Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Anna Jansson

Av  Maria Svensson , den 14 mars 2019

Anna Jansson är mest känd för sin thrillerserie om kriminalinspektör Maria Wern, men hon står även bakom feelgoodserien om frisören Angelika Lagermark. Hitta rätt ordning att läsa böckerna i nedan.

Anna Jansson (1958) arbetade tidigare som sjuksköterska men är numera författare på heltid. Från sitt tidigare arbete har Anna fått en hel del inspiration till sina böcker; bl.a. om människors förhållande till liv och död. Hon flätar också gärna in etiska frågor i sina fängslande berättelser.

Anna är känd för flera olika bokserier, men kanske allra mest för spänningsromanerna om kriminalinspektör Maria Wern. Böckerna utspelar sig mestadels på Gotland, där Anna växte upp. Flera av böckerna har även filmatiserats med Eva Röse i rollen som Maria Wern. Den 20e boken i serien är Mitt hjärta är ditt, som släpptes den 6/3. Se de senaste deckarna om Maria Wern nedan, med den nyaste överst.

Anna har även skrivit flera underhållningsromaner om hårfrisörskan Angelika Lagermark i serien Ödesgudinnan. Feelgoodromanerna om den varmhjärtade Angelika hittar du också i kronologisk ordning nedan. Mycket nöje!


Romanserien om Angelika Lagermark

av Anna Jansson
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 239,00 kr. )
En otippad kärlekshistoria , av Anna Jansson
Beskrivning:
Det är bra om man kan göra något med sin ilska i stället för att behärska den, brukade gammelmormor Amalia säga. Visdomsord som frisörskan Angelika Lagermark på Salong d Amour tagit med sig på sin livsväg. Medan hon hjälper sina kunder att hitta kärleken knakar hennes egen relation med taxichauffören Magnus allt mer i fogarna. Stanna eller gå? Det är den eviga frågan. Det blir åtskilliga turer till tippen när Angelika hjälper sin syster att röja ur ett hus som ska säljas. Till återvinningsstationen kommer både vardagskunder och de som står mitt uppe i livets stora skiften: dödsfall, skilsmässa, flytta ihop och flytta isär. Ett eldorado för en relationscoach. Livet går på högvarv och mitt i detta tumult upptäcker Angelika en knöl i bröstet.
En otippad kärlekshistoria är en bok om när mattan rycks undan och om att hitta fotfästet i tillvaron igen när den helt har ställts på ända. Det är den fjärde och fristående delen i Anna Janssons charmiga och varma serie om Ödesgudinnan Angelika.

av Anna Jansson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Kärleksdans i obalans , av Anna Jansson
Beskrivning:
Jag ser på mannen jag älskar. Vi står på randen till en katastrof. Jag tycker nästan att han ler i sömnen och plötsligt får jag lust att dräpa honom med kudden, tänker Angelika Lagermark, hårfrisörska på salong d' Amour i Visby.
En annons i tidningen blir startskottet för en serie oväntade händelser. Den stuga vid havet där Angelikas gammelmormor Amalia bodde hela sitt 94-åriga liv är till salu. Amalia var en klok gumma och många var de som kom för att få råd och hjälp i livets svåra skeden. Men huset ruvar på en fasansfull hemlighet.
Samtidigt fortsätter relationsarbetet på frisersalongen med att hjälpa kunderna att hitta kärleken. Det är det enkla. Den svåra är att behålla kärleken när motgångarna kommer. Det är något Angelika själv får erfara när Magnus blir förälskad i hela världen och gör det otänkbara.
Kärleksdans i obalans är en bok om att älska i med- och motgång, och om den berg- och dalbana det innebär att leva med någon som förlorat greppet om verkligheten.

av Anna Jansson
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Svärmödrar utan gränser , av Anna Jansson
Beskrivning:
SVÄRMÖDRAR UTAN GRÄNSER av Anna Jansson handlar om Angelika och hennes systrar som är frisörer och match-makers.

Det är alltid styvmödrarna som är onda i sagorna, men det är svärmödrarna man ska passa sig för i verkligheten! Det tänker i alla fall Angelika Lagermark i sina dystrare ögonblick. Hon fångade en brudbukett för sex månader sen och tankarna på bröllop och att gifta sig tog fart. Men Angelika tvekar – är Magnus verkligen den rätte, den hon ska leva resten av livet tillsammans med? Hans mamma Judith är det verkligen inte.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Angelika fick aldrig de barn hon drömt om, men hon får chansen att bli en viktig vuxen i lille Folkes liv. Han drabbas av njursvikt och måste ha en ny njure, men hur hittar man en passande donator? Och vad svarar man egentligen när ett barn börjar ställa svåra men viktiga frågor om döden?

Angelika och hennes systrar har varsin frisersalong på Gotland, men det är bara en front för den andra verksamheten som pågår under ytan: att hjälpa människor hitta kärleken. Det är absolut ingen slump vem du hamnar bredvid på Salong d’Amour – det är ett välplanerat möte. Det är aldrig för sent att hitta kärleken i ditt liv. Välkommen in.

av Anna Jansson
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Ödesgudinnan på Salong d'Amour , av Anna Jansson
Beskrivning:
På Södertorg i Visby ligger Salong d'Amour. När du kommer in på min frisersalong och jag frågar: "Vad kan jag göra för dig?" menar jag inte bara ditt hår. Jag menar: "Vad kan jag göra för dig i ditt liv?" Min ambition är större än att få till en fin klippning, den är att ge dig ett möte.
Som frisör möter jag människor i alla livssituationer. Bröllop, begravningar, separationer och skolavslutningar. Livsberättelserna kommer glimtvis, ibland får jag förtroenden. Du kan lita på min tystnadsplikt - dina hemligheter stannar hos mig.
Till hjälp på salongen har jag en ung man från Grötlingbo. Han heter Ricky. Jag har lovat hans mamma att göra honom rumsren och lära honom laga mat.
Om du är en trogen kund och vågar se dig i min spegel kan allting hända.
Vi ses på Salong d'Amour!
Angelika Lagermark
Möt Anna Jansson i en för henne ny genre. Med Ödesgudinnan på Salong d'Amour har hon skapat en fantastisk karaktär, frissan Angelika, som med liv och lust agerar äktenskapsmäklerska i Visby. Men hur ska hon själv finna kärleken?

 

Deckarserien om Maria Wern

av Anna Jansson
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 239,00 kr. )
Mitt hjärta är ditt , av Anna Jansson
Beskrivning:
MITT HJÄRTA ÄR DITT av Anna Jansson är 20e delen i deckarserien om Maria Wern. Maria undersöker ett försvinnande, men ju fler personer hon förhör, desto fler hamnar på listan över misstänkta. Tiden är knapp, eftersom den försvunna Cecilia har en hjärtsjukdom och behöver medicin regelbundet.

Samtidigt har Marias kollega Per Arvidsson problem på hemfronten. Hans dotter är svårt sjuk och kommer inte att överleva utan ett nytt hjärta. Pers exfru är beredd att utforska alla möjligheter för att rädda flickan – även olagliga metoder.

Ett medelålders par iakktar en man som för med sig olika kvinnor till sitt tält på Norderstrand gång på gång. Följer kvinnorna med honom frivilligt?

När alla trådarna knyts ihop förstår Maria Wern att hon hela tiden är ett steg efter den skyldige. Hinner hon reda ut fallet innan det är för sent?

Anna Janssons nervpirrande deckare om Maria Wern utspelas på Gotland. MITT HJÄRTA ÄR DITT är bok nummer 20 i serien. Del 18 och 19 heter Det du inte vet och Kvinnan på bänken. Dessutom har Anna Jansson utgivit en extra bok om Maria Wern, med titeln Döden är alltid sann.

av Anna Jansson
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 239,00 kr. )
Kvinnan på bänken , av Anna Jansson
Beskrivning:
Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtförälskad. Men hans nya kärlek Julia är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? När hennes förflutna hinner ikapp har fällan slagit igen om Ek, som hamnar i en fruktansvärd knipa och inte ens kan ta hjälp av sina kollegor.
Maria Wern kallas till prästgården i Lärbro, och inser att den bär på många hemligheter. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen. Den unga prästen Alva har blivit hotad, och diakonen Ragnar är djupt oroad över att hon inte tar hoten på allvar. När Maria hittar klippböcker om Alva som diakonen gjort väcks nya frågor.
På Gotland har modergudinnan, som bär ormar i sina händer, dyrkats sedan stenåldern. Det är i denna miljö som Anna Janssons nya, spännande kriminalroman om Maria Wern utspelar sig.

av Anna Jansson
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det du inte vet , av Anna Jansson
Beskrivning:
Sensommarvärmen dröjer sig kvar på Gotland. Maria Wern är på fest hos sina nya grannar i Åminne när en explosionsartad brand utbryter i ett hus i närheten. Dådet sätts i samband med en serie inbrott i sommarstugeområdet.
Morgonen därpå försvinner Tomas Hartmans dotter Sofi spårlöst från stranden i Åminne. På uppdrag av Region Gotland utredde hon konsekvenserna av oljeborrning på ön. Försvinnandet sker dagen innan resultatet ska presenteras. Både miljöaktivister och riskkapitalister i oljebranschen väntar ivrigt på hennes svar. Demonstrationerna mot oljeborrning drivs av Rasmus Flöjel, Sofis pojkvän under gymnasietiden. Allt fler ansluter sig till protesten.
Tomas Hartman för en förtvivlad kamp mot tiden för att finna sin dotter. Han vet hur ängslig och sårbar hon egentligen är och hur hårt hon får kämpa mot sina egna demoner.
Anna Jansson bjuder på både aktualitet, stegrande spänning och lite romantik i Det du inte vet – den nya kriminalromanen om Maria Wern.

av Anna Jansson
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Rädslans fångar , av Anna Jansson
Beskrivning:
Det är juni i Visby. Maria Wern och hennes kollegor på länskrim förbereder sig inför sommarens invasion av festande turister. Då flödar narkotikan över ön. Ryktet talar om en stor inhemsk producent av cannabis. En ny odling, omöjlig att upptäcka.

Vädret är helt ur led. Stormarna når orkanstyrka och all båttrafik måste ställas in. Politikerveckan i Almedalen får en dramatisk start då ett brutalt mord sker - en 30-årig kvinna, gift med en ung politiker, hittas död i hemmet.

I Tingstäde på norra Gotland har samtidigt en liten grupp människor samlats i hemlighet för att invänta jordens undergång. Sedan mitten av 1700-talet har vetskapen om den yttersta tiden gått i arv i trakten, och ett astronomiskt ur med anor från Christoffer Polhems tid tickar obönhörligt mot den sista dagen.

Rädslans fångar är Anna Janssons nya kriminalroman i den framgångsrika serien om Maria Wern.

av Anna Jansson
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Alla kan se dig , av Anna Jansson
Beskrivning:
En åldrad skolfotograf blir brutalt nedslagen i sitt hem på norra Gotland. Någon har försökt tända eld på hans arkiv. Han hittas död efter fyra dygn.

Tomas Hartmans mor blir misshandlad och lämnad i skogen för att dö. Hon minns vagt att någon filmade henne.

När Maria Wern tar över utredningen hotar mördaren att lägga ut Marias privatliv i offentligheten. "Det kanske är det enda vapen som behövs i framtiden", spekulerar Per Arvidsson, "den offentliga skammen."

I sin nya kriminalroman tar Anna Jansson upp högst aktuella teman. Med ett enda sänd på datorn kan en bild nå tusentals anhängare i ett nätverk. Vad händer när vi aningslöst lägger ut bilder ur våra liv på Facebook? Vem får tillgång till dem? I fel händer kan våra mest privata bilder vara ute i offentligheten. Och vad är vi beredda att göra för att slippa skammen?
Alla kan se dig är den 16:e delen i serien om Maria Wern.

av Anna Jansson
Pocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Skymningens barfotabarn , av Anna Jansson
Beskrivning:
Den 90-årige Heinz Meyer hittas skjuten i Ronehamn. Vem vill mörda en 90-åring? Och varför?
Heinz Meyer var en av de tyska soldater som kom till Gotland efter andra världskriget, skadad i strider vid Baltikum. Vid samma tid kom 500 koncentrationslägerfångar till ön, för att få vård på Lärbro krigssjukhus. Det var en spökbrigad av utmärglade, svårt psykiskt och fysiskt skadade fångar som placerades på samma sjukhus som de tyska soldaterna. Sköter­skorna fick stränga order att inte tala med patienterna från koncentrationslägren och hade ingen aning om vad de hade varit med om.
Det blir Maria Werns uppgift att utreda mordet på Heinz Meyer, samtidigt som bröllopsförberedelser pågår. Men även det som händer på hennes barns sommarkollo konkurrerar om uppmärksamheten. Där finns en flicka, Mirela, som ser ut att fara illa. Vad har hon varit med om?
Anna Janssons nya kriminalroman handlar om barns utsatthet och hur det förflutna kastar sina mörka skuggor över invånarna på Gotland.

Bokserie: Maria Wern (del 15)

av Anna Jansson
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
När skönheten kom till Bro , av Anna Jansson
Beskrivning:
Ett nytt fall för Maria Wern

Medeltidsveckan pågår i Visby. I Sankt Clemens ruin har ett hemligt teatersällskap intagit scenen nattetid. En dubbelgrav från 1100-talet där en ung kvinna och en äldre man vilar står i centrum. Paret har blivit brutalt mördade, nedhuggna i sömnen. Historien upprepar sig i teaterföreställningen. För att bli invigd måste Malva, sexton år, tillbringa natten i graven och sedan ta sig ut av egen kraft. Ledare för teatern är Botel, en osteologistuderande som blivit helt besatt av Malvas skönhet och av dubbelgravens gåta. För att avsluta sin D-uppsats måste han lösa mysteriet med vilka de var. Kvinnan ligger på den förnämsta platsen. De är fattigt klädda, men har båda blivit begravda som furstar. Spåren leder till Roskilde och sedan vidare till ett hemligt militärt arkiv på Gotland. Maria Wern blir uppsökt av Malvas far Mikael, som är orolig. Han berättar att hans hustru Blenda ligger i koma på ett vårdhem sen hon för ett år sedan blivit påkörd av ett rattfyllo. Ingen har sett Malva sen onsdagen då hon hälsade på sin mor på Katarinagården. Botel blir anklagad för att ha med Malvas försvinnande att göra. Den enda han egentligen känner på Gotland är moster Hedvig, men hon har fullt upp med sin politiska karriär. Tre nornor har spunnit trådarna i hans livsväv: mamma Gullan, moster Jullan och Hedvig. När skönheten kom till Bro är den trettonde boken i Anna Janssons populära serie om Maria Wern, som den här gången får sätta mycket på spel för att lösa Malvas gåta.
"... spännande och levande, och har genomgående ett bra, högt tempo ..." Dalarnas Tidningar

av Anna Jansson
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 49,00 kr. )
Alkemins eviga eld , av Anna Jansson
Beskrivning:
I sökandet efter den världsberömde glaskonstnären Justus Hartman lämnar Maria Wern Gotland och beger sig till Kosta Boda Art Hotel. Där gör hon ett makabert fynd – ett lik ligger nedsänkt under vatten i en utsökt glaskista. Hon inser att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Han var en av de sista alkemisterna, och nu vill någon ta del av den gamle mannens hemlighet innan han går i graven. Maria Wern och Visbypolisen för en kamp mot klockan i jakten på en mördare som fanatiskt följer alkemins principer.
Alkemins eviga eld är den tolfte fristående boken om Maria Wern. Med sina Werndeckare får Anna Jansson ständigt flera läsare världen över. Bara i Sverige har de sålt i mer än 1,5 miljoner exemplar och åtta av hennes böcker har hittills filmats med Eva Röse i huvudrollen.

av Anna Jansson
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 49,00 kr. )
Drömmen förde dej vilse , av Anna Jansson
Beskrivning:
"Med några enkla tryck på tangentbordet kunde han via satellit se de små människornas vardagliga liv. Dessa vidskepliga och svagbegåvade trodde ännu på slumpen. Det gav honom en känsla av makt då han hela tiden kunde iaktta dem. När väderförhållandena var gynnsamma kunde han till och med observera deras aningslösa ansikten. Kanske var det just det som gav honom den största tillfredsställelsen." Den gotländska myten om vita havsfrun har funnits sedan Tjelvar tände elden och ön steg ur havet. Det berättas om en ung kvinna som drunknade på bröllopsnatten och som sedan dess i sin osalighet försökt locka ned män i underströmmarna utanför västkusten. Myten väcks till liv en tidig morgon, strax före midsommar, när en sjuksköterska hittas mördad i lusthuset på Tempelkullen i Botaniska trädgården. Hon är klädd till brud. Kriminalinspektör Maria Wern utreder fallet. Det blir en ojämn kamp där mördaren kan observera varje steg polisen tar. Med en intelligens och ett tekniskt kunnande som överträffar allt de trodde var möjligt planläggs en djävulsk strategi. Ondskan finns närmare än de tror. Elva böcker om Maria Wern har det blivit sedan Anna Jansson romandebuterade med Stum sitter guden år 2000. Tre av dem - Stum sitter guden, Alla de stillsamma döda och Främmande fågel - har filmats för TV4 med Eva Röse i huvudrollen.

av Anna Jansson
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Först när givaren är död , av Anna Jansson
Beskrivning:
Beslutsamt gör Frida Norrby ett veck på sin yllekjol och samlar ihop barnets kvarlevor i tyget. Hon stryker över huvudskålen. "Du lilla, du lilla ... vad gjorde de med dig?" Tyst! Är det någon där? Hon blir stående med spaden i ena handen och lyssnar. Om han följer efter henne nu är det inte längre behagligt. "Helge är det du?" Nej, de steg hon hörde nyss var kortare och lättare. En levande människas steg.
Somliga anser att hon blivit förvirrad och paranoid efter makens död och kanske är det sant. Natt efter natt ger sig Frida ut för att gräva enligt de kartor hon funnit i bankfacket. Hon visste inte ens att Helge ägde ett bankfack i stan. När Frida varit borta har någon sökt igenom hans skrivbordslådor och lämnat ytterdörren öppen. Med stigande förvissning inser hon att de kartor hon fått i sin hand kan skriva om Sveriges historia. Bara man finner den heliga griften.
Försommaren står i sin skiraste grönska runt ruinen av det gamla Cistercienserklostret och Kungsgården. Polisen utreder en mordbrand vid Roma kyrka. När kriminalinspektör Maria Wern är på akvarellkurs får hon veta att distriktssköterskan, Ingrid Bogren, har varit försvunnen sen ett dygn tillbaka. Sköterskan var den sista som såg Frida Norrby före branden.

av Anna Jansson
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Inte ens det förflutna , av Anna Jansson
Beskrivning:
Den gamla träporten till fängelsetornet Kajsarn i Visby står på glänt. Pojken fattar flickans hand i mörkret när den fuktiga kylan slår emot dem som ett dödens eget andetag och porten slår igen. Ingen hör deras rop på hjälp. De trevar sig fram för att inte falla ned i den mörka grottan. Mellan stenarna i muren hittar Erik en skinnpåse med en karta. I den svaga ljuslågan från tändaren ser de att den är daterad 1816. Sedan den natten har de haft en hemlig överenskommelse om att en gång fara till Gotska Sandön och gräva upp vrakplundrarens skatt.
Efter trettio år av väntan och just när en möjlighet att hämta skatten yppar sig slås allting i spillror. Strax före jul hittas Erik Hansson ihjälfrusen i sin bil på riksväg 142. Brott kan inte styrkas. I ett förvirrat sinne väcks tankar på vedergällning och död för ett förlorat liv. De som orsakat så mycket lidande och skam får inte gå ostraffade.
Döden skriver en inbjudan. Sju kvinnor reser till Gotska Sandön på ett rehabiliteringsläger i regi av försäkringskassan. Det blir storm, all elektricitet slås ut. Få av dem kommer att återvända.
En av dem som följt med till ön är Maria Wern, som ska vittna i en rättegång och har blivit hotad till livet. Resan visar sig vara ett ödesdigert beslut: efter ett par dagar inser hon med förfärande skärpa att de alla är omfattade av en djävulsk plan.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!