Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Jenny Colgan

Av  Maria Svensson , den 1 februari 2019

Populära feelgoodförfattaren Jenny Colgan står bl.a. bakom serien om Polly och det lilla bageriet på strandpromenaden. Är du osäker på i vilken ordning böckerna ska läsas, så kan du få hjälp här.

Jenny Colgan föddes i Skottland 1972 och bor i ett slott norr om Edinburgh med sin familj. Jenny skriver inte bara romantiska böcker utan även science fiction och har bland annat skrivit manus till populära TV-serien Doctor Who. Ibland skriver hon under pseudonymen Jane Beaton. Jenny jobbar bredvid författarskapet också som ståuppkomiker och serietecknare.

Jenny Colgan har skrivit omkring 20 romaner och hennes bok Welcome to Rosie Hopkin's Sweetshop of Dreams belönades med priset Romantic Novel of the Year 2013. Boken The Summer Seaside Kitchen vann Comedy Novel of the Year 2018.

Många av Jennys romaner är fristående böcker, men än så länge är det framför allt serierna om det lilla bageriet på strandpromenaden och den lilla ön i havet som är aktuella i svensk översättning. Just nu är Jenny aktuell med en ny del i serien om Flora, i boken Tillbaka till den lilla ön i havet som har utgivningsdatum 4/4. Se vilken ordning Jenny Colgans romanserier ska läsas i nedan. Mycket nöje!


av Jenny Colgan
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 239,00 kr. )
Sommar på den lilla ön i havet , av Jenny Colgan
Beskrivning:
Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna.
Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet.
Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett försök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort.
För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.

av Jenny Colgan
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Tillbaka till den lilla ön i havet , av Jenny Colgan
Beskrivning:
TILLBAKA TILL DEN LILLA ÖN I HAVET av Jenny Colgan är del två i den populära bokserien om Flora. Hon är på god väg att anpassa sig till livet på den lilla ön Mure utanför Skottlands kust, och hon trivs med den fantastiska naturen och de långa tomma stränderna som ersätter det tidigare livet i det myllrande London.

Floras hamnkafé går bra och hon har lyckligen återförenats med sin familj. Men hon är osäker på vad som händer med förhållandet till sin underbare chef Joel. Visserligen har hon lyckats övertyga honom om att stanna på ön med henne. Men varför är det så svårt att komma nära honom? Och varför ska han åka till New York i affärer så ofta?

Samtidigt har Floras bästa vän Lorna förälskat sig i Saif, den lokale läkaren som anlänt på ön efter sin flykt från Syrien. Inte alla på Mure är lika förtjusta i honom, och han kämpar hårt för att accepteras av öborna. Samtidigt väntar han på besked om vad som har hänt hans familj i flykten. Det han får veta kommer inte bara att betyda dramatiska förändringar för honom själv, utan även för de andra öborna.

TILLBAKA TILL DEN LILLA ÖN I HAVET är en härlig och varm bok av engelska feelgood-författaren Jenny Colgan. Har du inte läst första boken i serien, så hittar du Sommar på den lilla ön i havet här. Kan du inte få nog av Jenny Colgans feelgood-romaner, så hittar du fler av hennes böcker här.

av Jenny Colgan
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 31 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det lilla bageriet på strandpromenaden , av Jenny Colgan
Beskrivning:
I “Det lilla bageriet på strandpromenaden” av Jenny Colgan möter vi Polly som börjar baka i en liten fiskeby. Får hon en fiende i orterns bagerska? 
Polly hade allt: jobb, bostad och pojkvän. En konkurs senare är hon alldeles ensam och när hon flyttar till ett rum ovanpå ett nedlagt bageri i en fiskeby återupptar hon sitt största intresse. Snart sprids doften av hennes nybakade bröd över strandpromenaden. Givmilt delar hon det med en skadad lunnefågelunge och de nyfunna vännerna, fiskaren Tarnie och hans besättning. Pollys buttra hyresvärdinna driver ortens bageri, men hennes bröd blir sämre för varje år som går, och hon känner sig hotad när allt fler föredrar Pollys bröd. Fast besluten att nå dit hon vill utan att trampa på någons tår tar Polly små men lyckosamma steg framåt. Och när hon får kontakt med den hemlighetsfulle biodlaren Huck och hans stormrike vän Reuben tar ett nytt kapitel i hennes liv sin början.
Pressklipp:
Konkurser, arbetslöshet och en by som håller på att gå under. Det borde inte vara så oemotståndligt charmigt, men Jenny Colgan berättar med lätt hand och mycket humor....Den skadade lunnefågeln är en oemotståndlig bekantskap, och någonstans där börjar jag skratta högt. Sen går det ju inte att släppa boken. Lotta Olsson, Dagens Nyheter
En ljuvlig bok! Anna-Karin Ferm, SVT Go'kväll

av Jenny Colgan
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden , av Jenny Colgan
Beskrivning:
Andra delen i Colgans ljuvliga feelgood-serie där Polly har hittat kärleken.
Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Hon är förälskad: i den vackra kuststaden hon kallar hemma, i sitt bageri på strandpromenaden, och mest av allt i sin pojkvän.
Men under ytan gnager en oro. Den milda sommarbrisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. Hennes nyfunna vän har precis blivit änka, och hoppas att flytten till staden ska lindra hennes sorg. Men Polly vet något som helt kan rasera vännens försiktiga steg mot återhämtning. Samtidigt får pojkvännen brottas med plikter han trodde att han hade lämnat bakom sig och Polly börjar få svårt att hantera hans allt längre perioder av frånvaro.
Polly siktar mjöl, knådar deg och bakar bröd. Men ingenting verkar hindra den storm som kommer. Är hon på väg att förlora allt det hon kommit att älska?
Sagt om Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden :
"En ljuvlig bok!" - SVT Gokväll
"Oemotståndligt charmigt" - Dagens Nyheter

av Jenny Colgan
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden , av Jenny Colgan
Beskrivning:
Det är snart jul i Mount Polbearne, det lilla ö-samhället strax utanför Cornwalls kust. När Polly inte är upptagen med att skapa läckerheter i det lilla bageriet på strandpromenaden myser hon med sin underbara pojkvän, Huckle. Hans honungsaffärer går dock inte så bra som de hoppats, och kanske borde de lägga sina bröllopsplaner på is ett tag? Inga problem för Polly, men Huckles barnlängtan blir inte lika lätt för henne att hantera. Det visar sig också att Pollys vän Kerensa undanhåller något. Något som riskerar att splittra de goda vännerna.
Nu nalkas en tid för familj, vänner och inte minst för julmarknaden, årets höjdpunkt! Men mitt i förberedelserna får Polly ett telefonsamtal som vänder upp och ner på allt. Hur ska hon ens kunna tänka på julen när hennes eget liv är ett enda stort kaos?

 

Är du Jenny Colgan-fan och har läst båda serierna? Du har väl inte missat hennes bok Den lilla bokhandeln runt hörnet?

av Jenny Colgan
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Den lilla bokhandeln runt hörnet , av Jenny Colgan
Beskrivning:
DEN LILLA BOKHANDELN RUNT HÖRNET av Jenny Colgan handlar om hur före detta bibliotekarien Nina öppnar en bokhandel.

Nina Redmond är bibliotekarie och älskar böcker och sitt jobb. När biblioteket stängs vet hon till en början inte vad hon ska ta sig till, men en dag får hon en idé: hon ska starta sin egen bokhandel i en liten skåpbil.

Nina samlar ihop alla sina pengar och böcker, sitt mod och sin optimism och flyttar till Skottland för att förverkliga sin dröm. Hon är expert på att para ihop rätt bok med rätt läsare och folk flockas omkring hennes mobila bokhandel. Nina själv får också uppleva både det ena och det andra som hon inte hade kunnat föreställa sig i sitt tidigare liv i Birmingham.

Jenny Colgan bjuder på en rolig och romantisk bok full av referenser till annan litteratur. En riktig feel good-roman!

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!