Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Mari Jungstedt

Av  Maria Svensson , den 24 maj 2019

Mari Jungstedt är en av Sveriges populära kriminalförfattare. Hon är just nu aktuell med en ny bok om kriminalkommissarie Anders Knutas. Hitta rätt läsordning för böckerna här.

Mari Jungstedt arbetade tidigare som journalist och nyhetsankare, men debuterade som författare 2003 och har sedan dess sålt över 5 miljoner böcker bara i Sverige. I debutromanen Den du inte ser stiftade läsarna bekantskap med kommissarie Anders Knutas vid Visbypolisen, som Mari hittills har skrivit 14 böcker om. Den 15e boken om Knutas är Jag ser dig, som ges ut den 4/6. Förhandsbeställ den redan nu på Plusbok.se.

Maris böcker har fått stora framgångar inte bara i Sverige utan även i utlandet. De har getts ut i 20 länder över hela världen och hon har kallats "One of Scandinavia's best crime writers" av tidningen The Times. Några av böckerna har även filmatiserats.

Mari Jungstedt har även påbörjat en annan serie som utspelar sig på Gran Canaria i samarbete med den norske författaren Ruben Eliassen. Den svenska journalisten Sara Moberg och den norske Kristian Wede, tidigare polis, undersöker fall i det till synes idylliska semesterparadiset.

Hitta rätt läsordning för Mari Jungstedts böcker nedan.

 

Anders Knutas

 15 Jag ser dig

av Mari Jungstedt
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 249,00 kr. )
Jag ser dig , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
JAG SER DIG av Mari Jungstedt är en thriller i serien om kommissarie Anders Knutas och utspelar sig på Lilla Karlsö utanför Gotlands kust.

En varm septemberdag efter att turistsäsongen är på väg mot sitt slut åker några studenter ut till ön för att njuta av stillheten en sista gång innan höstterminen drar igång. Men är de verkligen helt ensamma på klippön?

Frida vaknar upp efter en tupplur på stranden och hittar sin pojkvän död bredvid sig. De andra ungdomarna är också döda - bara hon själv har överlevt. Hela landet chockeras av mordet på ungdomarna och på högskolan sprider sig en känsla av panik.

Anders Knutas sätts på fallet och försöker hitta svaret på frågan: är någon ute på att mörda studenter, eller var de bara på fel plats vid fel tillfälle? Samtidigt som han nystar i trådarna tar hans eget liv en dramatisk vändning.

Mari Jungstedt är journalist och en av de mest framgångsrika svenska deckarförfattarna med över 5 miljoner sålda böcker bara i Sverige. Hennes nya bok JAG SER DIG är en nervpirrande Anders Knutas-thriller som du inte kommer att kunna lägga ifrån dig.

Hitta fler av Mari Jungstedts spänningsromaner här.

 

14 Ett mörker mitt ibland oss

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Ett mörker mitt ibland oss , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Ett mörker mitt ibland oss” är den fjortonde delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen.
Under kappseglingen Gotland runt blåser det upp till rytande storm och en av de favorittippade båtarna tvingas söka sig mot land. I strandkanten upptäcker besättningen en död man med munkavle och bakbundna händer.
Offret identifieras som Tobias Ström som driver en populär krog på Sudret. Vem ville honom så illa? Kommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson brottas med egna relationsproblem samtidigt som de kastas in i en ny mördarjakt. In i mörkret mitt ibland oss.

 

13 Det andra ansiktet

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det andra ansiktet , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Det andra ansiktet” är den trettonde delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen.
Just när sommaren har slagit ut i blom skakas den fridsamma kustorten Ljugarn av ett uppseendeväckande mord. Offret är den kände konstnären och småbarnspappan Henrik Dahlman som hittas död och fastbunden i sängen i sin sommarstuga.
När ett liknande mord begås på fastlandet dras kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson in i en intensiv utredning samtidigt som deras kärlek prövas på allvar. Reportern Johan Berg bedriver egen spaning på ön – vilket kommer att försätta honom i livsfara.

 

12 Den man älskar

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den man älskar , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den man älskar” är den tolfte delen i Mari Jungstedts succéserie om kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson som löser mord i den gotländska idyllen.
En blek aprilsol faller kryper över det gamla stenbrottet i Bunge där mäklaren Sanna Widding har hittats död. Några kilometer från mordplatsen ligger en anrik kalkstensgård som hon har fått i uppdrag att sälja.
Anders Knutas är tillbaka efter en tids sjukskrivning och kastas in i ett omskakande fall. Försäljningen av gården har väckt starka känslor i ägarfamiljen, och när djupt begravda hemligheter stiger till ytan inser kollegorna hos Visbypolisen att hon inte kommer att bli det enda offret.

 

11 Du går inte ensam

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Du går inte ensam , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Du går inte ensam” är den elfte delen i Mari Jungstedts succéserie om mord mitt i den gotländska idyllen.
En varm septembermorgon försvinner treåriga Vilma spårlöst från skönhetssalongen där hennes mamma arbetar. Ingen på den stillsamma kullerstensgatan intill ringmuren tycks ha sett vem eller vilka som förde iväg henne.
Kriminalkommissarie Anders Knutas kämpar för att komma tillbaka efter en depression, samtidigt som han och kollegan Karin Jacobsson utforskar sina allt djupare känslor för varandra. När ännu ett barn försvinner, den här gången från höstmarknaden i Hemse, intensifieras utredningen. Karin Jacobsson står inför ett fall som bottnar i djup förtvivlan och förtärande längtan.

 

10 Den sista akten

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den sista akten , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den sista akten” är den tionde delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen.
Under den myllrande Almedalsveckan hittas den omstridda debattredaktören Erika Malm mördad på ett hotellrum i Visby. Undersökningarna leder tillbaka till ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spåren av en hemlig älskare.
Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson står inför ett av sina mest uppmärksammade fall, samtidigt som de måste välja vad de ska göra åt den kärlek som spirar mellan dem. Tv-reportern Johan Berg är polisen hack i häl. Allt medan en okänd gärningsperson döljer sig i kulisserna. Någon som vill avgöra slutet på den sista akten.

 

9 Det fjärde offret

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det fjärde offret , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Det fjärde offret” är den nionde delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen.
En stilla sensommarmorgon bryts lugnet i Klintehamn av ett väpnat rån mot en värdetransport. Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson spårar rånarna till ett ödetorp och hittar en av dem kallblodigt mördad. Gick något fel vid rånet eller finns motivet längre bak i tiden?
Spaningarna riktas in på Gotlands motorcykelklubbar, men det är något som inte stämmer. Anders Knutas gräver i det förflutna medan han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för Karin Jacobsson. Tv-reportern Johan Berg dras också in i fallet och befinner sig snart i ett spel där insatserna är höga – allt medan risken ökar att mördaren slår till igen.

 

8 Den farliga leken

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den farliga leken , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den farliga leken” är den åttonde delen i Mari Jungstedts succéserie om mord i den gotländska idyllen, med kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson i täten för utredningarna.
Den gotländska gymnasietjejen Jenny har upptäckts av en modellagentur och njuter av sin nya glamourösa tillvaro i Stockholm. För den några år yngre modellen Agnes har det inte gått lika bra. Hon är inlagd på sjukhus och på väg att tyna bort till följd av svåra ätstörningar.
I samband med en modefotografering på den karga halvön Furillen hittas fotografen Markus blodig och brutalt misshandlad men vid liv. Kommer han att hinna berätta något som leder polisen vidare, innan gärningspersonen slår till igen? Det tycks finnas någon som håller ögonen på Jenny och Agnes. Någon som planerar att ingripa i deras öden och försöka skipa egen rättvisa.

 

7 Den dubbla tystnaden

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den dubbla tystnaden , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den dubbla tystnaden” är den sjunde delen i Mari Jungstedts succéserie om kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson som löser mord i den gotländska idyllen.
Sent i juli ger några vänner från ett villaområde i Visby sig av på sin traditionella semestertripp.
Genom åren har de delat allt från barnpassning till motionspass och festmiddagar, bandet mellan dem tycks orubbligt. Den här gången går utfärden mot Bergmanveckan på Fårö, därefter väntar Stora Karlsö där sillgrissleungarna kastar sig från klipporna i tusental.
Men något går snett under resan. Ett sms blir läst av fel person, en kvinna försvinner under en cykeltur, en åldrad man flyter iland i lettiska Ventspils på andra sidan Östersjön. Kriminalpolisens undersökningar tyder på att vännerna döljer mörka hemligheter för varandra.

 

6 Den mörka ängeln

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den mörka ängeln , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den mörka ängeln” är den sjätte delen i Mari Jungstedts succéserie om mord i den gotländska idyllen, med kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson i täten för utredningarna.
Vårvindarna sveper över Gotland då den nya kongresshallen i Visby äntligen ska invigas. Öns alla höjdare är bjudna och festfixaren Viktor Algård genomför ett perfekt arrangemang. Men i skuggorna gömmer sig en mördare, och morgonen efter den storslagna festen påträffas Algård död. Kort därpå förstörs tre sommarstugor i en våldsam brand intill ett raukområde på södra ön. Kommissarie Anders Knutas letar efter kopplingar
Anders Knutas ställs inför ett mörkt drama som kommer att tvinga honom att konfronteras med egna problem medan tv-reportern Johan Berg tar hjälp av flickvännen Emma Winarve för att söka sanningen.

 

5 I denna ljuva sommartid

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
I denna ljuva sommartid , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”I denna ljuva sommartid” är den femte delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen.
En tidig sommarmorgon skjuts en gotländsk snickare och småbarnsfar kallblodigt ihjäl under en joggingtur på Sudersand på Fårö. Eftersom kriminalkommissarie Anders Knutas är på semester får hans ställföreträdare Karin Jacobsson för första gången leda mordutredningen. Vad ligger bakom mordet, som mest liknar en avrättning mitt på den fridfulla stranden?
Trådarna leder in i det förflutna, och Karin Jacobsson närmar sig ett svårt dilemma som kommer att sätta hennes lojaliteter på hårda prov. Samtidigt gräver tv-reportern Johan Berg efter sanningen och kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve.

 

4 Den döende dandyn

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den döende dandyn , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den döende dandyn” är den fjärde delen i Mari Jungstedts succéserie om spännande mordmysterier i den gotländska idyllen.
En vintermorgon hittas konsthandlaren Egon Wallin hängd i en port i Visbys ringmur. Dagen före har han hållit en lyckad vernissage för en litauisk konstnär. Ändå visar det sig att han planerade att lämna sitt gamla liv bakom sig; hustrun, galleriet och bostaden på Gotland. Varför? När en berömd målning blir stulen i Stockholm blottläggs ett samband och medieintresset blir enormt. Tv-reportern Johan Berg går sin egen väg för att söka fakta i fallet utan att se konsekvenserna för relationen med Emma Winarve och för deras lilla dotters liv.
Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson kastas in i ett fall som leder vidare till en värld där skönhet, girighet och bedrägeri har lika stor plats. I de eleganta salongerna rör sig en iskall mördare – oberäknelig och närmare än någon kan ana.

 

3 Den inre kretsen

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den inre kretsen , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den inre kretsen” är den tredje delen i Mari Jungstedts succéserie om mord i den gotländska idyllen, med kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson i täten för utredningarna.
En ung kvinna hittas mördad på en fågelholme på Gotlands västkust. Offret visar sig vara en av de internationella studenter som deltar i utgrävningen av en vikingatida hamnplats. Kort därpå återfinns ett halshugget gotlandsruss – dess huvud hittas spetsat på en påle. De makabra fynden har rituella inslag som tar Visbypolisen långt tillbaka i öns blodiga historia.
Fallet får stor uppmärksamhet i media, och tv-reportern Johan Berg rapporterar om de mystiska händelserna samtidigt som han försöker få sitt förhållande med Emma Winarve att fungera.

 

2 I denna stilla natt

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
I denna stilla natt , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”I denna stilla natt” är den andra delen i Mari Jungstedts succéserie om skakande mordmysterier mitt i den gotländska idyllen.
Snön viner över Gotland när fjortonåriga Fanny försvinner spårlöst på väg hem från stallet. Medan kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kolleger utreder hennes liv växer bilden fram av en flicka med en alkoholiserad mamma, en frånvarande pappa och ett alltför stort ansvar för hemmet. En påtagligt ensam flicka. Men hon har träffat någon i hemlighet.
Kan det finnas ett samband med mordet på fotografen Henry Dahlström ett par veckor tidigare? Knutas söker intensivt efter ledtrådar, pressad av ett växande medieintresse. Inte minst från tv-reportern Johan Berg som har återvänt till ön för att bevaka händelserna.

 

1 Den du inte ser

av Mari Jungstedt
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den du inte ser , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
”Den du inte ser” är den första delen i Mari Jungstedts succéserie om kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson som löser mordmysterier i den gotländska idyllen.
Den gotländska försommaren blommar som vackrast när två unga kvinnor på kort tid hittas mördade. Snart sprider paniken sig både bland bofasta på ön och kommande semesterfirare. För Visbypolisen gäller det att få fast den skyldige innan turistsäsongen drar igång på allvar – och innan mördaren slår till igen.
När Anders Knutas gräver djupare i de mördades förflutna nås han av ett besked han hade hoppats slippa. Ännu ett offer har hittats ... Tv-reportern Johan Berg stationeras på Gotland för att bevaka fallet och finner sig omedelbart attraherad av en väninna till offren, Emma Winarve, trots att hon är gift.

 

 

Gran Canaria

 

2 Det förlovade landet

av Mari Jungstedt
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det förlovade landet , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen - är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel. Samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.
Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska man nöja sig med det man har?

 

1 En mörkare himmel

av Mari Jungstedt, Ru...
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
En mörkare himmel , av Mari Jungstedt, Ruben Eliassen
Beskrivning:
I EN MÖRKARE HIMMEL av Mari Jungstedt och Ruben Eliassen hittas två kvinnor mördade på Gran Canaria. Vad har de gemensamt?

Det är gryning och en fiskebåt puttrar långsamt in i Arguineguins hamn på södra Gran Canaria. En av fiskarna ombord får syn på en kvinna som ligger död på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är nordiskt blond, naken och hennes kropp har blivit arrangerad som den berömda målningen från 1400-talet; Venus födelse. Polisen söker efter gärningsmannen och får hjälp från ett oväntat håll, nämligen från Sara Moberg, den svenska journalisten som driver den skandinaviska tidningen på ön och den före detta polisen, den norske Kristian Wede, som precis har blivit anställd vid konsulatet i Las Palmas.
Mystiken omkring mordet tätnar när ännu en kvinna hittas död och arrangerad efter ett berömt konstverk. Det hittas kopplingar till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del Inglés och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin – men vad är den gemensamma nämnaren?
EN MÖRKARE HIMMEL är den första boken i en ny, spännande deckarserie som utspelar sig på semesterön Gran Canaria, där idyllen är en kuliss och baksidan av semesterorten är mörkare och brutalare än vad både Sara och Kristian hade föreställt sig.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!