Bli Medlem Returböcker Kundservice

Kära läsare, vår telefonsupport är stängd denna vecka. Skriv till oss HÄR.

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Bokinspiration

Roy Fares-barnens hjälte med brödkaveln som vapen

Av  CECILIA , den 18 april 2017

Samma år som Roy Fares fick sitt gesällbrev vann han SM för unga bagare. Bakning hade en stor positiv inverkan på honom som barn. Nu vill han ge andra barn samma möjligheter.

Redan som tonåring visade Roy Fares stor talang för bakning. När han ser tillbaka på sin barndom inser han hur stor betydelse alla timmar i köket hade. Det var här han fick ro och det var där alla starka förebilder fanns. Något som visade sig vara väldigt viktigt för den, annars stökiga, Roy.

Han kom till Sverige, från Libanon, som sexåring. Med sig hade han en familjetradition med bullriga middagar där mat samlade familjen. Nu vill han föra seden vidare och det ska börjas i tidig ålder!

av Roy Fares
Kartonnage, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 133 kr.
  ( 209,00 kr. )

I boken Cake Hero kan alla barn bli superhjältar vid fikabordet! Den innehåller cirka 35 olika, roliga recept på småkakor, mjuka kakor, bullar, pajer och tårtor. Alla olika bakverk presenteras med tydliga bilder och det finns även en liten bakskola i boken. 


 

 

 

 

 

 

Matkonstnären Fares

År 2010 blev Roy Fares Årets konditor och blev snabbt otroligt populär, främst bland Sveriges TV-tittare. Han har medverkat i Go’kväll på SVT och var jurymedlem i Dessertmästarna på Kanal 5. Roy Fares är känd för att göra otroligt vackra bakverk, något som Roy själv säger är viktigt. Enligt honom är det visuella intrycket viktigt och han ser sig själv som en matkonstnär. Fares första kokbok, Sweet! Utgavs 2012 och med den vann Fares Måltidsakademins pris i dessertklassen. Kokbok nummer två i ordningen, United States of Cakes kom ut 2013 och utsågs året efter till världens bästa kokbok i kategorin ”amerikansk mat” i Gourmand World Cookbook Awards. Läs mer om dessa och Roy Fares övriga kokböcker här:

av Roy Fares
Danskt band, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 72 kr.
  ( 119,00 kr. )
Sweet! , av Roy Fares
Beskrivning:
Nu i lågprisutgåva!
Det är lätt att förstå varför han blev Årets konditor häromåret, Roy Fares. Han kan sina sötsaker. Med fantasi och finess trollar han fram vidunderligt vackra bakverk som smakar himmelskt. Men vi vanliga dödliga kan minsann också använda hans recept – det vet inte minst alla vi som sett Roy baka godsaker i Go’ kväll i SVT på lördagarna.
I Sweet! har han samlat sina femtio favoritrecept. De är uppdelade i kategorierna Middag, Fest, Kafferep och Mingel, vilket är bra vägledning när man funderar över ett gott, sött slut på olika bjudningar. Frossa i bland annat mousser lätta som luft, pigga pajer med frukt och bär och lyxiga cupcakes. Ibland är det sparsmakat och enkelt – som Nyponsoppa med mandelbiskvipinnar. Ibland överdådigt och ”extra allt” – som Banana Cream Pie där kolasås, vaniljkräm, banan, kanderade nötter och grädde tronar i ett sprödbakat pajskal. Lättlagat och aningen mer avancerat i en bra balans, men alltid med tydliga smaker – både nya och överraskande likväl som trygga, kända.
Roy tar några klassiska recept ett steg längre, som den lilla spröda makronen, som här förvandlas till en hel tårta. Fylld med vaniljkräm och dekorerad med bär blir den så snygg att man faktiskt tvekar med tårtkniven i hand. På ett enkelt sätt får han till det där lilla extra – som ett crunchigt pajsmul till den silkeslena chokladmoussen, eller en chokladmättad tryffel att förgylla den välkända crème brûlén med.
Roy Fares första kokbok är full med förföriskt vackra bilder som lockar till visp och bunke. Här finns allt om hur man går tillväga för att själv få konditorklass på sina desserter.

av Roy Fares
Häftad, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 72 kr.
  ( 119,00 kr. )
United States of Cakes : bakverk och sötsaker från den amerikanska västkusten , av Roy Fares
Beskrivning:
Mästerkonditorn Roy Fares drar till Los Angeles för att utforska de amerikanska bakverken. Och här är han verkligen i sitt rätta element, för i änglarnas stad tar man ut svängarna rejält när det kommer till bakning.Inför den här boken ville Roy fördjupa sina kunskaper om amerikanska sötsaker och besökte i LA flera världskända bagerier är man delar hans djupa passion för söta saker. Några av deras bästa recept finns med i boken, men givetvis med en Roy-twist!Boken innehåller 55 recept och är indelad i fem kapitel: Mjuka kakor, Cookies och konfektyr, Tårtor, cheesecakes och pajer, Cupcakes och Cake pops och slutligen Sweet breakfast. Här varvas klassiska amerikanska bakverk med nya och överraskande recept. En del kakor är härligt rustika medan andra är ogenerat frossiga i allt vad som finns i sockerväg. Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies eller Banana nutbread är bara några exempel på allt det härliga som väntar på att bli bakat. Risk för Super Duper Sugar Overload? Självklart!Det här är ingen vanlig bok med de bästa amerikanska kakrecepten. För lika mycket som man kan njuta av receptens dofter och smaker kan man njuta av det stora och snygga bildmaterialet. Med Roy som ciceron åker vi till olika delar av jättestaden LA och bjuds på bilder som ger en skön känsla av att faktiskt vara där själv.

av Roy Fares
Danskt band, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Sweet spots of New York : bakverk och sötsaker från New York , av Roy Fares
Beskrivning:
Mästerkonditorn Roy Fares är tillbaka i USA. Och denna gång är det östkusten, eller rättare sagt New York, som finkammas i jakten på de allra bästa bakverken och sötsakerna. ”The Big Apple” blir i Roys sällskap ett enda stort, sött kanderat äpple – fullt av häpnadsväckande godsaker.Det här är uppföljaren till den prisade LA-baserade bakboken United states of cakes. Följ med Roy till New Yorks söta värld. Klassiskt amerikanska pajer och doughnuts samsas med det senaste nya inom konditorvärlden, såsom den franska, nygamla delikatessen kouign-amann – ett karamelliserat och frasigt underverk. Och som en extra ”treat” – som bara de många kulturernas stad kan bjuda på – churros, gelato, egg tarts och andra spännande godsaker från världen över.Roy tar med oss till både kända och okända konditorier där han bjuds på ett överflöd av cookies, pajer, glass, cheesecakes och sundaes och annat absolut livsnödvändigt. Och känner du dig sugen på ett riktigt sött äventyr kan du dessutom hänga med honom på ett sockrat ”Food truck Rally” i Brooklyn. Ett litet urval av recepten han fick med sig:Coconut cookies • Dulce de leche cheesecake • Tiramisu cake • Mango sorbet • Sticky buns • Matcha cheesecake • Cornflakes ice cream • Pear and lavender pie • Cronuts • Black and white cookies

av Roy Fares
Häftad, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 72 kr.
  ( 119,00 kr. )
Delicious : bakverk för en godare höst och vinter , av Roy Fares
Beskrivning:
”Visst är det väl något magiskt med våra svenska årstider? Själv tycker jag nog allra bäst om hösten, för det är verkligen bakningens tid. Då bakar vi den där pajen på säsongens äpplen och päron, då träffar vi vänner och släkt och fikar och då bekämpar vi höstrusk och snö med choklad och citrus. I varje fall är det så för mig. Jag kan tydligt se att det är höst genom att titta på vilka råvaror jag använder. Då handlar det mycket om äpplen, päron, choklad, apelsiner och nötter. Och med dem går det att göra riktigt goda sötsaker. Hembakat är njutning och mys i en perfekt kombo. Och om vi fikade mer tillsammans skulle vi bli lyckligare! Därför har jag gjort en bakbok som innehåller mina favoriter. Det är klassiska svenska bakverk som småkakor och bullar, men också en del amerikanskinspirerat som har allt och lite till. Och sedan ville jag ta med några bakverk från min barndom. Och så kunde jag förstås inte låta bli att göra ett kapitel med några av mina bästa julsötsaker. Så gott och mysigt. Eller helt enkelt delicious!” Den mästerlige konditorn Roy Fares är tillbaka med ännu en bok full av oemotståndliga godsaker. Här bullar han upp med småkakor, vetebröd, mazariner, cheesecakes och pajer. Men även lite ovanligare delikatesser som till exempel apple fritters, lemon bars och en hästtårta(!). Roy bjuder dessutom på sina bästa recept på julens sötebröd, så att vi på bästa sätt kan baka och njuta oss igenom hösten och vintern.

 

 

Foto: Wolfgang Kleinschmidt 

Taggar:   barnkokbokbakabakbok

Mest populära

Månadens topp 5 - juni


Läs i rätt ordning - Mari Jungstedt


Läs i rätt ordning - Nora Roberts


Läs i rätt ordning - Jesper Stein


Läs i rätt ordning - David Baldacci


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!