Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Camilla Läckberg

Av  Maria Svensson , den 17 april 2019

Camilla Läckberg är Sveriges okrönta deckardrottning och fick sitt genombrott tidigt i karriären. Särskilt känd är hon för deckarserien om Fjällbacka. Hitta böckerna i rätt ordning på vår boklista.

Camilla Läckberg (1974) utbildade sig först till civilekonom men drömde om att bli författare och gjorde snabbt succé efter att hon börjat skriva på allvar, inte minst med Stenhuggaren (2005). Boken blev hennes stora genombrott och nominerades till Årets bästa svenska kriminalroman.

Camilla är särskilt känd för Fjällbacka-serien, en deckarserie som utspelar sig i området omkring hennes födelseort. Hennes böcker har blivit internationella bästsäljare och i skrivande stund har 22 miljoner exemplar sålts över hela världen. Flera av hennes romaner har filmatiserats för TV.

Camilla har även skrivit de populära barnböckerna om Super-Charlie, en bebis med superkrafter. Hitta ordningsföljden längre ned på sidan!

Du har väl inte missat den nya, fristående thrillern En bur av guld?

av Camilla Läckberg
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 147 kr.
  ( 249,00 kr. )
En bur av guld , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
EN BUR AV GULD av Camilla Läckberg är en fristående spänningsroman om svek och hämnd. Faye har ett perfekt liv – på ytan. Hon bor i en lyxlägenhet i Stockholms finaste kvarter med sin idealiske man Jack och deras dotter.

Men Faye jagas av mörka minnen från sin uppväxt i Fjällbacka och hennes liv framstår allt mer som en gyllene bur. Hon har gett upp allt hon hade för Jacks skull, hon som en gång var en ambitiös och stark kvinna.

När Jack sviker henne faller hela Fayes värld ihop – till en början. Men snart börjar hon planera en fruktansvärd hämnd…

Deckarförfattaren Camilla Läckberg har haft stora framgångar både i Sverige och utlandet. Nu tar hon en paus från den välkända Fjällbacka-serien och bjuder på en fantastiskt spännande fristående thriller. Hennes bok EN BUR AV GULD finns i bokhandeln från 11/4 2019. Sätt kryss i almanackan!

Hitta fler av Camilla Läckbergs spännande thrillers här.

 

Fjällbacka-serien

10. Häxan

av Camilla Läckberg
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Häxan , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Häxan är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier. 
När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten. Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara? 
Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

9. Lejontämjaren

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 25 kr.
  ( 59,00 kr. )
Lejontämjaren , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.
När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.
Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.

8. Änglamakerskan

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Änglamakerskan , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.
Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin treårige son och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.
Men knappt har de hunnit flytta in förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de börjar bryta upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna …
Med den mycket efterlängtade Änglamakerskan följer Camilla Läckberg upp succén med Fyrvaktaren och de övriga böckerna om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck.

7. Fyrvaktaren

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 24 kr.
  ( 59,00 kr. )
Fyrvaktaren , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Det är en ljus försommarnatt. En kvinna kastar sig in i sin bil, händerna på ratten är blodiga. Med sin lille son i baksätet flyr hon mot den enda trygga plats hon vet: ön Gråskär utanför Fjällbacka.
Ett par dygn senare mördas en man i sin lägenhet. Han var kommunens nyanställde ekonomichef som efter många år återvänt till sin barndoms Fjällbacka. En skötsam och omtyckt person. Men när polisen i Tanumshede börjar kartlägga hans liv kommer de en rad hemligheter på spåren.
Det visar sig att mannen besökte Gråskär innan han dog. I folkmun kallas ön Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda aldrig lämnar den och att de har något att berätta för de levande.

6. Sjöjungfrun

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 24 kr.
  ( 59,00 kr. )
Sjöjungfrun , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Sedan han en morgon sa hej då till sin familj och gick till jobbet har han inte setts till. Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har gjort allt för att hitta honom, men ingen vet om han är död eller levande.Efter fyra månader hittas han. Mördad, fastfrusen i isen.Samtidigt kan den gravida Erica inte låta bli att engagera sig när det visar sig att hennes författarkollega Christian Thydell under en längre tid har fått anonyma brev skickade till sig. Endast några korta rader i varje brev, svart bläck på vitt papper. Uppenbart hotfulla men svåra att tolka. Patrik förstår att det kan finnas en koppling mellan de två fallen och han inser faran. Någon hatar Christian djupt. Och denna någon verkar vara en förvirrad, skadad person som inte skulle tveka att sätta sina hot i verket ...

5. Tyskungen

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Tyskungen , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka. Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen. Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?

4. Olycksfågeln

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Olycksfågeln , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Patrik Hedström och hans kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den nyanställda polisen Hanna Kruse anländer, den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in i samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.
Det som först ser ut som en vanlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?
Olycksfågeln är en spännande, engagerande och brännande aktuell kriminalroman där Patrik ställs inför sitt livs största utmaning. Han måste arbeta med två olika mordutredningar parallellt, samtidigt som hans och Ericas bröllop närmar sig med stormsteg.

3. Stenhuggaren

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 24 kr.
  ( 59,00 kr. )
Stenhuggaren , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Det är en tidig oktobermorgon i Fjällbacka och fiskaren Frans Bengtsson är ute och vittjar sina hummertinor. Vid den sista tinan är det dock något som tar emot. Den kärvar rejält och Frans förstår snart att det inte är någon vanlig fångst han fått. Men när tinan skär vattenytan kastar han sig mot relingen och spyr. För tvärs över nätet hänger en livlös liten flicka ...
Patrik Hedström och hans kollegor vid Tanumshede polisstation dras åter in i ett komplicerat fall. Vid obduktionen upptäcker man nämligen att den lilla flickan har sötvatten med tvålrester i lungorna. Någon har alltså dränkt henne inomhus och sedan dumpat kroppen i havet. Men vem kan ha velat göra henne illa - och varför? Det visar sig snart att de måste gräva långt bakåt i tiden för att få reda på sanningen.

2. Predikanten

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Predikanten , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
En sommarmorgon smiter en liten pojke ut för att leka riddare i Kungsklyftan i Fjällbacka. Leken får ett brådstörtat slut när han får syn på en död kvinna. Polis kallas till platsen och mystiken tätnar när man under den mördade kvinnan finner två kvinnoskelett.Patrik Hedström och hans kollegor i Tanumshedes poliskår ställs inför ett svårlöst mysterium. Det visar sig att skeletten härrör från två kvinnor som försvann 1979. Vilken koppling har morden till varandra? Söker man en mördare som återkommit efter mer än tjugo år, eller någon som bara inspirerats av de tidigare morden?Sanningen visar sig vara grymmare än man någonsin kunnat ana.

1. Isprinsessan

av Camilla Läckberg
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 59,00 kr. )
Isprinsessan , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Golvet han satt på var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han sträckte ut handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för länge sedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den själ som nu flytt kroppen. Han vände sig inte om när han gick. Det var inte adjö, utan på återseende.I debutromanen Isprinsessan förlägger Camilla Läckberg handlingen vintertid till sin hemort Fjällbacka och låter morden växa fram ur småstadsandans sämre sidor. Hon tecknar ett porträtt av ett slutet samhälle där alla, på gott och ont, vet allt om varandra och där det yttre skenet har stor betydelse. Något som under fel omständigheter kan bli ödesdigert ...

 

Serien om Super-Charlie:

8. Super-Charlie och spökfällan

av Camilla Läckberg,...
Halvklotband, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 83 kr.
  ( 129,00 kr. )
Super-Charlie och spökfällan , av Camilla Läckberg, Therese Larsson
Beskrivning:
Om nätterna hörs mystiska ljud hemma hos Super-Charlie. Det verkar som om någon är inne i huset - någon som inte tillhör familjen ... Men ingen annan hör ljuden, inte ens mormor vill tro på Super-Charlie när han berättar om den övernaturliga inkräktaren. Till slut inser Super-Charlie att enda sättet att bevisa att han har rätt är att gillra en fälla och fånga in spöket själv. Men till det behöver han alla sina superkrafter.
Super-Charlie och spökfällan är den åttonde helt fristående boken om barnens egen superhjälte, den kaxige Super-Charlie. Deckardrottningen Camilla Läckbergs humor och träffsäkra skildring av livet i en småbarnsfamilj och illustratören Therese Larssons fartfyllda bilder fyllda av roliga detaljer gör böckerna till barnens favoriter.

7. Super-Charlie och skurksystern

av Camilla Läckberg
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 47 kr.
  ( 69,00 kr. )
Super-Charlie och skurksystern , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
I Super-Charlies familj är lyckan total - det senaste tillskottet, bebisen Polly, charmar alla som kommer i hennes väg. Nu är Super-Charlie inte längre minst i familjen. Men lyckan varar inte länge ... Snart börjar mystiska saker att hända. Kan den till synes oskyldiga lilla Polly ha ett finger med i spelet?
Super-Charlie och skurksystern är den sjunde helt fristående boken om barnens egen superhjälte, den kaxige Super-Charlie. Deckardrottningen Camilla Läckbergs humor och träffsäkra skildring av livet i en småbarnsfamilj och illustratören Millis Sarris fartfyllda bilder fyllda av roliga detaljer gör böckerna till barnens favoriter.

6. Super-Charlie och den försvunna tomten

av Camilla Läckberg
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 73 kr.
  ( 129,00 kr. )
Super-Charlie & den försvunna tomten , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
I SUPER-CHARLIE & DEN FÖRSVUNNA TOMTEN av Camilla Läckberg måste Super-Charlie rädda tomten och julen!

Charlie är ingen vanlig bebis, han är en Super-Charlie – en superbebis! Han tycker inte alls att idén med julen och önskelistor, levande ljus och julmat är särskilt spännande, snarare tycker han att det är fånigt. Och han tror inte alls på tomten! Så när tomten själv brakar in i granen i trädgården får Super-Charlie sitt livs största utmaning.

SUPER-CHARLIE & DEN FÖRSVUNNA TOMTEN är den sjätte delen om hjälten Super-Charlie som måste använda sin superstyrka, smarta förklädnad och sin kloka mormor för att rädda julen! Följ med på ett knasigt och spännande juläventyr!

5. Super-Charlie och lejonjakten

av Camilla Läckberg
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Super-Charlie & lejonjakten , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
Super-Charlie & lejonjakten i litet format.
När storebror ska hämta sin fotboll i garaget gör han en fasansfull upptäckt. Där lurar en fara som hotar hela familjen! Rasande vilddjur är ingen barnlek. Här krävs ett modigt hjärta och starka nypor. Och inte minst en listig lillebror ...
Super-Charlie och lejonjakten är deckarförfattaren Camilla Läckbergs femte bok om bebisen med superkrafter. Alla titlar är helt fristående från varandra.

4. Super-Charlie och monsterbacillerna

av Camilla Läckberg,...
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 36 kr.
  ( 59,00 kr. )
Super-Charlie & monsterbacillerna , av Camilla Läckberg, Millis Sarri
Beskrivning:
Monster attackerar vår hjälte Super-Charlie. Monsterbaciller!
Han förstår inte varifrån de kommer, men gör sitt bästa för att försvara sig. Hjälm, visir och svärd blir plötsligt oumbärliga. Mormor förstår inte heller varifrån de ettriga bacillerna kommer.
Mitt upp i allt upptäcker Super-Charlie en ny superkraft. Han kan göra sig osynlig! Men, som vanligt är det inte så lätt i början. Han måste träna hårt och han skrämmer nästan ihjäl sin stackars mamma på kuppen.
Camilla Läckberg kommer nu med sin fjärde bok om Super-Charlie som - vi lovar - kommer att vara allt annat än osynlig!

3. Super-Charlie och mormorsmysteriet

av Camilla Läckberg,...
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Super-Charlie och mormorsmysteriet , av Camilla Läckberg, Millis Sarri
Beskrivning:
Camilla Läckbergs lilla hjälte Super-Charlie har intagit barnhjärtan över hela Sverige. Super-Charlie och mormorsmysteriet är den tredje boken i serien. I den första boken gav Super-Charlie sin storebrors plågoandar på moppe. I uppföljaren Super-Charlie & gosedjurstjuven spårade han upp och räddade sin storasysters älskade mjukiskanin.
Nu, i den tredje boken, bär det iväg på semester för Super-Charlie och hela familjen. Men det blir verkligen ingen vilsam semester, för när de kommer fram blir mormor kidnappad! Super-Charlie måste ta till nya grepp för att lösa det här mysteriet ...
Camilla Läckberg är en av Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare, både här hemma och utomlands. Hennes böcker har hittills kommit ut i över 50 länder och hon är den sjätte mest lästa författaren i Europa.
Boken är rikligt och skickligt illustrerad av Millis Sarri. Illustrationerna har en fantastisk detaljrikedom.
Fler titlar i miniformat om Super-Charlie:
Super-Charlie
Super-Charlie & gosedjurstjuven

2. Super-Charlie och gosedjurstjuven

av Camilla Läckberg,...
, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Super-Charlie och gosedjurstjuven , av Camilla Läckberg, Millis Sarri
Beskrivning:
Nytt litet format!
Camilla Läckbergs andra bok om Super-Charlie!
Denna gång får Super-Charlie plocka fram sina bästa detektivegenskaper då ett gosedjur plötsligt försvinner spårlöst. Tanken på en gosedjurstjuv sprider oro i kvarteret och Super-Charlie tar på sig uppgiften att lösa mysteriet ... i smyg.
Illustrationer av: Millis Sarri
Format: 168x223mm

1. Super-Charlie

av Camilla Läckberg,...
, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Super-Charlie , av Camilla Läckberg, Millis Sarri
Beskrivning:
Nytt litet format!
I en vanlig stad, en vanlig dag föds en alldeles vanlig bebis, Charlie. Men, medan han ännu är bara några timmar gammal krockar två stjärnor långt ute i rymden. Stjärnstoft faller ner på jorden och landar på den nyfödde Charlies hjässa. I det ögonblicket förvandlas han.Charlie är inte längre någon vanlig bebis. Han är en superbebis... Han är Super-Charlie!
Rätt snart inser Super-Charlie att det är bäst för alla inblandade att han ändå låtsas vara en alldeles vanlig bebis. Superbebis får han vara när ingen märker det. Som när morfar är barnvakt och man får fixa maten själv. Eller som när han får höra att storebror är ledsen för att en elak pojke i skolan retar honom ...
Super-Charlie är deckarförfattarinnan Camilla Läckbergs debut som barnboksförfattare. Boken är rikligt och roligt illustrerad av Millis Sarri.
Format: 168x223mm.

 

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!