Bli Medlem Returböcker Kundservice

JULKLAPPAR

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Louise Penny

Av  Maria Svensson , den 29 mars 2019

Prisbelönta deckarförfattaren Louise Penny har hittills skrivit 8 fängslande deckare om den kanadensiske detektiven Armand Gamache. Men vilken ordning ska böckerna läsas i? Hitta alla böckerna nedan, nyast överst.

Kanadensiska deckarförfattaren Louise Penny (1958) har kallats en modern Agatha Christie och står bakom deckarserien om kriminalkommissarie Armand Gamache som utreder brott i Québec. Om du gillar författare som P D James och Donna Leon, så kommer du garanterat att tycka om Louise Pennys böcker också.

Med en mor som älskade att läsa - särskilt deckare - fattade Louise tidigt intresse för författare som Agatha Christie, Dorothy L. Sayers och Michael Innes. Själv debuterade hon dock sent som författare och arbetade som journalist i 20 år. Den första boken om detektiven Gamache, Mörkt motiv, publicerades 2005. Inspiration till sin detektiv hittade Louise hos sin egen man.

Louise Penny har vunnit flera priser för sina böcker, bl.a. Agatha Award för bästa kriminalroman fyra år i rad. Hon har sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika och hennes deckare har översatts till 23 språk.

av Louise Penny
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 229,00 kr. )
Det vackra mysteriet , av Louise Penny
Beskrivning:
DET VACKRA MYSTERIET av Louise Penny är den åttonde boken i deckarserien om kommissarie Armand Gamache.

I det avsides klostret Saint-Gilbert-Entre-les-Loups lever omkring 20 munkar i frid och bön. Ingen utomstående tillåts träda in innanför klostrets murar och munkarna har avlagt tysthetslöfte. Men i världen utanför klostret är munkarna världsberömda på grund av sin vackra körsång. Deras mässande är så effektfullt att man kallar deras sång ”det vackra mysteriet”.

Munkarnas harmoniska vardag med grönsaksodling och uppfödning av kycklingar vänds på huvudet när klostrets körledare hittas mördad. Munkarna tvingas öppna klostret portar för kriminalkommissarie Gamache och Jean-Guy Beauvoir från polisen i Québec. Har en av munkarna haft mord i tankarna istället för bön och eftertanke?

Louise Penny har vunnit flera priser för sina kriminalromaner och har kallats en modern Agatha Christie. DET VACKRA MYSTERIET är en spännande deckare med tillspetsat slut. En bok du inte kan lägga ifrån dig.

Sju andra böcker har tidigare getts ut om kommissarie Gamache. Du har väl inte missat del 6: Begrav dina döda och del 7: En ljusets lek? Hitta fler av Louise Pennys böcker här.

av Louise Penny
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
En ljusets lek , av Louise Penny
Beskrivning:
»Penny är fenomenal på att med små medel och bedrägligt lugn leda läsaren längre och längre in i intrigen. Tycker man om PD James och Donna Leon, njuter man garanterat av Louise Pennys Gamache-serie.« | Västerviks-Tidningen
»Det var länge sedan jag läste en så här bra deckare.« | Anna-Karin Ferm, Go' kväll
»Hjärtan brister«, hade Lillian Dyson omsorgsfullt strukit under i sin bok. »Det finns inga kärleksfulla relationer längre.«
Men nu är Lillian själv död, påträffad bland löjtnantshjärtan och liljor i Clara Morrows trädgård i Three Pines, mitt i festligheterna kring Claras soloutställning i Montreal.
Kommissarie Gamache, chef för mordroteln vid Québec-polisen, kallas till byn, där han möts av den samlade konstvärlden: En värld full av nyanser, av ljus och skugga, en värld där ingenting är vad det först ser ut att vara. Inte ens när fakta börjar komma i dagen är Gamache helt säker på om det är sanningen eller - bara en ljusets lek.
LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie som fått henne att kallas en modern Agatha Christie utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony -priset två gånger.
»Att läsa Louise Penny är som att titta på ett avsnitt av Morden i Midsommer, läsa Agatha Christie eller någon annan av de där underbara engelska deckarna som vaggar in oss i en skön känsla av trygghet och välbehag samtidigt som bestialiska brott begås.« | Bokmalen
»För alla som saknar Agatha Christie och kanske vill ha något ännu bättre.« | Jenny Rydqvist, Sydsvenskan
»När Louise Penny är som bäst är hon svidande vackert existentiell.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

av Louise Penny
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Begrav dina döda , av Louise Penny
Beskrivning:
»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« | Lotta Olsson, DN , Listar Louise Pennys Mörkt motiv bland sina 100 bästa deckare genom tiderna
»Ett persongalleri där varje människa är intressant, har ett psykologiskt djup.« | Magnus Utvik, Gomorron Sverige
»Penny är fenomenal på att med små medel och bedrägligt lugn leda läsaren längre och längre in i intrigen. Tycker man om PD James och Donna Leon, njuter man garanterat av Louise Pennys Gamache-serie.« | Västerviks-Tidningen
Det är Vinterkarneval i Québec, bittert kallt och obeskrivligt vackert. Kriminalkommissarie Armand Gamache har kommit hit, inte för att delta i festligheterna, utan för att återhämta sig från en utredning som gått fruktansvärt fel.
I den skenbara tryggheten inom det Litterära & Historiska sällskapet har ett mord begåtts. Augustin Renaud, en excentrisk historiker som ägnat sitt forskarliv åt att söka efter kvarlevorna av Québecs grundare, Samuel de Champlain, har hittats mördad. Samtidigt får Gamache oroväckande brev från samhället Three Pines, där den omtyckte bistroägaren Olivier nyligen dömdes för mord. »Det går inte ihop«, skriver Oliviers partner varenda dag. »Han gjorde det inte.«
När det förflutna och nuet kolliderar måste Gamache återuppleva en fruktansvärd händelse från sitt eget förflutna innan han kan börja begrava sina döda.
Begrav dina döda är den sjätte (fristående) boken i serien om kommissarie Armand Gamache.
LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Québec i Kanada, med kriminalkommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award , The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset två gånger.
»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« | The New York Times
»Den sjätte och sorgsnaste boken i den vackra och roliga kanadensiska deckarserien om människors ständiga tillkortakommanden och då och då uppflammande gudagnista.« | Lotta Olsson, DN , tipsar om deckare att byta julklappsböcker mot
»Att läsa Louise Penny är som att titta på ett avsnitt av Morden i Midsommer , läsa Agatha Christie eller någon annan av de där underbara engelska deckarna som vaggar in oss i en skön känsla av trygghet och välbehag samtidigt som bestialiska brott begås.« | Bokmalen
»Med en sirlig och adjektivrik prosa skapar hon en sagostämning, Louise Penny. Dock pusslar författaren samtidigt ihop en spännande deckare.« | Ragna Fahlander, Sundsvalls Tidning
»Sista tvåhundra sidorna slukade jag. Detta var Louise Pennys bästa hittills.« Betyg 5 av 5 | Snowglitter
»Jag njuter verkligen!« Betyg 4+ av 5 | Boktokig

av Louise Penny
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Ett ohyggligt avslöjande , av Louise Penny
Beskrivning:
Ny Gamache-deckare av vår tids Agatha Christie!
»Penny är fenomenal på att med små medel och bedrägligt lugn leda läsaren längre och längre in i intrigen. Tycker man om PD James och Donna Leon, njuter man garanterat av Louise Pennys Gamache-serie.« | MARIE NEIJ, VÄSTERVIKS-TIDNINGEN
»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« | LOTTA OLSSON, DN, Listar Louise Pennys Mörkt motiv bland sina 100 bästa deckare genom tiderna
En septembermorgon skakas den lilla byn Three Pines av en chockerande upptäckt. På Oliviers bistro - den naturliga knutpunkten för det fridsamma livet i byn - påträffas liket av en äldre man, dödad genom ett våldsamt slag mot bakhuvudet.
När kommissarie Armand Gamache anländer till platsen konstaterar han till sin förvåning att ingen tycks ha en aning om vem den döde mannen är. En märklig omständighet i denna slutna värld där alla känner alla. Någon ljuger - frågan är bara vem.
Sakta men metodiskt börjar Gamache och hans kollegor bana sig en väg genom de lögner som döljer sig under den förrädiskt idylliska ytan. Sökandet leder dem så småningom ut i den täta skogen som omger Three Pines, och vid slutet av en slingrig stig väntar en häpnadsväckande hemlighet.
Ett ohyggligt avslöjande är den femte , helt fristående, boken om kommissarie Gamache.
LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award , The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad !) och Anthony-priset två gånger. Ett ohyggligt avslöjande är den femte, helt fristående boken om kommissarie Gamache .
»Mycket bra crime med spännande intrig och intressanta figurer.« Betyg 4 av 5 | DECKARDAGSDOTNET
»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« | THE NEW YORK TIMES
»Fascinerande miljöer och intressanta trovärdiga människoskildringar.« | KULTURBLOGGEN

av Louise Penny
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Ett förbud mot mord , av Louise Penny
Beskrivning:
»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« | THE NEW YORK TIMES
»Louise Pennys deckare om kommissarie Gamache är roliga, kärleksfulla och synnerligen vassa porträtt av framför allt invånarna i den lilla byn Three Pines, på den kanadensiska sidan av gränsen mot USA.« | LOTTA OLSSON, DN
Det är högsommar och den förmögna familjen Finney har samlats på värdshuset Manoir Bellechasse för sin årliga släktträff.
Men i takt med att temperaturen stiger börjar också gamla hemligheter och bittra rivaliteter att komma upp till ytan. Och när värmevågen kokar över till en våldsam nattlig storm, lämnar den ett lik efter sig.
Kriminalkommissarie Armand Gamache - som firar sin bröllopsdag på Bellechasse tillsammans med sin hustru - finner sig plötsligt i ett hus fullt av misstänkta. Han tar sig an utredningen. Men vad Gamache inte anar är att detta också kommer att föra honom tillbaka till några av de mörka vrårna i hans egen historia...
LOUISE PENNY är en internationellt hyllad kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över 3 miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckare - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Quebec i Kanada, med kommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony-priset två gånger. Ett förbud mot mord är den fjärde, fristående boken i serien om Armand Gamache.
»Louise Penny strör ut diverse ledtrådar och stickspår som den uppmärksamme kan klura på under läsningen. Dessa är dock inte särskilt påträngande. Den som hellre vill dras med av Pennys klara, roliga och psykologiskt skarpa prosa kan göra det utan att behöva leka amatördetektiv.« | DAST
»Som i de allra flesta deckare av den här mer lågmälda typen är det karaktärerna som är den största behållningen och Louise Penny ligger absolut i framkant när det gäller att skildra människor på ett sätt som gör läsningen extra lustfylld. "Ett ansikte som börjar lägga sig till ro efter ett innehållsrikt liv, är ett exempel på hur hon på beskriver en person. Visst blir man glad av en sådan formulering?« | ANNIKA BENGTSSON, HALLANDSPOSTEN
»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« | LOTTA OLSSON, DAGENS NYHETER, listar Louise Pennys Mörkt Motiv bland sina 100 bästa deckare genom tiderna

av Louise Penny
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Den grymmaste månaden , av Louise Penny
Beskrivning:
»Louise Penny utövar sin magi och ger pusseldeckaren elegans och djup.« | THE NEW YORK TIMES
Välkommen till Three Pines, där den grymmaste månaden är på väg att leva upp till sitt namn. Det är vår i detta pyttelilla, bortglömda samhälle; träden har fått knoppar och de första blommorna kämpar sig fram genom den nyligen töade marken. Men allt är inte förutbestämt att återvända till livet.
När några bybor bestämmer sig för att fira påsk genom att hålla en seans på Old Hadley House hoppas de kunna befria byn från dess ondska. Men i stället dör en av deltagarna av skräck. En naturlig död? Eller har offret på något sätt fått hjälp på vägen?
Den briljante, medkännande kommissarie Armand Gamache från mordroteln vid Sûreté du Quebec får ta hand om utredningen. Ett fall som tvingar honom att konfrontera sina egna såväl som den skenbart idylliska byns demoner.
LOUISE PENNY är en internationellt hyllad kanadensisk deckarförfattare som översatts till 26 språk och sålt över 3 miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckare - som fått henne att kallas en modern Agatha Christie - utspelar sig i Québec i Kanada, med kommissarie Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award , The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad!) och Anthony -priset två gånger. »Titeln är en metafor inte bara för månaden april utan också för kommissarie Gamaches privata och yrkesmässiga utmaningar något som gör Den grymmaste månaden till den hittills bästa boken i serien.« | SARAH WEINMAN»Kommissarie Gamache är en fenomenalt komplex och engagerande huvudperson, förutbestämd att bli en av de klassiska deckarkaraktärerna.« | KIRKUS REVIEWS»Leta inte efter Three Pines på en karta även om Louise Penny har gjort byn och dess invånare så realistiska att du mycket väl skulle kunna försöka hitta den.« | THE CHICAGO TRIBUNE

av Louise Penny
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Nådastöt , av Louise Penny
Beskrivning:
»Redan på den första sidan fick jag Agatha Christie-vibbar.« | Ewelinas Bokblogg
»Somliga böcker är nästan för bra för att man ska våga tro det, när alla delar stämmer och det blir en ren njutning att läsa.« | Lotta Olsson, DN, listar Louise Pennys Mörkt motiv bland sina 100 bästa deckare genom tiderna
Mordet på CC de Poitier stör inte julfriden i Three Pines nämnvärt. Det är faktiskt svårt att hitta någon som tyckte om henne över huvud taget. När kommissarie Gamache kallas in kan han välja och vraka bland misstänkta, och snart har han hittat en huvudmisstänkt: CC:s egen man, som hon ständigt förtryckte. Men något säger honom att han inte borde döma för snabbt.
När Gamache vaskar i CC:s förflutna dyker flera kopplingar till Three Pines upp, trots att hon var nyinflyttad. Det spektakulära mordet - död genom en elektrifierad stol under en curlingmatch - visar sig vara betydligt snårigare än det först verkat. Samtidigt blir Gamache medveten om att han inte bara måste kämpa mot mördaren, utan även mot sina egna överordnade inom poliskåren.
Nådastöt är den andra, helt fristående, boken om kommissarie Gamache.
LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare som översatts till ett trettiotal språk och sålt över tre miljoner böcker bara i Nordamerika. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award , The Agatha Award för Bästa kriminalroman (fyra år i rad !) och Anthony-priset två gånger. Nådastöt är den andra, helt fristående boken om kommissarie Gamache.
»Jag gillar humorn och värmen som finns i Louise Pennys berättelser, hon skriver både med finess och originalitet om en kommissarie som inte liknar någon annan.« | Johannas Deckarhörna
»Det går inte att sluta läsa denna bok! Mordfallet var spännande och komplicerat, samtidigt som det fanns en mysig känsla.« | Snowglitter

av Louise Penny
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Mörkt motiv , av Louise Penny
Beskrivning:
Vald till en av de 100 bästa deckarna genom tiderna av Lotta Olsson i DN!
Vinnare av CWA New Blood Dagger , Arthur Ellis Award och Anthony Award .
»Gamache är en fenomenalt komplex och engagerande huvudperson, förutbestämd att bli en av de klassiska deckarkaraktärerna.« | KIRKUS REVIEWS
Kommissarie Gamache och hans team vid Québec-polisen kallas till Three Pines, en ödsligt belägen by söder om Montréal, för att utreda ett dödsfall. Det är den vänliga gamla damen Jane Neal som verkar ha träffats av en pil på avvägar.
Lokalbefolkningen tror att det rör sig om en jaktolycka, eftersom jakt med pil och båge är vanligt i trakten. För vem skulle vilja döda rara Jane Neal även om hon hade sina egenheter? Det har ju alla i byn
Men ju mer Gamache nystar i mordet, desto fler hemligheter kommer i dagen, och snart står det klart för honom att det inte alls rör sig om en jaktolycka, utom om något betydligt otäckare.
Mörkt motiv är den första boken i serien om Armand Gamache.
»Penny vrider till reglerna från deckargenrens guldålder på ett raktigenom modernt sätt.« | LOS ANGELES TIMES
»Att jämföra Louise Penny med Agatha Christie är att underskatta henne.« | BOOKLIST

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!