Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Månadens topp 5

Månadens topp 5 - augusti

Av  Maria Svensson , den 31 juli 2019

Vi rekommenderar 5 nya böcker som du bara inte får missa i augusti. Läs nedan och låt dig fresta av spännande thrillers, humoristiska mysterier, glittrande romaner och härlig feelgood.

Om du gillade boken Djävulen bär Prada eller filmen med samma namn, kan vi varmt rekommendera uppföljarna Hämnden bär Prada och den senaste boken i serien: Härlighet varar längst. Här återser vi Emily Charlton och ännu en gång korsas hennes och tidigare chefens Miranda Priestleys vägar.

Alexander McCall Smith har skrivit de populära böckerna i serien Damernas detektivbyrå. I Avdelningen för känsliga brott stiftar vi bekantskap med en speciell gren av det svenska rättsväsendet som utreder besynnerliga brott. Humor och hemligheter i en skön blandning!

Blommor över helvetet är en kuslig deckardebut om kriminalkommissarie Teresa Battaglias utredning av ett mord som tycks fullt av hemligheter och mystiska symboler. Thrillern utsågs som Årets bästa debut i Italien 2018 och har hyllats som Månadens bok i The Times och förväntas få två uppföljare.

Flickorna utan namn släpps den 15/8. En 17-årig flicka ska börja på en ny internatskola i närheten av Nyköping, där hon blir indragen i olika konflikter. En av flickorna på skolan försvinner och samtidigt får kriminalreporter Ellen Tamm reda på att en ung, oidentifierad kvinna har hittats död ute i skogen. Hon är bara den första. Boken är en thriller om utsatthet.

Kvinnornas stad är en ny storslagen roman av den populära författaren Elizabeth Gilbert. Den unga kvinnan Vivian Morris kommer 1940 till New York för att arbeta som sömmerska på den ökända Teater Lily som ägs av hennes faster. När kriget framskrider blir New York en kvinnostad, där Vivian försöker leva sitt liv på sitt eget sätt, i en tid som inte kan följa med i kvinnornas tempo.

av Lauren Weisberger
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 143 kr.
  ( 229,00 kr. )
Härlighet varar längst , av Lauren Weisberger
Beskrivning:
HÄRLIGHET VARAR LÄNGST av Lauren Weisberger är en uppföljare till böckerna Djävulen bär Prada (som även filmatiserats) och Hämnden bär Prada.

Efter att Emily Charlton slutade som assistent åt den krävande redaktören Miranda Priestly har hon jobbat som varumärkeskonsulent åt stjärnorna. Men på sistone har hon förlorat några kunder till yngre konkurrenter som har bättre färdigheter på de sociala medierna.

Emily ser sin chans att ta tillbaka sin plats på toppen när den före detta supermodellen Karolina Hartwell hamnar i blåsväder. Karolina har just arresterats för rattfylleri och har förlorat flera vänner och fått fel slags uppmärksamhet i medierna.

Karolinas varumärke måste återuppbyggas och det är ett gyllene tillfälle för Emily. Tillsammans med sin väninna Miriam, tidigare advokat, går Emily igång med sitt uppdrag. På vägen stöter hon återigen på Miranda Priestly, som visar sig bli en oväntad allierad.

HÄRLIGHET VARAR LÄNGST är en fantastiskt rolig bok som kommer att ge dig många goda skratt.

av Alexander McCall S...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
Avdelningen för känsliga brott , av Alexander McCall Smith
Beskrivning:
AVDELNINGEN FÖR KÄNSLIGA BROTT av Alexander McCall Smith är första boken i serien om Detektiven Ulf Varg.

Det svenska rättsväsendet i Malmö har en grupp som undersöker särskilt märkliga och svåra fall. De är en elitgrupp, kända som Avdelningen för Känsliga Brott.

Ledaren för gruppen är den eftertänksamme detektiven Ulf "vargen" Varg och hans medhjälpare: Anna Bengtsdotter, förälskad i Ulfs bil och kanske även i honom själv; Erik Nykvist som är mycket intresserad av flugfiske samt Carl Holgersson, som älskar pappersarbete.

Gruppen löser fall som andra detektiver inte ids eller kan lösa. Deras första fall är en man som knivhuggits i sitt knä. Vem har begått ett sådant brott - och varför ? Därefter får de som uppdrag att leta reda på en ung kvinnas påhittade pojkvän - men hur ska det gå till? Inget fall är för komplicerat, ovanligt eller obetydligt för gruppen att lösa.

AVDELNINGEN FÖR KÄNSLIGA BROTT är en humoristisk bok full av värme och ett gott skratt. Missa inte!

Hitta många fler av Alexander McCall Smiths humoristiska detektivböcker här.

av Ilaria Tuti
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Blommor över helvetet , av Ilaria Tuti
Beskrivning:
BLOMMOR ÖVER HELVETET av Ilaria Tuti är en isande thriller om en rad brutala mord.

En liten, lugn by i de italienska alperna skakas plötsligt av ett hemskt mord. Kriminalkommissarie Teresa Battaglia kallas in för att undersöka saken. Mordoffret är en naken man med ett förstört ansikte. Kort därefter hittas nya offer ett efter ett, alla med det gemensamt att deras ansikten är fruktansvärt vanställda.

Teresas utredning blir en kapplöpning med klockan när en nyfödd baby kidnappas. Men Teresa har också annat att kämpa mot. Hennes kropp börjar bli gammal och diabetesen blir allt svårare att kämpa emot. Samtidigt börjar hennes tidigare så oöverträffade minne att svikta.

BLOMMOR ÖVER HELVETET är en bok för dig som gillar spänningsromaner och Italien.

av Mikaela Bley
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 131 kr.
  ( 219,00 kr. )
Flickorna utan namn , av Mikaela Bley
Beskrivning:
FLICKORNA UTAN NAMN av Mikaela Bley är fjärde boken i serien om Ellen Tamm.

Den 17-åriga Linn börjar på internatet Täcktahammar i Sörmland. Tanken är att hon ska få ordning på sitt liv efter flera års oordning, men det varar inte länge förrän hon blir inblandad i konflikterna bland skolans elever. Linn förstår att hon är i fara när en av flickorna på skolan försvinner.

Kriminalreportern Ellen Tamm får höra en nyhet om en ung kvinna som hittats död utanför Nyköping. Kvinnan har ännu inte identifierats. Snart hittar man ännu en kvinna död, och Ellen söker svar på sina frågor på internatskolan. Efter att hon lyckats smyga sig in på skolan inser hon att tiden är knapp - annars kommer snart ännu fler flickor att mördas.

FLICKORNA UTAN NAMN är en thriller om utsatthet och om att känna sig annorlunda. Det är en bok som bygger på temat hur långt man är beredd att gå för att passa in.

Fler spännande böcker av Mikaela Bley hittar du här.

av Elizabeth Gilbert
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Kvinnornas stad , av Elizabeth Gilbert
Beskrivning:
KVINNORNAS STAD av Elizabeth Gilbert är en historisk roman om den unga Vivian Morris. Sommaren 1940 ankommer hon till New York för att arbeta som sömmerska på Teater Lily på Manhattan.

Vivians faster Peg är innehavare till den ökända men charmiga teatern, där Vivian fort blir populär bland de uppträdande skönheterna på grund av sin förmåga att förvandla tygtrasor till storslagna kreationer.

Under kriget blir New York en kvinnostad och Vivian inspireras att vara fri och göra allt det hon gärna vill. Särskilt inspireras hon av den berömda skådespelerskan Edna Watson när hon kommer till teatern för att spela med i en storslagen show.

Men på sin väg till frihet stöter Vivian också på hinder, och måste ta lärdom av sina misstag. Hon förstår att för att kunna leva som hon vill behöver hon flera identiteter.

KVINNORNAS STAD är en ny bok av den populära författaren Elizabeth Gilbert och berättar historien om kvinnor som lever utanför de normer som gäller för deras tid.

Se Elizabeth Gilberts andra böcker här.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!