Bli Medlem Returböcker Kundservice

BLACK WEEK

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Moa Eriksson Sandbergs nyskapande barn-och ungdomsböcker

Av  CECILIA , den 5 april 2017

Moa Eriksson Sandberg är frilansjournalisten som utgav sin första bok 2011 och två år senare blev nominerad till Barnens Romanpris för DEN FÖRSTA FLICKAN SKOGEN MÖTER. Just nu har vi extra fokus på henne!

av Moa Eriksson Sandb...
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 27 kr.
  ( 49,00 kr. )

Moa Eriksson Sandberg (född 1981) debuterade som författare med boken Söta pojkar är bara på låtsas, 2011, en självbiografisk roman, riktad till ungdomar. Fast det var med boken Den första flickan skogen möter, som författarkarriären tog fart på riktigt. I den möter vi Hanna som fyller 12 år och är på väg in i ungdomsvärlden. Hennes kropp förändras och huvudet är full av tankar om killar och sex, även fast hon inte vågar erkänna det för någon. Hanna har svårt att välja mellan vännerna Jonna, som är den trygga punkten och Sabina, som har fått mens och solar topless. Mitt i allt detta har superpopulära tjejen Linda Palm försvunnit och det viskas om att hon både är mördad och våldtagen. Hanna känner på sig att något har hänt i den skog där hon flera gånger har känt sig iakttagen.

Söta bilderböcker till de allra minsta

Vad kan vara charmigare än en baby? Eriksson Sandberg låter oss följa med på både babydisco och babysim och hennes pekböcker har mer handling än normalt. Mysigt för både baby och förälder!
I boken Vi går på babydisco låter musiken untz untz untz och de dansglada bebisarna Molly, Lolli och Ringo skakar sina små rumpor till den.
Vi får också följa med samma bebisar till badhuset i boken Vi går på babysim. Först tycker de att vattnet är lite kallt men sen sprattlar de runt som små fiskar.

av Moa Eriksson Sandb...
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 51 kr.
  ( 79,00 kr. )

av Moa Eriksson Sandb...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 54 kr.
  ( 79,00 kr. )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer om och av Moa

Moa växte upp i Halland, närmare bestämt Rydöbruk och Laholm. När hon var 16 år började hon skriva krönikor för lokaltidningen och efter studenten studerade hon kultur- och litteraturvetenskap i Lund. Vid sidan av studierna skrev hon för musiktidningar och hade extrajobb som teaterledare för ungdomar. Hennes barnböcker har beskrivits som genuina och fulla med humor. Ungdomsböckerna har prisats för att vara uppmuntrande, särskilt ur ett feministiskt perspektiv.

Här kommer fler av hennes böcker:

av Eva Susso, Moa Eri...
Flexband, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 104 kr.
  ( 159,00 kr. )
8 saker du aldrig skulle våga , av Eva Susso, Moa Eriksson Sandberg
Beskrivning:
Jamila, Lisa, Vick och Kay. Ingen av dem har varit ihop med någon, ingen av dem har haft sex, knappt hånglat ens. På våren i nian bestämmer de sig för att ge varandra utmaningar, och utföra dem, oavsett hur omöjligt det känns. Första gången blir det mest bara pinsamt, som att köpa kondomer och att smyga in i killarnas omklädningsrum. Andra gången blir det desto värre.
8 saker du aldrig skulle våga är en rolig ungdomsroman om girl power och stark vänskap, som ifrågasätter de höga krav och regler som omger unga tjejer idag. Boken belyser både kraven på att vara snygg och sexig, och reaktionerna som tjejerna får när de anses gå över gränsen, bara genom att bete sig som många killar före dem.
Eva Susso (f. 1956) debuterade 1995 med bilderboken Rita och har sedan dess skrivit 27 böcker. Moa Eriksson Sandberg (f. 1981) debuterade 2011 med Söta pojkar är bara på låtsas och har skrivit tre böcker till efter det. Förra året nominerades båda till Sveriges Radios Barnens romanpris. 8 saker du aldrig skulle våga är den första boken de skriver tillsammans.
"Unga flickors lust och rätten till den går som en röd tråd genom 8 saker du aldrig skulle våga ... en fartfylld och rolig bok, med vass situationskomik och fint skildrade känslor."
Stina Nylén, Göteborgs-Posten
"8 saker du aldrig skulle våga är skriven med lätt hand, tätt intill de fyra tjejernas olikheter och konflikter, och med fokus på kvinnlig sexualitet som en kraft att utforska, erövra och förändra. ... Det är något så ovanligt som en rätt munter berättelse, trots allt, som om den blivit hög på flickornas insikter om att identiteter kan få vara flytande och oklara om man håller ihop mot dem som vill definiera gränserna."
Ulrika Milles, Dagens Nyheter

av Moa Eriksson Sandb...
Kartonnage, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 83 kr.
  ( 129,00 kr. )
Du är inte ensam Stargirl , av Moa Eriksson Sandberg, Eva Susso
Beskrivning:
Jag är snart 13 år (fyller den 18 november) och söker en mejlvän som också går i sexan och inte är lättchockad. Kille eller tjej spelar ingen roll.
När Milo sökte en mejlvän kunde han inte ana att det var just Stargirl, eller Stella som hon egentligen heter, som skulle svara. Milo och Stella skriver öppenhjärtigt till varandra om sina känslor, drömmar, ja helt ocensurerat om allt som händer i deras liv. Milo vill bli skådespelare och gör allt för att få huvudrollen i skolans föreställning, men det är inte så lätt när resten av klassen inte ser honom för den han är. Stella försöker desperat att frigöra sig från sina så kallade vänner, det populära Rosa gänget. Mejlväxlingen mellan Milo och Stella blir ett andningshål där de kan vara sig själva. Och deras vänskap blir en vändpunkt som kommer att påverka dem resten av deras liv.
Eva Susso har skrivit över 30 böcker för barn och unga. Moa Eriksson Sandberg debuterade som författare 2011 med ungdomsromanen Söta pojkar är bara på låtsas . 2014 utkom författarduon med ungdomsromanen 8 saker du aldrig skulle våga . Du är inte ensam, Stargirl är deras andra bok tillsammans och är en känslomässig bergochdalbana precis som livet är när man befinner sig på tröskeln till tonåren.

av Moa Eriksson Sandb...
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 81 kr.
  ( 139,00 kr. )
Paris, Lola & jag , av Moa Eriksson Sandberg
Beskrivning:
"På handfatet står en korg med duschkräm, schampo och små ljuvliga tvålar inpackade i ljusblått papper. Hôtel Montmartre, står det med guldiga bokstäver. Lola skruvar av korken och häller ut lite i handflatan. Krämen är vit och kletig, rinner mellan hennes smala fingrar. Vet du vad det här ser ut som? säger hon och blinkar."
I Paris på semester med bästisen Lola och hennes mamma. Tretton år gammal och på väg in i något nytt, nya känslor som pirrar, pulserar, lockar och skrämmer. Överallt i Paris finns det fallosar. Höga byggnader och torn. Överallt i Paris finns det pojkar. Pojkar som tittar, ler och kastar slängkyssar. I Sverige finns en mamma som blivit ihop med en Peter och ska få barn. Och ibland känns det som om man har väntat ett helt liv på att någon ska se en.
Moa Eriksson Sandberg kan som ingen annan skildra känslan av att stå på tröskeln till vuxenvärlden. På exakt, sparsmakad prosa beskrivs en sommar som lågmält men intensivt vänder upp och ner på själva livet. Boken är rikligt illustrerad av Erik Sandberg.

av Moa Eriksson Sandb...
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 72 kr.
  ( 119,00 kr. )
Sigrid & Affe räddar djuren , av Moa Eriksson Sandberg
Beskrivning:
OBS! HEMLIG KLUBB!
Namn: DAR Djurens Arbetsrätt
Medlemmar: Sigrid och Affe (Afrodite)
Regler:
1. Vi ska beskydda djuren. Alla djur, även otecka och fula.
2. Vi ska klappa minst ett djur om dagen.
3. Vi ska orgenissera saker.
4. Vi ska tänka på djurens rätt.
Sigrid är nio år och bor i den lilla byn Grönbetet. Hon tycker att djur och hemliga klubbar är det bästa som finns. Det tycker hennes bästis Affe också. Därför bildar de den hemliga klubben DAR Djurens Arbetsrätt. Exakt vad klubben ska jobba för vet de först inte riktigt typ djurens rätt att äta gräs eller vad de nu vill göra.
Men att kämpa för djuren i Grönbetet visar sig vara lättare sagt än gjort. Korna är smutsiga och har alldeles för lite klöver i hagen. Och så försvinner Racerbilen, Affes tjocka kanin. Kan det vara grannens katter Elvis, Sinatra, Bogart och Cornelis Vreeswijk som varit framme?

av Moa Eriksson Sandb...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 67 kr.
  ( 119,00 kr. )
Sigrid och Affe öppnar restaurang , av Moa Eriksson Sandberg
Beskrivning:
Välkomna till Sigrids och Affes italienska restaurang Kohuvudet.
Vi öppnar imorn klockan 12 hemma hos Affe i Grönbetet. Det är ett gult hus och ligger på Betesvägen 2.
Kostar tjuge kroner styck för vuxna och fem för barn.
Klasskompisen Hugo skryter vilt på rasten om att hans föräldrar har öppnat en italiensk restaurang. Till slut tröttnar Sigrid på tjatet.
"Affe och jag funderar också på att starta en restaurang", säger hon. "Vi har faktiskt tänkt på det jättelänge."
De har de inte direkt. Men hur svårt kan det vara? Det är väl bara att laga lite mat? De sätter upp en lapp i mataffären, bestämmer att restaurangen ska vara i Affes kök och sätter sedan i gång. Och deras första gäst visar sig vara en mycket betydande person ...

av Moa Eriksson Sandb...
Kartonnage, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 85 kr.
  ( 149,00 kr. )
Välkommen till LA, baby , av Moa Eriksson Sandberg
Beskrivning:
Doris lever i skuggan av en sorg. Hon söker bekräftelse i andra och har svårt att stå ut med sitt eget sällskap, att ta plats. Tillsammans med bästa kompisen Ottilia har hon tagit paus från universitetsstudierna för att åka iväg på drömresan till San Francisco. Där ska de hänga på stimmiga barer och mysiga antikvariat, lära känna hundögda poeter och sångare i indieband.
Hemma i Sverige finns Niklas, killen som Doris är i det närmaste besatt av. Han vill inte ha henne, vilket bara gör honom ännu mer intressant. I San Francisco ska Doris förvandlas, bli någon annan. Någon som golvar Niklas, får honom att fatta!
Men drömresan blir en mardrömsresa när Ottilias självcentrerade pojkvän dyker upp. Helt plötsligt står Doris ensam i en främmande stad. Hon har en kompis i Los Angeles som hon kan bo hos ett tag. Kanske är det där den stora förvandlingen ska ske?

 

Foto: Ola Kjelbye

 

 

Taggar:   barnbokungdomsbok

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!