Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Millennium

Av  Maria Svensson , den 16 augusti 2019

Stieg Larsson och David Lagercrantz står bakom de populära böckerna i serien Millennium och snart släpps den sista boken. Har du koll på läsordningen? Se hela serien nedan.

Stieg Larsson (1954-2004) var journalist, författare och föreläsare. Före Millenniumtrilogin var han mest känd för sitt arbete mot rasism både i och utanför Sverige.

De första tre böckerna i Millennium-serien skrev Stieg strax före sin plötsliga död 2004. Böckerna publicerades 2005-2007 och den första boken i serien, Män som hatar kvinnor, fick stor uppmärksamhet på den svenska kriminallitteratur-scenen. De två uppföljarna blev minst lika populära. På rekordtid blev böckerna några av de mest omtalade i världen och hittills har över 100 miljoner exemplar av hela serien sålts. Redan 2009 kom den första, svenska filmatiseringen, som har efterföljts av en motsvarande amerikansk filmserie.

I december 2013 fick den bästsäljande författaren och journalisten David Lagercrantz som uppdrag att skriva vidare på den populära serien. Resultatet blev Det som inte dödar oss, som fick mycket beröm och hamnade som etta på topplistorna i flera länder när den släpptes 2015.

2017 kom den femte boken om de världskända karaktärerna Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist och nu är den efterlängtade avslutningen på serien ute, och som ges ut i 47 länder över hela världen. Hitta rätt ordning på böckerna och beställ dem nedan.

 

6 Hon som måste dö - utgivningsdatum 22/8

av David Lagercrantz
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 133 kr.
  ( 259,00 kr. )
Hon som måste dö , av David Lagercrantz
Beskrivning:
HON SOM MÅSTE DÖ av David Lagercrantz är den sjätte och avslutande boken i Milleniumserien.

Mikael Blomkvist får ett nytt fall när en hemlös man hittas död i en av Stockholms parker. Ingen tycker att det är något misstänkt med dödsfallet, utom rättsläkaren Fredrika Nyman som kontaktar Blomkvist.

Mot sin vilja blir Blomkvist intresserad i fallet. Mannen har hörts mumla något om försvarsministern Johannes Forsell vid flera tillfällen. Är det bara prat, eller har fallet verkligen en koppling till regeringen?

Mikael Blomkvist försöker få tag i Lisbeth Salander för att få hjälp. Men hon har lämnat Sverige och ingen vet var hon är. Lisbeth är rent faktiskt i Moskva för att göra upp med sin syster Camilla en gång för alla. Hon tänker inte längre vara den som blir jagad; hon tänker själv bli jägaren.

HON SOM MÅSTE DÖ är den stora finalen i romanserien om Mikael Blomkvist, där maktspel och politiska skandaler vävs ihop med organiserat näthat, DNA-forskning och expeditioner till Himalaya. En bok du bara inte får missa!

Hitta Lagercrantz:s tidigare böcker här.

5 Mannen som sökte sin skugga

av David Lagercrantz
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Mannen som sökte sin skugga , av David Lagercrantz
Beskrivning:
Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinno­fängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informella ledaren, utmanar henne.
Lisbeth får besök av Holger Palmgren som fått tag i dokument som kastar nytt ljus över myndigheternas övergrepp i hennes barndom. Hon ber Mikael Blomkvist om hjälp att göra några efterforskningar. Spåren leder dem till en viss Leo Mannheimer.
Hur hänger en välartad finanskilles bakgrund ihop med Lisbeths? Och hur ska Lisbeth hantera hoten från Benito och hennes gäng som trappas upp alltmer?
I Mannen som sökte sin skugga, den femte boken i Millenniumserien, har David Lagercrantz tvinnat en historia om statliga övergrepp, hedersproblematik och de skuggor från barndomen som fortfarande jagar Lisbeth Salander.
"Det är oavbrutet spännande ..." Femina
"David Lagercrantz skriver bra och håller sin berättelse i säker hand. Han är mångkunnig och flyhänt." Norrköpings Tidningar
"David Lagercrantz bygger vidare på Stieg Larssons grund med den äran. Romangestalterna fortsätter att fascinera, och när det gäller att skapa spänning hör han till de bästa i genren." SvD
"AB Kultur har läst, för att inte säga sträckläst, David Lagercrantz nya spänningsroman som fortsätter Millennium-serien om datageniet Lisbeth Salander." Arbetarbladet

4 Det som inte dödar oss

av David Lagercrantz
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det som inte dödar oss , av David Lagercrantz
Beskrivning:
Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.
Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.
En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.
Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.

3 Luftslottet som sprängdes

av Stieg Larsson
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Luftslottet som sprängdes , av Stieg Larsson
Beskrivning:
"Hämnd är en stark drivkraft." Lisbeth Salander
Den tredje boken i Stieg Larssons Millenniumserie, succéfenomenet som sålt 100 miljoner exemplar världen över.
Två svårt skadade patienter tas in på akuten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg: Lisbeth Salander och hennes pappa, Alexander Zalachenko. Samtidigt som Lisbeth ställs inför rätta för dubbelmord publicerar Mikael Blomkvist ett reportage som ger henne upprättelse – och skakar om regeringen, säkerhetstjänsten och hela riket i grunden.
Stieg Larssons sista bok i den hyllade trilogin är en politisk thriller i världsklass.
Stieg Larssons tre romaner i Millenniumserien har för alltid gjort avtryck i spänningslitteraturen. Stieg Larsson avled 2005 och hann inte uppleva den globala succé böckerna gjort, med miljontals läsare som tagit Blomkvist och Salander till sina hjärtan.
"Jag bara måste få instämma i hyllningskören av Stieg Larssons avslutande bok i Millenniumtrilogin. Även om jag hade höga förväntningar så överträffades de med råge."
- Aftonbladet
"Ni förstår nog att den tredje delen i Stieg Larssons Millenniumserie är bra. För att inte säga så in i glödheta h-e. bra. Bara att skriva 700 sidor utan att det finns en enda longör, ett enda avsnitt som känns överflödigt. Avsnitten hakar i varandra och jag ligger och läser, sneglar på klockan och inser att jag borde sova, men ska bara... Så där är det boken igenom."
- Gefle Dagblad
"Ett tillfredställande slut på Larssons underhållande, spännande trilogi."
- Entertainment Weekly (US)

2 Flickan som lekte med elden

av Stieg Larsson
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Flickan som lekte med elden , av Stieg Larsson
Beskrivning:
"Det finns inga oskyldiga. Däremot finns det olika grader av ansvar." Lisbeth Salander
Den andra boken i Stieg Larssons Millenniumserie, succéfenomenet som sålt 100 miljoner exemplar världen över.
En journalist och hans researchpartner hittas mördade och allt pekar på att Lisbeth Salander är skyldig till morden. Mikael Blomkvist misstänker att dödsfallen är kopplade till en traffickingoperation som leds av den ökände gangstern ‘Zala’ – och att man försöker sätta dit Salander.
En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och hon bestämmer sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas.
Stieg Larssons tre romaner i Millenniumserien har för alltid gjort avtryck i spänningslitteraturen. Stieg Larsson avled 2005 och hann inte uppleva den globala succé böckerna gjort, med miljontals läsare som tagit Blomkvist och Salander till sina hjärtan.
"Allt som imponerade i debuten är intakt också i uppföljaren: den skickliga personskildringen, den vassa dialogen, samhällskritiken, humorn och den sanslöst spännande intrigen."
- Svenska Dagbladet
"Det är både roligt och snyggt. Lisbeth Salander är den coolaste av hämndänglar, på rymmen ur Storebrors hus."
- Aftonbladet
"Lisbeth Salander är en av de mest originella och minnesvärd thrillerhjältarna på senare tid."
- The New York Times (US)

1 Män som hatar kvinnor

av Stieg Larsson
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Män som hatar kvinnor , av Stieg Larsson
Beskrivning:
"Folk har alltid hemligheter. Det handlar bara om att lista ut vilka."
Lisbeth Salander
Den första boken i Stieg Larssons Millenniumserie, succéfenomenet som sålt 100 miljoner exemplar världen över.
För fyrtio år sedan försvann den unga Harriet Vanger spårlöst. Den grävande journalisten Mikael Blomkvist får i uppdrag av industrimagnaten Henrik Vanger att ta reda på vad som hände Vangers systerdotter. Blomkvist tar hjälp av Lisbeth Salander – en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.
Tillsammans är de snart en mörk och blodig familjetragedi på spåren.
Stieg Larssons tre romaner i Millenniumserien har för alltid gjort avtryck i spänningslitteraturen. Stieg Larsson avled 2005 och hann inte uppleva den globala succé böckerna gjort, med miljontals läsare som tagit Blomkvist och Salander till sina hjärtan.
"… något av det mest gastkramande och välskrivna man kan läsa för tillfället; en roman av hög internationell kvalitet i genren."
- Göteborgs-Posten
"… en suveränt berättad historia och en fingerfärdigt konstruerad gåta."
- Svenska Dagbladet
"Salander står för något nytt och unikt i genren."
- Los Angeles Times (US)

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!