Bli Medlem Returböcker Kundservice

BLACK WEEK

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

UMBERTO ECO – WE LIVE FOR BOOKS

Av  JOHANNA , den 9 april 2015

Den 83-åriga Italienska författaren och filosofen har gjort det igen! Nu är hans nya bok ute, Upplaga noll. Då vi har ett citat av Umberto Eco högst upp här på bloggen känns det rätt att ni också får lära känna honom.

Vem är Umberto Eco?

Umbero föddes i Alessandria, Piemonte i Italien. Hans far tyckte att han skulle studera juridik vilken han kom att göra. Han var tidigt intresserad av historia och konst tack vare detta började han arbeta som kulturredakör på Radiotelevisione Italiana (RAI). Genom RAI lärde han känna många målare, musiker och författare som gav honom inspirationen till hans första bok Il Problema Estetico di San Tommaso som utkom 1956.

Men det var i och med hans andra bok Sviluppo dell’estetico Medievale som han blev etablerad medtidsfilosof. Fadern som tidigare inte hade godkänt hans karrärsval gav honom äntligen sitt godkännande när den andra boken gavs ut.

Rosens namn

Det var med hjälp av sina omfattade kunskaper om medeltiden som Eco tog sin inspiration till den omtalade novellen Rosens namn. Boken blev även film 1986 med samma namn med Sean Connery i huvudrollen.
Han har sedan dess arbetat på flera fantastiska böcker som bygger på de hemligheter vi finner världen över och främst i hemlandet Italien. Han leker med våra sinnen om hur mycket vi kan lita på det vi läser och hör.

50 000 böcker i hans eget bibliotek

Idag lever han med sin fru Renate Ramge, som han gifte sig med 1962 och har två barn med. De dividerar sin tid mellan sin lägenhet i Milano och sitt hus i närheten av Rimini. I hans personliga bokkollektion innehar han 30 000 böcker i Milano och 20 000 böcker i sitt sommarhus. Om det finns någon som kan stå för sitt citat ”Vi lever för böcker” så är det han.

av Umberto Eco
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!