Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Stephen King

Stephen King fyller 70 år!

Av  Robin Oldberg , den 21 februari 2017

Den 21. September fyller allas vår favoritförfattare Stephen King 70 år. Det firar vi med ett inlägg om författaren, som fortfarande har många bollar i luften. Fira Stephen King här med oss.

Ja, det är ju så att Stephen King nu har gått och blivit 70 år, men det betyder inte att han har börjat trappa ner. Rent faktiskt så är 2017 ett år i Stephen Kings tecken. Inte nog med att vi i år har fått hem några riktigt fina nyutgåvor, några av Stephen Kings verk är även på väg att, eller har redan, adapterats på film.

Älskad av läsare och tittare över hela världen

av Stephen King
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 63 kr.
  ( 119,00 kr. )

Stephen King är en av världens mest populära författare, han har sålt mer än 350 miljoner böcker över hela världen så det finns en anledning till varför han kallas allas favoritförfattare. Han föddes i staten Maine som ligger vid den amerikanska nordöstkusten. Det är även här som många av hans böcker utspelar sig, exempelvis debutromanen Carrie.

Stephen Kings debutbok, Carrie, utgavs 1974, och blev en stor succé på filmduken två år senare i 1976. Sedan den första boken utkom i mitten av 70-talet har han hunnit med att skriva över 65 böcker. Genom åren har många fler av hans böcker blivit filmatiserade och nått stora framgångar. 1999 vann Katey Bates en Oscar och en Golden Globe för sin prestation i Misery och Den gröna milen.

Stephen King om att skriva 

På Stephen Kings hemsida berättar författaren om varför han blev just en författare, vart hans idéer kommer ifrån och hur hans skrivstil och arbetsmetoder har utvecklat sig genom åren. Han berättar att han het enkelt är skapad för att skriva. Stephen King älskar att skriva och han kan inte föreställa sig att arbeta med något annat, eller att inte få skriva – och det är just därför som han skriver så mycket.  

Stephen King berättar också om att han hittar inspiration på alla möjliga platser, men att det ofta kommer från när två saker, på ett intressant och överraskande sätt, blir till ett – gärna med ett efterföljande "Vad skulle hända..." eller "Tänk om...".  

Så trots att det nu är mer än 50 år sedan den första Stephen King boken utgavs, så är det inte mycket som har ändrat sig för den produktiva författaren. När han arbetar med en bok skriver han fortfarande ca. tre till fyra timmar om dagen under hela veckan – det enda som han beskriver som förändrat är hans uthållighet och den tid han nu spenderar med sina barn och barnbarn. När han inte arbetar med en ny bok berättar Stephen King att han inte riktigt vet vad ta sig till och att han blir rastlös.

Nya Stephen King adaptioner

av Stephen King
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 119,00 kr. )

Under sommaren kunde man se stora Hollywood namn såsom Idris Elba och Matthew McConaughey på filmdukarna över hela landet i Det mörka tornet och den 7. september kom den nyaste filmadationen av It – eller Det – som boken heter på svenska. Värt att notera är att Sveriges egen Bill Skarsgård spelar just clownen Pennywise i den nya filmen.

Det är dock inte bara i biografens mörker som man kan njuta av en bra historia från Stephen King. Boken Dimman har blivit en tv-serie och det har även Mr. Mercedes. Senare på året kommer även två Netflix-titlar som är baserade på Stephen Kins böcker, nämligen Gerald's game och 1922.  

Om du är intressrad av att läsa mer om Stephen King så kan du göra det på hans hemsida. Du kan även se hela vårt fantastiska urval av Stephen King böcker på vår startsida.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!