Bli Medlem Returböcker Kundservice

BLACK WEEK

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Tove Alsterdal

Av  Maria Svensson , den 22 februari 2019

Prisbelönta deckarförfattaren Tove Alsterdal debuterade med thrillern Kvinnorna på stranden 2009. Hitta en kronologisk lista över hennes böcker här - har du missat någon av dem så kan du köpa den billigt på Plusbok.se.

Deckarförfattaren, journalisten och dramatikern Tove Alsterdal (1960) anses vara en av Sveriges bästa deckarförfattare och har bland annat jämförts med internationellt bästsäljande författarna Dan Brown och John le Carré.

Hennes debut som författare var thrillern Kvinnorna på stranden - som egentligen var tänkt som filmmanus, men som ansågs för dyr att producera eftersom handlingen utspelas i sju olika länder. Boken vann stor popularitet och översattes till 19 språk.

Därefter har Tove skrivit flera fristående kriminalromaner, som du hittar listade nedan med den nyaste överst. Den senaste boken är den kusligt spännande Blindtunnel, där paret Daniel och Sonja flyttar till en gammal vingård som döljer en hemsk hemlighet. Hitta Tove Alsterdals böcker i kronologisk ordning här.

av Tove Alsterdal
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Blindtunnel , av Tove Alsterdal
Beskrivning:
Daniel har förändrats sedan han förlorade jobbet. Desperat flyr han in i husannonser, allt längre bort. En dag hittar han en vingård som verkar nästan obegripligt billig. Sonja går med på att sälja radhuset och lämna Sverige, för drömmen om ett annat liv. Vingården ligger vid en flod, bland böljande kullar i det som en gång kallades Sudetenland. Den har stått övergiven i decennier, vinfälten är övervuxna. När Daniel ger sig på en igenmurad nedgång till källaren förvandlas livsprojektet till en mardröm, där sanningen ligger farligt nära döden. Snart blir Sonja medveten om varför huset saknar speglar.

TOVE ALSTERDAL har i många år hyllats som en av Sveriges främsta kriminalförfattare. Hennes böcker är prisbelönta i flera länder och ges sammanlagt ut på tjugo språk. Blindtunnel är hennes femte, fristående spänningsroman.

"Få kan berätta som Tove Alsterdal. Hon har ett helt eget språk och en vardaglighet i tonfallet, och berättar om människor som inte är renodlat goda eller onda, det är mänskligt och just därför nästan mer skrämmande: alla kan begå onda handlingar och alla kan ha avgörande hemligheter." 
Lotta Olsson, Dagens Nyheter 

"Romanläsaren får, alltmer andfådd, uppleva att nedtystade dolda berättelser ur historien och ur människornas inre kommer att lyftas fram i ljuset på det sätt som författaren Tove Alsterdal gör som få andra. Drivet, känsligt, mästerligt." 
Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren 
"En allmänbildande och fördjupande deckare" 
Malin Krutmeijer, Aftonbladet 
" Blindtunnel är en roman om en tid, en epok och en historia. Men också både spännande och gripande, det är ju Tove Alsterdal som skrivit den, vilket är en garanti för kvalitet även i det avseendet."
Mats Palmquist, Smålandsposten 
" Blindtunnel är en fascinerande och originell bladvändare."
Christine Karlsson, BTJ
"Tove Alsterdals Blindtunnel är både spännande och gripande." 
Ystads Allehanda
"Tove Alsterdal tillhör landets absoluta elit inom genren kriminalromaner, kanske är hon den allra bästa."
Dast Magazine
"Hon är Sveriges John le Carré." 
Åsa Larsson

av Tove Alsterdal
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Vänd dig inte om , av Tove Alsterdal
Beskrivning:
Beckomberga var en gång Sveriges största mentalsjukhus. Nu byggs dyra bostäder på området och Svante är en av dem som flyttar in.
På väg hem från affären blir han knivhuggen till döds. Eva, hans ex-hustru, misstänks för mordet. Det enda vittnet är en kvinna som satt utanför butiken och tiggde, men hon är spårlöst försvunnen. 
När några småpojkar finner rester av mänskliga kroppar i närheten exploderar rädslan i förortsidyllen.
Det förflutna är närmare än någon kunde tro.
TOVE ALSTERDAL har hyllats unisont av kritikerna för sina tidigare kriminalromaner, Kvinnorna på stranden och I tystnaden begravd . Den senaste, Låt mig ta din hand , utsågs till bästa svenska kriminalroman 2014. Böckerna ges ut på sexton språk och har nominerats till priser i flera länder. Hennes debut är såld till ett brittiskt filmbolag.
Tove arbetade som journalist och dramatiker innan hon debuterade som författare 2009. Hon har rötter i Tornedalen och Värmland, men är uppvuxen i Stockholmsförorten Jakobsberg.
Vänd dig inte om är Tove Alsterdals fjärde, fristående kriminalroman. Hon anses vara en av Sveriges främsta i genren.
Pressröster om Tove Alsterdal:
"Utan tvekan är hon en av våra bästa författare just nu. Eller snarare kort och gott bästa författare just nu."
Norra Skåne
"Hon äger en alldeles egen, imponerande stark författarröst"
Göteborgsposten
"Hon är Sveriges John le Carré "
Åsa Larsson
"Författaren skapar en spänningsfylld händelsekedja, överraskningsrik och trovärdig även när den blandar verklighet och myt. Person- och miljöskildring bidrar med sina nyanser till att romanen blir starkt fängslande."
Ingvar Engvén, BTJ
"Alsterdal har skrivit en multiroman med mordgåtan som nav.
Här ryms ett familjedrama (så kallad domestic noir ), en skildring av vad som hände med de intagna när mentalsjukhuset Beckomberga lades ner och mest obehagligt en bilresa till tiggande romers hem på en soptipp i Rumänien."
Bengt Eriksson, Ystads Allehanda
"En riktigt spänningsroman med rättvisepatos och något viktigt att säga - och en mordgåta som känns underordnad men ger piff till handlingen. Mycket bra!"
Bokbloggen Boktanken
"Med sin mångsidighet = flera böcker i en - mordgåta, familjedrama, reportage om före detta mentalsjukhuset Beckomberga och skönlitterär fakta om tiggande romers livsförhållanden - har "Vänd dig inte om" blivit 2016 år bästa svenska deckare och samhällsroman, för mig."
Bengt Eriksson, Trelleborgs Allehanda
"Boken är väldigt spännande och det är riktigt svårt att sluta läsa. En deckare som jag verkligen rekommenderar!"
Malin böcker
" Vänd dig inte om är en mycket spännande och välskriven thriller."
Bokbloggen Bokpool

av Tove Alsterdal
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Låt mig ta din hand , av Tove Alsterdal
Beskrivning:
Natten mot valborgsmässoafton störtar Charlie Eriksson ner från en balkong på elfte våningen i Jakobsberg. Bakom sig lämnar hon ett liv av droger, kaos och ouppfyllda drömmar. Polisen avskriver dödsfallet som självmord. Samma natt vandrar Riddarn genom Jakobsbergs centrum, en tilltufsad man som hävdar att Olof Palme fortfarande lever. Han ser Charlie komma ut från en nattklubb tillsammans med en man som beter sig hotfullt - men vem skulle bry sig om det vittnet?
Helene har lämnat förorten. Hon har suddat ut sin bakgrund och brutit med familjen: en mamma som övergav dem, en pappa som drack, och syrran som inte kunde skilja på verklighet och fantasi. Men vem var hennes syster Charlie egentligen? Tog hon verkligen livet av sig? Och vad gjorde hon i Buenos Aires fyra veckor före sin död? Det visar sig att Charlie hade kommit ödesdigra hemligheter farligt nära. Spåren leder tillbaka till 1970-talet när deras mamma förälskade sig i en argentinsk flykting och försvann.
Låt mig ta din hand är ett mörkt familjedrama och en politisk thriller, en svensk nutidshistoria och vindlande kriminalroman om passion och svek, brott och försoning.
TOVE ALSTERDAL har hyllats unisont av kritikerna för sina två tidigare kriminalromaner, Kvinnorna på stranden och I tystnaden begravd . Böckerna ges ut på femton språk och har nominerats till priser i flera länder, även filmrättigheterna är sålda.
"Det är en skam att [Alsterdal] inte fick priset för bästa nordiska kriminalroman 2014, Glasnyckeln, men om du gillar utsökta spänningsromaner är chansen god att hon vinner ditt hjärta med Låt mig ta din hand ."
Pekå Englund, Nerikes Allehanda
"Förra årets bästa svenska deckare, Låt mig ta din hand , finns nu i pocket och är värd vartenda pris och all uppmärksamhet. Många deckare är rena dussinläsningen, denna är raka motsatsen. Tove Alsterdal skriver fram ett politiskt drama så gastkramande att man som läsare nästan tappar andan [...] Starkt och berörande."
Lantliv
"Jag skulle tro att få som läste Låt mig ta din hand hade några invändningar mot att Tove Alsterdal fick priset för årets bästa kriminalroman i fjol. Det här är verkligen en mycket bra roman."
Anders Wennberg, Ljusdals-Posten
"Alsterdal är inte bara en skicklig författare, hon är en knivskarp samhällskritiker och väldigt rolig. Det här är årets bästa deckare och det vet jag redan nu av den enkla anledningen att bättre än så här blir det inte."
Malin Persson Giolito, Amelia
"En rasande skickligt skriven thriller, mörk och gastkramande."
Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Det här är den bästa bok jag har läst i år!"
Nisse Scherman, Dast Magazine
"Alsterdal tar genren ett steg längre, och är en av Sveriges absolut bästa spänningsförfattare."
Jenny Westlin Green, Mölndals-Posten
"Utan tvekan är hon en av våra bästa deckarförfattare just nu. Eller snarare kort och gott bästa författare just nu. Låt mig ta din hand är med andra ord en av höstens starkaste måste-läsningar."
Gunilla Wedding, Norra Skåne
"... även om berättelsen kretsar kring ett brott så är det egentligen den svindlande historien och de skickliga personporträtten som etsar sig fast. En otroligt läsvärd kriminalroman!"
Lena Jonsson, Skaraborgs Allehanda
"Tove Alsterdal försvarar med mycket god marginal en plats bland de bästa i Sverige."
Anders Wennberg, Gefle Dagblad
" Låt mig ta din hand , Tove Alsterdals nya kriminalroman, är ett vackert exempel på att genren inte uttömt sina berättande kvalitéer [...] familj, relationer, latinamerikansk feodalmilitarism, svenska folkhögskolor, uteliggare och nästan allting däremellan håller Alsterdal i ett varsamt, och därför övertygande grepp."
Jan-Olov Nyström, Norrbottens Kuriren
"Tove Alsterdal flätar i sin tredje, efterlängtade deckare en fascinerande historia med många inslag."
Lotta Olsson, DN
"Tove Alsterdals spänningsromaner ger alltid mer än 'bara' spänning, med bilder från olika platser i världen."
Annika Bergsson, Damernas Värld
"Tove Alsterdals tredje kriminalroman är en nervkittlande historia, en intrikat bladvändare som ypperligt balanserar sentimentalitet och spänning."
Marie Eriksdotter, BTJ
"Svensk idealism blandas med argentinsk militärdiktatur i en intim berättelse om uppoffringar för ett högre syfte och hur olika ondskans ansikten kan se ut. Alsterdal arbetar med flera olika intrigtrådar, somliga löper i slutänden samman, andra existerar parallellt. En del av boken är svensk, en argentinsk - och det är i den argentinska jag känner igen det enormt skickliga berättandet från Alsterdals tidigare böcker"
Maria Neij, Corren.se
"Tove Alsterdal understryker än en gång sin förmåga att skriva engagerande och spännande romaner."
Lars Landström, Allehanda.se
"[...] starkt engagerande. Slutet får dessutom läsaren att häpna."
Lars Landström, Tidningen Ångermanland
"denna fantastiska historia som rör sig mellan Stockholmsförorten Jakobsberg och Buenos Aires och mellan nutid och 70-tal är den perfekt [jul]klappen för alla som älskar bra litteratur."
Gunilla Wedding, Laholms Tidning
"En historia som skickligt väver samman spänning, svek och familjedramatik."
Maria Wigur, Allas
"originellt och spännande [...] Alsterdal skriver otroligt bra, intrigerna är smarta och upplösningen alldeles fenomenal. En bok även för alla som inte brukar läsa spänningsromaner."
Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
"Det är oavbrutet spännande, välskrivet, genomarbetat och intressant. [...] En imponerande thriller som inte släpper greppet en sekund."
Maria Zaitzewsky Rundgren, Accent
"en bok som griper tag som få [...] läs den!"
Eva Åström, Expressen
"en av våra bästa svenska deckarförfattare just nu."
Kerstin Bergman, Oskarshamns-Tidningen
"Mycket välförtjänt vinnare av Deckarakademins Årets bästa svenska kriminalroman 2014."
Johan Bergbom, Mål & Medel

av Tove Alsterdal
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I tystnaden begravd , av Tove Alsterdal
Beskrivning:
Enstöringen Lapp-Erik, en gång Sveriges främste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa i en by i Tornedalen.
I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin kompanjon, och flyr sedan mot gränsen.
Katrine, som just fått sparken från Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer.
Medan midvintern långsamt släpper sitt järngrepp över Nordkalotten dras deras historier allt närmare varandra, tills allting slutligen löper samman i den utkylda mangårdsbyggnaden på Rauhala.
I tystnaden begravd är en storslagen och svart släktkrönika med trådar tillbaka genom hela 1900-talet. Den beskriver människans längtan efter ett liv som är värt att leva.
TOVE ALSTERDAL (f. 1960) är journalist och manusförfattare. Hon skriver dramatik för teater, radio, opera och film. I tystnaden begravd är Alsterdals andra kriminalroman och efterföljare till den hyllade debuten: Kvinnorna på stranden .
"Läsning rekommenderas omedelbart!"
Skånska Dagbladet
"I tystnaden begravd håller mig i ett järngrepp från öppningsscenen [...] till det överraskande och djärva slutet."
Göteborgs-Posten
" Jag tror jag måste ta till stororden; i min värld står hon sida vid sida med till exempel Dennis Lehane"
Norrbottens-Kuriren

av Tove Alsterdal
Pocket, 2010
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Kvinnorna på stranden , av Tove Alsterdal
Beskrivning:
På en strand i Spanien vaknar Terese från Sverige. Ensam vinglar hon ner till havet och snubblar på liket av en afrikansk man.
I skydd av mörkret smyger Mary i land. Hon har smugglats över havet och räddats ur vågorna.
I New York försöker Ally få tag i sin man, Patrick, som är en känd frilansjournalist. Han har rest till Paris för att skriva om människohandel och slaveri. Ally trotsar sin cellskräck och tar ett plan över Atlanten för att hitta honom. Det blir en resa in i det mörkaste av Europa och djupt ner i hennes eget förflutna.
Tove Alsterdal (f 1960) är journalist och manusförfattare. Hon skriver dramatik för teater, radio, opera och film. Kvinnorna på stranden är hennes romandebut.
"Bästa deckaren i år. Sorry, Lars Kepler, så är det. "
Expressen
"[ ...] en ovanlig deckare, som med nervös energi och en rasande saklighet lyfter boken högt över den actionladdade intrigen"
Dagens Nyheter
" En gastkramande, insiktsfull och välskriven berättelse "
Göteborgs-Posten

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!