Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp-5 - augusti

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Ordningsföljd på Viveca Stens Sandhamns-serie

Av  NINA SANDERHOFF HANSEN , den 17 mars 2017

Viveca Stens har gett ut åtta böcker i den fantastiska deckarserien om morden i Sandhamn. Här kan du se ordningsföljden på böckerna, i den här gripande serien från en av Sveriges populäraste deckarförfattare.

Viveca Sten är författare bakom de populära kriminalromanerna som utgör Sandhamn-serien. I serien möter vi polisen Thomas Andreasson och hans barndomsvännina Nora när en rad hemska brott förekommer i, det annars idylliska, Sandhamn. Sandhamn är en ö som ligger i Stockholms skärgård. Här har vi här gjort en översikt på ordningsföljden i Viveca Stens Sandhamnsserie. Du kan hitta alla böckerna längst ner i inlägget.

Ordningsföljd på Vivecka Stens Sandhamn-böcker:

Första delen: I de lugnaste vatten

Andra delen: I den innersta kretsen

Tredje delen: I grunden utan skuld

Fjärde delen: I natt är du död

Femte delen: I stundens hetta

Sjätte delen: I farans riktning

Sjunde delen: I maktens skugga

Åttonde delen: I sanningens namn

Viveca Sten har sagt i ett uttalande att det inte är en nödvändighet att läsa hennes böcker i rätt ordning, men att det hjälper. När du läser böckerna i Sandhamn-serien i rätt ordning så får du historien i den kronologi som allt händer. Det betyder också att man följer personernas utveckling så man lättare kan förstå var de är i sina liv, vilket gör deras handlingsmönster och tankar logiska.


Viveca Stens senaste bok

av Viveca Sten
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )


”I sanningens namn” är den senaste boken i Viveca Stens deckarserie, som utspelar sig i det, annars idylliska, Sandhamn.

I den åttonde skärgårds-deckaren från Viveca Sten möter läsaren ämnen som girighet och desperation. Den handlar om att vara en utsatt människa och om att vara ett utsatt barn.

Nu kan vi äntligen ta del av Thomas och Noras utredningsarbete igen, när Viveca Sten ännu en gång bryter den svenska idyllen med ett fruktansvärt brott (något som hon blivit känd för att göra i sina gripande deckare).

Varierad stämningsfokus

Viveca Sten arbetar med olika nyckelord i förhållande till böckernas stämning, samt vad som har varit drivkraften till de mord som begås i dem. Jag vill inte avslöja det sistnämnda för dem som ännu inte har läst böckerna men Viveca Sten har arbetat mycket varierat i förhållande till att skapa olika stämningar i de, nu åtta, böckerna. Hon har arbetat med att göra atmosfärerna i böcker t.ex. sårbara, gripande, idylliska, spännande, eleganta, förrädiska, maktlösa och bekräftande.

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I de lugnaste vatten , av Viveca Sten
Beskrivning:
Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad inte långt därifrån.
Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet och till sin hjälp får han oväntat barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön.
En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar alltmer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo …
I de lugnaste vatten är den första kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I den innersta kretsen , av Viveca Sten
Beskrivning:
Förväntan fyller luften och utanför Sandhamn kokar havet av båtar. Alla är där för att beskåda starten på Gotland Runt, norra Europas största havskappsegling.
När startskottet avfyras ligger en Swanbåt längst fram, vid rodret står advokat Oscar Juliander, vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. Men plötsligt faller den stora båten av: Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav.
Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen befinner sig i publiken och får ta hand om utredningen. I sin jakt på mördaren börjar han kartlägga offrets liv, och för att få klarhet i Julianders trassliga affärer vänder han sig till barndomskamraten och juristen Nora Linde.
Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter…
I den innersta kretsen är den andra kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I grunden utan skuld , av Viveca Sten
Beskrivning:
En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat.
Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. När Nora Lindes barn en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.
Den saknade flickan har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Vad kan ha väckt ett sådant raseri? Kommer mördaren att slå till igen?
I grunden utan skuld är den tredje kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I natt är du död , av Viveca Sten
Beskrivning:
En kylig septemberdag hittas studenten Marcus Nielsen död i sin lägenhet i Nacka. Han hänger i en snara som fästs i takets lampkrok och han har efterlämnat ett avskedsbrev. Allting tyder på självmord. Men Marcus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller kriminalinspektör Thomas Andreasson att inte avskriva fallet.
Utredningen leder polisen till militärbasen Korsö utanför Sandhamn, och Thomas bästa vän Nora Linde, försöker ta reda på mer om förläggningen där de hårdföra kustjägarna verkat i decennier.
Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?
I natt är du död är den fjärde kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I stundens hetta , av Viveca Sten
Beskrivning:
Midsommarhelg i Sandhamn. Festande ungdomar har tagit över bryggorna och hamnen är fylld av vita båtar. Musiken dånar och alkoholen flödar. I folkmassan stapplar en ung flicka fram. Hon kollapsar i sanden framför ögonen på polisen.
Samtidigt ska Nora Linde fira midsommar tillsammans med sin nya kärlek Jonas och hans dotter Wilma. Men firandet förvandlas till en mardröm när Wilma försvinner under natten.
Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden.
Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till platsen. Under utredningen blir det uppenbart att alla har sin egen version av händelserna. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?
I stundens hetta är den femte kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn.

av Viveca Sten
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I farans riktning , av Viveca Sten
Beskrivning:
Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet.
Snart står Thomas inför ett fall med en hotad känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall. 
Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.
I farans riktning är den sjätte kriminalromanen om Thomas Andreasson och Nora Linde. Det är en spännande historia om svikna förhoppningar, förträngda minnen och gömd skam.

av Viveca Sten
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I maktens skugga , av Viveca Sten
Beskrivning:
Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel – orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. Men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna.Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?I den sjunde boken i Morden i Sandhamn-serien har det gått fyra år sedan vi senast mötte polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Thomas får ta sig an ett fall där dolda krafter rör sig i sommarparadiset. Samtidigt som han brottas med sina egna känslor av otillräcklighet står han inför sitt svåraste fall någonsin.

av Viveca Sten
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
I sanningens namn , av Viveca Sten
Beskrivning:
I sanningens namn är åttonde boken i den populära serien Morden i Sandhamn. Det är en drabbande kriminalroman om girighet, desperation och utsatthet. Varje sommar samlas hundratals barn till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men ledarna klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt och snart utses en hackkyckling. Mobbningen ökar för varje dag och blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, som bevakar varje steg som barnen tar. Nora Linde ska påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten. Hon har åtalat en VD i byggbranschen som förskingrat miljontals kronor och ser fram emot en fällande dom. Men den åtalade mannen är fast besluten att inte hamna i fängelse, kosta vad det kosta vill och rättegången får förödande konsekvenser. Thomas Andreasson är tillbaka på Nackapolisen efter en kort sejour hos ett bevakningsföretag. Han är lättad över att arbeta som polis igen men relationen med sambon Pernilla är ansträngd. När ett barn försvinner från seglarlägret måste Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Ett förtvivlat sökande inleds samtidigt som tiden håller på att rinna ut.

 

 Foto af Thorn Ullberg

 

Mest populära

Läs i rätt ordning - Anders Roslund


Läs i rätt ordning - Jesper Stein


12 boktips till semestern


Månadens topp 5 - augusti


Läs i rätt ordning - Anders Gustafson och Johan Kant


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!