Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage97
blogImage97

Julklappsguide – Presenter till 15–20 åringar

Vad ska en äldre tonåring läsa? I denna guide hittar du inspiration som kan hjälpa dig att lista ut det. Vi ger förslag på riktigt bra ungdomsböcker som kan hjälpa dig i julklappsjakten!

av

den 27. november 2017

"Young Adult" är ett väldigt brett begrepp och det finns en massa spännande YA titlar att utforska. Böckerna är just rekommenderade till denna åldergrupp. "YA" är ett begrepp som används för att beskriva en bred grupp av olika bokgenrer, och egentligen kan en "YA"-titel vara riktad mot vuxna läsare. Benämningen "YA" har egentligen en större roll som en logistisk klassifikation än vad den har för att beskriva själva böckerna och dess innehåll. Många "YA"-titlar klassas helt enkelt som "YA" på grund av att de handlar om ungdomar – det spelar mindre roll vad boken annars innehåller.

Med detta sagt så finns det många tonåringar som läser vuxenlitteratur, och vice versa. Vi har därför valt ut två fantastiska ungdomstitlar – en roman om rasism och kulturkrockar, och en fantasyskräckis som utspelar sig på en teaterskola. Vi har också tagit med Neil Gaimans senaste mästervärk om vår nordiska mytologi.

 

Julklappsguide till 15-20 åringar

 

Vårt urval av YA titlar bjuder på fantasy, realism och humor. Detta är tre riktiga supertitlar från den gångna hösten.

 

 

Norra Latin

Sara Bergmark Elfgren

Hardcover

Vårt normalpris
178,00 kr
Medlemspris
143,00 kr

 

Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök

Neil Gaiman

Hardcover

Vårt normalpris
164,00 kr
Medlemspris
129,00 kr

 

Hittade du inte det du letade efter? Spana in vår Julklappsguide – Presenter till kvinnor 20-35 år eller Julklappar – Presenter till män 20-35 år, även där kan du också hitta inspiration till de äldre tonåringarna.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar