Bli Medlem Returböcker Kundservice

JULKLAPPAR

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Michael Connelly

Av  Maria Svensson , den 12 april 2019

Michael Connelly är mest känd för sin thrillerserie om kriminalpolisen Harry Bosch, men har även skrivit en del andra kriminalromaner. Är du osäker på läsordningen så hittar du hans senaste böcker nedan.

Michael Connelly (1956) visste tidigt att han ville bli författare, och blev särskilt inspirerad av deckarförfattaren Raymond Chandlers böcker. Michael är utbildad journalist med särskilt fokus på kreativt skrivande, och rapporterade huvudsakligen om kriminalitet. Efter en uppmärksammad artikel om en stor flygolycka fick Michael jobb som kriminalreporter för en av USAs största tidningar, Los Angeles Times.

Michael har hittills skrivit 32 romaner och har sålt över 74 miljoner böcker över hela världen; detta gör honom till en av de mest framgångsrika författarna idag. Flera av hans böcker har belönats med priser och böckerna om Harry Bosch har filmats som TV-serie.

Detektiven Hieronymus "Harry" Bosch har fått sitt namn efter en holländsk renässansmålare. Karaktären har en halvbror vid namn Mickey Haller, som Michael också har skrivit en serie om. Se Michael Connellys böcker i rätt ordning nedan med de nyaste överst.

Serien om Harry Bosch

23. Mörk och helig natt

av Michael Connelly
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 249,00 kr. )
Mörk och helig natt , av Michael Connelly
Beskrivning:
MÖRK OCH HELIG NATT av Michael Connelly är bok nummer 23 i serien om Harry Bosch.

Kriminalpolis Harry Bosch är numera pensionerad, men det hindrar honom inte från att fortsätta detektivarbetet. En natt gör han inbrott hos polisen för att leta efter en arkivmapp med ett gammalt fall som han inte kan släppa.

Renée Ballard, som jobbar natt, kommer på Harry och kastar ut honom, men nyfikenheten blir för stor och hon kollar upp fallet. Det visar sig vara ett gammalt mord, där den femtonåriga flickan Daisy Clayton, som rymt hemifrån, hittades mördad i en sopcontainer. Full av vrede över mordet bestämmer sig Ballard för att samarbeta med Bosch och gripa mördaren.

Journalisten och författaren Michael Connelly är mest känd för sin deckarserie om polisen Hieronymus "Harry" Bosch, och han har även vunnit priser för sina böcker. MÖRK OCH HELIG NATT är en nervpirrande bok om ett så kallat cold case; ett gammalt fall som blir aktuellt igen. Hitta många fler böcker av Michael Connelly här.

22. Två sorters sanning

av Michael Connelly
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 172 kr.
  ( 249,00 kr. )
Två sorters sanning , av Michael Connelly
Beskrivning:
Harry Bosch arbetar deltid som volontärpolis i San Fernando där han utreder gamla olösta fall. En dag blir han kallad till ett apotek de två ägarna, far och son, har blivit mördade. Utredningen leder Harry och hans kolleger in i den smutsiga miljardindustri som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat. Samtidigt aktualiseras ett gammalt fall från hans tid vid Los Angeles-polisen: en dömd mördare hävdar att Bosch för många år sedan satte dit honom på falska grunder, och det verkar finnas indicier som stöder anklagelserna.
Bosch försöker både lösa mordet och rentvå sitt namn, och inser att det finns två sorters sanning: den ena gör en fri, den andra begraver en i mörkret.
»Två sorters sanning är Connelly i gammal god stil.« USA Today

21. Inte ett farväl

av Michael Connelly
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Inte ett farväl , av Michael Connelly
Beskrivning:
Harry Bosch arbetar återigen som privatdetektiv. En döende miljardär behöver hans hjälp och vill att Bosch ska ta reda på vad som hände med en kvinna från hans förflutna som försvann. Hon var hans livs kärlek och de väntade barn när hon en dag var borta. Vart tog hon vägen? Födde hon barnet? Dessutom behöver polisen hans hjälp med jakten på en våldtäktsman. Mannen har redan utfört flera hemska brott och han tycks inte sluta. Nu måste de stoppa honom innan fler kvinnor råkar illa ut.

20. Övergången

av Michael Connelly
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Övergången , av Michael Connelly
Beskrivning:
Harry Bosch har äntligen gått i pension efter alla år som polis i Los Angeles. Men hans halvbror, försvarsadvokat Mickey Haller, behöver hans hjälp. Han ska försvara en klient som är åtalad för ett mord. Ingenting tyder på att klienten är oskyldig, men Haller är övertygad om att han är det. I sitt sökande efter sanningen blir han själv en måltavla.

19. Det brinnande rummet

av Michael Connelly
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det brinnande rummet , av Michael Connelly
Beskrivning:
Harry Bosch och hans nya kollega undersöker ett gammalt fall som snabbt blir större än vad de någonsin kunde tro. För tio år sedan blev en man skjuten av en förlupen kula. När han till slut dör av komplikationerna är fallet minst sagt kallt. Ingen blev gripen eller ens förhörd när brottet skedde.
Men Harry Bosch och Lucia Soto tar sig an mordet fast beslutna att ta reda på vad som har hänt. Trots få ledtrådar leder fallet till ytterligare olösta brott med allt större konsekvenser. Till slut måste de fråga sig om det är värt att offra sina liv och karriärer för att få fram sanningen.


Serien om Renée Ballard

1. Nattskiftet

av Michael Connelly
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 182 kr.
  ( 249,00 kr. )
Nattskiftet , av Michael Connelly
Beskrivning:
Som lovande ung polis såg det ut som om Renée Ballard skulle kunna göra en spikrak karriär inom LAPD. Men när hon anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon, och nu är hon tvungen att ta de otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. De våldsbrott, rån och mord hon tar hand om måste hon oftast överlämna till kriminalarna som jobbar dag.
En natt är hon först på plats efter en oerhört brutal misshandel av en prostituerad som lämnats att dö på en ödslig parkeringsplats. Kort därefter kallas hon och hennes kollega till en nattklubb där flera personer har skjutits, bland dem en ung kvinna. De här fallen tänker hon inte släppa ifrån sig.
Hon börjar mot uttryckliga order att utreda brottsfallen på egen hand under sin lediga tid. När hon gräver djupare i dem blir hon tvungen att konfrontera sina egna demoner och förstå varför hon aldrig någonsin är beredd att ge upp.
Nattskiftet är den första boken i en serie om Renée Ballard vid LAPD. När den gavs ut i USA 2017 gick den genast upp i toppen på New York Times bästsäljarlista.


Serien om Mickey Haller

5. Skuldens gudar

av Michael Connelly
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Skuldens gudar , av Michael Connelly
Beskrivning:
När Mickey Haller får ett sms, "Ring mig ASAP - 187", gör nummerkoden för mord honom omedelbart uppmärksam. Mordfall har de högsta insatserna och de största arvodena.
Haller får veta att offret var en tidigare kund, en prostituerad han trodde att han hade räddat från livet på gatan. Tydligen var hon tillbaka i Los Angeles i sina gamla kretsar. Haller hade inte räddat henne - kan han ha varit den som satte henne i fara?
Hemsökt av spöken av det förflutna måste Mickey arbeta outtröttligt för att försöka rentvå sig själv.

4. Det femte vittnet

av Michael Connelly
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 22 kr.
  ( 49,00 kr. )
Det femte vittnet , av Michael Connelly
Beskrivning:
Mickey Haller har det jobbigt. Finansmarknadens krasch har inte inneburit det uppsving i klienter han trodde. De personer som vanligtvis behöver hans hjälp tvingas hålla hårt i pengarna.
I själva verket består Mickeys verksamhet just nu mest av att hjälpa nya klienter att behålla sin hem. Den ekonomiska turbulensen har drabbat tusentals människor som beviljats orealistiska lån i goda tider. I och med den ekonomiska krisen kan de inte betala sina räkningar och bankerna kräver deras hus.
Lisa Trammel har varit klient till Mickey i åtta månader. Hans allra första klient som höll på att bli av med sitt hem. Trots att de har lyckats hindra banken ifrån att beslagta hennes hus, har fallet tagit en olycklig vändning. Banken har nyligen fått igenom ett besöksförbud för att hindra henne från att protestera mot deras metoder. Nu har en hög banktjänsteman, Mitchell Bondurant, hittats död vid bankens parkeringsplats och Lisa är på väg att åtalas för mord. För Mickey innebär det en återkomst till det han är bäst på. Men om han trodde att det skulle bli ett enkelt fall, misstog han sig grovt.

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!