Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Systrarna Eisenman - mat från grunden

Av  CECILIA , den 21 april 2017

De har tillsammans drivit en kombinerad lunchrestaurang och kokbokhandel i Stockholm, kallad The Cookbook Café. Nu driver de en populär blogg på ELLE Mat & Vin. Möt The Eisenmans!

Systrarna Lisa och Monica Eisenman föddes i Washington D.C och är uppvuxna i Sverige, USA och Etiopien. Tillsammans har de gett ut en rad kokböcker där fokus ligger på att göra allt från grunden.

                                             Inspirationen hemifrån

av Monica Eisenman, L...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 195 kr.
  ( 299,00 kr. )

Ingen av systrarna har någon formell utbildning inom matlagning men har ärvt passionen och konsten från deras mamma. De drömde länge om att få ge ut en kokbok och är nu stolta ägare till inte mindre än sex stycken! 

De har bott på tre olika kontinenter och det märks i matlagningen! Fast trots att några av recepten är exotiska för oss i Sverige, så har det lagats i systrarnas egna hem. Med andra ord: varierat och hemlagat på samma gång. 

 

 

 

Bloggen

av Lisa Eisenman Fris...
Danskt band, 2010
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 90 kr.
  ( 149,00 kr. )

På ”ELLE mat & vin” hittar man systrarna Eisenmans blogg. Där hittar man inlägg av dem som rör allt från snabba middagar och veckomenyn till mellanmål och kökinspiration. Givetvis finns även soppor och sött med, något som Lisa och Monica har särskilt fokus på i sina kokböcker. 

 

 

 

 

 

 

av Lisa Eisenman Fris...
Danskt band, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 72 kr.
  ( 119,00 kr. )
Två systrars söta : 170 frestelser från The Cookbook Café , av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Beskrivning:
När systrarna Eisenman bjuder på sötsaker blir detmer än syndigt gott! Deras bakverk är fyllda av smör,choklad,nötter och socker och sprider en ljuvlig doftav vanilj, kardemumma, kanel och citron. Här blandde 170 recepten finns en stor del av deras sötsaksrepertoari form av små och mjuka kakor, pajer, glass,konfekt och desserter. Två systrars söta var derasförsta bok när den kom ut 2005 och har varit en storförsäljningsframgång.
Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman har gett utytterligare fem kokböcker tillsammans: Soppor, bröd& röror, Vinterns söta, Sommarens söta, SystrarnaEisenmans mingelmat och Till bords med systrarnaEisenman.

 

 

 

Copyright/fotograf: Helen Pé

 

Du kan givetvis även hitta Eisenmans andra kokböcker här:

 

av Lisa Eisenman Fris...
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 203 kr.
  ( 299,00 kr. )
Till bords med systrarna Eisenman , av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Beskrivning:
Gillar du att samla vänner och familj runt matbordet à la family style? Och ju fler runt bordet, desto roligare! Med systrarna Eisenmans recept och goda råd kan du bjuda på härliga måltider som passar året runt. Vad sägs om exempelvis långkok, budgetgott och brunch för höst- och vintermörkret och sommarsallader, barbecue och picknick för ljumma sommarkvällar i trädgården? Matinspirationen kommer från deras resor över hela världen, från USA och Thailand till Frankrike och Italien, men självklart även från Sverige. Eftersom även drycken till maten är viktig ges förslag på vin och öl som passar till. De stämningsfulla och inspirerande matfotografierna är tagna av Ulrika Ekblom.

 

av Lisa Eisenman Fris...
, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 197 kr.
  ( 299,00 kr. )
Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter , av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Beskrivning:
Vald till Årets bästa kokbok av Årets Svenska Måltidslitteratur!

Låt systrarna Eisenman hjälpa dig med mingelpartyt! Deras oslagbara mingelmatsbibel innehåller 565 recept på snacks, snittar och smårätter. Förutom smaker från Norden och Medelhavet via USA och Mexico till Asien, hittar du recepten du behöver när du vill bjuda fastrarna på afternoon tea, grannarna på brunch och tjejkompisarna på smarriga desserter. Dessutom stilfulla drinkar och snacks till cocktailpartyt. Här finns allt för både små och stora fester! Lite enklare pizzor eller pajer i miniformat eller lyxiga amuse bouche med pilgrimsmusslor eller ostron med tillbehör? Välj bland kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, kex, röror och mycket mycket mer. Allt serverat i glas, på sked, på spett eller som små munsbitar för ett riktigt lyckat mingelparty. Boken ger också praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna fest, exempelvis hur mycket som går åt beroende både på antalet gäster och på hur länge festen pågår, hur olika tilltugg kombineras på bästa sätt och hur du får till alla de där vackra snittarna på bilderna. För allt som det finns ett recept till finns på bild – snyggt fotograferat av Roland Persson. 16 fullmatade kapitel med recept:
Moderna klassiker - Pajer & plättar - Soppor, sallader & spett - Amuse bouche - Fisk & skaldjur - Norden - Tapas & meze - USA & Mexico - Asien - Italien & Frankrike - Ostbricka - Bröd & röror - Afternoon tea & brunch - Snabba snittar - Drinkar & snacks - Desserter Vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 fick boken pris som Årets bästa kokbok. Den vann också i kategorierna Ceremoniella måltider och Folkets röst på bokmässan i Göteborg.
"Det finns bara ett sätt att beskriva den här boken: mingelrätternas bibel. Den underbara duon systrarna Eisenman har skapat en komplett och fantastisk festbok ... Varje sida är proppfylld med åh-så-gott-jag-tror-jag-dör-recept. Ett måste!" Elle mat & vin "Systrarna Eisenmans mingelmat är ett sällan skådat praktverk. En mäktig bibel i mingelmatens tecken. Välgjort, läckert, genomarbetat och utsökt illustrerat av fotograf Roland Persson." Nya Wermlands-Tidningen

av Lisa Eisenman Fris...
Danskt band, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 72 kr.
  ( 119,00 kr. )
Vinterns söta : ännu fler frestelser från författarna till Två systrars söta , av Lisa Eisenman Frisk, Monica Eisenman
Beskrivning:
När ska man äta söta saker om inte under den kalla och mörka årstiden!? I Vinterns söta, med aptitretande bilder tagna av Roland Persson, har systrarna Eisenman sammanställt sina allra bästa och mest frestande recept på läckerheter som smakar bra när man helst sitter inne, umgås med familj och vänner och har det skönt i stugvärmen. Här finns över 130 recept på allt från anistryffel till änglakola: mjuka kakor, småkakor, tårtor, puddingar, pajer, desserter, tryffel, kola, knäck och annat godis samt drycker.
Julens klassiska kryddor återfinns i många recept men ibland i lite annorlunda sammansättningar, exempelvis pepparkakskola, saffransdrömmar, glöggbakade päron, ingefärs- och limetårta, kardemummatryffel, pepparkaksmuffins, mjuk pepparkaka med äppelmos och ananas, kardemummakryddade pistagenötter och marängtorn med choklad och lingon.
Flera spännande och stimulerande drycker – förutom klassisk glögg och mumma – kan man välja mellan: granatäppelte med mynta, varm choklad med chili och varm vanilj- och äppelcider.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Helen Pé

 

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!