Bli Medlem Returböcker Kundservice

BLACK WEEK

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Sara Lövestam har koll på grammatiken

Av  CECILIA , den 27 mars 2017

Sara Lövestams debutroman heter ”Udda” och det kanske även beskriver hennes skrivande. Hon har i alla fall släppt två mycket speciella böcker om svensk grammatik som plötsligt har gjort verb och substantiv intressanta!

Sara Lövestam föddes den 13 juli 1980 i Uppsala och redan tre år senare kunde hon skriva. Om inte det känns extraordinärt så fick hon dessutom en dikt om miljöförstöring publicerad i Östersundsposten som åttaåring. Hon spåddes en ljus framtid som författare och det var precis det den blev. Idag, 36 år gammal, har hon skrivit 14 böcker och vunnit såväl Bok-SM samt mottagit Svenska Deckarakademins pris för bästa kriminalromansdebut.

                                             Språkexpert

av Sara Lövestam
, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 92 kr.
  ( 139,00 kr. )

Sara Lövestam har en bakgrund som lärare i Svenska För Invandrare (sfi) och språkvetare. Hon förekommer även i Språkakuten, som visas på TV4:s Nyhetsmorgon. Hennes språkintresse avspeglar sig i hennes böcker och pedagogen i henne kommer verkligen fram i böckerna Grejen med verb och Grejen med substantiv och pronomen. Med dessa böcker har hon lyckats med det, i princip, omöjliga: att göra grammatik intressant och få både vuxna och barn att sträckläsa böckerna med hjälp av humor och annorlunda frågeställningar. För vad är egentligen svaret på vem som skulle styra landet om verb vore medborgare?

 

 

 

av Sara Lövestam
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 102 kr.
  ( 149,00 kr. )
Grejen med substantiv och pronomen , av Sara Lövestam
Beskrivning:
GREJEN MED SUBSTANTIV OCH PRONOMEN av Sara Lövenstam är boken för dig som älskar grammatik med humor.
 
Vad är egentligen likheten mellan ett substantiv och en baguette. Kan man säga biceps i plural och i så fall hur? Och varför kan man som vuxen människa inte ha ett behärskat samtal om pronomen? Dessa och många fler frågor omkring substantiv och pronomen får du svar på i boken GREJEN MED SUBSTANTIV OCH PRONOMEN. Du kan använda den som uppslagsbok för att lära dig mer om numerus och bestämdhet, eller varför inte som kvällslektyr med en kopp te? Ta fram den på bussen för att liva upp dina medresenärer eller låt den ligga på badrummet som en smartare läsning än schampoflaskan.
Läs allt om grejen med substantiv. Och pronomen! Detta är boken för dig som älskar grammatik och för dig som inte visste att du gjorde det.
 
GREJEN MED SUBSTANTIV OCH PRONOMEN är den efterlängtade fortsättningen på succén Grejen med verb.

 

                                            Grejen med Sara Lövestam

av Sara Lövestam
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )

Något annat som gör Lövestam så speciell är att hon skriver böcker i så många olika genrer och för så olika åldrar. Förutom språklitteratur har hon utgett historiska romaner, som Tillbaka till henne, relationsromaner, som Udda, ungdomsromaner, med boken Som eld samt en serie spänningsromaner om detektiven Kouplan.

 

 

 

 

 

 

av Sara Lövestam
Pocket, 2010
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 19 kr.
  ( 39,00 kr. )

av Sara Lövestam
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 91 kr.
  ( 149,00 kr. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Böckerna om detektiven Kouplan i rätt ordningsföljd:

 

av Sara Lövestam
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 133 kr.
  ( 209,00 kr. )
Sanning med modifikation , av Sara Lövestam
Beskrivning:
Ett mångbottnat drama med en detektiv som finner mänskliga sanningar snarare än ledtrådar.
Svenska Deckarakademins motivering till priset som årets deckardebut
Sara Lövestam undersöker och experimenterar med deckargengren och skapar tveklöst något eget. Borås Tidning
Privatdetektiv. Kontakta mig om polisen inte kan hjälpa dig.
Det är obehagligt att ens nämna polisen, men Kouplan måste göra det för att få rätt kunder. Han måste ha pengar och han vägrar att diska en enda tallrik till på Azads grill.
Julia är borta. Ena sekunden höll hon Pernillas hand, i nästa ögonblick var hon försvunnen. En kvinna med andra erfarenheter skulle ha gått till polisen. För Pernilla är det inte ett alternativ.
Kouplans jakt på kidnapparen leder honom in i Stockholms undre värld, men samtidigt är det något med Pernillas förflutna. Vad gör man när sanningen, som den först ser ut, visar sig vara något helt annat?
Sanning med modifikation är Sara Lövestams femte roman, och den första boken om Kouplans överlevnad.
Sara Lövestam går från klarhet till klarhet. I denna spännande, annorlunda och brännande aktuella deckare låter hon oss möte den iranske journalisten Kouplan, som lever som papperslös flykting i Sverige. Vi läser
Kouplan är en ovanlig hjälte i dagens svenska litteratur, men ännu mer ett behövt perspektiv. Göteborgs-Posten
Det är en vilsam läsupplevelse när en spänningsroman tillåts vara komplex, med mångbottnade karaktärer och där spänningen ligger i psykologin snarare än i smaskiga blodiga detaljer.
Ulrika Johnsen, QX
Sara Lövestam har skrivit en nyskapande och mångbottnad detektivroman med en sympatisk och framför allt ovanlig huvudperson. Språket är tilltalande och stundtals poetiskt. En läsupplevelse som varmt rekommenderas! Bibliotekstjänst

av Sara Lövestam
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 219,00 kr. )
Önska kostar ingenting , av Sara Lövestam
Beskrivning:
Det här är en roman att växa med och bli mer vis av. Östgöta-Correspondenten
Lövestam rör sig precis rätt i tiden med sina teman. Böckerna om Kouplan förtjänar en stor och bred läsekrets. Borås Tidning
Kouplan försöker samla hundra burkar om dagen. Pengarna hanfick för sin privatutredning i höstas är slut nu, och hans annons påBlocket helt obesvarad. Flest burkar hittar man på Lidingö.
Jenny Svärd är borgarråd och allt utom lättlurad. Därför är detomöjligt att hennes älskarinna kan ha lurat henne på tvåhundratusen kronor och sedan försvunnit spårlöst. Ändå har det hänt.Hon är förbannad och ytterst generad, och den enda som hörhenne är killen som rotar i papperskorgen bakom henne.Själv påstår han att han i själva verket är privatdetektiv.
Kouplans jakt på Jennys bedragerska leder honom till andra platseroch nya sanningar. Hämnas, är Jennys tydliga instruktion.Det visar sig vara lättare sagt än gjort.
Önska kostar ingenting är Sara Lövestams sjunde roman, och denandra boken om Kouplan.
Sara Lövestam lever upp till förväntningarna. Med råge ... Andra delen har samma underfundiga lätthet, med många bottnar. Det är smart, det är varmt. Tara
En angelägen berättelse om könsidentitet och utsatthet. Norrköpings Tidningar

av Sara Lövestam
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Luften är fri , av Sara Lövestam
Beskrivning:
LUFTEN ÄR FRI av Sara Lövenstam handlar om detektiven Kouplan som nu har blivit hemlös. Han får ett fall med en otrogen man.
 
Kouplan har förlorat sitt hem och alla hans ägodelar ligger nu i hans ryggsäck. Han måste hitta ett ställe som skyddar honom mot både regn, blåst och gränspoliser. Det är jobbigt och absolut inte det bästa tillfället att påta sig ett nytt uppdrag. Men han behöver ju pengarna. En kvinna i Bromma misstänker att hennes man har en affär. Ett simpelt rutinuppdrag för en detektiv, men Kouplan inser snart att det handlar om så mycket mer än ett otroskap, något mycket värre. Under tiden som han reder upp trådarna omkring vad Håkan företar sig, försöker Kouplan att reda upp sitt eget liv. Han får snart lov att söka asyl igen och börja röra sig fritt på gatorna – men det är knappt mer än en andningspaus.
 
LUFTEN ÄR FRI är den tredje boken om Kouplan.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!