Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

ordningsföljd

Läs i rätt ordning - Anders Gustafson och Johan Kant

Av  Maria Svensson , den 5 juli 2019

Solbritt Andersson på Singö är en helt vanlig poliskvinna på 60+ som varken har problem med det sociala eller överdrivet drickande. Hon är som folk är mest. Hitta ordningsföljden på de spännande böckerna om Solbritt här!

För dig som gillar lite annorlunda deckare är Singöserien ett hett tips. Anders Gustafson och Johan Kant står bakom de populära böckerna om kriminalinspektören Solbritt Andersson. I serien hittar du varken extremt våld, våldsamma seriemördare eller en försupen manlig utredare. Solbritt är en helt vanlig poliskvinna på 60+ som varken har problem med det sociala eller överdrivet drickande. Hon är som folk är mest.

Idén till serien fick Anders och Johan på Johans lantställe just på Singö, en ö i Stockholms skärgård, efter en lång diskussion om deckargenren och dess brister. De beslutade sig för att göra något åt saken och resultatet blev den första boken i serien, Singöspionen.

Vi stiftar först bekantskap med kriminalinspektören Solbritt Andersson när hon och hennes man man Rune flyttar in i sin nya sommarstuga på Singö. En av deras nya grannar berättar om det ouppklarade Singömordet, som skedde på marinbasen i närheten 1986. Solbritt kan inte släppa tankarna om fallet, trots att hon är på semester, och går igång med en egen undersökning.

Hittills har de fem böckerna om Solbritt Andersson på Singö sålt över 100 000 exemplar. Hitta rätt läsordning för serien nedan. Mycket nöje!

5 Blodspengar

av Anders Gustafson,...
, 2019
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Blodspengar , av Anders Gustafson, Johan Kant
Beskrivning:
BLODSPENGAR av Anders Gustafson och Johan Kant är femte boken i Singöserien.

I en fiskodlingsbassäng hittas en en människofot. Den ohyggliga upptäckten görs på Fogdö Lax i Roslagen. När polisen ankommer hittar de snart flera kroppsdelar - men inget huvud. Vem är offret?

Solbritt Andersson är kriminalinspektör och bor i närheten av fiskodlingen. Hon är hemma för att återhämta sig efter en arbetsskada och har gott om tid att tänka på sitt första fall, ett knivattentat på läkarhuset i Fruängen i Stockholm.

Solbritt blandas in i fallet med den styckade kroppen trots att hennes man Rune motsätter sig det - till och med trots att hennes mamma Gun är på väg att dö.

BLODSPENGAR är en fängslande polisroman och en fristående fortsättning på den populära kriminalserien om Singö. Serien har hittills sålt i över 180 000 exemplar.

Låter denna bok som något för dig? Missa inte de första fyra böckerna i serien: Singöspionen, MordbrännarenSändebudet och Änglabarnet.

4 Änglabarnet

av Anders Gustafson,...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 74 kr.
  ( 109,00 kr. )
Änglabarnet , av Anders Gustafson, Johan Kant
Beskrivning:
I Tranvik på Singö beslutar sig en husägare för att renovera ett torp på sin stora gård. Stugan, som byggts på 1700-talet, har stått obebodd i flera decennier. När teglet i den slitna murstocken rivs upptäcks en dold nisch och i den hittas ett skelett.
Den rutinerade 65-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes kollegor kommer snabbt till brottsplatsen. Snart konstaterar poliserna att de funnit kvarlevorna av en mycket ung människa. Hur länge har kroppen legat där och vem kan ha begått ett sådant brott? Inom kort väcker fallet Solbritts egna såriga barndomsminnen, som hon gjort allt för att glömma.
Änglabarnet är en kort fristående berättelse i den populära Singöserien, som hittills sålt i över 120 000 exemplar.

3 Sändebudet

av Anders Gustafson,...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Sändebudet , av Anders Gustafson, Johan Kant
Beskrivning:
Den erfarna kriminalkommissarien Solbritt Andersson står inför sin svåraste utmaning hittills. Hon och hennes kollegor arbetar med en omfattande utredning av företaget Rankena Tech, som bakom de putsade fasaderna tycks ha vida förgreningar till internationell brottslighet. Polisen närmar sig ett genombrott i fallet, men blir alltmer frustrerade över att de ständigt ligger steget efter. Finns det läckor eller infiltratörer i Norrtälje polishus?
Samtidigt hittas ett lik guppande i hamnen vid Svartklubben utanför Singö. Har offret, en tillbakadragen man som bott vid havet i hela sitt liv, verkligen drunknat på grunt vatten? Vilka är hans kopplingar till öns militära förflutna och till den charmige och maktfullkomlige prästen i Singö kyrka?
Sändebudet är den tredje fristående delen i Singöserien, och den avslutande om jakten på spionen och ex-militären Sven Löwengrip. Singöserien ( Singöspionen, Mordbrännaren och Sändebudet ) har sålt i 120 000 exemplar och länge toppat Storytels lista över mest lyssnade böcker. Sommaren 2018 släpps den fristående kortromanen Änglabarnet .
Författarna gillar sin ö och kan konstruera en riktigt vindlande intrig .
DAST MAGAZINE om Sändebudet
En mycket välbalanserad, spännande deckarthriller som passar en bred målgrupp.
ICEPICK

2 Mordbrännaren

av Anders Gustafson,...
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 36 kr.
  ( 59,00 kr. )
Mordbrännaren , av Anders Gustafson, Johan Kant
Beskrivning:
En våldsam brand utbryter en höstnatt i husvagnar och tält på Singö camping, där en grupp romer bor. Den 62-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson leder utredningen tillsammans med kollegan Lena Karlsson. Förövarna har inte lämnat några spår på platsen, bortsett från att de har sprejmålat en brun triangel på en informationstavla. Snart står också en gård på norra Singö i lågor. Finns det ett samband mellan mordbränderna?
Samtidigt fortsätter polisen arbetet med att kartlägga nätverket kring den gäckande spionen och ex-militären Sven Löwengrip. Det förflutna kastar återigen långa skuggor över skärgårdsön.
Mordbrännaren är den andra fristående delen i Singöserien.
Sagt om Singöserien
"Paret skriver lätt och ledigt utan språkliga krusiduller. Miljöbeskrivningen är intressant och trovärdig även för en person som aldrig satt sin fot på Singö. - DAST Magazine
"Boken försöker att inte ta fram ett klichéartat våld eller sexistiskt våld mot kvinnor det har de lyckats jättebra med. Det är en snäll, väldigt trygg historia med ganska vanliga människor och jag tycker de lyckats bra med det."
- Magnus Utvik, Gomorron Sverige
" ...språket är lättsamt, utan påhängda metaforer och handlingen tar sig fram kantad av igenkännbara vardagssituationer, vilket gör att läsningen blir behaglig och avkopplande. [...] Solbritt Andersson är en uppfriskande bekantskap som det skulle vara roligt att fortsätta att umgås med."
- Per Ahlander, VLT

1 Singöspionen

av Anders Gustafson,...
Pocket, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Singöspionen , av Anders Gustafson, Johan Kant, Gustafson & Kant
Beskrivning:
Den 62-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes man Rune har förverkligat sin dröm och köpt en sommarstuga på Singö i Roslagen. Av en granne får de höra talas om Singömordet, som skett på den närbelägna marinbasen 1986, strax efter att Olof Palme mördades. Trots att anläggningen var välbevakad lyckades gärningsmannen försvinna utan ett spår, och mordet är ännu ouppklarat.
Under sin semester kan Solbritt inte låta bli att göra egna efterforskningar. Sökandet efter sanningen sätter igång hänsynslösa krafter, beredda att göra allt för att hindra henne.
Singöspionen är en trovärdig kriminalroman som är mycket svår att lägga ifrån sig. En modern svensk deckare utan klichéartat övervåld och med en ovanlig hjälte i huvudrollen: en kvinnlig polis i övre medelåldern.
Boken försöker att inte ta fram ett klichéartat våld eller sexistiskt våld mot kvinnor det har de lyckats jättebra med. Det är en snäll, väldigt trygg historia. Med ganska vanliga människor och jag tycker de lyckats bra med det.
Magnus Utvik, Gomorron Sverige
... språket är lättsamt, utan påhängda metaforer och handlingen tar sig fram kantad av igenkännbara vardagssituationer, vilket gör att läsningen blir behaglig och avkopplande. [...] Solbritt Andersson är en uppfriskande bekantskap som det skulle vara roligt att fortsätta att umgås med.
Per Ahlander, VLT

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!