dagar senare hittas en ung lettisk kvinna död. Sent på kvällen har hon lämnat sin arbetsplats och blivit påkörd av en bil. Men hon har även skador som inte kan ha orsakats av bilen.
De två fallen verkar till en början inte ha något med varandra att göra. Men så upptäcks en gemensam nämnare som antyder att det trots allt kan finnas ett samband. Samtidigt som det pågår en uppslitande maktkamp inom Oslopolisen måste Cato Isaksen och hans kollegor göra allt för att hitta kopplingen mellan händelserna. Maktkampen visar sig dock bli helt avgörande för fallets lösning innan katastrofen är ett faktum.
Honungsfällan är Unni Lindells sjätte roman om kriminalkommissarie Cato Isaksen. Den är ett spännande psykologiskt porträtt av människans mörka sidor.
"Spänningen kommer smygande in i vardagslunken på ett sätt som gör att man inte kan sluta läsa."
Allers
"Unni Lindell är den sortens författare som helt klart vet vem som är mördaren när hon börjar skirva - närmare bestämt är hon en av de skickligaste när det gäller att handskas med prallella trådar och villospår och har ett effektivt sätt att skapa driv."
Nerikes Allehanda

av Unni Lindell
Pocket, 2010
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 20 kr.
  ( 49,00 kr. )
Mörkermannen , av Unni Lindell
Beskrivning:
Uppe vid taket sitter en ventilationslucka som leder till en annan del av duschbyggnaden. Och ibland, precis när hon försöker somna, får hon för sig att någon iakttar henne, alldeles nära. Sommarjobbet på campingplatsen känns inte alls särskilt lockande längre. Inte långt därifrån, i ett höghusområde, knuffas en kvinna ut från sin balkong på sjunde våningen. Det finns vittnen till händelsen och det råder inga tvivel om att det rör sig om ett mord. Men vem kan ha velat den ensamma kvinnan något illa? Det blir kriminalkommissarie Cato Isaksen och hans kollegor som får ta itu med utredningen. Ett fall som leder dem både till den närliggande campingen och ända bort över gränsen till Värmland. Allt skulle ha varit så bra om bara Cato hade sluppit samarbeta med nya kollegan Marian Dahle. Hon som är lika envis som Cato själv och som vägrar respektera regler och bestämmelser. Unni Lindell har än en gång skrivit en gastkramande kriminalroman som mottogs med strålande recensioner i hemlandet Norge. Med Mörkermannen, som är den sjunde boken i serien om Cato Isaksen, befäster Unni Lindell sin ställning som en av Nordens ledande deckarförfattare. "Ohyggligt bra. Stark Lindell-deckare med en raffinerad upplösning." Dagbladet "Mörk, skräckfylld, händelserik och spännand..." VG

av Unni Lindell
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 20 kr.
  ( 49,00 kr. )
Sockerdöden , av Unni Lindell
Beskrivning:
Jag måste få prata med dig, Martin. Nu ska jag berätta det allra värsta.Sexton år har gått sedan Kari Helene hittade sin lillebror liggande livlös på golvet. Tragedin avskrevs då som plötslig spädbarnsdöd. Nu får en vardaglig händelse Kari Helene att plötsligt minnas något helt annat. Något hon förträngt. Polischefen Martin Egge är en gammal vän till familjen och den enda Kari Helene vågar avslöja allt för. Men kvällen före deras avtalade möte blir Martin påkörd av en bil och kort därefter dör han på sjukhuset.
Oslopolisens våldsrotel får därmed ett ovanligt krävande och uppmärksammat mordfall på sitt bord. Men inspektör Marian Dahle drabbas även personligen. Om det kommer fram hur nära hon och Martin stod varandra riskerar hon att flyttas bort från utredningen. I sin sorg sätter hon den egna karriären på spel, och lojaliteten till kriminalkommissarie Cato Isaksen och hela polisteamet på hårda prov.
Sockerdöden är en komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning. I hemlandet Norge klättrade boken snabbt upp till förstaplatsen på bästsäljarlistan.
Unni Lindell har etablerat sig som en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare och har vunnit flera stora litteraturpriser. Böckerna om kriminalkommissarie Cato Isaksen har översatts till arton språk och även blivit en populär tv-serie.
"Unni Lindell är bra på att skriva spännande och intelligenta kriminalromaner. Sockerdöden är inget undantag."
Hallands Nyheter
"Bara konflikten och bilden av de så väl markerade reviren i Oslos poliskår gör boken otroligt läsvärd. Samtidigt ska inte spänningen förringas. Unni Lindell bygger upplösningen via en spänningstrappstege som leder till ett veritabelt crescendo som i sin tur briserar likt en bomb."
Eskilstuna-Kuriren
"Frågan är ändå om inte nya Sockerdöden är hennes bästa någonsin. ... Det är en vansinnigt tragisk men också ohyggligt spännande historia som Unni Lindell berättar och hon är helt klart som allra bäst när hon skildrar människors olika skuggsidor."
Laholms Tidning

av Unni Lindell
Kartonnage, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 70 kr.
  ( 109,00 kr. )
Tomten är allergisk mot stygga barn , av Unni Lindell
Beskrivning:
Barn har sitt alldeles egna sätt att se på världen. Det blir tydligt när man läser den här nya boken av Unni Lindell, som med Gamla tanter lägger inte ägg fick miljontals läsare i både Sverige och Norge att skratta.
Också i uppföljaren Krokodiler talar inte svenska (Känguru, 2008) bjöds det på härligt underfundiga förklaringar och svar på tal.
I Tomten är allergisk mot stygga barn handlar det mycket om fenomenet tomten och hur barn ser på honom. Men som alltid när det gäller ungar så har de en tendens att plötsligt tänka i de mest oväntade banor, och därför bjuds vi här på en lång rad underhållande och inte sällan tankeväckande funderingar kring det mesta i livet - även de stora frågorna.
Jag tror faktiskt att tomten tror på Gud, även om Gud inte tror på tomten.
Christine, 7 år
Tomten känner nog både Gud och Jesus, och kanske Obama också.
Felix, 7 år
Herdar är ungefär samma sak som tre näsvisa män.
Even, 6 år
Manér var något man hade förr i tiden, innan barn gick på dagis och lärde sig vara sig själva.
Celine, 8 år
Tomtar ljuger rätt mycket och öppnar inga brev.
Fredrik, 8 år

av Unni Lindell
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 20 kr.
  ( 49,00 kr. )
Djävulskyssen , av Unni Lindell
Beskrivning:
Vivian Glenne är trettiosex år, har tre barn och sambo. Hon bor i radhus och jobbar på tvätten i köpcentret. Och hon har hemliga kärleksaffärer med andra män. En sen kväll i juli går hon ut i växthuset bakom radhuslängan. Morgonen därpå hittas hon död.
Omedelbart finns det två misstänkta gärningsmän: mannen i grannhuset och Vivians exman pappan till äldste sonen som länge bråkat med henne om pengar. I sin rädsla att även förlora sin pappa försöker tonårssonen rikta polisens misstankar åt ett annat håll: mot en man som förföljde Vivan i bil samma kväll som hon mördades.
Cato Isaksen, Marian Dahle och deras kollegor har ovanligt många spår att följa upp. Utredningen kring mordet är ett virrvarr av hemligheter, relationer och motiv. Plötsligt känns det som om precis alla i Vivians omgivning har något att dölja
Unni Lindell är en mästare på att väva täta, skrämmande historier som utspelar sig mitt i en vardag vi kan känna igen oss i. Handlingen drivs ofta framåt i ett hetsigt, nästan febrigt tempo och med en känsla av att den oundvikliga katastrofen närmar sig. Djävulskyssen är inget undantag. Boken klättrade direkt upp till förstaplatsen på topplistorna när den utgavs i Norge.

av Unni Lindell
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 22 kr.
  ( 49,00 kr. )
Brudkistan , av Unni Lindell
Beskrivning:
Tolvåriga Maike Hagg återfinns under mystiska omständigheter död i källaren till ett sjukhus i Oslo. Flickan har fallit från en stege och slagit huvudet i stengolvet.Tjugofem år senare möts två kvinnor för att reda ut vad som egentligen hände den där dagen. Samma kväll mördas en av kvinnorna och den andra befinner sig plötsligt i livsfara.Polisinspektör Marian Dahle får i uppdrag att skydda henne. Och Cato Isaksen och hans team arbetar under stor press för att förhindra att fler faller offer för mördaren. Än en gång står det nu övergivna sjukhuset i händelsernas centrum.
Brudkistan är en spännande deckare som vilseleder läsaren in i det sista.
Unni Lindell befäster med den här romanen att hon är och förblir en av Nordens skickligaste krimiförfattare.
Anders Wennberg, Gefle Dagblad

 

Foto: Jørn Grønlund

 

Taggar:   Deckarekrimi

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!