Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Månadens topp 5

Månadens topp 5 - september

Av  Maria Svensson , den 30 augusti 2019

Bland våra boktips för september hittar du både en storslagen svensk roman, en hysterisk komedi, en historisk spionroman, en modern thriller och en fängslande spänningsroman. Vilken blir din favorit denna månad?

Don Winslows Muren är en nervpirrande thriller där Art Keller kämpar mot den illegala droghandeln på gränsen mellan USA och Mexico. I flera årtionden har Art motarbetat Sinaloakartellens ledare Barrera, och på vägen har han förlorat både en del av sig själv och flera människor han älskat. Följ hans fortsatta kamp i denna starka berättelse om rättvisa, korruption och hämnd.

Föredrar du komedi kan vi rekommendera den hysteriskt roliga boken Vuxna människor av Caroline Hulse. Denna debutroman handlar om de frånskilda Matt och Claire som beslutar sig för att deras dotter Scarlett ska få lov att fira en riktig familjejul - tillsammans med båda föräldrarna och deras nya partners. Det blir precis så tokigt som det låter...

Jan Guillous nya bok Den andra dödssynden är nionde delen i den hyllade serien Det stora århundradet. Vi har nått 1980-talet och socialdemokratin är på väg ut. Mordet på statsministern får stora konsekvenser för Eric Letang och hans advokatbyrå. Hitta resten av böckerna i serien på vår lista här.

Kate Atkinsons Kodnamn Flamingo är en historisk spionroman och utspelar sig under och efter andra världskriget. Den unga Julia värvas till MI5, och arbetar genom flera hårda år med att spionera på brittiska nazi-sympatisörer. Tio år senare är hon radioproducent på BBC när det förflutna plötsligt kommer ifatt henne.

Är du en av dem som älskar Lee Childs böcker? En annan tid är den efterlängtade 23e boken om Jack Reacher, där han undersöker sin fars uppväxt. När Jack ankommer till stadshuset visar det sig att ingen person vid namn Reacher någonsin har bott i staden hans far berättade att han växte upp i. Vem var hans far egentligen, och varför ljög han om sin barndom?

av Don Winslow
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Muren , av Don Winslow
Beskrivning:
MUREN av Don Winslow är en thriller om agenten Art Keller, som har bekämpat Mexikos knarkkarteller i över 40 år. Nu får han en viktig roll i USAs nya strategi i kampen mot illegala droger, The War on Drugs.

Art Keller var besatt av att fånga Sinaloakartellens ledare Adán Barrera. Det har kostat människor han älskade, och till och med en del av hans själ. Men trots att kartellen nu har förlorat sin ledare, är de fortfarande lika starka. Kriget trappas upp i den grad att det till sist når maktens centrum i Washington.

MUREN är en gastkramande berättelse om rättvisa, hämnd och korruption. En bok som tecknar ett naket modernt USA. Den rosade författaren Don Winslow har skrivit många spännande thrillers. Hitta fler av hans böcker här.

av Caroline Hulse
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 142 kr.
  ( 219,00 kr. )
Vuxna människor , av Caroline Hulse
Beskrivning:
VUXNA MÄNNISKOR av Caroline Hulse är en hysteriskt rolig debutroman. Berättelsen börjar med att det frånskilda paret Claire och Matt beslutar sig för att hålla familjejul tillsammans med sin dotter Scarlett, för att hon ska få en normal jul.

Det beslutas att julen ska firas i en semesterpark i Yorkshire, och när julhelgen står för dörren anländer Claire, Matt, deras nya partners, Scarlett samt hennes låtsaskompis, kaninen Posey, till Happy Forest.

Claires nye pojkvän Patrick verkar lämplig på alla sätt och tränar till en Iron Man. Matts nya kärlek Alex är smart, rolig och extremt tålmodig. Tillsammans försöker de alla hålla fast i att en gemensam jul var en bra idé, men medan de samlas omkring Organiserade Roliga Aktiviteter, för många drinkar och hemligheter från deras förflutna blir julhelgen mer och mer explosiv.

Den 'normala' julen mynnar ut i ett upprört samtal till polisen. Men hur gick det till egentligen? De hade ju lovat att uppföra sig som vuxna människor...

VUXNA MÄNNISKOR kommer att ge dig många glada skratt och ett visst mått andrahands-skamkänsla. Det här är en riktigt rolig och fartfylld bok full med tarvliga hemligheter, rivalitet, svartsjuka och sjudande irritation. Denna komiska debut har redan sålts till 14 länder - missa inte!

av Jan Guillou
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
Den andra dödssynden , av Jan Guillou
Beskrivning:
DEN ANDRA DÖDSSYNDEN av Jan Guillou är nionde boken i serien Det stora århundradet. Böckerna är en historisk skildring av 1900-talet, med familjen Lauritzen i centrum.

Det har blivit 80-tal. I denna del av serien är den nya generationen av familjen på väg in i fastighetsbranschen. Det är en kapplöpning på det ekonomiska planet, som antingen kan göra dig väldigt rik - eller få dig att förlora allt.

I den egoistiska tidsperioden är socialdemokratin på väg mot sitt slut och vad som helst kan hända. Samtidigt får mordet på statsministern rättssamhället att börja brista och det betyder stora påfrestningar för Eric Letang och hans advokatbyrå.

Missa inte Jan Guillous nya bok DEN ANDRA DÖDSSYNDEN och fortsättningen på den hyllade serien om 1900-talet. Hitta fler av Jan Guillous fängslande böcker här.

av Kate Atkinson
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Kodnamn Flamingo , av Kate Atkinson
Beskrivning:
KODNAMN FLAMINGO av Kate Atkinson är en spionroman om Julia Armstrong som värvas till MI5 under andra världskriget.

Den 18-åriga Julia övertalas att bli spion 1940 och arbetar under kriget med att dokumentera de brittiska nazi-sympatisörernas göranden och låtanden. Arbetet gör henne vettskrämd och dödstrött, och med krigets slut kan hon lättad andas ut och låta den delen av sitt liv bli historia. Tror hon.

Tio år efter krigets slut jobbar Julia på BBC som radioproducent. En dag blir hon plötsligt konfronterad med det förflutna i ett annat slags krig, och ännu en gång hänger hotet över henne. Julia börjar inse att alla hennes handlingar kommer att få konsekvenser.

Om du letar efter en bok med humor, drama och ett stort djup, så är KODNAMN FLAMINGO för dig. Missa inte Kate Atkinsons tidigare spänningsromaner - se mer här.

av Lee Child
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 249,00 kr. )
En annan tid , av Lee Child
Beskrivning:
EN ANNAN TID av Lee Child bok 23 om Jack Reacher.

Jacks roadtrip från Maine till Kalifornien får ett abrupt slut när han ser en vägskylt om pekar mot staden där hans far växte upp. Jack gör en avstickare till staden och besöker stadshuset för att ta reda på var det gamla familjehemmet ligger. Men svaret blir en överraskning: ingen vid namn Reachef har någonsin bott i staden.

Jack Reacher börjar undersöka sin fars bakgrund för att ta reda på var han egentligen kom ifrån, i en nervpirrande thriller som med en blodisande upplösning.

Författaren Jim Grant, mer känd under pseudonymen Lee Child, är känd för sina många böcker om den före detta militärplusen Jack Reacher. I EN ANNAN TID får vi ett nytt hårresande äventyr med Jack. Hitta fler spännande böcker av Lee Child här.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!