Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Månadens topp 5

Månadens topp 5 - april

Av  Maria Svensson , den 22 mars 2019

Här hittar du fem nya böcker vi rekommenderar varmt. Gillar du romaner? Eller föredrar du thrillers? Du hittar båda på vår lista. Om du inte vet vilken bok du ska läsa härnäst, så hitta inspiration på vår topplista.

Gillar du mystik, så är Camilla Stens Staden ett måste! Huvudpersonen Alice ska göra en dokumentärfilm om hur en hel stads befolkning försvann spårlöst för 60 år sedan. Ingen har någonsin fått reda på hur det gick till. Men när Alice och hennes filmteam kommer till den öde staden börjar mystiska saker att hända... Boken släpps 4/4.

Om du vågar läsa en riktig rysare, så är andra boken i serien Samlaren för dig. En brutal seriemördare känd under namnet Samlaren härjar i en stad. Huvudpersonen Jakey Frith lyckades med nöd och näppe undkomma och har flyttat till en ny stad - men Samlaren finns fortfarande där ute någonstans. Har du inte läst första boken ännu, så hittar du den här: Skallra. Samlaren ges ut den 5/4.

Älskar du Camilla Läckbergs böcker så kan du se fram emot den 11/4 - då släpps hennes nya bok En bur av guld, som är en fristående thriller om hämnd och svek. Faye lever ett till synes perfekt liv, men när hennes man sviker henne faller hela hennes värld ihop och hon börjar planera en gruvlig hämnd.

Vill du hellre läsa en god roman, så kan vi rekommendera Anna Laestadius Larssons nya historiska roman Kurtisanen. Precis som hennes trilogi om Hedvig Elisabeth Charlotta utspelar boken sig i 1700-talets Stockholm. Bokens huvudkaraktär är skådespelerskan Beata Charlotta, som debuterar vid tidig ålder på den prestigefyllda teaterscenen Bollhuset. Boken släpps den 28/3.

Söker du en bra feelgoodroman så kommer du att älska Jenny Colgans nya bok Tillbaka till den lilla ön i havet. Flora driver ett hamnkafé på den lilla ön Mure utanför Skottlands kust och trivs i sitt nya liv. Men hon är osäker i sitt förhållande med Joel, som verkar svår att komma nära. Har du inte läst första delen i serien än, så hittar du den här: Sommar på den lilla ön i havet.

av Camilla Sten
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Staden , av Camilla Sten
Beskrivning:
STADEN av Camilla Sten är en mystisk spänningsroman om hur en hel stads befolkning försvann.

60 år efter att gruvstaden Silvertjärns befolkning försvann spårlöst beslutar sig dokumentärfilmaren Alice för att hitta sanningen om vad som hände. Hennes mormor har berättat historien för henne genom hela hennes barndom: om hur 900 personer försvann utan att någon förstod hur det gick till. Om alla teorier som diskuterades efteråt: var det en olycka? Massjälvmord? Den kompromisslösa väckelserörelsen?

Alice och hennes team reser till Silvertjärn för att dokumentera och undersöka fallet till en dokumentär. Men är staden verkligen så öde som de trodde? Kort tid efter att de anlänt till den ödsliga platsen börjar gruppen se och höra mystiska saker och ljud. Är dåtiden verkligen avslutad? Eller kommer de själva också att lida samma öde som alla stadens tidigare invånare?

Camilla Stens bok STADEN är en kusligt fängslande spänningsroman om otänkbar ondska och en gåta som kanske inte kan lösas.

Hitta fler spännande berättelser av Camilla Sten och hennes mor Viveca Sten här.

av Fiona Cummins
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 219,00 kr. )
Samlaren , av Fiona Cummins
Beskrivning:
SAMLAREN av Fiona Cummins är andra boken i thrillerserien Samlaren. Jakey Frith har flyttat till en ny stad efter att han med nöd och näppe undsluppit seriemördaren Samlaren. Men Jakeys föräldrar vet att Samlaren fortfarande väntar någonstans där ute.

Clara Foyle har inte haft lika stor tur. Hon hoppas fortfarande att någon ska hitta och befria henne. Under tiden håller hennes mor förtvivlat fast i hoppet om att få sin dotter tillbaka.

Samlaren själv kan inte sluta tänka på Jakey - pojken som klarade sig ur hans grepp. Och på polisen som satte stopp för hans drömmar. Vad ingen vet är att Samlaren har hittat en lärjunge. En som kan ta över arvet efter hans familj.

Om du föredrar riktigt rysliga thrillers, är SAMLAREN rätt bok för dig. En högklassig spänningsroman av den prisbelönta brittiska författaren Fiona Cummins. Missa inte första delen i serien: Skallra.

av Camilla Läckberg
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
En bur av guld , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
EN BUR AV GULD av Camilla Läckberg är en fristående spänningsroman om svek och hämnd. Faye har ett perfekt liv – på ytan. Hon bor i en lyxlägenhet i Stockholms finaste kvarter med sin idealiske man Jack och deras dotter.

Men Faye jagas av mörka minnen från sin uppväxt i Fjällbacka och hennes liv framstår allt mer som en gyllene bur. Hon har gett upp allt hon hade för Jacks skull, hon som en gång var en ambitiös och stark kvinna.

När Jack sviker henne faller hela Fayes värld ihop – till en början. Men snart börjar hon planera en fruktansvärd hämnd…

Deckarförfattaren Camilla Läckberg har haft stora framgångar både i Sverige och utlandet. Nu tar hon en paus från den välkända Fjällbacka-serien och bjuder på en fantastiskt spännande fristående thriller. Hennes bok EN BUR AV GULD finns i bokhandeln från 11/4 2019. Sätt kryss i almanackan!

Hitta fler av Camilla Läckbergs spännande thrillers här.

av Anna Laestadius La...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 139 kr.
  ( 229,00 kr. )
Kurtisanen , av Anna Laestadius Larsson
Beskrivning:
KURTISANEN av Anna Laestadius Larsson är en historisk roman om skådespelerskan Beata Charlotta och en fristående fortsättning på trilogin om Hedvig Elisabeth Charlotta.

På Gustav den tredjes tid är den mest prestigefyllda teaterscenen Bollhuset. Den vackra Beata Charlotta debuterar där, endast 16 år gammal, framför kungen och hela hovet. Hovmännen tittar lystmätet på flickan, vars skönhet kommer att få henne landsförvisad till Paris. Men hennes yttre kommer också att visa sig vara en tillgång när hon reser till Italien för att utbilda sig.

Beata Charlotta blir bara 31 år gammal och lämnar efter sig ett manuskript till en roman som avslöjar hemligheter om de maktfulla männen vid hovet i Stockholm. Hennes plan som kurtisan och spion var att mörda kungen, men det lyckades inte. Läs hennes historia i Anna Laestadius Larssons färgstarka bok KURTISANEN.

Hitta Anna Laestadius Larssons tidigare böcker i romanserien om Hedvig Elisabeth Charlotta och 1700-talets hovliv här.

av Jenny Colgan
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Tillbaka till den lilla ön i havet , av Jenny Colgan
Beskrivning:
TILLBAKA TILL DEN LILLA ÖN I HAVET av Jenny Colgan är del två i den populära bokserien om Flora. Hon är på god väg att anpassa sig till livet på den lilla ön Mure utanför Skottlands kust, och hon trivs med den fantastiska naturen och de långa tomma stränderna som ersätter det tidigare livet i det myllrande London.

Floras hamnkafé går bra och hon har lyckligen återförenats med sin familj. Men hon är osäker på vad som händer med förhållandet till sin underbare chef Joel. Visserligen har hon lyckats övertyga honom om att stanna på ön med henne. Men varför är det så svårt att komma nära honom? Och varför ska han åka till New York i affärer så ofta?

Samtidigt har Floras bästa vän Lorna förälskat sig i Saif, den lokale läkaren som anlänt på ön efter sin flykt från Syrien. Inte alla på Mure är lika förtjusta i honom, och han kämpar hårt för att accepteras av öborna. Samtidigt väntar han på besked om vad som har hänt hans familj i flykten. Det han får veta kommer inte bara att betyda dramatiska förändringar för honom själv, utan även för de andra öborna.

TILLBAKA TILL DEN LILLA ÖN I HAVET är en härlig och varm bok av engelska feelgood-författaren Jenny Colgan. Har du inte läst första boken i serien, så hittar du Sommar på den lilla ön i havet här. Kan du inte få nog av Jenny Colgans feelgood-romaner, så hittar du fler av hennes böcker här.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!