Bli Medlem Returböcker Kundservice

JULKLAPPAR

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Mons Kallentoft

Av  Maria Svensson , den 3 maj 2019

Den internationellt bästsäljande författaren Mons Kallentoft är just nu aktuell med den fristående thrillern Se mig falla. Se rätt läsordning för hans tidigare spänningsromaner i Herkulesserien och Malin Fors-serien här.

Mons Kallentoft (1968) är journalist och författare. Han växte upp utanför Linköping men bor numera på Mallorca, där hans nya bok Se mig falla även utspelar sig. Sin debut som författare gjorde han med Pesetas år 2000, en bok som belönades med Katapultpriset för bästa debut.

Mons är mest känd för sina bokserier om kriminalinspektör Malin Fors och Herkulesserien, men han har även skrivit en gastronomisk självbiografi: Food Junkie : livet, maten, döden.

Mons har vunnit flera priser för sina kriminalromaner, som har översatts till 26 olika språk och sålt i över 3 miljoner exemplar över hela världen.

Hitta Mons spännande böcker på listan nedan och se om du har missat någon av dem - har du inte läst Mons Kallentoft tidigare, så har du något att se fram emot.

Psst! Sätt kryss i kalendern den 16/10 - då släpps del 6 i Herkulesserien: Albino. Förhandsbeställ boken redan nu på Plusbok.se.

 

av Mons Kallentoft
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
Se mig falla , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
SE MIG FALLA av Mons Kallentoft handlar om Tim Blancks sökande efter sin dotter som försvann under en semesterresa till Mallorca.

För tre år sedan försvann dottern Emme, men Tim har inte gett upp. Han har lovat att aldrig sluta leta efter henne - ett löfte som har förstört hans äktenskap och tvingat honom att flytta till Palma på Mallorca.

I sitt arbete som privatdetektiv får han en dag uppdraget att utreda en misstänkt otrogen partner. I den värld av korruption han dras in i under efterforskningen upptäcker Tim plötsligt något som kan leda honom till hans dotter. Utan tanke på den livsfara det innebär ger han sig i kast med att undersöka saken. Vad har egentligen hänt med hans dotter? Kan han rädda henne?

Mons Kallentoft ligger bland annat bakom de populära deckarserierna om Malin Fors och Herkules och har vunnit flera priser för sitt författarskap. SE MIG FALLA är en gripande och spännande roman om kärlek och drömmen om att bli älskad.

Hitta fler av Mons Kallentofts böcker här.


Herkulesserien

6 Albino - utgivningsdatum: 16/10-19

av Mons Kallentoft, A...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
Albino , av Mons Kallentoft, Anna Karolina
Beskrivning:
Ondskans många ansikten
En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Ena armen har huggits av vilket lett till att han förblött. Samma dygn kidnappas en kvinnlig modell. Båda offren är albiner.
På Särskilda enheten försöker kriminalinspektör Zack Herry och hans kollegor att förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige?
Privat dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända.
ALBINO, den sjätte fristående delen i Herkulesserien, baseras löst på myten om Herkules sjunde stordåd: jakten på den vita tjuren. Genom att smälta samman då- och nutid och kombinera våldsamma actionscener med känslomässiga reflektioner skapas ett unikt kriminaldrama med ett rått Stockholm som fond. Herkulesserien är en internationell fullträff, såld till ett flertal länder och hyllad av såväl kritiker som läsare.

"Det är socialrealistisk läsning av närmast fysiskt smärtsam sort (...) Redan från första sidan är jag som läsare helt infångad i den nya berättelsen, och spänningen håller i sig hela vägen, så till den grad att viss kallsvettning kan infinna sig när bok­en väl är avslutad. Helhetsbetyg: 5." Bibliotekstjänst
"Albino är välskriven, underhållande och spän­ningen håller verkligen hela vägen. En sann blad­vändare med ett tempo som bara driver framåt (...) Albino är precis som en kriminalroman ska vara." Olivias deckarhylla
"Detta är en extremt välskriven bok som får det att krypa under skinnet (...) Boken är rapp, nu­tida och medryckande. Oförutsägbar och nagel­bitande till sista sidan." Deckartips

5 Falco

av Mons Kallentoft, A...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 47 kr.
  ( 79,00 kr. )
Falco , av Mons Kallentoft, Anna Karolina
Beskrivning:
Vem kan du lita på?

En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på någons order?
En polis anmäls försvunnen och hittas kort därpå brutalt mördad. Hans senaste uppdrag var som hanterare vid infiltreringen av en stor knarkliga. Nu kräver infiltratören, vars identitet är okänd, kriminalinspektör Zack Herry som kontaktperson.
Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i sin nya kärleksrelation dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människoliv på spel.
FALCO är Mons Kallentofts och Anna Karolinas första gemensamma bok. Genom att spetsa det högaktuella kriminaldramat med personliga konsekvenser skapas en berättelse som berör lika mycket som den skrämmer.

"Så välskrivet och realistiskt att det gör ont." BTJ
"En riktig bladvändare." Crimegarden
"Mycket spännande, gripande och med extremt högt tempo." Deckartips
"Väldigt spännande och bitvis mycket otäckt." Deckarhuset
"Falco är en fullträff!" Olivias deckarhylla

4 Heroine

av Mons Kallentoft, M...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 56 kr.
  ( 79,00 kr. )
Heroine , av Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Beskrivning:
EN BELÄGRAD FÖRORT. EN FÖRSVUNNEN KVINNA. EN TIDSFRIST PÅ 24 TIMMAR.
Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla utryckningar.
Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd.
Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning.
Heroine är den fristående fjärde delen i Herkulesserien. När myten om Augeas stall förvandlas till en ultramodern thriller blir förorten den krigszon vi alla fruktar.
Sagt om Herkulesserien:
Helt fantastiskt spännande. TV4 Nyhetsmorgon
Spännande och välskrivet. Bibliotekstjänst
Otroligt spänning ... Otroligt driv ... Bra språk. Gomorron Sverige
Har allt en modern kriminalroman ska ha. Tidningen VI
Drivet tempo från början. Upsala Nya Tidning
Bra bok med mycket action ... Stieg Larsson-vibe. Deckarhuset
En av mina favoriter i den svenska deckarfloran. Crime Garden
Förföriskt bra! Borås tidning
Fartfylld, välskriven och bitvis lite väl obehaglig. Dagens Nyheter
Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är född 1968, uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.
Markus Lutteman debuterade med dokumentärromanen El Choco och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg . Tillsammans har böckerna sålt i nästan 400 000 exemplar. Markus är född 1973 och bor i Örebro.

3 Bambi

av Mons Kallentoft, M...
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 39 kr.
  ( 59,00 kr. )
Bambi , av Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Beskrivning:
Makabra kollektiva självmord och rosa piller. Det väntar i ”Bambi” av Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Löser Zack Harry fallet?
Bambi är tredje delen i Herkulesserien som hittills sålt över 200 000 exemplar. Synen som möter poliserna på ön är surrealistisk: överklassungdomar tycks ha utfört hedonistiska riter som slutat i blodbad. När ytterligare ett kollektivt självmord inträffar står polisen fortfarande utan ett spår. För första gången på länge verkar kriminalinspektör Zack Herrys liv vara på rätt köl. Men en mardrömslik personlig tragedi drabbar honom och allt ställs på ända. Samtidigt tror han sig kunna lösa självmordsfallen - om han bara lyckas följa de små rosa pillren med Bambi på. Tredje delen i Herkulesserien bygger fritt på myten om hinden med de gyllene hornen. Det blir storslaget rått när grekisk myt blandas med den hårda verkligheten i Stockholms undre värld. Bambi är lika fartfylld och spännande som Zack och Leon , lika obehagligt skrämmande. Röster om Herkulesserien: "Helt fantastiskt spännande." -Tv4 Nyhetsmorgon "Zack har allt som en modern kriminalroman ska ha." -Tidningen Vi "Spännande och välskrivet." -Bibliotekstjänst "Fartfylld, välskriven och bitvis lite väl obehaglig." -Lotta Olsson, DN "Otrolig spänning ... Otroligt driv ... Bra språk." -Magnus Utvik, SVT

2 Leon

av Mons Kallentoft, M...
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 39 kr.
  ( 59,00 kr. )
Leon , av Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Beskrivning:
ETT ODJUR PÅ JAKT I STOCKHOLM
Filmen visar en skräckslagen pojke, fängslad i en bur i ett okänt bergrum. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden, under en klocka som obönhörligen räknar ner.
När kriminalinspektör Zack Herry ser den direktsända filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken om de inte hittar honom i tid. Men samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt missbruk, och banden till hans vän och kollega Deniz slits sönder.
I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek, en lek där Zack Herry aldrig har varit närmare döden.
Leon är den andlöst spännande, fristående fortsättningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst på Herkules första stordåd, kampen mot det nemeiska lejonet.
Sagt om Herkulesserien:
"Fartfylld, välskriven och bitvis lite väl obehaglig." Lotta Olsson, DN
"Den är helt fantastiskt spännande." Jenny Alversjö, TV4 Nyhetsmorgon
"Hårdför, hetsig berättelse om utsatta barn, utlämnade unga kvinnor och råa vuxna. En komplex roman ... Den håller god position i genren." Norrköpings Tidningar
"Zack har allt som en modern kriminalroman ska ha." Torbjörn Elensky, Tidningen Vi
"Romanen speglar angelägna, aktuella debattämnen som rasism och kvinnohat. Det är en vidrig verklighet vi får se." Arbetarbladet
"Man kan knappast tänka sig en bättre författarduo. Tänk dig en Beck-film med en modern touch och mycket mer action." Nerikes allehanda
"En bra bok med mycket action, Stieg Larsson-vibe." Deckarhuset.se
"Oj oj, vad bra! Gillar ni Mons Kallentofts serie om Malin Fors så kommer ni att gilla Zack!" Blogspot Mysterierna
Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är född 1968, uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.
Markus Lutteman debuterade med dokumentärromanen El Choco och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg . Tillsammans har böckerna sålt i nästan 400 000 exemplar. Markus är född 1973 och bor i Örebro.

1 Zack

av Mons Kallentoft, M...
, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 39 kr.
  ( 59,00 kr. )
Zack , av Mons Kallentoft, Markus Lutteman
Beskrivning:
ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIERFYRA ASIATISKA KVINNOR hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar.Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden.Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren.ZACK ÄR DEN FÖRSTA actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar.Herkulesserien är en ny romanserie, fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd, vilket sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld. I Zack har Mons Kallentoft fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berättelsen, en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmåga att gestalta komplexa karaktärer.Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är 46 år, uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca.Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg (2011). Tillsammans har böckerna sålt i mer än 300 000 exemplar. Markus är 41 år och bor i Örebro.


Serien om Malin Fors

12 Himmelskriket

av Mons Kallentoft
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Himmelskriket , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
HIMMELSKRIKET av Mons Kallentoft är bok nummer tolv om kriminalinspektör Malin Fors och bjuder på en mystisk mordhistoria.

En riktigt varm augustidag upptäcks en död liten pojke i en bil. Polisen tillkallas och när de anländer sitter modern gråtande i skuggan med sin döde son i famnen. Det antas att mamman har glömt sin sovande son i den varma bilen och eftersom hon nyligen har varit utbränd kan hon inte minnas tillräckligt för att ge någon annan förklaring.

Modern förföljs av hot och hat på nätet efter det som inträffat. Men efter en tid sker ett mord som har anknytning till mamman och pojken, och fallet måste öppnas igen.

Om du gillar Mons Kallentofts deckare så kan du hitta många fler av dem här.

11 Bödelskyssen

av Mons Kallentoft
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Bödelskyssen , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Mons Kallentofts böcker om kriminalinspektör Malin Fors har sålts i över tre miljoner exemplar och älskas av läsare världen över.
I Bödelskyssen är Malin tillbaka i Linköping efter en uppslitande tid som sambandsofficer i metropolen Bangkok. Hon har lyckats hålla sig nykter, men är rastlös och behöver ett komplicerat fall för att hålla begäret efter alkohol stången.
Så kapas ett plan på Linköpings flygplats och Malin och hennes kollegor kastas in i det största gisslandramat i Sveriges historia. Över fyrtio män, kvinnor och barn hotas till livet av kaparen som har tagit sig rätten att bestämma över andras liv och död. Men kan några få liv offras för att rädda många?
Kapningen blir en tragisk händelse som får efterverkningar under lång tid framöver. När sommaren når sin kulmen exploderar Linköping i ett grymmare våld än staden någonsin skådat. Malin måste försöka stoppa en mördare som hela tiden hotar att slå till igen, och som ständigt ligger steget före.
Bödelskyssen är del två i deckarkungen Mons Kallentofts nya serie om Malin Fors, inspirerad av de fem sinnena. Den första delen i serien, Djävulsdoften, hyllades av kritikerna, liksom hans tidigare böcker om Malin.

10 Djävulsdoften

av Mons Kallentoft
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Djävulsdoften , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död.Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig genom kvällar och nätter, och allt snabbare närmat sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bangkok.Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt. Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer?Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd.

9 Eldjägarna

av Mons Kallentoft
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Eldjägarna , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Eldjägarna är Mons Kallentofts nionde roman om den nervigt intuitiva och skickliga kriminalinspektören Malin Fors. En historia om hur våldets verkningar kan färdas över jorden och få människor att begå handlingar som de aldrig trott sig vara kapabla till. Hur hamnade jag här? Malin Fors står som förstenad. Skogen är fortfarande mörk i den tidiga septembermorgonen, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon det brända liket av en kvinna.Dagen innan har en nioårig pojke hittats död i en container. Mördad. Han kom från ett trasigt hem, och det visar sig att han ofta flydde ut ensam om kvällarna. Men vem kan ha velat honom så illa? Även om det verkar långsökt anar Malin att det finns ett samband, på något vis hör han och kvinnan ihop. För vem vet hur vägar korsas och människor möts?

8 Jordstorm - utgiven 2014
En tidig majmorgon hittas en ung man död i ett dike intill Göta kanal. Han identifieras snart som Peder Åkerlund, före detta Sverigedemokrat, utesluten ur partiet på grund av sina rasistiska uttalanden men numera omvänd. Det visar sig att han har blivit mördad. Och när den 16-åriga Nadja Lundin samma kväll anmäls saknad, troligtvis bortförd, finns tecken som tyder på att de båda fallen hänger samman.

7 Vindsjälar

av Mons Kallentoft
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 24 kr.
  ( 59,00 kr. )
Vindsjälar , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet. Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.

6 Vattenänglar

av Mons Kallentoft
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Vattenänglar , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Kriminalinspektör Malin Fors är våldsrotelns stjärna. Envis och skicklig, intuitiv och intelligent. Besatt. Ständigt på flykt från sig själv, uppslukad av arbete.
En septemberonsdag kallas hon till en villa i ett av Linköpings finare områden. Ett gift par har hittats mördade i sin jacuzzi. Nakna och isblå i ett vatten som inte längre är genomskinligt klart. Deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen och ett intensivt sökande inleds. Är flickan vid liv och har förts bort? Eller har hon försökt rymma från mördaren och drunknat i Stångån?
Medan tunga regnmoln vakar över staden dras Malin Fors och hennes kolleger in i ett fall där gränserna har blivit otydliga. Mellan döda och levande, mellan gott och ont. Utredningen tvingar henne att konfrontera sina egna demoner, och begäret att låta alkoholen sudda ut verkligheten är starkare än någonsin. Men hon vet att hon inte får ge upp. Hon kan inte svika Ella. Hon måste hitta henne och den som dödade hennes föräldrar.
Vattenänglar är den första delen i en ny serie om Malin Fors, inspirerad av de fyra elementen.

5 Den femte årstiden

av Mons Kallentoft
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Den femte årstiden , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
DEN FEMTE ÅRSTIDEN av Mons Kallentoft handlar om kriminalinspektör Malin Fors och ett sargat kvinnolik som hittas i skogen.


En dag i början på maj hittar en barnfamilj ett svårt skadat lik. Det är läskigt välbevarat och det är tydliga spår på kvinnokroppen av grym tortyr.

Malin Fors är kriminalinspektör och ser direkt likheter med den unga kvinnan, Maria Murvall, som man fann våldtagen och grovt misshandlad i skogen för en del år sedan. Hon sitter nu på Vadstena sjukhus, inlåst och okontaktbar. Av en händelse stöter Malin på en psykolog från S:t Lars i Lund, som har varit med om ett liknande fall. Genast verkar Maria vara en del i ett mycket större pussel än vad Malin hade anat.

Men vad är det som är så hemskt att det inte går att prata om?


DEN FEMTE ÅRSTIDEN är den femte delen i årstidsserien om kriminalinspektör Malin Fors.

4 Vårlik

av Mons Kallentoft
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Vårlik , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Vårsolen skiner över Linköping och de ännu vinterbleka människor som vågat sig ut på serveringarna runt torget. Några svalor kretsar i skyn, färgglada tulpaner lyser från stånden och en mamma med två små barn går mot bankomaten. Då plötsligt slits lugnet itu av en kraftig explosion.Kriminalinspektör Malin Fors står framför sin mammas kista när ett lågt muller bryter tystnaden, och snart är hon på väg till Stora torget och en syn hon aldrig kommer att glömma. Det är glassplitter, söndertrasade blommor och utspridda grönsaker överallt. En trasig barnsko. En duva som pickar i något rött i den öronbedövande tystnaden.

3 Höstoffer - utgiven 2009
I vallgraven på slottet Skogså utanför Linköping hittas kroppen av den nye slottsägaren, den hänsynslöse advokaten Jerry Petersson. Hur och varför har han hamnat i vallgraven? Kriminalinspektör Malin Fors misstankar riktas snart mot de tidigare ägarna av slottet, den högadliga familjen Fågelsjö, som knappast med glädje kan ha velat sälja sitt släktgods till uppkomlingen Jerry Petersson. Men skulle försäljningen verkligen vara en orsak till mord? Och vem var egentligen människan Jerry Petersson, bakom it-miljonerna, de dyra kostymerna och konsten?

2 Sommardöden

av Mons Kallentoft
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Sommardöden , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Det är den varmaste sommaren någonsin i Östergötland. Linköping dallrar i hettan och i de omgivande skogarna rasar de värsta skogsbränder trakten sett. Tidigt en morgon hittas en fjortonårig flicka irrandes naken och våldtagen i stadens största park. Flickan själv minns ingenting och kriminalinspektör Malin Fors och hennes kollega Zeke tvingas försöka nysta i de få ledtrådar som finns. Malin, som själv har en dotter i samma ålder, berörs mycket illa av det som hänt. Samtidigt anmäls en annan flicka försvunnen av sina föräldrar och kort därpå görs en fasansfull upptäckt vid en badplats utanför staden. Sommardöden har kommit till Linköping, och drömmen om en härlig sommar förvandlas under några julidagar till en fruktansvärd mardröm. Sommardöden är andra delen i Mons Kallentofts serie om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen, som inleddes med den kritikerhyllade boken Midvinterblod. Det är en omskakande berättelse om övergrepp, förtvivlad kärlek och djupaste hat.

1 Midvinterblod

av Mons Kallentoft
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Midvinterblod , av Mons Kallentoft
Beskrivning:
Det är den kallaste vintern i mannaminne och ute på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten hittas en man hängd i ett ensamt träd. Hans frusna kropp är illa tilltyglad. Hela tillvägagångssättet påminner om ett gammalt asablot. Men rör det sig verkligen om ett människooffer? Och varför har någon gett sig på Bollbengan, mannen som hänger i trädet och som alltid varit utstött av resten av samhället? Malin Fors ger sig ut på jakt efter mördaren. En jakt som tar henne djupt in i människans kyliga mörker. Hon följs åt av Bollbengans ande som svävar under de kalla stjärnorna och manar på Malin att ta reda på hans historia… Midvinterblod är första delen i en trilogi om kriminalinspektör Malin Fors vid Linköpingspolisen. Det är en otäckt suggestiv berättelse om gamla oförrätter, hemligheter och de fruktansvärda saker som människor kan utsätta varandra för.

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!