Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Nära inpå: Mats Strandberg

Av  CECILIA , den 11 maj 2017

Mats Olof Erling Strandberg föddes den 23/10-1976 och är en svensk författare, krönikör samt frilansjournalist. Som 16-åring flyttade han till Stockholm och började med fältstudier på stadens gayklubbar. Läs mer här!

av Mats Strandberg
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 159 kr.
  ( 239,00 kr. )

Nu släpps äntligen en ny roman av Mats Strandberg: HEMMET! Vi på Plusbok har längtat lika mycket som alla läsare och därför ger vi inte bara ett bra pris på boken, utan även ett författarporträtt av Strandberg.

HEMMET handlar om Joel, som tvingas flytta tillbaka till sin hemstad, då hans mamma blivit dement och ska in på hem. På detta hem arbetar Joels barndomskamrat Nina, som han av naturliga (och tråkiga) orsaker inte pratat med sen tonåren. Så snart mamma Monika flyttat in på HEMMET så förändras hon så drastiskt att man kan tro att någon eller något flyttat in i hennes kropp....

 

 

 
                                                     Författaren och krönikören

av Mats Strandberg
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )

Strandbergs krönikor kan man bland annat läsa i tidningarna Aftonbladet och QX. Han utsågs till Årets Krönikör år 2004, av Sveriges Tidskrifter. År 2006 debuterade han med romanen JAKTSÄSONG. Strandberg har också skrivit en ungdomsfantasyroman tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Boken CIRKELN nominerades till Augustpriset i ungdomskategorin år 2011.

Skräckromanen FÄRJAN släpptes 2016. Där får man som läsare följa med ut på öppet vatten, mellan Sverige och Finland. Väl mitt ute i allting märker man att det finns något ont med ombord och att det inte finns någonstans att fly....

 

Den så kallade ENGELSFORSTRILOGIN, där CIRKELN, ELD och NYCKELN är inspirerad av TV-serier som Twin Peaks, Supernatural samt Buffy och vampyrerna. Denna ungdomsbokserie utspelar sig i ett fiktivt samhälle i Bergslagen, kallad just Engelsfors. CIRKELN har också filmatiserats och visades för första gången på Berlins filmfestival den 10/2-2015. Den 18/2 samma år hade filmen premiär i Sverige. CIRKELN regisserades av Levan Akin och skrevs av regissören och Sara Bergmark Elfgren.

av Sara Bergmark Elfg...
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Cirkeln , av Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg
Beskrivning:
Nu kommer Cirkeln i pocketutgåva med filmomslag. Första delen i Engelsforstrilogin slog ner som en bomb bland såväl läsare som kritiker och Augustprisnominerades 2011. I centrum står sex gymnasietjejer i bruksorten Engelsfors som får veta att de är häxor och utvalda att rädda världen. En berättelse om magi, kärlek, läxor, jobbiga föräldrar, död och vänskap.
Filmen har premiär den 18 februari 2015.

av Mats Strandberg, S...
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Eld , av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Beskrivning:
Nu som pocket!
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.
Första delen i Engelsforstrilogin slog ner som en bomb bland såväl läsare som kritiker och Augustprisnominerades 2011. I centrum står sex gymnasietjejer i bruksorten Engelsfors som får veta att de är häxor och utvalda att rädda världen. En berättelse om magi, kärlek, läxor, jobbiga föräldrar, död och vänskap. Eld är den andra delen i Engelsforstrilogin.
Sagt om Eld:
"Jag har skrattat och blivit rörd till tårar. Jag har hållit andan av spänning, ropat rakt ut i luften: 'Fy fan vad bra!' Jag kan inte minnas att det någonsin hänt förut."
Fabian Kastner, Svenska Dagbladet
"I Eld fortsätter de att binda bländande magi och grå vardag, triumf och tragedi, i en alkemisk formel som skapar guld av högsta karat. Citera mig gärna."
Jonas Thente, Aftonbladet
"Det här är så himla bra." Sveriges Radio

av Mats Strandberg, S...
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Nyckeln , av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren
Beskrivning:
Nu som pocket!
Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.
Första delen i Engelsforstrilogin slog ner som en bomb bland såväl läsare som kritiker och Augustprisnominerades 2011. I centrum står sex gymnasietjejer i bruksorten Engelsfors som får veta att de är häxor och utvalda att rädda världen. En berättelse om magi, kärlek, läxor, jobbiga föräldrar, död och vänskap. Nyckeln är den tredje och avslutande delen i trilogin.
Sagt om Nyckeln:
Briljant final i magisk trilogi" Jonas Thente, Dagens Nyheter
"Cirkelnförfattarna lyckas uppfylla alla förväntningar" Elise Karlsson, SvD
Engelsforstrilogin är en melodram i ordets bästa betydelse. Inga-Lina Lindqvist, Aftonbladet
"Vem ska jag nu hålla i handen?" Hanna Höglund, Expressen
"Jag vet inte om jag tidigare läst något såhär bra om tonårsångest. Eller om tonårslivet över huvud taget. Igenkänningen är på pricken. Sydsvenskan

 

                                                   Monstret Frank

År 2016 började Strandberg med en fantasytrilogi för barn mellan 6-9 år, illustrerad av Sofia Falkenhem, som handlar om Monstret Frank: MONSTRET I NATTEN, MONSTRET PÅ CIRKUSEN och MONSTRET OCH MÄNNISKORNA.

Vi låter Frank avsluta detta författarporträtt och önskar alla Strandbergs nya och blivande fans en GOD LÄSNING!

av Mats Strandberg
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 75 kr.
  ( 129,00 kr. )
Monstret i natten , av Mats Strandberg
Beskrivning:
Jag blev ett monster på min nionde födelsedag. Fast jag förstod det inte just då.
Dagen då Frank Steen fyller nio år händer något som förändrar hans liv. Grannen Alice hund Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen, och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. I drömmen är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Det enda han vill är att bli klappad, kliad mellan öronen och gosad med. Men varför blir alla så rädda?
Spännande, roligt och lagom läskigt, med cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare. En berättelse om monster och människor, om att inte passa in, och om att hitta sin egen flock.
Med succéer som Cirkeln och Färjan i bagaget debuterar Mats Strandberg som barnboksförfattare med serien om Monstret Frank. Boken är genomillustrerad med fantastiska bilder av Sofia Falkenhem. Monstret i natten är den första boken i serien.

av Mats Strandberg
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 71 kr.
  ( 129,00 kr. )
Monstret på cirkusen , av Mats Strandberg
Beskrivning:
Clownen stannade. Såg åt vårt håll, som om han hört oss. Det vita sminket var nästan självlysande. Det såg spöklikt och skrämmande ut. Jag kröp ihop i gräset. Mitt hjärta slog så hårt, så hårt.
Frank har äntligen fått vänner i staden där han bor, men de är monster och han får inte berätta för någon om dem. Frank vill inget hellre än att hans två världar ska mötas, att monster och människor ska kunna leva tillsammans. Men människornas skräck för monster växer sig allt starkare. Allt ställs på sin spets när clownen Kryger kommer till stan. Han lovar att fånga monstren och tvinga dem att uppträda på hans kalaskuliga cirkus.
Monstret på cirkusen är andra delen i Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems serie om Monstret Frank.

av Mats Strandberg
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 88 kr.
  ( 129,00 kr. )
Monstret och människorna , av Mats Strandberg
Beskrivning:
MONSTRET OCH MÄNNISKORNA av Mats Strandberg är den tredje boken om Frank och nu börjar den sista striden komma närmre.

Skräcken har spritt sig bland människorna i staden där Frank och hans monsterkompisar bor. Skrämda stadsbor patrullerar gatorna på jakt efter monster. De samlas med brinnande facklor runt biblioteket och tant Alice får hemska brev av folk som kallar henne monsterälskare. Man förbjuder böcker om monster och farliga texter tas bort ifrån biblioteket. Mitt i allt detta försvinner dessutom Uvalisa som är stadens bibliotekarie.
Den sista striden kommer allt närmare…

MONSTRET OCH MÄNNISKORNA är den tredje och sista boken i serien om monstret Frank och hans kompisar. Det är en berättelse om monster och människor, om att inte passa in och om att hitta sin egen flock.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!