Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Anders Roslund

Av  Maria Svensson , den 23 juli 2019

Journalisten och författaren Anders Roslund står bland annat bakom de populära spänningsromanerna om kriminalkommissarie Ewert Grens, som har sålt i flera miljoner exemplar i över 30 länder. Hitta läsordningen nedan.

Roslund har tidigare skrivit böcker tillsammans med Stefan Thunberg, i duon Roslund & Thunberg, och Börge Hellström, i duon Roslund & Hellström. 2018 började han sin bana som författare på egen hand med boken Tre timmar och är nu aktuell med sin andra solo-bok Jamåhonleva.

Gemensamt för Roslund & Hellströms thrillers är att de kombinerar samhällskritik med spänning på hög nivå. Anders Roslund och Börge Hellström skrev böcker som innehåller hälften sanning, hälften fantasi, och Anders fortsätter i samma spår. Böckerna berör teman som människohandel, flyktingsmuggling och narkotikahandel.

Huvudkaraktärerna är kriminalkommissarie Ewert Grens från Stockholmspolisen och hans motpol, infiltratören Piet Hoffmann som avtjänat fängelsestraff för narkotikabrott. Den prisbelönta thrillern Tre sekunder från 2009 var författarduon Roslund & Hellströms genombrott. Boken har filmatiserats och förväntas ha premiär 2020.


Roslund & Thunberg - Björndansen

2 En bror att dö för

av Roslund & Thunber...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
En bror att dö för , av Roslund & Thunberg, Andersn Roslund, Stefan Thunberg
Beskrivning:
Oerhört brutal och realistisk roman, mycket välskriven och med intressant intrig. Eva Åström, Expressen Söndag
Leo torkar bort blodet i hallen. Han är fjorton år och städar upp efter sin pappa för sista gången. De är ensamma nu. Det är han som ska ta hand om sina yngre bröder medan pappa sitter i häktet och mamma ligger på sjukhus. Och han vet hur. Han ska maskera sig och begå sin första kupp.
Flera år senare öppnas fängelsegrindarna och han släpps ut i frihet efter en serie extremt våldsamma bankrån. Och han har ett enda mål han ska begå det perfekta brottet och ta tillbaka det som inte finns, pengarna som samhället glömde bort.
Den här gången ska han inte blanda in sina bröder, inte lämna spår som leder tillbaka. Men plötsligt händer det som inte får hända. Misstaget som bjuder in kriminalkommissarie John Broncks och som ändrar spelreglerna drar du in min bror, drar jag in din bror.
Ett ödesdrama som påminner om Gudfadern , med sorgen över familjebandens förbannelser som en grundton.
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

1 Björndansen

av Roslund & Thunber...
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Björndansen , av Roslund & Thunberg, Anders Roslund, Stefan Thunberg
Beskrivning:

Det finns tyvärr ingen beskrivning på denna bok.

Roslund & Hellström - Ewert Grens

9 Jamåhonleva

av Anders Roslund
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 249,00 kr. )
Jamåhonleva , av Anders Roslund
Beskrivning:
JAMÅHONLEVA av Anders Roslund är nionde boken i serien om kriminalkommissarie Ewert Grens.

Historien börjar med Zanas födelsedagsfest. Hon blir fem år, och den fina tårtan har fem röda ljus. Men just den dagen kommer att förändra livet för många människor.

Den här dagen kommer att skapa förändringar som ringar på vattnet. Infiltratören Piet Hoffmann och kommissarie Grens själv kommer också att påverkas av den mycket senare.

JAMÅHONLEVA är en isande thriller om hämnd och förräderi. En bok om hur det förflutna plötsligt kommer upp till ytan i ett plötsligt utbrott under tre olycksbådande dagar.

8 Tre timmar

av Anders Roslund
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Tre timmar , av Anders Roslund
Beskrivning:
Tre sekunder, eller tre minuter, är en evighet om du kontrollerar tiden själv. Medan tre timmar är alldeles för kort när någon annan kontrollerar dem.
En stilla morgon i Stockholm kallas Ewert Grens till ett bårhus där det ligger en död man för mycket, lämnad bland andra kroppar i ett låst rum. Hur är det möjligt?
Piet Hoffmann befinner sig på en ny kontinent. Ett sista farligt uppdrag innan han för alltid lämnar det livet bakom sig. Det tar honom genom en torr öken till ett rytande hav, i en värld där ett människoliv saknar värde.
Hemma i Sverige väntar och längtar Zofia och pojkarna efter sin make och pappa. När han kommer tillbaka ska de äntligen få ro. Det visar sig vara en bedräglig trygghet och snart kommer två små pojkar få slåss för att överleva.
Tre timmar är skillnaden mellan liv och död.
Roslund är en skicklig skribent med ett enormt driv i berättandet. Kombinationen av polisroman och actionfylld internationell thriller fungerar också utmärkt och det är lätt att tycka om huvudpersonerna. Kerstin Bergman, Borås Tidning
Kriminalromaner som Roslund & Hellströms och nu bara Roslunds behövs och visar att man kan skriva bra läsunderhållning med skakande och angeläget innehåll. Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet 
Denna gång hamnar skrupellösa flyktingsmugglare och andra samtida fenomen i fokus i ännu en mycket läsvärd och gripande historia. Roslund är en av våra absolut främsta författare i genren och har man inte läst de tidigare är det hög tid, främst då Tre sekunder och Tre minuter som är de givna föregångarna. Björn G Stenberg, UNT

7 Tre minuter

av Roslund & Hellstr...
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Tre minuter , av Roslund & Hellström
Beskrivning:
TRE MINUTER av Roslun Roslund och Hellström är en fristående fortsättning på boken Tre sekunder av samma författare. Tre år efter att han lämnades att dö är Piet Hoffmann fortfarande på flykt tillsammans med sin familj. Hans uppdrag är att infiltrera den amerikanske kokainmaffian, som han ska kämpa mot sida om sida med kriminalkommissarie Ewert Grens. Bägge sidor förväntar sig hans lojalitet, och båda är redo att döma honom till döden.

Roslund & Hellströms sjunde bok är en thriller i världsklass, där skillnaden mellan liv och död inte är mer än TRE MINUTER. Denna rafflande spänningsroman har fått lysande recensioner, precis som föregångaren, som bland annat vann International Dagger Award och hyllades av både svensk och utländsk press.

6 Två soldater

av Roslund & Hellstr...
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Två soldater , av Roslund & Hellström
Beskrivning:
Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till. Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, kärlek älskade bror, den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas. När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.
Två soldater är Roslund & Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från Tre sekunder möter nätter från Box 21 . En roman som tar dig i handen och visar dig en värld du aldrig sett.
"Det här är en bok som nästan golvade mig ... Styrkan hos Roslund & Hellström det är ju att de på något vis lyckas förena det här med hårdkokt samhällskritik och högkvalitativ spänning Det finns ett socialt patos som återspeglas i deras böcker och det tycker jag gör att de höjer sig i en annan klass än vanlig kriminallitteratur, som egentligen bara handlar om underhållning. Jag tycker det får en annan dimension." Ingalill Mosander, Gokväll
"Att läsa författarduon Anders Roslunds och Börge Hellströms kriminalromaner är utmanande, omskakande, gastkramande Det är med insiktsfull skärpa och på grovslipad prosa som Roslund-Hellström skildrar ett i högsta grad verkligt krig som aldrig kan få någon egentlig vinnare Romanen är inte bara en av årets hittills viktigaste, den borde också vara obligatorisk läsning i skolor och maktkorridorer, på fängelser och socialkontor." Göteborgs-Posten

5 Tre sekunder

av Roslund & Hellstr...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Tre sekunder , av Roslund & Hellström
Beskrivning:
Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor.
Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.
Tre sekunder är en intensivt spännande thriller där människor i alla positioner sätts på prov. Detta är Roslund & Hellströms femte roman kring kriminalkommissarie Ewert Grens.
För sina tidigare böcker har de blivit prisbelönta, fått fantastiska recensioner och nått en mycket stor läsekrets. Böckerna har översatts till sjutton språk och håller på att filmatiseras.

4 Flickan under gatan

av Roslund & Hellstr...
Pocket, 2008
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Flickan under gatan , av Roslund & Hellström
Beskrivning:
Det är vinter och bitande kallt. Ewert Grens har trettiofyra olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.
Samtidigt står plötsligt fyrtiotre övergivna barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré.
Ewerts kollega Mariana Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.
Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.
Flickan under gatan är Roslund & Hellströms fjärde kriminalroman. Deras tidigare böcker har sålt i flera hundratusen exemplar. Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 och Edward Finnigans upprättelse blev båda nominerade till Svenska Deckarakademins pris. Alla tre böckerna har blivit kritikerrosade såväl i Sverige som utomlands.

3 Edward Finnigans upprättelse

av Roslund & Hellstr...
Pocket, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Edward Finnigans upprättelse , av Roslund & Hellström
Beskrivning:
I Sverige blir en man vid namn John Schwarz häktad för misshandel på en Finlandsfärja. Det är något som inte stämmer med John, vem är han egentligen? En man utan identitet? En man som egentligen borde vara död? I USA förbannar Edward Finnigan sitt öde. Trots att många år har gått kan han inte få ro så länge han inte får upprättelse för mordet på sin dotter. Han har blivit berövad det avslut som han varit så säker på.
Kriminalkommissarie Ewert Grens förstår inte först vad det är han har framför sig när han börjar förhöra John. Ett politiskt spel, men också en härva där mänskliga relationer och starka övertygelser har stor betydelse.
Edward Finnigans upprättelse är en berättelse om vad strävan efter upprättelse kan göra med människor. Om vem som är offer och vem som är brottsling. Men framförallt är det en andlöst spännande och intelligent kriminalroman som engagerar och överraskar.
Edward Finnigans upprättelse är Anders Roslund och Börge Hellströms tredje kriminalroman. Debutboken Odjuret vann Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman, Box 21 mottogs med fantastiska recensioner och blev nominerad till Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman.
Den svenska kriminallitteraturens stora hopp. De tar med sin politiska och moraliska hållning vid där Sjöwall-Wahlöö slutade och når insiktsfulla höjder som Mankell aldrig ens varit nära. Och de har bra historier att berätta. Edward Finnigans upprättelse är oerhört spännande, med en intrig utöver det vanliga. Borås Tidning
En blivande klassiker?...Det här är en klyscha, men ska ni bara läsa en roman i höst så måste det bli den här. Gefle Dagblad

2 Box 21

av Roslund & Hellstr...
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 24 kr.
  ( 59,00 kr. )
Box 21 , av Roslund & Hellström
Beskrivning:

Det finns tyvärr ingen beskrivning på denna bok.

1 Odjuret

av Roslund & Hellstr...
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 24 kr.
  ( 49,00 kr. )
Odjuret , av Roslund & Hellström
Beskrivning:
Två barn hittas döda i ett källarförråd. Fyra år senare rymmer deras mördare från en fångtransport. Polisen är övertygad – han kommer att mörda igen. I en svensk småstad lämnar en pappa sin femåriga dotter ovanligt sent på dagis. Bara några timmar senare hittas flickan våldtagen och död. Hur kunde detta hända? När polisen står maktlös tar pappan saken i egna händer. Och plötsligt jagar man inte längre...

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!