Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Fars dag

Tips till Fars dag

Av  Robin Oldberg , den 11 november 2017

Fars dag närmar sig! Har du kommit ihåg att köpa en present till din far? Ibland kan det vara svårt att hitta en bra present, det är därför som vi har tipsat om böcker som passar till olika intressen.

Har du svårt att att hitta en present till fars dag? Vi vet, det kan vara svårt att hitta något som verkligen passar till just din far. Ibland kan det därför vara bra att prova med att ta utgångspunkt i vilka intressen din far har. Det finns böcker som handlar om de flesta intressen eller ämnen – ämnen som förhoppningsvis även intresserar din far. Kanske gillar din far att laga mat? Ja, då kan man hitta en ny kokbok. Gillar han att resa, hitta en bok om resande. Ni förstår säker vad det är jag är ute efter här; intressen och fascinationer är lätta att uppmuntra och böcker är relativt billiga presenter som kan hjälpa utvecklingen av ett intresse eller en hobby.

Om ni fortfarande har svårt att hitta eller bestämma er för en present så kan ni se om någon av våra Fars dag tips kan hjälpa er. De böcker vi tipsar om är en blandninga av deckare, biografier, mat- och kokböcker och lite annat smått och gott. Förhoppningsvis kan ni hitta den perfekta boken till er far!

Boktips:

Här under har vi därför listat böcker inom lite olika genrer, som förhoppningsvis kan inspirera er till att hitta Fars dag presenter.

Mat:

av Johan Fritzell, Jo...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 184 kr.
  ( 269,00 kr. )
Holy Smoke BBQ : ingen rök utan kött , av Johan Fritzell, Johan Åkerberg
Beskrivning:
HOLY SMOKE BBQ av Johan Fritzell och Johan Åkerberg är en recept- och inspirationsbok till bbq.


Johan Fritzell köpte under sin 40-årskris en jättesmoker, utan att egentligen ha en plan med den. Detta ledde till en bbq-restaurang med catering, en agentur för smokers och ett klippkort på flyget till Texas.
Johan Åkerberg är utbildad kock och har skrivit några prisbelönta matböcker om bland annat korv och rökning.

Äkta amerikansk bbq i form av bland annat brisket, shortribs och pulled pork… det är inte konstigt att människor vallfärdar till de platser där långsam rökning tas på allvar. Du behöver dock inte ta dig helt till Texas för en köttbit som är rökt low-and-slow: Det räcker med att ta sig till Holy Smoke BBQ i Bräcke utanför Höganäs – den första bbq-shack’en i Sverige. I boken HOLY SMOKE BBQ : INGEN RÖK UTAN KÖTT har de samlat allt sitt kunnande för alla de som vill lära sig vad som krävs för en fantastisk bbq!

Du får lära dig vilken smoker som passar dig och dina behov, vad du ska tänka på när du väljer träslag och hur du lagrar veden. Du får dessutom lära dig hur du tänder och underhåller elden, förbereder styckdetaljer, hur du gör egna rubs och hur du tillagar, vilar och varmhåller köttet. Sist men inte minst får du veta hur man gör alla de sidorätter och såser som hör till. Du får massor av spännande recept, bland annat på en klassisk Texas Style BBQ och moderna klassiker med Holy smokes egna twist.

I boken får du följa med på en spännande road trip till rökgrillningens början; den djupaste amerikanska södern. Du får besöka ett trettiotal av söderns mest klassiska bbq-shacks och läsa om legendariska bbq-profiler och pitmasters. Dessutom får du veta bakgrunden till varför bbq har blivit så otroligt populärt bland köttälskare.

av Peter Cordén, Jenn...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 233 kr.
  ( 329,00 kr. )
Go Golfilicious : om mat, mulligans och att inte vara riktigt klok , av Peter Cordén, Jenny Olsson
Beskrivning:
Allt hänger ihop: spelet, mötena och maten, samtalen, skratten och gråten. Go Golfilicious är en bok som i text och bild låter dig kliva in i golfens värld på bästa tänkbara sätt.
Passionen till golfen är paketerad med lika delar fantastiska bilder och presentationer om 15 av Sveriges finaste golfanläggningar, samt härliga anekdoter från svenska golfproffs och andra golfälskande profiler som Annika Sörenstam, Robert Karlsson, Anna Nordqvist, Lasse Holm och Janne Schaffer.
Därtill kan du med recept från några av Sveriges främsta golfkrögare provsmaka och upptäcka en del av de upplevelser som väntar på dessa golfanläggningar. Är du inte redan golfare så kommer du garanterat att vilja bli det.
Är du redo?
Let s Go Golfilicious!
Efter succén med Golfilicious kommer nu Jenny Olsson och Peter Cordén med en helt ny golfbok i samma inspirerande anda. Radarparet har i Go Golfilicious tagit livsstilen ett steg längre.
Här är den, fristaden där allt annat kvittar än här och nu. Där det enda som betyder något är samspelet med din lekfulla sida, kontakten med sinnena, naturen och umgänget med själsfränder. Miljön på en golfklubb har en särskild magi. Det är en plats som föder känslor. De flesta på väg ut för att spela ser märkbart lyckliga ut, med skimmer i blicken så snart doften av singelklippt gräs når näsborrarna. Golfbanan visar hela tiden nya ansikten som ändrar sig beroende på väder och vind. Men något som aldrig förändras är att upplevelser utöver det vanliga möter en varje gång.
Jenny Olsson , frilansjournalist och redaktör, skriver regelbundet i en rad svenska och internationella magasin.
Go Golfilicious är Jennys femte bok, en uppföljare till den uppskattade Golfilicious (2015) och hon har tidigare gett ut GolfFys enkel fysträning för alla golfare , Skidnostalgiboken och Postorder­nostalgi . Jenny bor strax utanför Stockholm med naturen i sin direkta närhet och ägnar sig gärna åt sport, resor, fransk levnadskonst, kultur och att förbättra sin espressokunskap.
Peter Cordén reser, som fotograf och grafisk formgivare med golf som specialitet, världen runt för att porträttera banor åt destinationer och anläggningar. Han har förutom Golfilicious (2015) tidigare gett ut boken The Swedish Golf Experience , en coffee-table bok med 30 svenska banor, samt Green Guide . Peter är även frekvent bildleverantör till många svenska och internationella magasin.

Deckare:

av David Baldacci
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
De oskyldiga , av David Baldacci
Beskrivning:
Den före detta elitsoldaten Will Robie är en topphemlig, statsanställd lönnmördare som USA:s regering använder i situationer där varken polis, FBI eller militär räcker till. Robie utför sina order utan frågor och han misslyckas aldrig.
Men så går ett uppdrag fel. Robie är utskickad mot ett mål mitt i Washington D.C., men känner instinktivt att något inte stämmer. För första gången gör Robie det otänkbara: han vägrar att döda.
Robie blir nu själv jagad av sin egen organisation och tvingas fly för sitt liv. Hans vägar korsas av den fjortonåriga Julie, en gatusmart tjej på flykt undan en okänd mördare som samma kväll skjutit ihjäl hennes föräldrar. Robie bestämmer sig för att hjälpa Julie och inser snart att de båda har hamnat i centrum av en enorm konspiration som hotar rikets säkerhet.
David Baldaccis första thriller om den ensamme yrkesmördaren Will Robie är en frenetisk jakt genom Washington D.C. där Robie tvingas kämpa mot de mäktiga organisationer som ska skydda landet. Försvarsdepartementet, armén, FBI, CIA - överallt hittar han dubbelspel och infiltration. Spänningsmästaren Baldacci är i toppform och håller läsaren fängslad med ett rasande tempo och en intrig fylld av oväntade vändningar.
De oskyldiga gick rakt in som nr 1 på New York Times topplista för skönlitteratur och låg på listan i 15 veckor. David Baldacci har sålt över 110 miljoner böcker världen över och närmare 1 miljon bara i Sverige.

av Emelie Schepp
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Pappas pojke , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Succéförfattaren Emelie Schepp är tillbaka med boken `Pappas pojke´ - En spännande deckare där vi fortsatt får följa åklagaren Jana Berzelius.
En varm sommarkväll i Norrköping. En sexåriga pojken ringer skräckslagen till sin pappa, han berättar att någon har tagit sig in i familjens hus. Det är det sista som hörs om pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzeluis återvänder i ännu ett nervpirrande fall. Denna gång leder hon förundersökningen om pojkens försvinnande. Tillsammans med kriminalkommisarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon komma underfund med vad som ligger bakom pojkens försvinnande. Problemet är att ju närmre sanningen de kommer, desto mer personligt blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken. 
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.
`Pappas pojke´ är dem fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius. Serien har blivit en internaitonell succé, från att ha givits ut på Emelie Schepps egna förlag, till att idag säljas i 30-talet länder och tillhöra HarperCollins, ett av världens största förlag. År 2016 utsågs Emelie Schepp till Årets Deckarförfattare 2016.
---
"Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut "
Göteborgs-Posten om "Prio ett"
"Schepps bästa deckare hittills."
Corren om "Prio ett"
"En spännande och välskriven deckare som befäster att Schepp nu tillhör de etablerade författarna på den svenska deckarscenen."
Borås Tidning om "Prio ett"

Trädgård:

av Kay Maguire
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 31 kr.
  ( 59,00 kr. )
Odla din egen chili , av Kay Maguire
Beskrivning:
Chili finns i massvis av olika former, färger och grader av hetta - från söta och saftiga till galet superheta, från 'Anaheim' och 'Hungarian Hot Wax' till 'Scotch Bonnet' och 'Carolina Reaper'.
Odla din egen chili innehåller allt du behöver veta för att odla din egen chili från grunden, med steg-för-steg-instruktioner för hur du sår frön, tar hand om plantorna, skördar frukterna och åtgärdar vanliga problem. Chiliälskare hittar också massor av bakgrundsinformation, som en kort historisk översikt och en guide till Scovilleskalan (den officiella måttstocken för chilihetta), liksom läckra recept och tips för hur du kan njuta av frukterna av ditt arbete.
Boken är fullspäckad med tabeller, checklistor, fotografier och illustrationer och är den perfekta guiden till chiliodlingens fantastiska värld.

av Malena Skote
Flexband, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 72 kr.
  ( 109,00 kr. )
Stora betongboken : 100 projekt från prova på till proffs , av Malena Skote
Beskrivning:
Malena Skotes tidigare böcker om betong var med och startade en trend i Sverige, där fler och fler människor började skapa med betong föremål för såväl hem som trädgård. Nu är hon tillbaka med den första riktigt stora boken om betong.
Betong är ett både billigt och opretentiöst material som passar så väl den oerfarne pysslaren som den redan betong-frälste. Att gjuta i betong och skapa sina egna betongföremål kräver inga förkunskaper och inga särskilda redskap. Som Malena själv säger: Att blanda betong är faktiskt inte svårare än att baka sockerkaka på pulver, om än något tyngre för armarna. Och man behöver ingen ugn.
I Stora betongboken presenterar Malena Skote 100 projekt från prova på-nivå till en mer avancerade föremål. Betong ska alltid gjutas i en form och det är denna form som avgör hur föremålet ska se ut. När man väl vant sig vid tankesättet finns det inga begränsningar för vad du kan skapa med betong, och ju fler projekt du testar, desto mer fantasifull blir du i ditt skapande! Stora betongboken innehåller 100 projekt med betong, varav merparten publicerats i Malena Skotes tidigare böcker.

Fantasy:

av George R. R. Marti...
Storpocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 47 kr.
  ( 119,00 kr. )
Game of thrones - Kampen om Järntronen , av George R. R. Martin
Beskrivning:
Äventyr och hjältedåd, vänskap, kärlek och förräderi i en magisk medeltida värld. Robert Baratheon och Eddard Stark befriade en gång i tiden de sju konungarikena från den galne draklorden, och det blev Robert som besteg järntronen medan Eddard drog sig tillbaka till sitt Vinterhed. Efter en lång tid av fred samlar sig kung Roberts fiender både i Norden och i Södern. Hans närmaste rådgivare har dött under mystiska omständigheter och till och med hans egen drottning smider i hemlighet onda planer. Kung Robert ber Eddard Stark om hjälp och Eddard och hans familj dras obönhörligt in i maktspelet kring järntronen. Intrigerna leder till ett regelrätt krig mellan olika ätter och deras lorder. Men det största hotet mot kung Robert är draklordens två barn, en son och en dotter som nu har vuxit upp. De lever i exil och har fått en fristad hos hövdingen över Dothrakiens grässlätter. Med hjälp av honom och hans fyrtiotusen krigare ska åter en ättling av drakens blod härska över de sju konungarikena. Men kampen om järntronen har bara börjat … Den första boken i Sagan om is och eld.

av Neil Gaiman
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
American Gods (svensk utgåva) , av Neil Gaiman
Beskrivning:
Amerikanska gudar utkom för första gången 2001 och har översatts till över 30 språk.
Efter tre år i fängelse vill Shadow inget hellre än att återvända till sin fru Laura och leva ett stillsamt liv med henne. Men bara dagar innan han friges nås han av nyheten att Laura dött i en mystisk bilolycka, och hela Shadows värld rasar samman. På flygresan hem till begravningen skakas planet av en våldsam storm, och en man som kallar sig mr Wednesday presenterar sig för Shadow och påstår sig vara en före detta gud och kungen av Amerika. På något sätt verkar han veta precis allt om Shadow och erbjuder honom ett jobb som hans livvakt. Shadow, som inte har någon annan stans att ta vägen, tar jobbet men upptäcker snart att hans roll i Wednesdays planer är farligare än han någonsin hade kunnat föreställa sig. Ganska snart dras Shadow och Wednesday in i en konflikt lika gammal som mänskligheten själv. För under vardagens stilla yta pågår en kamp om Amerikas själ.
Neil Gaimans spektakulära roman Amerikanska gudar utgavs för första gången på svenska år 2003 och har vunnit en mängd priser. Det är en mörk och brokig resa rätt in i myternas värld, där Neil Gaiman med sin mästerliga berättarkonst väver samman verklighet och fantasi.
Romanen är nu aktuell som TV-serie, med Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning och Pablo Schreiber i huvudrollerna. Serien är producerad av FremantleMedia North America och finns internationellt tillgänglig på Amazon Prime Video.
Boken har vunnit en mängd fina priser, bl.a. Hugo Award for Best SF/Fantasy Novel, Bram Stoker Award for Best Horror Novel, Nebula Award for Best Novel.

Biografi:

av John Cleese
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Men hur som helst ... , av John Cleese
Beskrivning:
John Cleese är en av världens mest berömda komiker som har uppnått ikonisk status i världen efter framgångarna med Monty Python och Pang i bygget. Och med filmer som Life of Brian, Meningen med livet och En fisk som heter Wanda Cleese inledde sin komikerbana som medlem i Cambridge Footlights Revue då han studerade juridik vid Cambridge Han blev erbjuden arbete som manusförfattare på BBC Radio där han fick arbeta med flera olika program, det mest uppmärksammade var som sketchförfattare för The Dick Emery Show. Cleese både medverkade i och skrev manus till den satiriska tv-serien The Frost Report med David Frost som programledare 1966-67. Det är nu han träffar de framtida Monty Python medlemmarna Graham Chapman, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin. Det var under den här tiden som dessa utvecklade sina unika skrivarstilar. Värt att veta: John Cleese far hette ursprungligen "Cheese" i efternamn, men i samband med militärinryckning och för att han var trött på att mobbas för namnet bytte han till "Cleese". Värt att veta: 2005 fick John Cleese en art i släktet lemurer, Avahi cleesei, uppkallad efter sig som tack för hans skyddsprojekt för lemurer. Värt att veta: John Cleese medverkade hösten 2009 i en serie svenska reklamfilmer åt elektronikkedjan Elgiganten, eftersom han enligt egen utsago, behövde dra in pengar till sina exfruar dyra underhåll.

av Bruce Dickinson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Bruce Dickinson : en självbiografi - what does this button do? , av Bruce Dickinson
Beskrivning:
Jag var finnig, bar anorak och utsvängda jeans och körde en oerhört ocool moppe. Och just det, min högsta dröm var att bli trummis
Bruce Dickinson, Iron Maidens legendariska frontfigur, är en av världens mest ikoniska sångare och låtskrivare. Men han är också flygkapten, flygentreprenör, motivationstalare, ölbryggare, författare, programledare i radio, filmmanusförfattare och internationell fäktare.
I Bruce Dickinson En självbiografi: What does this button do? begrundar Bruce livets bergochdalbana. Han berättar på sitt eget anarkistiska vis om sin excentriska brittiska uppväxt, Iron Maidens explosionsartade genombrott och om att åkalla de mörka krafterna. Han skriver om fäktningens filosofi, varför flygplan är så vackra och om sin kamp mot cancern.
Denna efterlängtade självbiografi är djärv, ärlig, intelligent och rolig. Den fångar en rockikons liv, känslor och tankar och kommer garanterat glädja både inbitna fans och andra.
Bruce Dickinson har varit sångare i Iron Maiden i över trettio år och har dessutom haft en framgångsrik solokarriär. Iron Maiden har sålt över 90 miljoner album och uppträtt över 2000 gånger vilket gör dem till ett av de mest framgångsrika rockbanden någonsin. Bruce Dickinson bor i London.

Annat:

av Per Malmqvist Stol...
Danskt band, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 172 kr.
  ( 259,00 kr. )
Tipsextra : klubbarna, matcherna, spelarna , av Per Malmqvist Stolt
Beskrivning:
Jag växte upp med Tipsextra och sedan tog passionen för engelsk fotboll över mitt medvetna en större del av dygnets vakna timmar. Och så är det egentligen fortfarande. Jag bara låtsas tänka på annat i en strävan att på något sätt ändå smälta in i min omgivning som en normal människa som inte sticker ut alltför mycket. Så beskriver Per Malmqvist Stolt sin kärlek till 70-, 80- och i viss del 90-talets engelska fotboll, som nådde oss genom det legendariska programmet Tipsextra. Boken Tipsextra klubbarna, matcherna och spelarna är en kärleksfull hyllning till det renaste fotbollsnörderiet. Vi möter de femton mest visade lagen i Tipsextras historia och får sjunka ner i den härligt gyttjiga historien om varje lag. Det är ohämmad name dropping och en historieskrivning direkt från hjärtat. Återupplev klassiska matcher. Läs om Terry Butchers tårar i Ipswich och varför Stoke-fansen gav bort en staty i form av ett hästarsle till en domare. Eller varför Kenny Hibbitt i Wolves kan liknas vid Zeb Macahan och om Bryan Robsons Guiness-diet. Frossa i Bob Latchfords mål och Neville Southalls räddningar samt märkliga historia som självlärd målvakt i Everton. Dirty Leeds och Super Leeds, demoner och lirare i en och samma tröja. Liverpools överlägsenhet med storheter som Kenny Dalglish, Ian Rush och Graeme Souness. När Chelsea var som hetast i The Swinging London och när skådespelerskan Rachel Welch träffade centern Peter Osgood fram till 80-talets gigant Kerry Dixon. Följ turbulensen i Manchester City på 80-talet och Derby Countys magiska år på 70-talet. Imponeras av Tottenhams DNA - Push and Run - vilket gjorde dom till Glamour-klubben nummer 1. Följ Arsenals och Manchester Uniteds vandring från tuffa år till framgång. Aston Villa som reste sig ur askan. Nottingham Forest som gick från tvåan till bäst i Europa. Managers som Brian Clough, Bill Shankly, Matt Busby, Bill Nicholson, Don Revie, Bob Paisley, Bobby Robson, George Graham, Alex Ferguson och Howard Kendall. Dessutom bästa-elvor för varje lag under Tipsextra-perioden såväl som en utmanarelva.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!