Bli Medlem Returböcker Kundservice

JULKLAPPAR

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Emelie Schepp

Av  Maria Svensson , den 19 februari 2019

Emelie Schepp står bakom den populära deckarserien om åklagaren Jana Berzelius och den femte boken i serien, Broder Jakob, ges ut den 18/3. Men vilken ordning ska du läsa böckerna i? Ta reda på det här.

Emelie Schepp (1979) arbetade tidigare i reklambranschen, men efter sin stora succé med kriminalromanerna om åklagaren Jana Berzelius har hon blivit författare på heltid. Hennes debutroman Märkta för livet (2013) gav hon ut på egen hand, efter att hon inte längre ville vänta på svar från de etablerade förlagen. Och efter att ha sålt 40 000 exemplar är Emelie den svenska egenutgivare som har sålt flest böcker. Idag har bokserien sålts till över 30 länder och i 1 miljon exemplar. Och Emelie har vunnit titeln som Årets Deckarförfattare både 2016, 2017 och 2018.

Åklagaren Jana Berzelius fick liv efter att Emelie hade bestämt sig för att hennes actionhjälte skulle vara en komplex kvinna med ett dolt och våldsamt förflutet. Böckerna om Jana utspelas i Norrköping, samma stad som Emelie själv bor i. Se vilken ordning de populära deckarna ska läsas i nedan - och missa inte att förhandsbeställa ditt exemplar av den femte boken Broder Jakob (utgivningsdatum 18e mars).

 

av Emelie Schepp
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Märkta för livet , av Emelie Schepp
Beskrivning:
En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Märkta för livet är den första delen i serien om åklagare Jana Berzelius. Emelie Schepps debutthriller är en sensation och har som självpublicerad redan såld i 40 000 ex. Serien är även såld till Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Japan, Tjeckien, Italien och Polen."

av Emelie Schepp
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Vita spår , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem? Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

av Emelie Schepp
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 59,00 kr. )
Prio ett , av Emelie Schepp
Beskrivning:
EN TIDIG MORGON i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser ...

av Emelie Schepp
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Pappas pojke , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Succéförfattaren Emelie Schepp är tillbaka med boken `Pappas pojke´ - En spännande deckare där vi fortsatt får följa åklagaren Jana Berzelius.
En varm sommarkväll i Norrköping. En sexåriga pojken ringer skräckslagen till sin pappa, han berättar att någon har tagit sig in i familjens hus. Det är det sista som hörs om pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzeluis återvänder i ännu ett nervpirrande fall. Denna gång leder hon förundersökningen om pojkens försvinnande. Tillsammans med kriminalkommisarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon komma underfund med vad som ligger bakom pojkens försvinnande. Problemet är att ju närmre sanningen de kommer, desto mer personligt blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken. 
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.
`Pappas pojke´ är dem fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius. Serien har blivit en internaitonell succé, från att ha givits ut på Emelie Schepps egna förlag, till att idag säljas i 30-talet länder och tillhöra HarperCollins, ett av världens största förlag. År 2016 utsågs Emelie Schepp till Årets Deckarförfattare 2016.
---
"Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut "
Göteborgs-Posten om "Prio ett"
"Schepps bästa deckare hittills."
Corren om "Prio ett"
"En spännande och välskriven deckare som befäster att Schepp nu tillhör de etablerade författarna på den svenska deckarscenen."
Borås Tidning om "Prio ett"

av Emelie Schepp
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Broder Jakob , av Emelie Schepp
Beskrivning:
BRODER JAKOB av Emelie Schepp är femte delen i thrillerserien om åklagaren Jana Berzelius. Ännu en gång tvingas Jana möta sitt våldsamma förflutna när ett nytt fall kräver att hon kontaktar den farlige brottslingen Danilo Peña.

Fallet tar sin början när två kvinnor kort tid efter varandra hittas mördade på brutalt vis. Båda kropparna hittas i Strömmen i Norrköping och deras ben har sytts ihop så att de liknar sjöjungfrur.

Jana Berzelius kopplas på fallet när en tredje kvinna anmäls saknad och snart leder undersökningen henne till den unge mannen Simon Norell, som suttit inspärrad på rättspsykiatrisk anstalt efter att han mördade hela sin familj. Problemet är att Simon vägrar prata med henne – men det finns en man som skulle kunna vinna hans förtroende. Danilo Peña.

Emelie Schepp vann priset Årets deckarförfattare både 2016 och 2017 och hennes fyra tidigare böcker om Jana Berzelius har nominerats till Stora Ljudbokspriset. Missa inte de andra böckerna i serien: Märkta för livet , Vita spårPrio ett och Pappas pojke . Bokserien har mottagit mycket beröm och har blivit en internationell succé. Har du ännu inte läst en bok av Emelie Schepp så har du något att se fram emot!

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!