Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Månadens topp 5

Månadens topp 5 - oktober

Av  Maria Svensson , den 31 juli 2017

När hösten börjar smyga sig på är det dags att sätta sig i favoritfåtöljen med en filt och en god bok. Hitta din nästa läsupplevelse bland våra nya boktips här. Oktober månad bjuder på massor av härliga böcker!

Om du älskade trilogin Livet efter dig, så kan vi rekommendera Jojo Moyes nya roman Bergens stjärnor. Boken bjuder på en medryckande och känslofylld berättelse om fem självständiga kvinnor som har tagit emot erbjudandet att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning i Kentucky. Kvinnorna möter många strapatser, inte minst från män som vill stoppa den frihet uppdraget innebär för kvinnorna. Boken släpps 3/10 - förhandsbeställ den nedan.

Stephen Kings nya thriller Institutet är en oroväckande berättelse om kampen mellan gott och ont. Pojken Luke Ellis har speciella krafter och kan bland annat få saker att flyttas utan att röra vid dem. En hemsk natt mördas hans föräldrar och han själv blir bortförd till ett avskilt institut, dit andra barn med speciella krafter också har bortrövats. På Institutet utnyttjas ovanliga förmågor bland kidnappade barn och nu har Luke blivit ett av dem.

George R. R. Martin har uppnått otrolig internationell popularitet med sina böcker i serien Game of Thrones, som även har filmatiserats. Nu kommer en nyutgivning av hans bok Nightflyers, som är en science fiction-berättelse i en avlägsen framtid. Historien kretsar kring rymdskeppet Nightflyer, som ska söka efter en utomjordisk ras. Men flera hotfulla och mystiska saker händer på skeppet...

Niklas Natt och Dag har tagit Sverige med storm med boken 1793 och boken vann både Årets bok, Crimetime Specsavers Award Årets deckardebut och Årets bästa svenska debut 2017. Nu kommer uppföljaren 1794, som är ännu en historisk deckare i serien Bellman noir med Mickel Cardell och Anna Stina Knapp som huvudkaraktärer. Missa inte den!

Stefan Ahnhem är tillbaka med den femte boken i serien om Fabian Risk. X sätt att dö fortsätter där den fjärde boken slutade och bygger vidare på historien om Fabian och hans kollegor runt Öresund. En man i en båt med ett svärd på ryggen har fått ett uppdrag: någon ska dö. Men vem? Och kan Fabian och hans kollegor reda ut sitt senaste mordfall? Boken släpps 9/10 - förhandsbeställ den nedan.

 

av Jojo Moyes
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 219,00 kr. )
Bergens stjärnor , av Jojo Moyes
Beskrivning:
Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.
1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet. 
Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt.
Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar.
Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem
Bergens stjärnor är ett klassiskt drama om kvinnlig vänskap, äkta kärlek och passion. Den bygger på verkliga händelser i 1930-talets Kentucky.

av Stephen King
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 249,00 kr. )
Institutet , av Stephen King
Beskrivning:
INSTITUTET av Stephen King är en klassisk King-thriller om mötet mellan gott och ont.

Luke Ellis är exceptionellt intelligent och har speciella krafter. Bland annat kan han få saker att falla till marken utan att röra vid dem och få glas att gå sönder. Men han vet inte att någon övervakar honom och har gjort det i en lång period.

En natt blir Lukes föräldrar mördade och han själv kidnappad och förd till Institutet långt inne i Maines skogar. När han vaknar befinner han sig i ett rum som liknar det där hemma, med undantaget att det finns inget fönster.

På Institutet utnyttjas ovanliga förmågor bland kidnappade barn, t.ex. telepati och telekinesi. Nu blir Luke ett av dem.

I INSTITUTET häntyder King till nutidens nyhetsrubriker och våra farhågor inför en okänd framtid. Gillar du Stephen Kings andra böcker kommer du inte att bli besviken - har du inte läst honom tidigare kan vi varmt rekommendera denna bok.

av George R. R. Marti...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 129 kr.
  ( 219,00 kr. )
Nightflyers , av George R. R. Martin
Beskrivning:
När en vetenskaplig expedition gör sig redo att söka efter en mytomspunnen utomjordisk ras är det bara skeppet Nightflyer som står tillgängligt. Besättningen består endast av kaptenen Royd Eris, som presenterar sig genom ett spöklikt hologram.
Kaptenens ovillighet att visa sig för forskarna är dock inte det enda som orsakar oro. Med i expeditionen finns en telepat som från första stund känner av en farlig närvaro. De är inte ensamma ombord Nightflyer.
Endast forskaren Melantha Jhirl har nu möjlighet att lösa mysteriet. När allt fler oförklarliga händelser inträffar faller det på hennes bord att utreda om hotet är verkligt.
Men först måste hon hålla sig levande.

Nightflyers är en skrämmande science fiction-berättelse av den bästsäljande författaren bakom Game of Thrones . Denna moderna klassiker blev i samband med originalutgivningen 1980 nominerad till det prestigefyllda Hugo Award och har vunnit ett flertal priser, bland andra Locus Award och Seiun Award. Den har filmatiserats och gjorts som originalserie på SYFY och Netflix och med hjälp av fantastiska helsidesillustrationer tas detta hyllade epos till nya höjder.

av Niklas Natt och Da...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
1794 , av Niklas Natt och Dag
Beskrivning:
Uppföljaren till succéromanen ”1793”, som tagit Sverige och världen med storm. En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. I den andra delen i Niklas Natt och Dags ”Bellman noir”-trilogi, får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande värld som är deras, där vad lite som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall. Niklas Natt och Dag visar att han är långtifrån färdig med sin brutala och nakna skildring av det sena 1700-talets mörkaste vrår.

av Stefan Ahnhem
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
X sätt att dö , av Stefan Ahnhem
Beskrivning:
Den femte boken i succéserien om Fabian Risk tar vid sekunderna efter slutet på ”Motiv X”. Stefan Ahnhem bygger vidare på sitt mäktiga kriminalepos och den ständigt expanderande värld han skapat kring Risk och hans kolleger runt Öresund. I den tidiga sommarkvällen lägger en gummibåt ut från bryggan i Råå hamn. Ombord sitter en man med ett svärd fastspänt på ryggen. Hans uppdrag har tärningen dikterat: En människa ska dö. Vem vet inte ens mannen själv. Helsingborgspolisen har de senaste veckorna varit upptagna med flera komplicerade, parallella utredningar som de anser sig ha löst. Men när ett nytt mordoffer hittas, inser de att allt de trodde sig veta är fel. I ”X sätt att dö” får vi äntligen följa den slutgiltiga jakten på tärningsmannen.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!