Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Ordningsföljd på Viveca Stens Sandhamns-serie

Av  NINA SANDERHOFF HANSEN , den 17 mars 2017

Viveca Stens har gett ut åtta böcker i den fantastiska deckarserien om morden i Sandhamn. Här kan du se ordningsföljden på böckerna, i den här gripande serien från en av Sveriges populäraste deckarförfattare.

Viveca Sten är författare bakom de populära kriminalromanerna som utgör Sandhamn-serien. I serien möter vi polisen Thomas Andreasson och hans barndomsvännina Nora när en rad hemska brott förekommer i, det annars idylliska, Sandhamn. Sandhamn är en ö som ligger i Stockholms skärgård. Här har vi här gjort en översikt på ordningsföljden i Viveca Stens Sandhamnsserie. Du kan hitta alla böckerna längst ner i inlägget.

Ordningsföljd på Vivecka Stens Sandhamn-böcker:

Första delen: I de lugnaste vatten

Andra delen: I den innersta kretsen

Tredje delen: I grunden utan skuld

Fjärde delen: I natt är du död

Femte delen: I stundens hetta

Sjätte delen: I farans riktning

Sjunde delen: I maktens skugga

Åttonde delen: I sanningens namn

Viveca Sten har sagt i ett uttalande att det inte är en nödvändighet att läsa hennes böcker i rätt ordning, men att det hjälper. När du läser böckerna i Sandhamn-serien i rätt ordning så får du historien i den kronologi som allt händer. Det betyder också att man följer personernas utveckling så man lättare kan förstå var de är i sina liv, vilket gör deras handlingsmönster och tankar logiska.


Viveca Stens senaste bok

av Viveca Sten
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )


”I sanningens namn” är den senaste boken i Viveca Stens deckarserie, som utspelar sig i det, annars idylliska, Sandhamn.

I den åttonde skärgårds-deckaren från Viveca Sten möter läsaren ämnen som girighet och desperation. Den handlar om att vara en utsatt människa och om att vara ett utsatt barn.

Nu kan vi äntligen ta del av Thomas och Noras utredningsarbete igen, när Viveca Sten ännu en gång bryter den svenska idyllen med ett fruktansvärt brott (något som hon blivit känd för att göra i sina gripande deckare).

Varierad stämningsfokus

Viveca Sten arbetar med olika nyckelord i förhållande till böckernas stämning, samt vad som har varit drivkraften till de mord som begås i dem. Jag vill inte avslöja det sistnämnda för dem som ännu inte har läst böckerna men Viveca Sten har arbetat mycket varierat i förhållande till att skapa olika stämningar i de, nu åtta, böckerna. Hon har arbetat med att göra atmosfärerna i böcker t.ex. sårbara, gripande, idylliska, spännande, eleganta, förrädiska, maktlösa och bekräftande.

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I de lugnaste vatten , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I de lugnaste vatten” är den första kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Det är en het julimorgon på Sandhamn i Stockholms skärgård. En manskropp inlindad i ett fisknät flyter i land på öns västra strand. En dryg vecka senare hittas en kvinna brutalt mördad inte långt därifrån. Thomas Andreasson från Nackapolisen får ta sig an fallet och till sin hjälp får han oväntat barndomskamraten Nora Linde, som är fritidsboende på ön. En mördare går lös i sommaridyllen och pressen på polisen ökar alltmer. De måste snabbt finna den skyldige innan ytterligare liv går till spillo …

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I den innersta kretsen , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I den innersta kretsen” är den andra kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Förväntan fyller luften och utanför Sandhamn kokar havet av båtar. Alla är där för att beskåda starten på Gotland Runt, norra Europas största havskappsegling. När startskottet avfyras ligger en Swanbåt längst fram, vid rodret står advokat Oscar Juliander, vice ordförande i Kungliga Svenska Segelsällskapet. Men plötsligt faller den stora båten av. Skepparen är skjuten, mitt på öppet hav. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen befinner sig i publiken och får ta hand om utredningen. I sin jakt på mördaren börjar han kartlägga offrets liv, och för att få klarhet i Julianders trassliga affärer vänder han sig till barndom s kamraten och juristen Nora Linde. Så mördas ytterligare en av segelsällskapets ledamöter …

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I grunden utan skuld , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I grunden utan skuld” är den tredje kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Till slut ger polisen upp och flickan antas ha drunknat. Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. När Nora Lindes barn en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd. Den saknade flickan har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Vad kan ha väckt ett sådant raseri? Kommer mördaren att slå till igen?

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I natt är du död , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I natt är du död” är den fjärde kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. En kylig septemberdag hittas studenten Marcus Nielsen död i sin lägenhet i Nacka. Han hänger i en snara som fästs i takets lampkrok och han har efterlämnat ett avskedsbrev. Allting tyder på självmord. Men Marcus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller kriminalinspektör Thomas Andreasson att inte avskriva fallet. Utredningen leder polisen till militärbasen Korsö utanför Sandhamn, och Thomas bästa vän Nora Linde, försöker ta reda på mer om förläggningen där de hårdföra kustjägarna verkat i decennier. Kort därefter dör ytterligare en man som har kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?

av Viveca Sten
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I stundens hetta , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I stundens hetta” är den femte kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Midsommarhelg i Sandhamn. Festande ungdomar har tagit över bryggorna och hamnen är fylld av vita båtar. Musiken dånar och alkoholen flödar. I folkmassan stapplar en ung flicka fram. Hon kollapsar i sanden framför ögonen på polisen. Samtidigt ska Nora Linde fira midsommar tillsammans med sin nya kärlek Jonas och hans dotter Wilma. Men firandet förvandlas till en mardröm när Wilma försvinner under natten. Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till platsen. Under utredningen blir det uppenbart att alla har sin egen version av händelserna. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

av Viveca Sten
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I farans riktning , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I farans riktning” är den sjätte kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Det är vinter på Sandhamn och snöstormen viner. På julafton tar en rädd och jagad kvinna den sista båten till ön. På annandagen hittas ett lik på stranden utanför Seglarhotellet och kriminalinspektör Thomas Andreasson får avbryta sin julledighet. Snart står Thomas inför ett fall med en känd krigskorrespondent, främlingsfientliga strömningar och en ovanligt utstuderad mördare. Medan han söker efter den gemensamma nämnaren inträffar ytterligare dödsfall. Samtidigt brottas barndomsvännen Nora Linde med sina egna problem när hennes yrkesmässiga heder sätts på spel. Nora tvingas fatta ett beslut som för alltid kommer att förändra hennes liv.

av Viveca Sten
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I maktens skugga , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I maktens skugga” är den sjunde kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Det lilla skärgårdssamhället Sandhamn styrs av gamla traditioner och oskrivna regler. När riskkapitalisten Carsten Jonsson köper en stor strandtomt för att bygga det perfekta sommarhuset retar han gallfeber på öborna. Situationen förbättras inte av att hans hustru avskyr tanken på en sommar i skärgården och att hans betydande investeringar i Ryssland tycks vara i fara. Dessutom inträffar märkliga olyckor under husbyggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? I ett försök att blidka sina grannar bjuder Carsten in till en överdådig inflyttningsfest. Men succén uteblir och festen slutar istället i en katastrof med dödlig utgång. Kriminalinspektör Thomas Andreasson på Nackapolisen tvingas avbryta sin semester och tar motvilligt hand om utredningen. Snart dras också hans barndomsvän juristen Nora Linde in i dramat som skakar sommarparadiset.

av Viveca Sten
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
I sanningens namn , av Viveca Sten
Beskrivning:
”I sanningens namn” är den åttonde kriminalromanen i Viveca Stens serie Morden i Sandhamn. Midsommar närmar sig och ett sjuttiotal barn har samlats till seglarlägret på Lökholmen, den lilla ön mittemot Sandhamn. Men det finns för få ledare på plats och de klarar inte av att hålla alla barn under uppsikt. De elaka lekarna övergår i mobbning som blir allt grövre. Samtidigt lurar någon i skuggorna, någon som bevakar varje steg barnen tar. Så försvinner ett barn. Medan paniken stiger på lägret kopplas Thomas Andreasson och hans kollegor vid Nackapolisen in. Frågorna hopar sig. Rör det sig om en olycka? En kidnappning? Eller är det den grymma mobbningen som till slut gått överstyr? Medan Thomas inleder ett förtvivlat sökande står Nora Linde inför sitt livs utmaning i juristkarriären, en rättegång mot en vd som bedragit sitt företag på miljonbelopp.

 

 Foto af Thorn Ullberg

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!