Bli Medlem Returböcker Kundservice

BLACK WEEK

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Anna Laestadius Larsson

Av  Maria Svensson , den 8 mars 2019

Anna Laestadius Larsson är aktuell med Kurtisanen, en ny fristående historisk roman om svenska kvinnor på 1700-talet. Har du inte läst de tidigare böckerna, så listar vi rätt ordning att läsa böckerna i nedan.

Anna Laestadius Larsson (1966) är romanförfattare och frilansande journalist. Hon har tidigare bl.a. arbetat som kolumnist åt Svenska Dagbladet och redaktionschef för Amelia. 2013 lämnade hon den posten för att skriva sin debutroman Barnbruden, som kretsar kring hertiginnan Hedvig Elisabeth Charlotta och utspelar sig vid det svenska hovet vid Gustav den tredjes regeringstid.  Romanen fick positiva recensioner, och snart följde del två och tre i serien.

Med sitt författarskap vill Laestadius Larsson framhäva kvinnors liv och livsvillkor i ett historiskt perspektiv och hon håller även föreläsningar om ämnet. Kurtisanen släpps den 28/3 men kan förhandsbeställas redan nu hos Plusbok. Se alla Anna Laestadius Larssons romaner nedan.


Fristående romaner

av Anna Laestadius La...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 139 kr.
  ( 229,00 kr. )
Kurtisanen , av Anna Laestadius Larsson
Beskrivning:
KURTISANEN av Anna Laestadius Larsson är en historisk roman om skådespelerskan Beata Charlotta och en fristående fortsättning på trilogin om Hedvig Elisabeth Charlotta.

På Gustav den tredjes tid är den mest prestigefyllda teaterscenen Bollhuset. Den vackra Beata Charlotta debuterar där, endast 16 år gammal, framför kungen och hela hovet. Hovmännen tittar lystmätet på flickan, vars skönhet kommer att få henne landsförvisad till Paris. Men hennes yttre kommer också att visa sig vara en tillgång när hon reser till Italien för att utbilda sig.

Beata Charlotta blir bara 31 år gammal och lämnar efter sig ett manuskript till en roman som avslöjar hemligheter om de maktfulla männen vid hovet i Stockholm. Hennes plan som kurtisan och spion var att mörda kungen, men det lyckades inte. Läs hennes historia i Anna Laestadius Larssons färgstarka bok KURTISANEN.

Hitta Anna Laestadius Larssons tidigare böcker i romanserien om Hedvig Elisabeth Charlotta och 1700-talets hovliv här.

av Anna Laestadius La...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Hilma : En roman om gåtan Hilma af Klint , av Anna Laestadius Larsson
Beskrivning:
Absolut gehör för sin huvudperson en gåta som berör och blir levande i denna roman. En roman du absolut ska läsa i sommar. Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten
Jag stod framför staffliet, så liten, så obetydlig, men inom mig vällde en sådan kraft att jag måste framåt.
Sekelskiftet 1900 industrialiseringen tränger ihop människorna i städerna, tro och vetenskap bryts mot varandra och arbetares och kvinnors krav på rättigheter ska snart för alltid förändra vår världsuppfattning.
Mitt i denna tid lever och verkar Hilma af Klint. Hon målar som ingen annan gjort tidigare. Hon tar hjälp av den mystiska kvinnogruppen De fem och höga mästare från den andliga världen.
Hon är så övertygad om att världen inte är redo för hennes konst att hon gömmer undan tavlorna allt eftersom de blir färdiga.
Det här är romanen om människan, konstnären och gåtan Hilma af Klint. En berättelse om att följa sin inre röst, att försöka utföra det omöjliga.
Anna Laestadius Larsson brinner för kvinnors rättigheter och villkoren för kvinnors liv såväl i historien som i samtiden.
Hon har tidigare utgivit Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan , en trilogi skriven ur kvinnornas perspektiv om livet vid det svenska hovet och i Stockholm under åren 1774 - 1818.
Hilma af Klint är en av den svenska konsthistoriens sällsammaste konstnärer och hon hittade ett unikt konstnärligt uttryck som skulle möta förståelse först många år efter hennes död ... realistiskt ... fängslande, inte minst eftersom Hilma af Klints liv i sig utgör ett rikt stoff. Ann Öhrberg, BTJ


Trilogin om Hedvig Elisabeth Charlotta

av Anna Laestadius La...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Barnbruden , av Anna Laestadius Larsson
Beskrivning:
"En lyckad blandning av siden och löss, allvar och underhållning. Jag sträckläser." Amelia
Det är juni 1774 och det kungliga linjeskeppet Sofia Albertina närmar sig Sveriges kust efter en orolig färd över Östersjön. Ombord finns Hedvig Elisabeth Charlotta, femton år gammal och den yngsta kungliga bruden i Sveriges historia. Där finns också den omsvärmade adelsfröken Sophie von Fersen, som tyst förbannar sin mor som tvingat med henne på resan. Hon vill inte passa upp på en trilskande tysk barnrumpa, i tankarna är hon på bal i prins Fredriks armar. I Stockholm förbereder Gustav III och hans hov ett ståtligt mottagande av den blivande prinsessan. Förväntningarna på henne är höga, hon ska gifta sig med kungens bror Karl och skänka landet den tronarvinge man så länge väntat på. Och långt under slottets vackra paradvåningar vaknar Pottungen den stumma flickan som tar hand om andras skit.
Barnbruden är romanen om de unga kvinnorna vid Gustav III:s hov. Det är en berättelse om vänskap, svek, maktlystnad och frihetstörst. Barnbruden är första delen i en planerad trilogi och Anna Laestadius Larsson debut som romanförfattare.
"Laestadius Larssons välskrivna historiska roman ger mersmak." Borås Tidning
"Fri fiktion utifrån ett historiskt stoff, men hennes metod att sätta kvinnors villkor i centrum sätter ljus även på verkligheten." Sydsvenskan
"Jag älskar den här romanen. Den är charmig och pockar hela tiden på vidare läsning." LitteraturMagazinet

av Anna Laestadius La...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Pottungen , av Anna Laestadius Larsson
Beskrivning:
Det är mars 1792 och Gustav III ligger död på Stockholms slott. På balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket.På borggården står Johanna som en gång var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om någon vet vad hertigen är kapabel till. I en tid då kopplerskor lurar på krogarna, plitar griper lösdriverskor på gatorna och där de flesta försörjningsmöjligheter är stängda för en ogift mor är Johanna ändå fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bättre liv. Men hur?
Inne i slottets förgyllda salar drömmer hertiginnan Charlotta om inflytande och makt. Tillsammans med sin hovmästarinna Sophie samlar hon tidens vittra fruntimmer i den hemliga kvinnosalongen Blåstrumporna.
I Pottungen får läsarna återknyta bekantskapen med pigan Johanna, hertiginnan Charlotta och grevinnan Sophie från Barnbruden. Det är en berättelse om orättvisor, förtryck och det som förenar oss alla: Längtan efter kärlek och att få styra sitt eget liv.
Anna Laestadius Larsson är författare och journalist med intresse och engagemang för kvinnohistoria och villkoren för kvinnor idag.
"Författaren lyckas fånga atmosfären både i hovet och på gatan, och jag gillar den feministiska tonen som går genom berättelsen. " Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
" Flyhänt väver hon samman det som skedde med det som hade kunnat ske. Här blandas fina Stockholmsbilder med tidstypiska detaljer som visar att författaren inte legat på latsidan när det gäller researchen; det knäppande ljudet när klädlöss exploderar inne i kragen på en rock när man stryker kommer jag sent att glömma." Östgöta Correspondenten

av Anna Laestadius La...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Räfvhonan , av Anna Laestadius Larsson
Beskrivning:
Det är juni 1810 och det brinner en eld på terrassen till det Fersenska palatset. Grevinnan Sophie Piper rör sig oroligt fram och tillbaka, göder elden med brev och avskrifter som under inga omständigheter får hamna i orätta händer. På Stockholms gator hörs pöbeln ryta: De ska hänga räfvhonan i hennes egna tarmar och sedan supera på Haga.
Där förbereder sig drottning Charlotta på flykt. En båt väntar nere i Brunnsviken för att föra henne bort om folket bestämmer sig för att anfalla slottet. De är båda offer för en omsorgsfullt planerad hatkampanj som dirigeras från Glada tackan. En krog som ägs av Johanna, som en gång kallades Pottungen och var Charlottas tjänsteflicka.
Räfvhonan är den fristående och avslutande romanen i trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna som läsarna tidigare mött i Barnbruden och Pottungen. Det är en berättelse om hat som förgör och kärlek som överlever trots allt.
"Kunnigt, med ett drivet språk och en social medvetenhet som bultar under texten. Både rolig och viktig läsning."
Tara

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!