Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Det stora århundradet

Av  Maria Svensson , den 23 augusti 2019

Snart släpps en ny del av Jan Guillous hyllade romanserie Det stora århundradet! Har du ännu inte läst någon av böckerna i serien får du hjälp med rätt läsordning nedan - mycket nöje!

Den välkände journalisten och författaren Jan Guillou (1944) har skrivit många populära böcker och bokserier, bland annat romanerna om korsriddaren Arn Magnusson och thrillerserien om underrättelseofficer Carl Hamilton. Hans nyaste bokserie är Det stora århundradet, där Guillou skildrar 1900-talets historia med familjen Lauritzen i centrum.

Jan Guillou startade sin bana som författare 1971 med romanen Om kriget kommer. Hittills har han skrivit över 40 böcker och har sålt över 7 miljoner exemplar sammanlagt.

Det stora århundradet är Guillous hittills största projekt och handlar om det blodiga 1900-talet, med start vid första världskriget i boken Brobyggarna. Här lär vi känna tre norska fiskarsöner, som får lov att utbilda sig till ingenjörer i Tyskland. Därefter går de skilda vägar och vi följer dem och deras familjer genom historien.

Den andra dödssynden är den nionde boken i serien, och släpps den 28/8. Förhandsbeställ den redan nu hos Plusbok. Har du inte läst böckerna ännu, hittar du serien i rätt ordning här.

9 Den andra dödssynden

av Jan Guillou
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
Den andra dödssynden , av Jan Guillou
Beskrivning:
DEN ANDRA DÖDSSYNDEN av Jan Guillou är nionde boken i serien Det stora århundradet. Böckerna är en historisk skildring av 1900-talet, med familjen Lauritzen i centrum.

Det har blivit 80-tal. I denna del av serien är den nya generationen av familjen på väg in i fastighetsbranschen. Det är en kapplöpning på det ekonomiska planet, som antingen kan göra dig väldigt rik - eller få dig att förlora allt.

I den egoistiska tidsperioden är socialdemokratin på väg mot sitt slut och vad som helst kan hända. Samtidigt får mordet på statsministern rättssamhället att börja brista och det betyder stora påfrestningar för Eric Letang och hans advokatbyrå.

Missa inte Jan Guillous nya bok DEN ANDRA DÖDSSYNDEN och fortsättningen på den hyllade serien om 1900-talet. Hitta fler av Jan Guillous fängslande böcker här.

8 De som dödar drömmar sover aldrig

av Jan Guillou
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
De som dödar drömmar sover aldrig , av Jan Guillou
Beskrivning:
DE SOM DÖDAR DRÖMMAR SOVER ALDRIG av Jan Guillou är åttonde boken i serien Det stora århundradet.

I denna bok har vi kommit fram till 70-talet och åter märker man krigshotet – denna gång mellan Europas säkerhetstjänster. Vänsterrörelsen splittras mer och mer.

Mot denna bakgrund möter vi juristen Eric Letang, som använder sin fritid i vänsterns hemliga säkerhetstjänst, som gör stora ansträngningar för att organisera försvaret.

Erics stora kärlek Gertrude är advokat i Hamburg, och hon får se sina vänner sättas i fängelse eller dödas en efter en.

Sveriges hemliga agenter försöker framprovocera en öppen konflikt mellan terroristerna och staten och för Erics motståndsrörelse blir tillvaron allt farligare.

DE SOM DÖDAR DRÖMMAR SOVER ALDRIG är en storslagen fortsättning på Guillous romansvit Det stora århundradet, som inleds av boken Brobyggarna (2011).

7 1968

av Jan Guillou
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
1968 , av Jan Guillou
Beskrivning:
1968 är kanske 1900-talets mest mytomspunna årtal. Protesterna mot Vietnamkriget pågick i både USA och Västeuropa, samtidigt som en vänstervåg fick allt större inflytande i både politiken och kulturen. 
1968 av Jan Guillou handlar om unge Eric Letang, en färdigutbildad jurist som själv är brinnande aktiv inom politiken. Han arbetar nu som notarie på den beryktade advokatfirman Henning Sjöstrand. I sitt arbete tvingas han gång på gång att ta ställning till hur juridiken kan användas till både gott och ont, ett moraliskt dilemma för en vänsterpräglad jusrist. Hans eget första stora mål för honom ut i ett sommarvarmt Europa där de röda flaggorna dominerar gatorna i Paris och när socialismen med ett mänskligt ansikte går under i Prag. 
Vänstervindarna blåser även in igenom Sverige, vilket sätter familjen Lauritzens band på prov och splittrar familjen ytterligare. Den yngre generationen anser att det är deras rätt att göra uppror mendan den äldre generationen anser att äganderätten står över allt annat. 
1968 är den sjunde delen i romanserien Det stora århundradet.

6 Äkta amerikanska jeans

av Jan Guillou
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Äkta amerikanska jeans , av Jan Guillou
Beskrivning:
I boken “Äkta amerikanska jeans” av Jan Guillou möter vi Eric vars tillvaro i Saltsjöbaden håller på att förstöras.
Det svenska folkhemmet grundläggs i Sverige på 50-talet. Eric Lauritzen växer upp i denna tid, då de tidigare tyska influenserna har försvunnit och det bara är Amerika som gäller. Tillvaron präglas av skräcken att ett nytt krig ska börja, men Erics rädslor finns på närmare håll än så. Hans tidigare trygga tillvaro i Saltsjöbaden håller på att slås i stycken.
”Äkta amerikanska jeans” är den sjätte delen i ”Det stora århundradet”

5 Blå stjärnan

av Jan Guillou
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Blå stjärnan , av Jan Guillou
Beskrivning:
Blå stjärnan har sina förtjänster i hur den sätter ett generöst ljus på kvinnliga öden som länge har legat i skugga. Sydsvenskan
En spännande och underhållande roman som, i de flesta avseenden, trovärdigt skildrar krigsåren ur delvis ganska okända perspektiv. Göteborgs-Posten
Den nya generationen Lauritzen kliver fram. I centrum står äldsta dottern Johanne. Redan i början av kriget arbetade hon som kurir åt den norska Hjemmefronten. Nu befinner hon sig i Stockholms illegala värld av spioneri, svek och förräderi, rekryterad av den brittiska spionorganisationen SOE.
Hon befordras till kaptens grad i den brittiska armén. Efter en rad spektakulära sabotageinsatser får hon ansvar för den största och viktigaste operationen: att rädda Norges judar på flykt undan Förintelsen.
Britternas kodnamn för Johanne Lauritzen är Blå stjärnan.
I den femte delen av berättelsen om familjen Lauritzen gör Jan Guillou ett gästspel i sin mästargenre spionromanen.
Tiden är densamma som i Att inte vilja se, men vi möter en helt annan och sällan skildrad verklighet av andra världskriget.
Jag både imponeras och roas av Guillous roman. Dagens Nyheter

4 Att inte vilja se

av Jan Guillou
, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Att inte vilja se , av Jan Guillou
Beskrivning:
"en bok man utan vidare sträckläser. Jan Guillou är påläst, både seriös och underhållande samt inte minst omsorgsfull om detaljer, vilket ger en stark känsla av autencitet". Dala-Demokraten
"Det måste sägas att Guillou i ingenjör Lauritzen har skapat en trovärdigt mångdimensionell gestalt". Dagens Nyheter
"Rent berättartekniskt är det förstås en mardröm att försöka täcka in andra världskrigets komplicerade förlopp. Guillou löser detta smart genom fokusera på en liten skärva i den väldiga mosaiken". Svenska Dagbladet
Utanför Sveriges gränser dånar den världsbrand som medtiden kommer att kallas andra världskriget. För Lauritz, den äldste av bröderna Lauritzen, blir det allt svårare att undvika att ta ställning.
Familjens största ekonomiska tillgångar finns i Tyskland,liksom Lauritz svärföräldrar. Men Tyskland har ockuperatbrödernas hemland Norge. Lauritz äldste son Harald ärSS-officer stationerad i Oslo, äldsta dottern Johanne arbetarinom norska motståndsrörelsen, andra sonen är officer isvenska flottan och yngsta dottern förefaller vara spion.
Lauritz hoppas på en tysk seger men finner snart att hansbröder Oscar och Sverre inte delar hans uppfattning. Ochfrun Ingeborg betraktar inte längre Tyskland som sitt hemland.
Kriget är inte bara på väg att slita sönder Europa utan ocksåderas familj, och varje gång det ser ut att ljusna blir det baravärre. Inte ens i det idylliska Saltsjöbaden kan man skyddasig mot mörkret. Till slut handlar det bara om att överleva fysiskt och moraliskt.
Jan Guillous romansvit Det stora århundradet är en berättelseom 1900-talet mänsklighetens största, grymmasteoch blodigaste århundrade. Hittills har Brobyggarna,Dandy och Mellan rött och svart utkommit.

3 Mellan rött och svart

av Jan Guillou
, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Mellan rött och svart , av Jan Guillou
Beskrivning:
... mycket läsvärd. Dagens Nyheter
Första världskriget är förbi. Bröderna Lauritzen har drabbatssvårt både ekonomiskt och personligt. Oscar fick alla sinatillgångar i Afrika konfiskerade av de segrande engelsmännen.Sverres älskade Albie stupade i kriget och själv blev hanutkastad från godset som var hans hem i nära tjugo år. OchLauritz och Ingeborg har tvingats lämna Bergen eftersom sonenHarald riskerade att bli ihjälslagen i skolan som tyskvän.Återhämtningen till ett bättre liv i Berlin och Saltsjöbadentar sin tid men snart befinner man sig i det glada 20-talet.
Tyskland ser ut att kunna resa sig på nytt och i hela Europaföreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. FamiljenLauritzen kan lika lite som alla andra se den svarta slagskugganav en ofattbar ondska som ska kasta världen in i en ännu störrekatastrof.
Jan Guillous rika författarskap inleddes 1971, sammanlagt harhan skrivit fler än fyrtio böcker. Det stora århundradet är hansmest omfattande projekt någonsin, och ett försök att berättaom 1900-talet mänsklighetens största, grymmaste ochblodigaste århundrade. Hittills har Brobyggarna och Dandy utkommit.
Jan Guillou kan konsten att få till en romanintrig som fångar läsarens intresse. Det bevisar han ännu en gång med den nya romanen ... Östgöta Correspondenten
Med gott humör och schvung gestaltar han huvudpersonernas möjliga strategier och handlingsalternativ. ... tråkigt har man sällan när man läser Guillou. Svenska Dagbladet
... lättläst, lärorikt, underhållande ... Aftonbladet
... trevlig läsning, trivsamt tidsfördriv. Göteborgs-Posten

2 Dandy

av Jan Guillou
, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 249,00 kr. )
Dandy , av Jan Guillou
Beskrivning:
Två unga, eleganta gentlemän anländer en junidag år 1901 till det ståtliga slottet i grevskapet Wiltshire i södra England. Den ene är lord Albert, som återvänder från sina ingenjörsstudier i Dresden för att bli släktens överhuvud, tillika den 13:e earlen av Manningham. Den andre heter Sverre, och de har bestämt sig för ett liv tillsammans.Det har gått många år sedan Sverre och hans bröder Lauritz och Oscar växte upp i en fattig fiskarfamilj på Vestlandet i Norge. Deras ovanliga tekniska talanger förde dem via välgörenhet och stipendier till dåtidens förnämsta examen som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Lauritz återvände till Norge, Oscar försvann till Tyska Östafrika och Sverre befinner sig nu med sin älskade lord i ett England där hans konstnärliga talang kan slå ut i full blom. Hans tavlor skildrar livet på och kring Manningham. Flera av godsets invånare står modell för hans porträtt. De båda gentlemännen rör sig även bland Londons konstnärer och bohemer, där den frigjorda Bloomsburygruppen sätter stora avtryck på både tiden och Sverre.Om Brobyggarna den inledande delen i romanserien Det stora århundradet kretsade mest kring ingenjörskonst och teknik i det nya 1900-talet så rör sig Dandy mer i de sköna konsternas värld, som också den är starkt präglad av tidens optimistiska föreställning.Men på samma sätt som första världskriget slog sönder hela tillvaron för de äldre bröderna Lauritz och Oscar drabbas nu Sverre och Albert. Och för de tre bröderna, liksom för miljoner andra européer, måste tillvaron byggas upp på nytt och livet börja om någon annanstans.

1 Brobyggarna

av Jan Guillou
, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Brobyggarna , av Jan Guillou
Beskrivning:
När havet tog deras far och farbror fick de tre gossarna på det norska Vestlandet utanför Bergen söka familjens försörjning inne i staden. Av en tillfällighet upptäckte man att de tre små repslagarlärlingarna var ovanligt tekniskt begåvade och med hjälp av välgörenhet utbildades pojkarna till järnvägs- och brobyggare.De tre fiskarsönerna utexamineras många år senare som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Det är 1901 och mänsklighetens tekniskt mest avanceradeårhundrade har just inletts. Meningen var nu att de skulle återvända till Norge för att bidra till det mest storartade norska ingenjörsprojektet någonsin, att bygga järnväg mellan Oslo och Bergen.Men kärleken vände upp och ned på planerna. Den ene flydde, bedragen och skamsen, till Tyska Östafrika, men hamnade likväl på ett av tidens största järnvägsbyggen, det mellan Dar es Salaam och Tanganyikasjön. Den andre flydde också på grund av kärlek, men till London. Bara äldste brodern Lauritz återvände till Norge för att kunna återgälda brödernas storartade utbildning genom att ansluta sig till järnvägsbygget på Hardangervidda.Tre bröders öden i ett sekel som ännu var ungt. Där framtidstron överskuggade världens alla orättvisor. Med teknikens stora genombrott skulle alla krig vara utrotade. Föga anade man att man stod inför det mest dramatiska och blodigaårhundrade någonsin.Brobyggarna är den första delen i Jan Guillous nya romansvit om Det stora århundradet.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!