Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Jesper Stein

Av  Maria Svensson , den 21 juni 2019

Danske Jesper Stein är aktuell med en ny bok i thrillerserien om kommissarie Axel Steen. Har du missat hans tidigare böcker så kan du hitta rätt läsordning i vårt blogginlägg här.

Den hyllade danske författaren Jesper Stein (1965) är utbildad journalist och har bland annat varit anställd som kriminalreporter och litteraturjournalist på Jyllandsposten. Sedan 2015 är han författare på heltid efter sina stora framgångar med de tre första böckerna i serien om Axel Steen.

För sin första bok Oro (2012) mottog han bland annat danska kriminalakademins debutantpris och han har även mottagit priser för andra av sina böcker. Böckerna om kommissarien och antihjälten Axel Steen utspelar sig huvudsakligen på Nørrebro i Köpenhamn, och skildrar Danmarks undre värld.

SF har köpt filmrättigheterna till de första tre böckerna, så kanske kan vi även se fram emot en ny spännande filmserie. Nedan listar vi hittills publicerade böcker i rätt läsordning - missa inte dessa spännande böcker!

5 Papa

av Jesper Stein
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Papa , av Jesper Stein
Beskrivning:
PAPA av Jesper Stein är den femte boken i thrillerserien om Axel Steen. Kriminalinspektör Vicki Thomsen utreder en stor stöld, där 143 bankfack tömts i en källare vid Nørreport i Köpenhamn. Ingen vet vad som fanns i bankfacken, men ryska kriminella misstänks för brottet.

Samtidigt sker ett möte mellan maffians hantlangare Bashkir och en dansk gangster. Den ryske maffiabossen Papa vill sälja en stor vapenlast till den colombianska gruppen FARC.

I sin nya bok PAPA bjuder Jesper Stein på rå kriminalitet blandat med omöjlig kärlek och svek som får ödesdigra konsekvenser. Boken har omnämnts som Steins hittills bästa kriminalroman.

Hitta fler av Jesper Steins spänningsromaner här.

4 Aisha

av Jesper Stein
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Aisha , av Jesper Stein
Beskrivning:
AISHA av Jesper Stein är fjärde boken i thrillerserien om den danske polisen Axel Steen.

I en takvåning i en prestigefylld byggnad i Amager, Köpenhamn, hittas en man som har torterats till döds. Det visar sig att han var en högt uppsatt säkerhetschef i Maersk och tidigare har arbetat i en dansk motståndsgrupp mot terror - samt hade rykte som en casanova.

Polisen Axel Steen sätts på fallet, men stöter snart på motstånd. Någon vill inte att fallet ska utredas.

För första gången på nästan två år får Axel ett fall att undersöka. Han har haft problem efter sin senaste insats, där han var nära att förlora livet, och kämpar för att inte falla tillbaka i sitt gamla missbruk. Samtidigt har han varit tvungen att lämna sin favoritdel av Köpenhamn, Nørrebro, och hans lilla dotter är vettskrämd att hennes far ska dö.

AISHA är en brutal thriller och utspelas liksom Axel Steens tidigare böcker i Köpenhamn. Det är en mörk och spännande bok som är svår att lägga ifrån sig.

3 Solo

av Jesper Stein
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Solo , av Jesper Stein
Beskrivning:
SOLO av Jesper Stein är tredje boken i den bästsäljande deckarserien om poliskommissarie Axel Steen.

I denna bok står Steens karriär på spel, när hans chef får nys om att ryska maffian har en mullvad på en central position i den danska polisen. Chefen Jens Jessen vågar inte lita på någon, utan undersöker saken själv och har till sist samlat en lista med fem misstänkta personer.

En av dem är Axel Steen, som har ett ökande narkotikamissbruk samt nära kontakt med kriminella kretsar, vilket sätter honom i en sårbar position i undersökningen. Desperat försöker Axel rädda sitt rykte, men det hjälper inte att hans ex-fru är inblandad i saken.

Tidigare journalisten Jesper Stein har blivit författare på heltid efter succéerna med hans böcker Oro och Bye bye blackbird. Hans bok SOLO är en välskriven och fängslande thriller – missa inte!

2 Bye bye blackbird

av Jesper Stein
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Bye bye blackbird , av Jesper Stein
Beskrivning:
Biträdande polischef Axel Steen får en dag ett samtal som väcker det förflutna till liv. Kriminalteknikerna har funnit DNA-spår i ett gammalt våldtäktsfall. År 2004 skakades Köpenhamn av en brutal våldtäkt på en ung student. Axel Steen jobbade med fallet då och får nu, fyra år senare, återigen ta sig an det fall som kostade honom både äktenskap och karriär.

En rad omständigheter försvårade arbetet förra gången och fallet förblev olöst. Men nu kommer nya ledtrådar fram. Samma våldtäktsman sprider åter skräck i Nørrebro. Den här gången ska ingenting hindra Axel från att ta fast gärningsmannen och ställa honom inför rätta.

1 Oro

av Jesper Stein
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Oro , av Jesper Stein
Beskrivning:
Natten efter polisens stormning av Ungdomshuset i Nørrebro bryter gatustrider ut mellan polis och demonstranter. Morgonen efter hittas en ung man död på en kyrkogård i centrala Köpenhamn. Mördad.
Den döde är klädd i svart rånarluva och verkar vara en demonstrant. Detta kastar misstankar mot polisen som hade kyrkogården under tung bevakning medan oroligheterna pågick. Kan det vara en polis som har gått för långt i stridens hetta?
Den unga autonoma Piver får tag på en video som visar vad som verkligen hände på kyrkogården den natten. Innehållet i videon får honom att snabbt fly från Köpenhamn. Biträdande polischef Axel Steen är satt att leda utredningen som tar honom till både gangsters och långt ner i polisens egna korridorer.
Oro är den första boken i Jesper Steins hyllade och lästa serie om Axel Steen.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!