Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage15
blogImage15

SVENSKARNA SOM SKAPAR TILLSAMMANS MED GEORGE R.R MARTIN

Nu börjar nedräkningen för alla oss som älskar TV-serien Games of Thrones som bygger på George RR Martins fantastiska serie Sagan om is och eld (Orginal titel. a song of ice and fire).

av

den 30. marts 2015

Den 12 april återkommer serien med sin femte säsong. Många har säkert redan läst boken och vet i stort vad som kommer att hända, men nu kommer det en helt ny bok om tiden innan Sagan om is och eld serien började, En värld av is och eld. Utkommer den 1 april.

 

De två svenskarna

Elio García och Linda Antonsson lärde känna
varandra tack vare av sin kärlek till fantasy.
De träffades medan de båda rollspelade som
byggde på JR Tolkiens vackra värld. Linda
har alltid älskat fantasyböcker och dess
världar men för Elio tog det lite längre tid.
Linda fick tillslut Elio att läsa Martins böcker
och precis som hon var Elio fast. Tack vare
sin passion för rollspel ville de starta ett i
Martins värld men ville gärna ha hans ”välsignelse” innan de gjorde någonting storslaget. De hade studerat böckerna noga och gått in i detalj för att kunna utskilja vad som hände när och var karaktärerna kom ifrån. De fick tillslut tag på Martin som snabbt insåg vilken tillgång svenskarna var. De visade sina upptäcker i böckerna och även några små missar som de funnit i böckerna, så startade samarbetet mellan Elio, Linda och George Martin.

En viktig källa

I flera intervjuer har George Martin fått frågan hur han håller isär alla händelser och karaktärer, han brukar då hänvisa till ”sin kille i Sverige”. Han har även medgivit att då han inte har haft sina anteckningar nära så har han surfat in på Linda och Elios hemsida där all information om Westros finns. Inte nog med det har paret fått läsa flera utdrag ur boken för att kontrollera fakta.

 

Källa

Samarbetet som ledde till En värld av is och eld

Under flera år har paret jobbat tillsammans med George Martin som tidigt berättade att han hade en dröm om att skriva en bakgrundshistoria till allt som hände innan Robert Baratheon blev kung (början på Sagan om is och eld) och tillsammans med paret har han skapat just detta. Boken är indelad i olika kapitel som alla berättar intressant fakta och hjälper oss hålla reda på alla familjerna. Hur fungerade världen när familjen Targaryen regerade? När dog drakarna ut och hur ser den stora världen ut? Alla dessa frågor blir svarade på i den nya boken.
Inte nog med det så innehåller boken teckningar och målningar från 26 olika konstnärer. En bok som både får oss att sluka ännu mer av den stora spännande världen som George RR Martin skapat men också en fröjd för ögat med de vackra bilderna.


Här kan du läsa mer om paret på deras hemsida

Källa till bild på författarna

 

 


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar