Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

fantasy

Nordiska myter a la Gaiman

Av  Nina Sanderhoff Hansen , den 1 januari 2018

Den fantastiska Neil Gaiman gjorde en storstilad comeback med en bok om nordisk mytologi! Här kan du läsa mer om boken som passande nog har fått titeln NORDISKA MYTER, och om Gaimans eget förhållande till mytologin.

Det är nu åtta år sedan Neil Gaiman blev tillfrågad om han ville skriva denna bok, som nu har fått namnet Nordiska myter: från Yggdrasil till Ragnarök, och han tvekade aldrig. Neil Gaiman har älskat historierna om de nordiska gudarna sedan barnsben och han älskar dem fortfarande. När han beskriver myterna så beskriver han dem med order ”vidunderliga”.

Neil Gaimans första möte med den nordiska mytologi

Gaimans första möte med den nordiska mytologi och de nordiska gudarna var via Marvels serietidningar och superhjälten Thor. Hans intresse slog rot och växte sig allt större. Neil Gaiman älskade historierna eftersom de var underliga, roliga och mörka. I videon här under (ni får ha överseende med den danska texten) beskriver han den nordiska mytologin som bestående av mord, fantastiska historier och mysterier – historier som är värdiga självaste Sherlock Holmes.

Myter i en modern värld

Neil Gaiman menar att myterna, som vi här hemma kanske känner bättre än de allra flesta, fortfarande är relevanta än idag. I intervjun beskriver han hur han tycker att de känns som våra egna historier. Och det är just det som han försöker att åstadkomma i hans egna tolkning av de nordiska myterna. Enligt Gaiman kan vi fortfarande hitta spår av dessa myter i våra vardagsliv, utan att vi tänker på det. Både i det sätt som vi agerar, men också från saker som vi inte tänker på – han pekar till exempel på våra vardagar är uppkallade efter gudarna.

Gaiman har försökt att hålla sig så nära sägnerna som möjligt i hans egen tolkning av dem. Han balanserar knivskarpt mellan att vara trogen källmaterialet, samtidigt som han presenterar dem på ett nytt och fräscht sätt – ett sätt som passar perfekt för den moderna människan.

Nordiska myter är en bok för alla

Neil Gaiman beskriver Nordiska myter som en bok för alla. Det är en bok till alla dem som på något sätt – hur litet det än är – har ett intresse för våra nordiska myter. Samtidigt är det också en bok till alla dem som älskar en bra historia eftersom att, enligt Neil Gaiman så består den nordiska mytologin av just detta – den består av riktigt bra historier. Den har historier som både är underhållande och engagerande. Läs mer om Nordiska myter av Neil Gaiman här under.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!