Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Sofie Sarenbrant

Av  Maria Svensson , den 16 maj 2019

Sofie Sarenbrant står bakom de populära deckarna om kriminalinspektör Emma Sköld och är just nu aktuell med seriens sjunde del Skamvrån. Hitta rätt läsordning för böckerna här.

Sofie Sarenbrant (1978) började sin författarbana som journalist och har bland annat arbetat för Expressen och Amelia. Hennes debutroman var deckaren Vecka 36 (2010), som är den första delen i serien Brantevik. Bara två år senare blev hon författare på heltid.

Sofie Sarenbrant är mest känd för sin deckarserie om kriminalinspektör Emma Sköld, som dök upp för första gången i boken Vila i frid. Sofie ville att hennes utredare skulle vara annorlunda jämfört med den traditionelle deprimerade kriminalkommissarien, och skapade därför en ung, vacker och begåvad poliskvinna. Böckerna om Emma Sköld har sålts i omkring två miljoner exemplar i 14 olika länder. Hittills finns det sju böcker om Emma Sköld och de står i rätt ordning nedan.

Sofies bok Bakom din rygg från 2017 är en första, fristående del i ett psykologiskt triangeldrama som utspelar sig på en frisörsalong på Östermalm. Var försiktig med ditt val av frisör. De står bakom dig med en vass sax i handen; de vet allt om dig och har inte tystnadsplikt...

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 23 kr.
  ( 59,00 kr. )
Bakom din rygg , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
ETT GASTKRAMANDE TRIANGELDRAMA
Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.
Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.
Bakom din rygg är den första fristående delen i en nervkittlande spänningstrilogi. Det är en klaustrofobisk skildring av svek, begär och lögner. Vad är du beredd att göra om du riskerar att förlora allt?
"Läskigt bra deckare." Amelia
"Spännande och lättläst." Bibliotekstjänst
"Fasiken vad bra!" Ragna Fahlander, Mittmedia
"Välskrivet och underhållande!" Läsa & Lyssna
"Lättläst och väldigt rafflande." Lindas Bokhylla
"En riktigt läsvärd spänningsroman." Mina skrivna ord
"Nästintill omöjlig att lägga ifrån sig." Olivias Deckarhylla
"Ingen brist på dramatik och svartsjuka." Vargnatts Bokhylla
"Spänningen finns där från första sidan." Johannas Deckarhörna

 

Emma Sköld

7 Skamvrån

av Sofie Sarenbrant
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
Skamvrån , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
SKAMVRÅN av Sofie Sarenbrant är den sjunde boken i serien om kriminalinspektör Emma Sköld.

I denna bok för Emma Sköld lösa ett fall som börjar med två liknande händelser i olika delar av Sverige. I en skog hamnar en man i en djup grav, samtidigt som en flicka i Bromma har lagt sig på rälsen och väntar på tåget. Ingen av de två personernas familj eller vänner har en aning om den stundande katastrofen. Finns det tid att rädda deras liv?

De två personerna känner inte varandra. Men de har något livsviktigt gemensamt. Hinner kriminalinspektör Sköld hitta sambandet mellan de två innan det är för sent?

I sin bok SKAMVRÅN skildrar Sofie Sarenbrandt angelägna samhällsfrågor som psykisk ohälsa och självmord. Vad vet du egentligen om de som står dig närmast?

Det finns 6 tidigare böcker i den populära deckarserien om Emma Sköld. Hitta dem här.

 

6 Syndabocken

av Sofie Sarenbrant
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
Syndabocken , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
Väntan är över. Efter två år återvänder kriminalinspektör Emma Sköld!

En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett.
Misstankarna riktas mot familjens städerska som hittade offret. På forumet Brommavännerna sprids hatiska fördomar om henne och utländska gästarbetare. Men när fler personer hittas döda tar Emma saken i egna händer, och försätter därmed sig själv och andra i livsfara.
Syndabocken är den fristående sjätte delen i den omtyckta serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Det är en fängslande samtidsdeckare om lögner, hämnd och dysfunktionella familjer. Hur väl känner du egentligen ditt barn?

"Syndabocken är en fartfylld och gastkramande deckare om familjehemligheter, relationer och rasism." BTJ
"En riktig bladvändare (...) Jag är fast från första sidan." Johannas deckarhörna

 

5 Tiggaren

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 23 kr.
  ( 59,00 kr. )
Tiggaren , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
TIGGAREN av Sofie Sarenbrant är en spännande deckare där Stockholms tiggare utsätts för hänsynslösa mord. Vem kan lösa morden?
 
Det är en väldigt känslosam minnesstund – en ung kvinna har dött under fruktansvärda omständigheter. I bakgrunden står en person, som intensivt betraktar de sörjande, men som är mån om att inte bli sedd själv.
 
Under tiden blir Stockholms tiggare offer för vad som verkar vara en psykopatisk mördare. Polisen letar i blindo och den enda personen som har möjlighet att stoppa morden får under inga omständigheter komma fram i ljuset.
 
TIGGAREN är den femte delen om kriminalinspektör Emma Sköld. Man kan läsa böckerna i ordningsföljd eller som fristående delar.

 

4 Avdelning 73

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Avdelning 73 , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
"Det här är en rappt och rakt berättad historia som man måste läsa vidare i." + "Det var ju omöjligt att inte tänka på filmen Farlig förbindelse." - Magnus Utvik, Gomorron Sverige
"Det är flyhänt underhållning." - Lotta Olsson, Dagens Nyheter
"en riktigt smart intrig med delikat och oväntad upplösning." - Norran
Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida. Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.
Avdelning 73 är en ny och krypande kuslig deckare av Sofie Sarenbrant. Det är den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.

 

3 Visning pågår

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Visning pågår , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
Vem går på husvisningar i Bromma för att sen mörda dem som bor där? Få reda på det i ”Visning pågår” av Sofie Sarenbrant
Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexåriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten. Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren? Visning pågår är den tredje fristående deckaren om kriminalinspektör Emma Sköld. När det gäller att berätta om den ytliga samtiden finns det få som bräcker Sofie Sarenbrant Dagens Nyheter Ruggig utgångspunkt som ger kalla kårar. Lättläst och underhållande! Allas Som alltid med Sarenbrant fastnar jag och sträckläser! Ebba von Sydow Visning pågår nominerades till Stora Ljudbokspriset, i kategorin bästa deckare.

 

2 Andra andningen

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Andra andningen , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
ANDRA ANDNINGEN av Sofie Sarenbrant är en deckare som utspelar sig under den 35:e Stockholms Maraton. Är mördaren en av löparna?
 
Det är dags för det 35:e startskottet för Stockholms Maraton. Hittills har det aldrig varit några dödsfall under loppen, men det kommer snart att ändras. Det är den första juni, men det är kallare än vad det hade varit på julafton. Utanför stadion där startskottet precis har avlossats, faller en man ihop och tas till sjukvårdstälten, tyvärr kan de inte rädda hans liv. Emma Sköld är kriminalpolis och är på plats för att heja och uppmuntra sin syster som ska springa maratonet. När hon kommer till Rålambshovsparken har någon precis hittat en livlös kvinna vid vattnet. När Emma kommer närmre är det ingen tvekan om att detta inte var en olycka, utan kvinnan har blivit mördad. Är det en mördare mitt bland löparna? Och kommer det dyka upp fler offer i så fall?

 

1 Vila i frid

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Vila i frid , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen. Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall. "Sofie Sarenbrant är det mest spännande stjärnskottet på den svenska deckarscenen i dag. Bästa läsningen just nu är utan tvekan Vila i frid."Camilla Läckberg

 

Brantevik

2 Istället för dig

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
I stället för dig , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan.
Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa.
I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror.
Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur.

 

1 Vecka 36

av Sofie Sarenbrant
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Vecka 36 , av Sofie Sarenbrant
Beskrivning:
VECKA 36 av Sofie Sarenbrant handlar om de gravida väninnorna Agnes och Johanna som semestrar med deras män. En dag försvinner Agnes...
 
Sommarsäsongen i Brantevik, det lilla fiskesamhället, börjar lida mot sitt slut. Det har inte varit annat än regn under den sista semesterveckan för familjerna Winter och Malm vilket har lett till dålig stämning.
Johanna och Agnes är inte bara bästa vänner, men är även båda två gravida och det kommer inte dröja länge innan de båda kan titulera sig som mamma. I ett sista tappert försök på att avsluta semestern på ett bra sätt beslutar sig de båda paren för att gå till den lokala krogen i hamnen för att sjunga karaoke. Men något går gruvligt fel och morgonen därpå när de andra vaknar, är Agnes borta.
Hennes försvinnande blir veckans största nyhet och polisen och media jobbar på varsitt håll för att finna fram till var hon har tagit vägen. Men de kämpar mot tiden och fallet tar en oväntad vändning när en kvinnokropp hittas uppspolad på en strand…

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!