Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - David Baldacci

Av  Maria Svensson , den 14 juni 2019

David Baldacci är en bästsäljande deckarförfattare med läsare över hela världen. Hitta rätt ordningsföljd på flera av hans populära thrillerserier här och beställ dem billigt till din sommarläsning.

David Baldacci (1960) arbetade ursprungligen som jurist innan han blev författare på heltid. Hittills har hans böcker översatts till 45 språk och har sålts i över 110 miljoner exemplar. Samtliga titlar har blivit internationella bästsäljare och har legat på New York Times bästsäljarlista.

David Baldacci har skrivit sedan barndomen, efter att hans mor gav honom en anteckningsbok för att få honom att hålla sig lugn och stilla. Han började skriva på allvar i tonåren och fortsatte skriva samtidigt med att han studerade juridik på University of Virginia School of Law.

Davids första bok Absolute Power publicerades 1996 och filmatiserades därefter av och med Clint Eastwood. Även många av hans andra hittills 38 vuxenböcker har filmatiserats. David har även skrivit några böcker för yngre läsare.

David Baldacci är just nu aktuell med sin femte del i serien om polisen Amos Decker, Frälsaren i Burlington. Amos var tidigare professionell amerikansk fotbollspelare, men efter en brutal tackling tvingades han avsluta karriären och sadlade om till polis. Hitta rätt läsordning för Amos Decker och flera andra av Baldaccis bokserier nedan.


Amos Decker

5 Frälsaren i Burlington

av David Baldacci
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Frälsaren i Burlington , av David Baldacci
Beskrivning:
FRÄLSAREN I BURLINGTON av David Baldacci är femte delen i serien om Amos Decker.

Vid ett besök i sin hemstad Burlington i Ohio möter Amos en man som säger sig känna honom. Det visar sig vara Meryl Hawkins, som var den första person Decker fick dömd för mord. Efter många år i fängelse är Hawkins förändrad till oigenkännlighet, och är döende. Han hävdar dock fortfarande att han var oskyldig.

Decker börjar grubbla över det gamla fallet och funderar på om han tog fel. När han tar upp trådarna hittar han en koppling till ett nytt brott som han kanske kan hinna stoppa.

David Baldacci är en av de mest populära författarna i hela världen och har sålt över 130 miljoner böcker. FRÄLSAREN I BURLINGTON är ännu en av hans fängslande, originella thrillers.

Se även de tidigare delarna i seren om FBI-agenten Amos Decker här: Jakten på Amos Decker, Dödsdömd: Melvin Mars,
Fallet Walter Dabney och Morden i Baronville.

4 Morden i Baronville

av David Baldacci
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Morden i Baronville , av David Baldacci
Beskrivning:
Morden i Baronville är den fjärde delen i Baldaccis serie om FBI:s utredare Amos Decker.

Amos Decker, utredaren som inte glömmer något, följer med sin vän Alex Jamison till småstaden Baronville för att hälsa på Alex familj. Men semestern varar inte länge. Plötsligt står grannhuset i brand, och till sin förfäran upptäcker Decker två kroppar i huset. Branden är inte dödsorsaken.

Decker och Jamison bestämmer sig för att undersöka detta närmare men stöter på motstånd direkt, både från den lokala polisen och från invånarna. Morden visar sig vara toppen på isberget, och händelserna i Baronville verkar ha kopplingar till något större. Vad är det egentligen som döljer sig bakom småstadsidyllen? Och hinner Decker ta reda på sanningen innan fler oskyldiga drabbas?

3 Fallet Walter Dabney

av David Baldacci
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Fallet Walter Dabney , av David Baldacci
Beskrivning:
Amos Decker blir vittne till en våldsam konfrontation precis utanför FBI:s huvudkontor i Washington D.C. En man skjuter en kvinna och sedan sig själv, mitt på ljusa dagen. Decker står handfallen bara några meter bort.
Trots Deckers extraordinära observationsförmåga förvirrar mordet både honom och hans team. De kan inte hitta någon koppling mellan mördaren, som visar sig vara en framgångsrik familjefar, och offret, en omtyckt lärare. Det verkar inte heller finnas något motiv. Så får Deckers team order från Harper Brown, en agent vid Defense Intelligence Agency (DIA), att släppa fallet.
De har anledning att tro att mordet är kopplat till större händelser som står i direkt kontakt med nationens säkerhet. Men Decker har aldrig följt reglerna, och han har ett mål: att lösa fallet.
Fallet Walter Dabney är Baldaccis tredje bok i serien om FBI:s utredare Amos Decker.

2 Dödsdömd: Melvin Mars

av David Baldacci
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Dödsdömd: Melvin Mars , av David Baldacci
Beskrivning:
I DÖDSDÖMD: MELVIN MARS av David Baldacci måste den nye FBI-agenten Amos Decker göra allt för att förhindra att en oskyldig person avrättas.
 
Melvin Mars har blivit dömd till döden för det brutala mordet på sina föräldrar tjugo år tidigare. Han sitter och räknar timmarna till sin avrättning när han plötsligt får ett oväntat uppskov – det är nämligen en annan man som har erkänt brottet.
 
Amos Decker är nyanställd på FBI och får upp ögonen för Mars fall när han upptäcker slående likheter mellan detta och hans eget liv: De båda männen har varit duktiga fotbollsspelare med lovande karriärer som förstördes på grund av liknande händelser; båda männens familjer blev brutalt mördade. Och i båda fallen har en annan man erkänt brottet flera år senare. Denna bekännelse gör att Melvin Mars har möjlighet till att bli en fri man, men vem är det som vill se honom fri och varför nu?
 
Det blir tydligt att det är något mycket större och mer olycksbådande på spel än bara en dömd brottslings liv, då en medlem i Deckers team plötsligt försvinner spårlöst. Det kommer att kräva Deckers fulla potential till att förhindra att en oskyldig man avrättas för ett brott som han inte har begått.
 
DÖDSDÖMD: MELVIN MARS är den andra boken och fristående fortsättningen på serien om polisen Amos Decker. Den första boken heter Jakten på Amos Decker.

1 Jakten på Amos Decker

av David Baldacci
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Jakten på Amos Decker , av David Baldacci
Beskrivning:
AMOS DECKER ÄR EN FÖRE DETTA FOTBOLLSSPELARE som sadlat om till polis. Fotbollskarriären avslutades abrupt i hans första NFL-match i och med en brutal tackling av en motspelare. Han är fortfarande hemsökt av en bieffekt från hjärnskadan han ådrog sig vid olyckan: diagnosen hypertymesi - han minns allt som händer honom, inklusive saker han skulle föredra att glömma.
Idag är Amos Decker en bruten man. För drygt ett år sedan kom han hem sent en kväll och hittade sin fru, dotter och svåger bestialiskt mördade. Mördaren gick inte att hitta. Deckers tillvaro krossades, han begärde avsked från polisen och lät livet rasa ihop fullständigt. Efter en tid på gatan ryckte han upp sig och började ta småjobb som privatdeckare, dock utan att hitta någon mening i tillvaron.
Men så händer något. En man anmäler sig själv till polisen och erkänner brottet. Decker tar chansen att få veta vad som egentligen hände den där kvällen. Samtidigt skakas staden av en fruktansvärd massaker och Deckers gamla poliskolleger ber om hans hjälp. Men utredningen av massakern tar en märklig vändning och plötsligt inser Decker att någon är ute efter honom. Men vem? Och varför?

 

John Puller Army Special Agent

4 Ingenmansland

av David Baldacci
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Ingenmansland , av David Baldacci
Beskrivning:
Över 130 MILJONER sålda böcker!
KRIGSHJÄLTEN JOHN PULLER hör till den amerikanska arméns skickligaste brottsutredare. När Puller bara var ett litet barn försvann hans mor, Jackie, spårlöst från militärbasen Fort Monroe där familjen hade sitt hem. Puller fick aldrig veta vad som hände med henne.
Tre decennier senare dyker plötsligt militärens brotts­utredare upp på det sjukhus där John Pullers demenssjuke far, en tidigare trestjärnig general, får vård. Med sig har de ett brev från en gammal vän till Jackie som anklagar John Puller senior för mord på sin hustru. 
John Puller och Veronica Knox, som arbetar för den amerikanska underrättelsetjänsten, tar sig an fallet för att ta reda på vad som egentligen hände den där ödesdigra natten på Fort Monroe. Det visar sig vara värre än någon kunnat ana. John Puller är fast besluten att ta reda på sanningen. Ingenting ska få stoppa honom.
Ingenmansland en välskriven thriller med högt tempo och oväntade vändningar är den fjärde delen i Baldaccis serie om amerikanska arméns kriminalpolis John Puller.
»Vändningar och överraskningar kommer i jämn ström. En bra bladvändare!» DAST Magazine om Landsförrädaren 
Om Baldaccis tidigare böcker:
»Boken har ett otroligt sug, den är väldigt välskriven och har en historia som är extremt trovärdig. Så nära en femma man kan komma.» Magnus Utvik, Gomorron Sverige 
DAVID BALDACCI föddes 1960 i Richmond i Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 130 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista.

3 Landsförrädaren

av David Baldacci
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Landsförrädaren , av David Baldacci
Beskrivning:
Det är ett fängelse olikt alla andra, med ett säkerhetssystem utöver det vanliga och militärens hårda disciplinregler.
Ingen av fångarna har ens tänkt tanken på att rymma. Alla trodde att det var omöjligt. Fram tills nu. John Pullers äldre bror Robert är dömd för landsförräderi. Hans oförklarliga rymning från fängelset har gjort honom till landets mest eftersökta brottsling. Vita huset ser John Puller som länken till att finna Robert. Men Puller upptäcker snart att hans bror är jagad av någon som inte vill fånga honom levande. Puller tvingas dessutom att samarbeta med en annan agent som verkar ha en helt egen agenda.
De blir allt mer involverade i fallet, och Puller hittar märkliga detaljer om sin brors dom. Och det verkar som att någon är villig att göra vad som helst för att sanningen inte ska komma fram. Pullers förmåga som utredare sätts verkligen på prov, och han kanske inte är tillräckligt skicklig för att rädda sin bror eller ens sig själv.
Landsförrädaren är den tredje delen i Baldaccis serie om den amerikanska arméns utredare John Puller.

2 De bortglömda

av David Baldacci
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
De bortglömda , av David Baldacci
Beskrivning:
Krigshjälten John Puller är den skickligaste utredaren i den amerikanska arméns kriminalpolis, och alla förlitar sig på att han ska lösa de svåraste fallen som nationen ställs inför. Nu får Puller ett nytt fall - och det är personligt.
Pullers faster hittas död i turiststaden Paradise i Florida. Den lokala polisen förklarar hennes död som en tragisk olycka, men precis innan hon dog skickade hon ett brev till Pullers far. I brevet berättar hon att skenet bedrar, och att ett mörker döljer sig under Paradise vackra yta. Puller blir alltmer övertygad om att hennes död inte var en olycka. Han misstänker att stadens palmer och kritvita sandstränder döljer en konspiration så chockerande att vissa är beredda att gå hur långt som helst för att hålla sanningen undangömd.
De bortglömda är den andra fristående delen i David Baldaccis serie om John Puller.

1 Dagen noll

av David Baldacci
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Dagen noll , av David Baldacci
Beskrivning:
NÄR INGET ÄR VAD DET SER UT ATT VARA Krigshjälten John Puller arbetar inom den amerikanska arméns kriminal­polis och har rykte om sig att vara deras absolut skickligaste utredare. När en familj med militär koppling hittas brutalt mördad i ett avlägset hörn av West Virginia skickas Puller därför omgående dit för att undersöka saken. I sin jakt på sanningen slår Puller sig ihop med ortens kriminalpolis, Sam Cole, en kvinna som i likhet med John har sina egna demoner att kämpa mot. De båda mordutredarna inser snabbt att fallet är betydligt mer komplicerat och omfattande än det först verkat. Ett villospår leder till ett annat och Puller och Cole förstår att detta är en utredning där ingenting är vad det ser ut att vara. När de båda utredarna upptäcker planerna på en hotande sammansvärjning vars följder kommer att nå långt bortom West Virginias berg, tvingas Puller att vända sig till den enda person han vet kan avstyra katastrofen. Puller vet att han måste besegra sitt lands fiender för att undvika total förödelse. Men tiden rinner snabbt iväg och man kan inte döda någon man inte vet är på väg.

 

Atlee Pine

I skrivande stund finns endast 1 bok i serien. Vi ser fram emot nya delar längre fram!
1 Lång väg till rättvisa

av David Baldacci
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
Lång väg till rättvisa , av David Baldacci
Beskrivning:
Ole, dole, doff ...
Det har etsat sig fast för alltid i Atlee Pines minne - kidnapparens fasansfulla ramsa när han valde mellan sexåriga Atlee och hennes tvillingsyster Mercy. Mercy blev bortförd, Atlee skonades. Hon återsåg aldrig sin syster igen.
Tre decennier efter den fruktansvärda natten arbetar Atlee Pine för FBI:s Arizona-avdelning där hon ensam ansvarar för Grand Canyon. När en turist försvinner spårlöst djupt inne i Grand Canyon kallas Pine in för att leda utredningen. Det visar sig snart att turisten inte rest till Grand Canyon för att beundra det dramatiska landskapet. Men när Pine börjar få ihop intressanta ledtrådar i fallet blir hon plötsligt bortkopplad från utredningen. Att vägra lyda order kan äventyra hennes karriär vid FBI, men om hon inte fortsätter utreda fallet på egen hand riskerar hon nationens säkerhet. Atlee Pine tvingas till ett ödesdigert beslut.
Lång väg till rättvisa är första delen i bästsäljaren David Baldaccis nya serie om den iskalla och intelligenta ensamvargen Atlee Pine. 
Om Baldaccis tidigare böcker: »Boken har ett otroligt sug, den är väldigt välskriven och har en historia som är extremt trovärdig. Så nära en femma man kan komma.» Magnus Utvik, Gomorron Sverige 
DAVID BALDACCI föddes 1960 i Richmond i Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista.

 

Will Robie

5 Slutspel

av David Baldacci
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Slutspel , av David Baldacci
Beskrivning:
Will Robie är den amerikanska regeringens skarpaste lönnmördare. När han återvänder till USA från ett uppdrag utomlands upptäcker han att hans chef, som går under kodnamnet Blå, är försvunnen. Sista spåret av Blå finns i en avlägsen del av Colorado. Därefter har ingen sett eller hört av honom. 
Will Robie fruktar det värsta. Han och kompanjonen Jessica Reel åker därför till Colorado för att ta reda på vad som har hänt och hamnar i en småstad där våldet sjuder under ytan. De stöter på hårt motstånd på bortaplan och inser att risken är överhängande att de varken lyckas lokalisera Blå eller ta sig därifrån med livet i behåll. 
Slutspel är den femte fristående delen om Baldaccis stenhårde, men också sympatiske, hjälte Will Robie.
DAVID BALDACCI föddes 1960 i Richmond, Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista. 
ÖVER 120 MILJONER SÅLDA BÖCKER!
»Boken har ett otroligt sug Så nära en femma man kan komma.» 
MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, OM BALDACCIS WILL ROBIE-­SERIE
»Som vanligt håller Baldacci ett otroligt högt tempo. De jagade skapar ett sug efter fler Will Robie­-böcker.» 
DAILY EXPRESS

4 Den skyldige

av David Baldacci
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Den skyldige , av David Baldacci
Beskrivning:
Will Robie är den amerikanska regeringens skarpaste lönnmördare. Han skickas på uppdrag i politiskt otillgängliga, och framför allt farliga, länder. Tack vare honom når hoten aldrig USA:s gränser.
Hemkommen efter ett uppdrag som skakat den annars så behärskade Robie i grunden, verkar hans färdigheter ha övergett honom. Utan förmågan att avfyra ett vapen är han vilse, i jobbet såväl som i livet.
När hans far åklagas för mord återvänder han till sin hemstad, en stad där ingenting egentligen har förändrats sedan han lämnade den. Han har inte haft kontakt med sin far på tjugo år, men när bevisen alltmer pekar mot att han är skyldig, tvingas Robie reda ut inte bara vad som hänt hans far, utan även konfrontera saker han länge flytt: sitt eget förflutna.
Ytterligare ett mordoffer påträffas och nätet av skyldiga verkar större än han först trott. Snart sätts alla hans färdigheter på prov.
Den skyldige är den fjärde boken om Baldaccis stenhårde, men också sympatiske, hjälte Will Robie.

3 De jagade

av David Baldacci
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
De jagade , av David Baldacci
Beskrivning:
Presidenten vet att det är ett livsfarligt uppdrag. Allt står på spel; om han utfärdar ordern kan han eliminera ett globalt hot en gång för alla, men om uppdraget misslyckas kommer han ställas inför riksrätt och hotet mot nationen kommer förvärras mångdubbelt.
Så presidenten vänder sig till de enda som kan lyckas med det omöjliga: Will Robie och Jessica Reel.
Det finns ingen yrkesmördare som kan mäta sig med dem. Men det finns högt uppsatta personer som misstror dem och som inte litar på att de ska lyda order. Dessa personer är beredda att göra vad som helst för att de två lönnmördarna ska lyckas med sitt uppdrag, men misslyckas med att komma därifrån levande ...
De jagade är den tredje fristående delen i serien om den statsanställde yrkesmördaren Will Robie. Bokfabriken har tidigare gett ut De oskyldiga och Attentatet.

2 Attentatet

av David Baldacci
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Attentatet , av David Baldacci
Beskrivning:
När USA:s regering måste eliminera landets allra värsta fiender, kallar man in Will Robie, landets skickligaste lönnmördare. Ingen kommer i närheten av Robies talang. Ingen utom Jessica Reel. Även hon är en professionell lönnmördare, lika skicklig och livsfarlig som Robie. Och nu har hon hoppat av och vänt sina vapen mot personer i den egna organisationen.
Regeringens uppdrag till Robie är tydligt: få tag på Reel, död eller levande. Bara en mördare kan fånga en annan mördare, menar man. Men i sin jakt på Reel inser Robie snart att saken är mer komplicerad än vad han fått reda på. Reels attacker mot sin egen organisation döljer ett större hot, ett hot som skulle kunna skaka USA:s regering i grunden och sända ut chockvågor över hela världen.
Attentatet är David Baldaccis andra thriller om den statsanställde yrkesmördaren Will Robie. Tempot är skoningslöst och thrillerkungen Baldacci håller läsaren fängslad med oväntade vändningar och ett maktspel som blir alltmer intrikat. Första boken om Will Robie är De oskyldiga .
"Baldacci trycker gasen i botten, ökar spänningen och visar att han är en mästare både på att skriva thrillers och konstruera konspirationer." Jan Nygren, DAST Magazine

1 De oskyldiga

av David Baldacci
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
De oskyldiga , av David Baldacci
Beskrivning:
Den före detta elitsoldaten Will Robie är en topphemlig, statsanställd lönnmördare som USA:s regering använder i situationer där varken polis, FBI eller militär räcker till. Robie utför sina order utan frågor och han misslyckas aldrig.
Men så går ett uppdrag fel. Robie är utskickad mot ett mål mitt i Washington D.C., men känner instinktivt att något inte stämmer. För första gången gör Robie det otänkbara: han vägrar att döda.
Robie blir nu själv jagad av sin egen organisation och tvingas fly för sitt liv. Hans vägar korsas av den fjortonåriga Julie, en gatusmart tjej på flykt undan en okänd mördare som samma kväll skjutit ihjäl hennes föräldrar. Robie bestämmer sig för att hjälpa Julie och inser snart att de båda har hamnat i centrum av en enorm konspiration som hotar rikets säkerhet.
David Baldaccis första thriller om den ensamme yrkesmördaren Will Robie är en frenetisk jakt genom Washington D.C. där Robie tvingas kämpa mot de mäktiga organisationer som ska skydda landet. Försvarsdepartementet, armén, FBI, CIA - överallt hittar han dubbelspel och infiltration. Spänningsmästaren Baldacci är i toppform och håller läsaren fängslad med ett rasande tempo och en intrig fylld av oväntade vändningar.
De oskyldiga gick rakt in som nr 1 på New York Times topplista för skönlitteratur och låg på listan i 15 veckor. David Baldacci har sålt över 110 miljoner böcker världen över och närmare 1 miljon bara i Sverige.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!