Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Månadens topp 5

Månadens topp 5 - maj

Av  Maria Svensson , den 29 april 2019

Här är våra bokrekommendationer för maj månad. På listan hittar du både thrillers, deckare, en roman och en självbiografi. Vet du inte vilken din nästa bok ska vara, så hitta inspiration här.

Spionromanernas mästare Daniel Silva är aktuell med en ny spänningsroman om Gabriel Allon. Den här gången är hans uppdrag att hitta en rysk spion som har intagit en plats i hjärtat av den västliga världen. Boken släpps den 13/5 men kan redan nu förhandsbeställas hos Plusbok.

Den danska författaren Leonora Christina Skov har fått ett stort genombrott med sin självbiografi Den som lever stilla. Det här är historien om den ensamma Christina som hoppas att om hon bara uppför sig ordentligt och inte gör sin mamma ledsen eller sin pappa arg, kanske de kan älska henne. Men till sina föräldrars förskräckelse förälskar hon sig i en kvinnlig präst.

Lucinda Riley har skrivit den populära romanserien De sju systrarna och äntligen har den fjärde boken släppts! Den konstnärliga CeCe söker efter sina biologiska föräldrar och till sin hjälp har hon ett svartvitt fotografi. Den spännande berättelse hon upptäcker för henne på en resa ända till Australien.

Den 3/5 utkommer Mons Kallentofts nya spänningsroman Se mig falla. Privatdetektiv Tim Blancks dotter försvann på Mallorca för tre år sedan men han har fortfarande inte gett upp hoppet. En ny ledtråd hjälper honom komma vidare med undersökningen - kan han rädda sin dotter?

Gillar du nordiska thrillers, kanske den nya boken Aisha i Jesper Steins polisserie är något för dig. En högt uppsatt säkerhetschef som tidigare har varit medlem av en antiterrorgrupp har torterats till döds. Det blir en hård nöt att knäcka för den danske polisen Axel Steen. Har du inte läst de tidigare böckerna, så hittar du dem om du klickar här.

 

av Daniel Silva
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 219,00 kr. )
Den andra kvinnan , av Daniel Silva
Beskrivning:
DEN ANDRA KVINNAN av Daniel Silva är en spionroman om Gabriel Allon.

En rysk spion har sedan länge befunnit sig i hjärtat av den västliga världen och nu står han på maktens tröskel. Ytterst få känner till KGBs bäst bevarade hemlighet, men en av de få är en kvinna i Andalusien. En dag börjar hon skriva sin berättelse, om en man hon älskade och ett barn som togs ifrån henne.

Bara en man kan avslöja den högt placerade spionen: konstkonservatorn, lönnmördaren och chefen för Israels underrättelsetjänst - Gabriel Allon. I sina tidigare kamper mot den ljusskygga delen av Ryssland har han förlorat mycket, och för att genomföra den slutgiltiga uppgörelsen behöver han samla alla sina krafter.

Många anser att Daniel Silva är en av de största thrillerförfattarna och han har mottagit flera priser för sitt författarskap. Böckerna har översatts till över 30 språk och serien om Gabriel Allon har vunnit stor popularitet. DEN ANDRA KVINNAN är en bok du inte får missa om du gillar spionromangenren.

Hitta fler spionromaner av Daniel Silva här.
 

av Leonora Christina...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 259,00 kr. )
Den som lever stilla , av Leonora Christina Skov
Beskrivning:
DEN SOM LEVER STILLA av Leonora Christina Skov är en självbiografi om längtan efter moderskärlek och om förlust.

Efter att författarens mor dog fick Skov drivkraft att skriva den sanna historien om sig själv; om den ensamma flickan som försökte få sina föräldrar att älska henne och om den unga litteraturstudenten som förälskade sig i en kvinna och blev avskuren från familjen.

Danska författaren, litteraturrecensenten och föredragshållaren Leonora Christina Skov utkommer nu för första gången på svenska med sin prisbelönta bok DEN SOM LEVER STILLA. Boken är hennes sjätte roman och har gett henne ett stort genombrott i Danmark.

av Lucinda Riley
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Pärlsystern , av Lucinda Riley
Beskrivning:
PÄRLSYSTERN av Lucinda Riley är fjärde delen i romanserien De sju systrarna och handlar om den artistiska CeCe. Hon har alltid känt sig som en outsider, och när hennes adoptivfar Pa Salt dör reser hennes ständiga följeslagare och syster Star iväg för att leta efter sina rötter.

CeCe slutar på konstskolan och reser till Thailand utan att se sig tillbaka. Där möter hon en person som verkar lika ensam som hon själv; Ace. Det ska visa sig att han är en man med dunkla hemligheter.

CeCes ledtråd till hennes förflutna är ett svartvitt fotografi som för henne på ännu en resa - till Australien. Dit anlände för hundra årsedan prästdottern Kitty McBride för att arbeta som sällskapsdam. Det hon upplevde i det främmande landet var något hon aldrig kunnat drömma om. I centrum för hennes upplevelser stod de två bröderna Drummond och Andrew McCrombie; ett mycket olika tvillingpar. Med sin resa till Australien kommer CeCe för första gången i sitt liv att känna att hon hör till någonstans...

Lucinda Rileys PÄRLSYSTERN är en bok som väver samman ett historiskt drama med en nutida kvinnas sökande efter identitet. Alla böckerna om de sju systrarna baseras löst på myten om stjärnbilden Plejaderna. De första tre delarna i serien är: De sju systrarnaStormsystern och Skuggsystern.

av Mons Kallentoft
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
Se mig falla , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
SE MIG FALLA av Mons Kallentoft handlar om Tim Blancks sökande efter sin dotter som försvann under en semesterresa till Mallorca.

För tre år sedan försvann dottern Emme, men Tim har inte gett upp. Han har lovat att aldrig sluta leta efter henne - ett löfte som har förstört hans äktenskap och tvingat honom att flytta till Palma på Mallorca.

I sitt arbete som privatdetektiv får han en dag uppdraget att utreda en misstänkt otrogen partner. I den värld av korruption han dras in i under efterforskningen upptäcker Tim plötsligt något som kan leda honom till hans dotter. Utan tanke på den livsfara det innebär ger han sig i kast med att undersöka saken. Vad har egentligen hänt med hans dotter? Kan han rädda henne?

Mons Kallentoft ligger bland annat bakom de populära deckarserierna om Malin Fors och Herkules och har vunnit flera priser för sitt författarskap. SE MIG FALLA är en gripande och spännande roman om kärlek och drömmen om att bli älskad.

Hitta fler av Mons Kallentofts böcker här.

av Jesper Stein
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Aisha , av Jesper Stein
Beskrivning:
AISHA av Jesper Stein är fjärde boken i thrillerserien om den danske polisen Axel Steen.

I en takvåning i en prestigefylld byggnad i Amager, Köpenhamn, hittas en man som har torterats till döds. Det visar sig att han var en högt uppsatt säkerhetschef i Maersk och tidigare har arbetat i en dansk motståndsgrupp mot terror - samt hade rykte som en casanova.

Polisen Axel Steen sätts på fallet, men stöter snart på motstånd. Någon vill inte att fallet ska utredas.

För första gången på nästan två år får Axel ett fall att undersöka. Han har haft problem efter sin senaste insats, där han var nära att förlora livet, och kämpar för att inte falla tillbaka i sitt gamla missbruk. Samtidigt har han varit tvungen att lämna sin favoritdel av Köpenhamn, Nørrebro, och hans lilla dotter är vettskrämd att hennes far ska dö.

AISHA är en brutal thriller och utspelas liksom Axel Steens tidigare böcker i Köpenhamn. Det är en mörk och spännande bok som är svår att lägga ifrån sig.

 

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!