Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Lena Ackebo-igenkänningsfaktor 100

Av  CECILIA , den 22 maj 2017

Serietecknaren Lena Ackebo är känd för att driva med "Svensson", på ett sätt som lämnar en med ett leende på läpparna. För visst känner vi igen oss och kan skratta åt det. Nu har hon släppt sin andra roman: KÄRA BARBRO

Lena (Maria) Ackebo föddes den 17/7- 1950 i Luleå. Hennes debut var JALLE PLANKA (1984) och typiskt för henne är att tolka den svenska folksjälen och ”Svensson” samt allt inom populärkultur. Sedan sin debut har hon jobbat som serietecknare i dags- och kvällspress samt i tidningen GALAGO, där hon också suttit i redaktionen. Lena Ackebo har studerat ekonomi och engelska på Uppsala Universitet och även gått en konstutbildning vid Nyckelviksskolan på Lidingö.

av Lena Ackebo
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )

Nu i Maj släppte hon sin andra roman, den fristående fortsättningen om systrarna Mona och Barbro.

I boken KÄRA BARBRO reser Barbro tillbaka hem till Sverige medan hennes syster valde att stanna kvar på Mallorca, hos ”Världens vackraste man”. Mona skriver flera brev till Barbro om hennes fantastiska liv med sin nya kärlek. Detta gör Barbro rastlös och hon tar avstånd från man och barn, samt ser sin egen mamma med nya ögon.

 

 

 

 

                                              Från serietecknare till romanförfattare 

av Lena Ackebo
Häftad, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 101 kr.
  ( 169,00 kr. )

Lena Ackebo började alltså som serietecknare och har bland annat kallats för ”Sveriges roligaste person”. Hon vann även LO:s kulturstipendium år 1999. 2016 debuterade hon som romanförfattare med boken VÄRLDENS VACKRASTE MAN. Boken fick lysande recensioner. Ackebos tecknade seriealbum är, bland andra, VI SES I SOFO (2012). Man hittar även hennes seriestrippar i albumen GALAGO.

 

 

 

 

 

av Lena Ackebo
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 229,00 kr. )
Världens vackraste man , av Lena Ackebo
Beskrivning:
Syftet med systrarnas resa var att förbättra sin relation men en man driver dem bara längre ifrån varandra. ”Världens vackraste man” av Lena Ackebo

Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser. Mellan dem kommer nämligen Världens Vackraste Man, en ytterst charmerande engelsman som är ägare till Alberts Hall, som tar Mona med storm och gör Barbro mycket misstänksam. Efter veckan på Mallorca är inte mycket sig likt i systrarnas liv.

Lena Ackebo har skrivit en tragikomisk berättelse full av insikt om mänskliga beteenden, vardagliga sorger och längtan efter något annat. Hennes förmåga att avlyssna samtal och ringa in personligheter är osviklig, och det gör Världens vackraste man inte bara till en mycket mänsklig historia om hur kärleken kan drabba en med full kraft när man minst anar det, utan också till en skarpsynt, rolig och rörande skildring av familjer i sönderfall.

Lena Ackebo är prisbelönt bildkonstnär och berättare. Sedan debuten i satirtidskriften Galago 1984 har hon givit ut tio tecknade album, de flesta med samhällskritiskt innehåll. Hon har också regelbundet medverkat i dagspressen och skrivit manus för SVT. Världens vackraste man är hennes första roman.

Romanen är en fullträff. Skoningslös och inkännande och helt på pricken i det där skaviga; irritationen på den andre i de små gesterna, minerna och orden. Dessutom en vacker historia om att livet kan förändras. Vilken debut!
Marie Eriksdotter i BTJ-häftet nr 8.

MMMM, en relationsroman som är varm, lyhörd och faktiskt ganska underbar
Jenny Lindh i M Magasin

"Ackebo skriver rappt och engagerande, med fingertoppskänsla för både dialog och dramaturgi. /.../ Om jag får tippa kan det här bli årets sommarläsning i hängmattan för dem som tröttnat på att plöja bästsäljare om ömkansvärda och lustiga gubbar i pensionsåldern."
Oline Stig, Tidningen Vi
Årets sommarläsning i hängmattan
Oline Stig, Tidningen Vi

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!