Bli Medlem Returböcker Kundservice

JULKLAPPAR

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Camilla Sten

Av  Maria Svensson , den 5 april 2019

Camilla Sten är just nu aktuell med den nervpirrande thrillern Staden. Hitta alla hennes böcker, både för barn och vuxna, på vår lista. Du har väl inte missat någon av dem?

Camilla Sten (1992) är dotter till den kända författaren Viveca Sten, och mor och dotter har skrivit flera böcker tillsammans. Mest kända är kanske de tre böckerna om Havsfolket, som är en rysarserie för barn i slukaråldern. Författarna själva säger om serien: “Tänk Harry Potter möter skärgården”.

Camilla har även skrivit böcker för vuxna och debuterade i början av 2016 med den hyllade dystopiska romanen En annan gryning. Just nu är hon aktuell med Staden, som enligt Norstedts förlag är vårens mest gastkramande thriller. Vi ser fram emot vad Camilla Sten kommer att bjuda på härnäst! Hitta samtliga av hennes böcker nedan med de nyaste överst.

av Camilla Sten
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Staden , av Camilla Sten
Beskrivning:
STADEN av Camilla Sten är en mystisk spänningsroman om hur en hel stads befolkning försvann.

60 år efter att gruvstaden Silvertjärns befolkning försvann spårlöst beslutar sig dokumentärfilmaren Alice för att hitta sanningen om vad som hände. Hennes mormor har berättat historien för henne genom hela hennes barndom: om hur 900 personer försvann utan att någon förstod hur det gick till. Om alla teorier som diskuterades efteråt: var det en olycka? Massjälvmord? Den kompromisslösa väckelserörelsen?

Alice och hennes team reser till Silvertjärn för att dokumentera och undersöka fallet till en dokumentär. Men är staden verkligen så öde som de trodde? Kort tid efter att de anlänt till den ödsliga platsen börjar gruppen se och höra mystiska saker och ljud. Är dåtiden verkligen avslutad? Eller kommer de själva också att lida samma öde som alla stadens tidigare invånare?

Camilla Stens bok STADEN är en kusligt fängslande spänningsroman om otänkbar ondska och en gåta som kanske inte kan lösas.

Hitta fler spännande berättelser av Camilla Sten och hennes mor Viveca Sten här.

av Viveca Sten, Camil...
Danskt band, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 63 kr.
  ( 89,00 kr. )
Återträffen , av Viveca Sten, Camilla Sten
Beskrivning:
Fem kvinnor åker till fjällen för en återförening. Det är tjugo år sedan de pluggade ihop och Lisen - som äger ett överdådigt hus i Åre - bjuder in. Trots den inledande champagnen maler oron inför en helg med personer som de egentligen inte känner längre. Helgen börjar glatt med en god middag och prat om gamla minnen, men allt eftersom börjar sprickorna visa sig. Livsbesvikelser och avund kommer i dagen, och medan snöovädret tilltar på fjället övergår den sjudande spänningen i öppen konflikt. De kan inte förlåta vare sig varandra eller sig själva för gamla försyndelser. Och när nya hemligheter når upp till ytan brister fördämningarna. Fem åker dit men bara fyra återvänder hem. I "Återträffen" skriver Camilla Sten och Viveca Sten för första gången tillsammans för vuxna.

av Camilla Sten
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 229,00 kr. )
En annan gryning , av Camilla Sten
Beskrivning:
Klass A: Biologiska föräldrar samt mor- och farföräldrar svenskfödda. Inga restriktioner.
Klass B: Båda biologiska föräldrar svenskfödda. En eller flera biologiska mor- eller farföräldrar utlandsfödda. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård. Se förordning (2030:431) om tillgång till välfärd.
Klass C: En biologisk förälder svenskfödd. Restriktioner gällande sjukvård, tandvård, universitet, bostad. Se förordning (2030:431)
Isa vet hur man ska vara. Man håller huvudet nere. Man håller käften. Man drar ingen uppmärksamhet till sig. Kanske var det annorlunda en gång i tiden, men det spelar ingen roll nu. Isa är Klass B, och hon kan spelreglerna.
Om nätterna är sanningen en annan. Om nätterna gör Isa och hennes vänner uppror i det tysta. Genom att hacka partibloggar och sprida flygblad med olaglig antiregeringspropaganda försöker de göra sina röster hörda. Men polisen är dem hack i häl, och när en anonym bloggare säger sig ha information som skulle kunna störta regeringen måste de bestämma en gång för alla hur mycket de egentligen är villiga att offra.
Hur mycket det är värt att inte behöva hålla käften.
En annan gryning utspelar sig i en nära framtid där ett främlingsfientligt parti fått regeringsmakten. Det är en roman om rädsla och rasism, men också om de som vågar stå upp emot hatet. Men framför allt är det en roman om Sverige, ett isande kallt Sverige som kanske är närmare än vi tror.
https://enannangryning.wordpress.com/ "Här finns tydliga ekon av den samtida debatten om flyktingkrisen, om terrorismen, om de kommande effekterna av klimatförändringarna. Det ger En annan gryning en tydlig politisk udd, samtidigt som den är skriven som en spännande äventyrsberättelse med starkt driv och närmast thrillerartade inslag." Eva Johansson, Svenska Dagbladet
Sten har vridit upp verkligheten till fiktion, och lyckats visa vad som ligger i luften i Europa 2016 utan att det känns som en konstruktion." Ulrika Milles, DN
"Camilla Sten lyckas förmedla ett kallt Sverige där paranoian tillhör vardagen och det normala. Den inbyggda rädslan gör sig hela tiden påmind och Sten släpper aldrig greppet. Med ett minimalistiskt språk och knapphändig information skapar hon en klaustrofobisk känsla av ett trångt samhälle där ingen någonsin kan känna sig trygg." Magnus Lindström, Litteraturmagazinet
"Camilla Sten levererar en laddad dystopi i högt tempo, en litterär action med tydliga filmiska kvaliteter. Samtidigt lyckas hon pricka in samtiden med exakt gehör." Expo


Serien om Havsfolket i samarbete med Viveca Sten:

av Camilla Sten, Vive...
Flexband, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 81 kr.
  ( 149,00 kr. )
Djupgraven , av Camilla Sten, Viveca Sten
Beskrivning:
Djupgraven är första delen i Camilla och Viveca Stens rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter sjömansskrock och bäddar för sträckläsning. I huvudpersonen Tuva får vi också en träffande skildring av hur det är att växa upp och känna sig annorlunda i ett litet samhälle.
Även om tolvåriga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest håller sig för sig själv har hon alltid känt sig hemma i skärgården och på Harö, där hon bor. Hon kan alla kobbar, skär och grund utan och innantill. Men den här hösten har något förändrats. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga väsen visar sig bland träden ...
Tillsammans har mor och dotter Sten skapat en olidligt spännande första del i en rysartrilogi. Viveca Sten är en av våra största deckarförfattare, dottern Camilla har nyligen släppt sin hyllade debutroman för vuxna.

av Camilla Sten, Vive...
Flexband, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 81 kr.
  ( 149,00 kr. )
Sjörök , av Camilla Sten, Viveca Sten
Beskrivning:
Sjörök är andra delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.
Det är mars och en tung, oförsonlig dimma vilar över havet. Enligt de äldre på öarna är tjockan, som dimman kallas i skärgården, ett förebud om att hemska saker snart ska hända. Men vad är orsaken? Är det ett naturfenomen eller en konsekvens av miljöförstöringen? Eller handlar det om något långt farligare?
Tuva verkar vara den enda som inser att tjockan hänger samman med att en varelse från det förgångna. En varelse som har väckts från sin dvala och nu är rasande på människorna och förbereder sin hämnd.
Den enda som kan försöka stoppa den annalkande katastrofen är Tuva. Men hur ska hon orka, när hennes mamma inte vill kännas vid hennes sanna natur, när pappa mest dricker öl och tycker synd om sig själv och Rasmus - hennes allra bästa vän - plötsligt sviker henne?

av Camilla Sten, Vive...
Flexband, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 81 kr.
  ( 149,00 kr. )
Mareld , av Camilla Sten, Viveca Sten
Beskrivning:
Mareld är tredje delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukaråldern. Övernaturligheter hämtade från nordisk folktro möter skärgårdsskrock och bäddar för sträckläsning.
Tuva tränar på sina magiska förmågor och brottas med saknaden efter bästa vännen Rasmus som flyttat in tillbaka till stan, men vardagen skakas om när en Waxholmsbåt oförklarligt fryser fast i isen under en av sina turer och alla ombord försvinner. Det talas det om det som en fruktansvärd olycka. Tuva är inte lika säker. Kan det vara magiska krafter inblandade?
Samtidigt sprider Marelden sitt sken över skärgården, ett ont omen enligt de gamla på öarna. Farliga tider väntar.
När Tuva får veta att Waxholmsolyckan är Sjöråets verk, hennes blodsoffer för att skaffa sig mer makt, inser hon att hämnden Sjörået ruvat på kommer att bli större än någon kunnat ana. Innan vintersolståndet - när magin är som starkast - måste Tuva hitta ett sätt att stoppa henne från att sätta sina planer i verket.
Men offret Tuva måste göra den här gången är nästan mer än hon kan uthärda ...
"Sällan har svensk folklore använts så smart, så effektivt, så förföriskt.
Det här är ett äventyr som man bara dras in i, man vill vara med Tuva i hennes värld, bara sjunka in i den här boken och aldrig komma upp till ytan igen!"
Belinda Graham, Tidningen Kulturen om Sjörök

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!