Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Lucinda Riley

Av  Maria Svensson , den 10 maj 2019

Bästsäljande Lucinda Riley har sålt över 15 miljoner böcker över hela världen och är just nu aktuell med serien De sju systrarna. Hitta rätt läsordning för böckerna här.

Den irländska författaren Lucinda Riley (1966) har tidigare arbetat både som balettdansare och skådespelerska. En längre periods sjukdom som 23-årig fick henne att börja skriva och 1992 publicerades hennes första roman. Efter sin vällyckade debut fortsatte Lucinda att skriva en bok om året fram till år 2000, under sitt flicknamn Lucinda Edmonds.

Efter några års paus återkom Lucinda Riley till författarskapet 2010, och har därefter publicerat minst en bok varje år. I Sverige är hon mest känd för serien De sju systrarna, ur vilken den fjärde boken Pärlsystern nyligen har släppts på svenska. Den efterlängtade femte boken i serien, Månsystern, släpps på svenska den 15e oktober men kan förhandsbeställas redan nu hos Plusbok.

Böckerna är löst baserade på stjärnbilden Plejaderna, eller Sjustjärnorna, och handlar om sju adopterade systrar som får varsin ledtråd till sitt förflutna. Inspirationen till serien fick Lucinda nyåret 2012, när hon tittade upp på stjärnhimlen. Samtliga böcker har legat överst på bästsäljarlistorna runtom i Europa.

Lucinda Rileys romaner har översatts till över 30 olika språk och böckerna har sålt över 15 miljoner exemplar över hela världen. Har du ännu inte läst en av hennes böcker har du något att se fram emot. Läsordningen på serien De sju systrarna hittar du här.

Tips: Utöver De sju systrarna har den fristående boken Midnattsrosen också översatts till svenska. Hitta den längst ned i blogginlägget.

De sju systrarna

5 Månsystern
Utgivningsdatum 15/10 2019

av Lucinda Riley
, 2020
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Månsystern , av Lucinda Riley
Beskrivning:
Tiggy DAplièse verkar besitta en nästintill övernaturlig förmåga att läka och kommunicera med djur. Hon tar tjänst på det skotska godset Kinnaird, hosden gåtfulle och grubblande Charlie. Där träffar hon även Chilly, en gammal romsk man som bekräftar att hon har helande krafter och att nyckeln till hennes förflutna finns i de magnifikagrottorna utanför Sacromonte. Där föddes en flicka vid namn Lucía år 1912 sommed tiden blev La Candela, den mest framgångsrika flamencodansösen av sin tid. När Tiggy inser hur hennes liv hänger samman med Lucias, faller många pusselbitar på plats.
För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inkluderat den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com
På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken, såsom vita kronhjortar, Alladale Estate, grottorna i Sacromonte och Carmen Amaya.


4 Pärlsystern

av Lucinda Riley
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Pärlsystern , av Lucinda Riley
Beskrivning:
PÄRLSYSTERN av Lucinda Riley är fjärde delen i romanserien De sju systrarna och handlar om den artistiska CeCe. Hon har alltid känt sig som en outsider, och när hennes adoptivfar Pa Salt dör reser hennes ständiga följeslagare och syster Star iväg för att leta efter sina rötter.

CeCe slutar på konstskolan och reser till Thailand utan att se sig tillbaka. Där möter hon en person som verkar lika ensam som hon själv; Ace. Det ska visa sig att han är en man med dunkla hemligheter.

CeCes ledtråd till hennes förflutna är ett svartvitt fotografi som för henne på ännu en resa - till Australien. Dit anlände för hundra årsedan prästdottern Kitty McBride för att arbeta som sällskapsdam. Det hon upplevde i det främmande landet var något hon aldrig kunnat drömma om. I centrum för hennes upplevelser stod de två bröderna Drummond och Andrew McCrombie; ett mycket olika tvillingpar. Med sin resa till Australien kommer CeCe för första gången i sitt liv att känna att hon hör till någonstans...

Lucinda Rileys PÄRLSYSTERN är en bok som väver samman ett historiskt drama med en nutida kvinnas sökande efter identitet. Alla böckerna om de sju systrarna baseras löst på myten om stjärnbilden Plejaderna. De första tre delarna i serien är: De sju systrarnaStormsystern och Skuggsystern.

 

3 Skuggsystern

av Lucinda Riley
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Skuggsystern , av Lucinda Riley
Beskrivning:
SKUGGSYSTERN av Lucinda Riley är tredje boken i romanserien om de sju systrarna och handlar om Star D'Aplièse.

Efter deras adoptivfars död får alla systrarna var sin ledtråd som ska hjälpa dem hitta sina rötter. Star tvekar och vill hellre stanna i närheten av sin syster CeCe. Men hon bestämmer sig för att trots allt följa sin ledtråd och hamnar på ett antikvariat i London.

Historien Star upptäcker går tillbaka hundra år, till den frigjorda och envisa Flora MacNichol, som har lovat sig själv att aldrig gifta sig. Hon bor i Englands Lake District i närheten av sin idol, författaren Beatrix Potter och har allt hon kan önska sig. Men när hon blir tvungen att resa till London kommer hon att slitas mellan passion och plikter mot sin familj. Flora inser att hon är en bricka i ett spel där hon inte förstår reglerna – men en dag möter hon en mystisk man som har svaren på alla hennes frågor.

Floras fascinerande livshistoria kommer att påverka Stars liv mer än hon kunnat ana…

Lucinda Riley har haft stora framgångar med sina böcker om de sju systrarna, som är löst baserade på historien om stjärnbilden Plejaderna. SKUGGSYSTERN är en bok för dig som gillar Jane Austen och Downton Abbey. Missa inte de tidigare två delarna i serien: De sju systrarna och Stormsystern.


2 Stormsystern

av Lucinda Riley
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Stormsystern , av Lucinda Riley
Beskrivning:
STORMSYSTERN av Lucinda Riley är andra delen i en historisk romanserie om 7 adopterade systrar som söker efter sitt ursprung.

I den här boken möter vi Ally, en framgångsrik seglare, som är i full gång med att förbereda sig inför en stor kappsegling när hon nås av budet om hennes fars död. Hon tvingas lämna sin stora kärlek, eftersom ingen i familjen vet att han existerar, när hon reser tillbaka till barndomshemmet.

Ally och alla hennes fem systrar adopterades vid födelsen och växte upp på ett vackert slott. Nu har deras adoptivfar dött och lämnat efter sig en ledtråd till varje syster som kan hjälpa dem att hitta sina rötter.

Allys ledtråd för henne på en resa till Norge där hon undersöker en hundraårig historia med kopplingar till en norsk sångerska vid namn Anna Landvik och den berömde kompositören Edvard Grieg. Medan Ally gräver sig djupare i den gamla historien börjar hon undra över vem hennes adoptivfar egentligen var – och var den 7e systern är.

STORMSYSTERN är en spännande bok med starka kvinnor och en förtrollande roman om kärlek, familj och identitet. Boken är del två i en serie om sju systrar som inspirerats av stjärnbilden Plejaderna – eller Sjustjärnorna.

Missa inte första boken: De sju systrarna och tredje boken: Skuggsystern.


1 De sju systrarna

av Lucinda Riley
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
De sju systrarna : Maias historia , av Lucinda Riley
Beskrivning:
Deras framtid är skriven i stjärnorna
Maia D'Aplièse och hennes fem systrar samlas i sitt barndomshem, ett vackert slott vid Genèvesjön, efter att deras älskade adoptivfar, den mystiske miljardären Pa Salt, hastigt gått bort. Varje syster tilldelas varsin ledtråd som ska leda dem i sökandet efter sina ursprung.
Maias ledtråd leder henne till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro. Väl där börjar hon lägga samman pusselbitarna ...
Åttio år tidigare, 1927, under Rios Belle Epoque , planerar Izabela Bonifacios far för hennes giftermål in i aristokratin. Under tiden arbetar arkitekten Heitor da Silva Costa på sin vision, en grandios kristusstaty, och behöver resa till Paris för att finna den rätta skulptören som kan färdigställa hans verk. Den äventyrslystna och passionerade Izabela övertalar sin far att låta henne följa med Heitor och hans familj till Europa innan sitt giftermål. Där träffar hon en ung skulptör och vet med ens att hennes liv aldrig mer kommer bli sig likt.
De sju systrarna är den första delen i en unik, förtrollande serie om sju böcker, baserad på legenden om Plejaderna, de sju systrarnas stjärnkonstellation.
För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inklusive den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com 
På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken - skapandet av kristusstatyn och skulptören Paul Landowski. 
Internationella pressröster om romansviten:
En riktig sidvändare, full av drama och romantik - Daily Mail
Riley är en av de starkaste författarna i den här genren... utomordentliga historiska detaljer, hjärtekramande romantik och ett medryckande mysterium - Historical Novel Society
Platsbeskrivningarna är så övertygande att du ögonblickligen kommer att känna dig förflyttad... en resa med episka proportioner - The Book Trail


Fristående roman: Midnattsrosen

av Lucinda Riley
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Midnattsrosen : en livslång passion, ett ändlöst sökande , av Lucinda Riley
Beskrivning:
Med en del spökhistoria, en smula romantik, lite historiska vingslag och massor av familjedrama skapas en underbar berättelse ett säkert kort för fans av Kate Morton och Maeve Binchy. - Library Journal
Från författaren bakom romansviten De sju systrarna!
Elvaåriga Anahita, från en förnäm men fattig indisk familj, inleder en livslång vänskap med den viljestarka och bortskämda prinsessan Indira. Väninnan Anahita följer med Indira till England just innan första världskriget bryter ut. I England träffar hon Donald Astbury, motvillig arvinge till den avsides belägna herrgården Astbury, och hans intrigerande mor.
Nittio år senare möter vi den unga amerikanska filmstjärnan Rebecca Bradley. Hon har världen för sina fötter, men när hennes turbulenta förhållande med den lika välkände pojkvännen tar en oväntad vändning blir hon lättad när hon inser att hennes kommande filmroll, där hon spelar debutant på 20-talet, för henne långt från offentlighetens ljus till ett avlägset hörn av den engelska landsbygden. Strax efter att filmproduktionen startat på det nu förfallna Astbury Hall dyker Ari Malik, Anahitas barnbarn, oväntat upp, sökande efter svar från sin familjs förflutna. Han och Rebecca börjar tillsammans avslöja de hemligheter som hemsökt släkten
En mångfacetterad och filmisk berättelse fylld med oförglömliga karaktärer fångna i historiens svepande vingslag. Lucinda Rileys finaste stund!
En gripande berättelse om förlorad och återfunnen kärlek. - Booklist
Romantisk självsäkert blandas intriger med stora doser tragedi, en skurk som ur en saga och några oförutsägbara vändningar fängslande. - Kirkus Reviews
Lucinda Riley föddes på Irland och efter en tidig karriär som skådespelerska inom film, teater och tv skrev hon vid 24 års ålder sin första bok.Hennes romaner har översatts till 34 språk och sålt över 8 miljoner exemplar över hela världen. Hon har legat på både New York Times och Sunday Times bästsäljarlistor. Romansviten De sju systrarna har gjort stor succé i samtliga länder den getts ut i, och ligger högt på bästsäljarlistorna. En tv-serie baserad på böckerna är planerad.
Lucinda bor med sin man och deras fyra barn vid North Norfolk-kusten i England och i West Cork på Irland.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!