Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage67
blogImage67

Lär känna Mari Jungstedt

Mari Jungstedt är en av Sveriges mest populära deckarförfattare. Hon är särskilt känd för sina deckare om kriminalkommissarie Anders Knutas och journalisten Johan Berg. Här får du lära känna författaren lite bättre.

av

den 20. maj 2017

Mari Jungstedts första roman om kriminalkommissarie Anders Knutas och journalisten Johan Berg, DEN DU INTE SER (2003) är också Mari Jungstedts debutroman. Sedan dess har den blivit till en hel serie med de två huvudpersonerna och böckerna har utgivits i över 20 olika länder och en del av dem har också använts till en TV-serie.

Historierna om Anders Knutas och Johan Berg försiggår på Gotland där Mari Jungstedt har en sommarstuga. Mari Jungstedt tillbringar varje sommar på Gotland så hon känner området mycket väl. Det märks i hennes böcker som ger väldigt detaljerade miljöbeskrivningar av ön och alla dess hörn.

Mari Jungstedt är utbildad journalist och det märks också tydligt i hennes böcker eftersom det är med ingående research och förarbete som Mari Jungstedt genomför sitt författarskap. Tillsammans med de detaljerade beskrivningarna av Gotland skapar de djupgående personskildringarna grundlag för hennes böckers enorma popularitet.

                                                 Ett nytt samarbete

År 2016 inledde Mari Jungstedt ett samarbete med den norska författaren Ruben Eliassen, som resulterade i ännu en kriminalroman- EN MÖRKARE HIMMEL. Den här gången är handlingen flyttad till varmare grader, nämligen till Gran Canaria. I år kom bok nummer två i serien: DET FÖRLOVADE LANDET 

 

 

 

 

 

 

År 2006–2007 spelade man in fyra långfilmer på Gotland som var baserade på Jungstedts deckare. De som skapades av Anno Saul, Christiane Balthasar och Henriette Piper, kallas Kommissarien och havet. Filmerna har ockå visats som en TV-serie på 13 avsnitt. Här följer de resterande böckerna i bokserien, i tur och ordning:

Den döende dandyn

Mari Jungstedt

Pocket

Vårt normalpris
65,00 kr
Medlemspris
49,00 kr

Den mörka ängeln

Mari Jungstedt

Pocket

Vårt normalpris
65,00 kr
Medlemspris
49,00 kr

Den man älskar

Mari Jungstedt

Häftad

Vårt normalpris
106,00 kr
Medlemspris
88,00 kr

Det andra ansiktet

Mari Jungstedt

Pocket

Vårt normalpris
65,00 kr
Medlemspris
49,00 kr

Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar