Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Bokinspiration

Raw food-trenden sprider sig

Av  CECILIA , den 4 april 2017

Raw food-trenden är här för att stanna. Det visar sig inte minst i de antal kokböcker som dyker upp på marknaden. Här presenterar vi några av dem och reder ut vad kostråden egentligen går ut på.

av Orathay & Vania
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 34 kr.
  ( 59,00 kr. )

Här i mars månad släpptes receptboken ”Spiralized! - spaghetti & co av grönsaker”. Den är skriven av Orathay & Vania och bjuder på en samling tips på hur man gör pasta av grönsaker. Det kan kanske låta märkligt i en del öron men det är faktiskt fullt möjligt att laga goda pastarätter utan gluten som passar såväl veganer, de som äter raw food eller för dig som bara vill ha ny matinspiration.

Vad är raw food?

De som enbart äter denna kost intar endast levande föda. Du som är rädd för att det innebär att äta något som rör på sig, kan lugnt läsa vidare. Levande föda i denna aspekt är t.ex. plocka ett blad från en buske, utan att skada busken. Födan ska även kunna fortsätta leva om det sätts i vatten eller på annat sätt får de levnadsförhållanden som krävs för att gro vidare. Raw food äts även så lite upphettad som möjligt, eftersom det anses att matens näring då minskar. De flesta som uteslutande livnär sig på kosten tar även bort mjölprodukter och vete, eftersom de har varit tillagade och således upphettade. Istället använder man sig av smör av cashewnötter och havremjölk.

Mat som är rå när man äter den sägs ha kvar den ursprungliga smaken och dess näringsämnen. Man går också efter olika färger, för att få alla mineraler, vitaminer och fibrer som kroppen behöver. Gröna råvaror står t.ex. för mineraler, kalcium, kalk och magnesium medan röda har gott om antioxidanter (som ökar immunförsvaret) och orange innebär bl.a. skydd mot solen. Alla fibrer som raw food ger ska hjälpa till att rensa tarmen och på så sätt motverka inflammationer i den.

Här nedan hittar du fler böcker om Raw Food:

av Erica Palmcrantz A...
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 219,00 kr. )
Rawsome - Raw food : glassar, milkshakes, smoothies & juicer , av Erica Palmcrantz Aziz
Beskrivning:
Njutning med gott samvete Erica Palmcrantz Aziz, Sveriges okrönta raw food-drottning, delar med sig av sina bästa njutningstips! Läckra glassar, mättande smoothies och fräscha juicer välgörande för både kropp och själ och med smaker som garanterat gör alla sötsaksälskare glada. Lär dig göra krämiga och smakrika mylkshakes helt fria från mejerier och i stället med nötter och frön som bas. Till smoothie- och framför allt juicerecepten får våra svenska superfoods komma till sin rätt: grönkål, rödbetor och kålrötter bidrar med smak, färg och massor av näring. I varje recept lyfts en boost fram, det vill säga en ingrediens som gör det där lilla extra för hälsan.Erica Palmcranz Aziz är en av pionjärerna inom raw food i Sverige. Hennes första bok, Raw food på svenska, blev snabbt en bästsäljare och flera av hennes böcker har blivit översatta. Erica verkar internationellt med att sprida kunskap om raw food genom Raw food by Erica och har inspirerat tusentals människor världen över. Rawsome är hennes nionde bok.

av Vibeke Amdisen
, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 197 kr.
  ( 299,00 kr. )
Pigg och glad med raw food , av Vibeke Amdisen
Beskrivning:
Enkelt och sunt på samma gång Vibeke Amdisens vackra inspirations- och presentbok om Raw Food, "den levande maten" är en fest för ögat och en receptbok full med hälsosamma och goda rätter. Raw Food-trenden växer med nya sätt att tillaga fräscha råvaror. Filosofin bakom Raw Food är enkel. Du skall tillföra din kropp den mest optimala kosten med högsta möjliga näringsinnehåll. Maten skall därför aldrig tillagas i en högre temperatur än 42 grader. Då behåller maten alla sina naturliga näringskomponenter: enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fibrer. Pigg och glad med Raw Food vänder sig till människor som vill leva sundare. Raw Food passar utmärkt för barnfamiljen. Många rätter är mycket barnvänliga och dessutom enkla att tillaga tillsammans med barn! Boken är en grundlig introduktion till Raw Food. Personlig och kryddad med recept på läckra och sinnliga rätter med helt vanliga råvaror som är lätta att inhandla. Raw Food-kosten kräver inga investeringar i nya dyra köksredskap. Vibeke Amdisen är näringskonsulent och verksam i Köpenhamn. Sen tio år tillbaka arbetar hon som coach och föreläser om sambandet mellan kost och hälsa, komplementärmedicin och mänsklig självinsikt. Raw Food är Vibeke Amdisens första bok.

av Vibeke Amidsen
, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 118 kr.
  ( 189,00 kr. )
Raw Fast Food , av Vibeke Amidsen
Beskrivning:
Raw Food snabbt och enkelt Vibeke Amdisen är en av Danmarks mest kända Raw Food-inspiratörer. Hennes första bok, Pigg och glad med Raw Food , är en bestseller i både Danmark och Sverige. Filosofin bakom Raw Food är enkel. Du skall tillföra din kropp den mest optimala kosten med högsta möjliga näringsinnehåll. Maten skall därför aldrig tillagas i en högre temperatur än 42 grader. Då behåller maten alla sina naturliga näringskomponenter: enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fibrer. Raw fast Food är en bok för moderna människor i farten. Här finns det hälsosamma alternativet till »vanlig« snabbmat. Med många enkla recept för dagens alla måltider och mellanmål, visar Vibeke hur lätt det är att ta in de läckra Raw Food-rätterna i en hektisk vardag. Boken vänder sig till hela familjen. Det är både enkelt och roligt att laga Raw Food tillsammans med barnen och de flesta barn älskar den färgglada och välsmakande maten. Vibeke Amdisen
arbetar som naturläkare och är bosatt i Köpenhamn. Hon arbetar också som coach och föreläser om sambandet mellan kost och hälsa, komplementär medicin och mänsklig självinsikt. Raw fast Food är Vibeke Amdisens andra bok på svenska. Länkar
Hemsida: länk
Blogg: länk

av Judita Wignall
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 151 kr.
  ( 229,00 kr. )
Raw Food och enkel Detox : en underbar omstart för hela kroppen , av Judita Wignall
Beskrivning:
Holistisk hälsa och en omstart för hela kroppen Vare sig du vill testa detox en helg, eller förändra din livsstil under en längre period Raw food och enkel detox innehåller allt du behöver veta. För visst är din kropp är värd en lyckad omstart! Det är en utmaning att leva hälsosamt med alla gifter som omger oss. I maten du äter, i luften du andas och i vattnet du dricker. Att rena kroppen med juicer har blivit ett populärt sätt att hålla gifterna ifrån sig. Men att dricka flytande föda kan bli jobbigt i längden. I sin nya bok presenterar Judita Wignall över 100 läckra recept där du inte bara får dricka, utan även tugga, knapra och mumsa dig till en bättre hälsa. Recepten är framtagna för att stärka ditt immunsystem och förbättra din matsmältning. Ur innehållet - Så förbereder du köket för dina nya matvanor - Inköpslistor - Måltidsplanering - Massor av råd och tips för en sund livsstil Författaren Judita Wignall är kock, hälsocoach och författare till flera bästsäljande hälsoböcker. Hon är specialist på detox och använder raw food som ett medel för att uppnå en bättre och mer hälsosam livsstil. Raw food och enkel detox är den första boken av Judita Wignall på svenska. Den utges samtidigt på flera språk över hela världen. www.juditawignall.com

 

 

Taggar:   kokbokraw foodkostdietrecept

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!