Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Ordningsföljden på Jo Nesbøs `Harry Hole´ böcker

Av  Nina Sanderhoff Hansen , den 26 december 2017

Det finns nu hela 12 stycken böcker om den plågade Harry Hole. Just därför kan det vara svårt att hålla koll på läsordningen på alla dessa böcker. Här har vi skapat en överblick över Jo Nesbøs Harry Hole-serie.

Den 11 boken i Jo Nesbøs populära deckarserie om Harry Hole kom ut i mars. Vi har nu kunnat följa Harry Hole på hans resa igenom de sista 20 åren och totalt 11 romaner. Med så många böcker i en serie så kan det ibland bli svårt att hålla koll på vilken bok som kom först eller sist. Deckarserien har sålts i över 30 miljoner exemplar över hela världen och de har blivit översatta till mer än 50 språk – så det är inte bara här i Norden som vi älskar Harry Hole.

Harry Hole är en riktigt plågad själ, det vet vi. Vi har fått följa med honom och hur han sakta bryts ner och går i bitar. Både psykiskt och fysiskt. Men han ger aldrig upp, den där Harry Hole. Böckerna är stundtals riktigt mörka, Det är lite komplicerat när det kommer till Nesbøs Harry Hole böcker. Den första boken som utkom på svenska var egentligen den femte boken, vilket förmodligen har ställt till läsordningen för ett antal svenskar. Här under kan ni se den korrekta ordningsföljden:

Läsordningen för Nesbøs Harry Hole-serie

Den första boken i serien: Fladdermusmannen

Den andra boken i serien: Kackerlackorna

Den tredje boken i serien: Rödhake

Den fjärde boken i serien: Nemesis

Den femte boken i serien: Djävulsstjärnan

Den sjätte boken i serien: Frälsaren

Den sjunde boken i serien: Snömannen

Den åttonde boken i serien: Pansarhjärta

Den nionde boken i serien: Gengångare

Den tionde boken i serien: Polis

Den elfte boken i serien: Törst

Den senaste Harry Hole deckaren

Dem senaste boken om Harry Hole är som sagt Törst. Boken utkom i mars, om du är intresserad av att läsa den så kan du ta en titt härunder.

av Jo Nesbø
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 119,00 kr. )
Törst , av Jo Nesbø
Beskrivning:
En person hittas mördad i sitt hem. Kroppen är tömd på blod och polisen upptäcker bitmärken på halsen. Kan det handla om vampyrism – ett mycket omdiskuterat begrepp inom psykiatrin. Före detta utredaren Harry Hole övertalas att hjälpa till med fallet. Han vet bättre än många andra vad vissa människor är kapabla till, och flera av kriminalhistoriens värsta seriemördare var väl diagnostiserade som just vampyrister?
Men Harry har ett eget motiv för att hjälpa polisen – att fånga mannen som kom undan. Jaktinstinkten väcks till liv och återigen tvingas Harry offra något av sig själv i jakten på den gäckande mördaren.

Harry Hole a la Hollywood

Visste du att Snömannen nu har gått och blivit en Hollywoodfilm regisserad av vår svenske stjärnregissör Tomas Alfredsson. Filmen hade premiär i oktober och rollen som Harry Hole spelades av självaste Michael Fassbender, känd från bl.a. Inglorious Basterds och de nya X-men filmerna. 

av Jo Nesbø
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Snömannen , av Jo Nesbø
Beskrivning:
Den första snön faller i Oslo. En pojke vaknar och märker att hans mamma är försvunnen. I trädgården ser han en otäck snögubbe som bär hennes halsduk. Samtidigt får kommissarie Harry Hole ett anonymt brev som han misstänker är skickat av den man som ligger bakom försvinnandet. Snart upptäcker han att fler gifta kvinnor har råkat ut för samma öde, bortrövade av Snömannen som lämnar efter sig villospår. Snömannen är Jo Nesbøs sjunde roman om Harry Hole.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!