Plusbok – för dig, som älskar böckernas värld

Hos Plusbok har du möjligheten att beställa böcker som gäst eller som medlem.

Är du inte medlem? Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.

Plusbok förmånsklubb
Plusbok är en förmånsklubb med EXTRA låga medlemspriser på över 65.000 böcker. För att kunna handla till medlemspriser och få tillgång till billigare frakt, ska du teckna ett medlemskap. Ett medlemskap kostar ENDAST 49,00 kr/30 dagar i ett fortlöpande abonnemang.
Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap. Läs mer
Plusbok – för dig, som älskar böckernas värld

Hos Plusbok har du möjligheten att beställa böcker som gäst eller som medlem.

Är du inte medlem? Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.

Plusbok förmånsklubb
Plusbok är en förmånsklubb med EXTRA låga medlemspriser på över 65.000 böcker. För att kunna handla till medlemspriser och få tillgång till billigare frakt, ska du teckna ett medlemskap. Ett medlemskap kostar ENDAST 49,00 kr/30 dagar i ett fortlöpande abonnemang.
Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap. Läs mer
Medlemskap
49,-
30
/ dagar
Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage76
blogImage76

Läs hela livet

Här hos Plusbok.se älskar vi att slappna av genom att läsa. Att läsa kan ge en fristad i en annars stressig vardag, och det är därför som vår direktör, Mia, vill berätta om vårt helt nya budskap: LÄS HELA LIVET.

av

den 01. oktober 2017

Läs hela livet

Jag tror på att vi ska läsa hela livet och att vi – genom att läsa – kan förstå hela livet. Vi lever i en hektisk tid där form betyder mer än innehåll. Där vi enkelt kan bli förförda av överflödig mediainformation och budskap som är optimerade för att ge oss ett kortsiktigt men effektiv drift till att sträva efter mer och bättre. Som kvinna och mamma upplever jag att jag själv och mina likasinnade lever under en evig press på att leva upp till överflödiga ideal. Vi ska ha riktiga arbeten, välanpassade barn, äta sund mat och ha en vältränad kropp. Personligen så tror jag inte att detta kommer att upphöra. Jag får lust att ruska om dessa perfekta människor som jag möter om morgonen på mina barns skola och ödelägga de perfekt klippa gräsmattorna som jag passerar när jag ska lämna barnen hos en lekkamrat. Men mest av allt får jag lust till att ge bort en bok till alla dessa perfekta människor. Jag vill gärna dela med mig av min värld till dem och berätta att liver är mångfaldigt och att ingen är perfekt. Jag vill även ge dem lugn och ro så att de kan uppfatta alla de vackra och underbara nyanserna som finns i mångfalden. Genom att läsa kan man inse att vi alla går igenom kriser och ställs inför svåra val, innan vi kan hitta vår egen väg, att livets visdom kan hittas genom att acceptera det fula och ofullkomliga. Livet är alltid är yin och yang och att vi ska våga visa våra ofullkomligheter.  

Jag vill gärna ge bort en bok för att skapa ro. Ro till att förstå och acceptera världen som den är, men också ro till att skapa fred med sig själv. Vi känner alla igen det, vi ligger alltid efter i vardagsstressen. Våra devices/smartphones har genom sin optimering blivit fantastiskt bra på att tillfredsställa våra omedelbara behov för reaktion. Men har du blivit berikad när du väl lägger den ifrån dig? Den största delen av våra liv upplevs i stackato, en fragmenterad utgåva av verkligheten. Det är vackert att använda en del av sitt liv på detta sätt, men prova att se ditt liv från ett annat perspektiv. Se dig själv och din familj utifrån, som från en spionsatellit som kretsar runt jorden, och se världen från ett större perspektiv. Vad skulle hända med dig om du inte ger dig själv och din familj ro till fördjupning? Jag ser ofta människor omkring mig som använder vardagens små pauser i kön, vid busshållplatsen eller på flygplatsen i sällskap med sina telefoner. Varje gång som jag ser detta får jag lust att ta deras telefoner ifrån dem och lägga ner dem i deras fickor – och ersätta dem med en bok. 

Böcker ger oss en möjlighet att stilla våra impulsbehov och istället fördjupa oss i världens mångfald. Vi kan leva och förstå ett helt liv genom en roman eller en deckare. Skönlitteratur ger våra hjärnor tillgång till ett stort erfarenhetsförråd utan att vi själva behöver riskera våra egna hjärtan, relationer eller vår ekonomi. Du kan få inblick i den spanska själen inom loppet av en timme, utan att behöva se till att barnen är lediga från skolan, allt medan pastan kokar i kastrullen och er nya robotdammsugare klarar av dagens husliga arbete.    

Du tänker kanske att du varken har tid till att läsa, eller att erkänna att det ibland är svårt att prioritera tid för dig själv och dina egna äventyr, men jag lovar dig att de gånger som du lyckas så blir du själv lite gladare. Kanske kan du då också, genom förebildens makt, lyckas lära dina nära och kära att lägga ifrån sig deras telefoner och tablets, och istället fördjupa sig i nya universum.

Mias Manifest

Vi ska läsa hela livet för att förstå hela livet. Det finns alltid en bok för de livssituationer som du kan finna dig själv i. Detsamma gäller dina nära och kära. Ta dig tid till att betrakta dem och se hur de beter sig i deras liv. Hitta den bok som kan berika dem i förhållande till deras utmaningar eller deras glädjeämnen.  

Att läsa böcker ett lättillgängligt sätt att få erfarenhet och förståelse för oss själva och den omvärld som vi lever i. Vi kan få hjälp med att förstå och därmed respektera andra, och varför vår omgivning reagerar som den gör. Genom skönlitteraturen får man förståelse för tankar och motiv hos andra människor som vi möter längs vägen.                                                                             
 
Att läsa böcker är ett av de mest effektiva sätt att finna ro, öppna en bok och världen runt omkring dig försvinner. En bok försätter dig snabbt i ett flow – ett tillstånd där du glömmer bort dig själv och din kropp, vilket ger ro till din hjärna. 
 
Att läsa är ett bra sätt att få fristad ifrån vår digitala tidsålder. Vi lever i en tid där våra digitala plattformar är optimerad till att fasthålla och gripa tag i oss. Fråga dig själv om det är du som bestämmer när du ska använda din smartphone, eller om det är den som bestämmer det. Genom evig optimering blir de digitala plattformarna bättre och bättre på att stimulera din hjärna utan ditt medvetande. Vi ska medvetet lära oss att förhålla oss till den digitala världen och vi ska även lära oss att stänga oss ifrån den. Den digitala tidsåldern är präglad av överflödig stimulans och kunskap. Din smartphone kan inte lära dig om smärtan i att förlora någon kär och inte heller glädjen i att vara förälskad. Den kan endast hålla dig sysselsatt och upptagen så att du (i värsta fall) fyller igen ditt känslomässiga tomrum. Böcker är ett av de bästa tillvägagångssätten för en digital detox.                
 
Jag tror på att livet blir lite bättre om vi och våra nära och kära läser fler böcker. Jag har därför gjort det till min uppgift att göra böcker mer tillgängliga, i förhoppningen om att vi tillsammans kan fånga och skapa fler läsare. Plusbok blev grundat i 2007, på initiativ från bland annat min far, som nu är styrelseordförande. Sällskapet har i tio år drivits och byggts upp av Andreas Dirksen. Nu har jag fått privilegiet att leda ett sällskap med ett mål: Vi vill motivera våra medlemmar till att läsa mer. Vi vill först och främst göra det genom att sälja böcker billigt.  

Plusbok är en medlemsklubb där du mot en månatlig betalning får tillgång till billiga böcker. Det är på så sätt som vi kan hålla ner priserna. – Och kom ihåg:

Ju fler medlemmar vi är, desto billigare blir böckerna.      


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner