Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Kristina Ohlsson-deckardrottning med fokus på skräck

Av  CECILIA , den 21 mars 2017

Svenska Kristina Ohlsson är ett bra bud på en ny skandinavisk deckar-drottning och är en väldigt produktiv författare, som har skrivit hela 14 böcker på bara sex år. Såväl deckare som ungdomsböcker!

Kristina Ohlsson har uttalat offentligt att hon tar avstånd från femi-deckargenren och att barn och förhållandeproblem inte på något sätt intresserar henne. Hon har varit anställd som akademisk analytiker på Försvarshögskolan och på självaste SÄPO samt är utbildad statsvetare. Allt detta återspeglas helt klart i en av huvudkaraktärerna i hennes böcker, Fredrika Bergman, som är en högt utbildad kvinna och civilt anställd hos polisen. Precis som Ohlsson själv är hon självständig, stark och kunnig inom sitt område. 

   Känslan framför allt

av Kristina Ohlsson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )

Att bli författare var en barndomsdröm för Kristina och hon började skriva redan som sjuåring, men det var först vid 30 års ålder som hon fick drömmen uppfylld, med debutromanen Askungen (2009). Anledningen till att det blev just deckare var inte bara på grund av hennes yrkeserfarenhet, utan även för att hon helt enkelt läst så mycket skräck och sett så många skräckfilmen att det kom helt naturligt. Detta enligt en artikel i Skånska Dagbladet. Fast man träffar knappast på ingående beskrivningar på amputerade kroppsdelar i hennes böcker. Ohlsson vill hellre skapa rysningar längs ryggraden och en känsla av att man kanske borde ta sig en titt över axeln, för säkerhets skull.  

 

                                            Inspiration

av Kristina Ohlsson
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )

Kristina är född och uppvuxen i Kristianstad. Därför var det också naturligt att använda stadens miljö i sina böcker. Att hon numera bor i Stockholm ser inte Ohlsson som en nackdel utan att hon då snarare kan ge en mer objektiv bild av staden. Förutom beskrivande scenarion så skriver Ohlsson på Svenska Deckarakademins hemsida att det är viktigt att en deckare har ett driv. Hon utgår alltid från att hon själv blir rädd av scenarion och händelser i sina böcker samt att boken har en energi. Det värsta hon vet är att bli uttråkad av en bok. Om Kristina vill fylla på med inspiration så har hon alltid något att hämta från sina favoritförfattare; t.ex. John Connolly, Jo Nesbø och, inte minst, Steven King. Faktum är att hon kanske själv är en nyupptäckt guru för den sistnämnda, då Ohlsson fått skicka ett signerat exemplar av den amerikanska utgåvan av ”Askungen”.

                                             Barnböcker

av Kristina Ohlsson
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 139,00 kr. )

Trots att Kristina Ohlsson nog mest är känd för sina deckarromaner så skriver hon även ungdomsböcker. Där lämnar hon inte helt sin huvudgenre och hennes unga läsare kan också räkna med en hel del spänning. Även som ungdomsbokförfattare är Ohlsson rosad. Faktum är att boken ”Glasbarnen” vann Sveriges Radios Barnens romanpris 2013. 

 

 

 

 

 

 

Böckerna om Fredrika Bergman i ordningsföljd:

av Kristina Ohlsson
Pocket, 2010
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Askungar , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.
I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.
Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.
Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?
"Fullgången deckardebut ... Debutanten Kristina Ohlsson bygger skickligt upp läsarens oro, och ökar tempot genom att låta perspektivet växla mellan utredare, mördare och medbrottslingar.
Dagens Nyheter
Askungar är en sådan där roman som jag läser med en klump i magen. Visst, det är en påhittad historia, men den är så väl berättad att det är väldigt lätt att ryckas med. ... Kristina Ohlsson ska vara väldigt nöjd med sin debut i spänningsgenren. Det är spännande och omskakande. Det märks att hon är van att skriva."
Gefle Dagblad

av Kristina Ohlsson
Pocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Tusenskönor , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.
Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.
I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.
Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.
Sagt om boken:
"Riktigt, riktigt spännande!"
Dagens Nyheter
"Språket flyter och hela historien är både spännande och intressant om flyktingproblematiken, och manar på sidbläddrandet."
Sundsvalls Tidning
"Spänning som varar ... Hon är skicklig på att hålla läsaren på halster och inte ge mer än vaga ledtrådar vartåt det lutar, vad som beror på vad och vem man ska lita på."
Kristianstadsbladet

av Kristina Ohlsson
Pocket, 2012
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Änglavakter , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år.Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.
På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad.Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?
Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?
Änglavakter är Kristina Ohlssons tredje kriminalroman om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht och Peder Rydh. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor har belönats med Stabilopriset och är nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010.

av Kristina Ohlsson
Pocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Paradisoffer , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
PARADISOFFER av Kristina Ohlsson möter vi Fredrika och Alex som måste arbeta tillsammans med amerikanska myndigheter mot terror.
 
Strax efter att den fullsatta Boeing 747 har lättat från Stockholm mot New York hittar man ett hotbrev på en av toaletterna ombord. I detta ställs det krav till både den svenska och amerikanska regeringen och om dessa inte infrias kommer planet att sprängas i luften.
Det ena kravet från kaparna är att regeringen ska ompröva sitt beslut om att utvisa en man som har blivit bedömd till att vara en säkerhetsrisk av Säpo. Detta ställer regeringen inför valet att rädda livet på de fyrahundra passagerare som hålls som gisslan ombord på planet eller att fullfölja utvisningen.
 
Alex Recht är kriminalkommissarie och är den som blir satt på utredningen av kapningen. Till sin hjälp har han den färgstarka Eden Lundell från Säpos terrorenhet. Fredrika Berg jobbar för tillfället på justitiedepartementet och är involverad i utvisningsärendet. Hon blir skickad tillbaka till polisen för att bli kontaktled mellan regering och polis. Det står snart klart för utredningsgruppen att planen bakom kapningen är mycket mer ondskefull än någon hade kunnat ana.
 
Kravet som ställs på den amerikanska regeringen ställer de amerikanska utredarna för ett fruktansvärt dilemma. Det rör ett hemligt fängelse i Afghanistan som kallas Tennyson Cottage. Vill man verkligen infria kaparnas krav?
 
Timmarna går och både Fredrika och Alex börjar med fasa inse att de håller på att förlora alla möjligheter att rädda planet och passagerarna ombord. Men det är inte bara en kamp mot tiden, de kämpar även mot den amerikanska myndighetens skräck för nya terrorattentat. Och bränslet i planet räcker inte i en evighet…

av Kristina Ohlsson
Pocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 29 kr.
  ( 49,00 kr. )
Davidsstjärnor , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, han som kommer om natten och rövar bort sina offer. I dag minns nästan ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan i Stockholm till döds inför barn och föräldrar. Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.
Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel.
Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en väl bevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?
"Som vanligt när det gäller Kristina Ohlsson är det spännande och plågsamt nära. Och dessutom är personerna intressanta."
Barometern
"Davidsstjärnor är spännande, tankeväckande och till viss del även nyskapande; hittills en av årets starkaste i genren."
Göteborgs-Posten
"En av Sveriges bästa deckarförfattare just nu, framför allt skriver hon bra intriger. ... Skickligt berättad..."
Lotta Olsson, DN
"Som vanligt helt omöjligt att släppa hennes intrig, Kristina Ohlsson är vår regerande deckardrottning just nu."
Caroline Engvall, Metro
"Ja, åh så bra hon är, Kristina Ohlsson!"
Anders Wennberg, Gefle Dagblad

av Kristina Ohlsson
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Syndafloder , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
SYNDAFLODER av Kristina Ohlsson är den sjätte boken om Fredrika och Alex. Vem har skjutit mannen och varför bär han dotterns ring?
 
En man hittas död framför brasan, sittandes i sin fåtölj. Han har blivit skjuten i bröstet. Underligt nog har han sin dotters vigselring sittandes på lillfingret.
I en annan del av stan letar en begravningsentreprenör febrilt efter sin bror, en bror som ingen annan saknar och som han är rädd för är borta för alltid.
Under tiden kämpar en kvinna för att behålla kontrollen när hennes man blir farligare och farligare. Tiden rinner mellan fingrarna på henne och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.
Fredrika Bergman och Alex Recht kan se samband mellan de olika fallen och de upptäcker en cirkel av spår som leder till att gamla synder kommer till ytan. Men det är någon som vill ställa allt till rätta igen och som skriver meddelanden till Alex. Men vem är det egentligen och varför verkar det som om gärningsmannen hela tiden ligger ett steg före?
 
SYNDAFLODER är den sjätte boken om Fredrika Bergman och Alex Recht.

 

Ungdomsböckerna i serien om Glasbarnen

av Kristina Ohlsson
, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 129,00 kr. )
Glasbarnen , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
Vinnare av Barnens Romanpris 2013, Sveriges Radios och UR:s pris för bästa barnbok för 9-12-åringar!
Deckarförfattaren Kristina Ohlsson debuterar här som barnboksförfattare och klarar det elegant, med en skickligt uppbyggd intrig ...Lotta Olsson, Dagens Nyheter
En berättelse som får det att pirra i magen ...Ingalill Mosander, Aftonbladet
Mystiska saker händer i Billies och hennes mammas nya hem. Det är som att huset inte vill ha dem där. Tillsammans med vännen Aladdin börjar Billie forska i husets mörka historia. En historia som leder hela vägen fram till den natt då Billie plötsligt vaknar av att någon, eller något, knackar på hennes fönster.
Kristina Ohlsson tillhör Sveriges absoluta deckarelit. Hennes böcker om Fredrika Bergman har alla legat på topplistor inte bara i Sverige. Glasbarnen är hennes första bok för unga läsare.

av Kristina Ohlsson
, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 78 kr.
  ( 129,00 kr. )
Silverpojken , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
"Först såg Aladdin bara sig själv i spegelglaset. Sedan tittade han en gång till och kände hur hjärtat stannade. För bakom honom stod pojken i kortbyxorna. Aladdin skrek till. Då slocknade lampan i taket och allt blev svart."
En mystisk pojke i kortbyxor smyger omkring i snön. När Aladdin försöker prata med honom, försvinner han snabbt utan att säga ett ord. Och när han rör sig i snön, syns det inga spår där han har gått. Vem är han? Hör han hemma på flyktingbåten i hamnen? Eller kan han vara Silverpojken - han som i hundra år försökt hitta det försvunna kyrksilvret?
Aladdin, Billie och Simona bestämmer sig för att lösa gåtan.
Kristina Ohlsson räknas som en av Sveriges främsta deckarförfattare och har haft stor framgång, både i Sverige och utomlands, med sina böcker om Fredrika Bergman. 2013 utkom Glasbarnen , hennes första bok för unga läsare, som tilldelades Barnens Romanpris . Silverpojken är den fristående fortsättningen.
"Författaren skriver lättläst utan att förenkla och den spännande och spökhistorieaktiga berättelsen vävs ihop med en historia om familj och samhälle av idag."
Eva Wahlström, Borås Tidning
"En spännande bok, fast förankrad i den svenska verkligheten."
Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Med hög puls och ett lätttillgängligt språk presenterar Ohlsson pusselbitar som både rör aktuella flyktingströmmar från Syrien, historiska brott i bokens Åhus och rena spökhistorier. Bitarna speglar finurligt varandra, även de som till en början kan tyckas obetydliga, och gör att berättelsen hela tiden växer sig starkare. Jag läser den i ett svep och hoppas på ännu en fristående fortsättning."
Jonna Fries, Smålandsposten

av Kristina Ohlsson
Kartonnage, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 139,00 kr. )
Stenänglar , av Kristina Ohlsson
Beskrivning:
Nytt mysterium för kompisarna i Åhus!
"... fängslande och alldeles lagom kusligt."
Jonna Fries, Kristianstadsbladet
"Ohlsson skapar en vardagens mystik som påminner om den i Maria Gripes böcker."
Lena Kåreland, Svenska Dagbladet
Snart är det påsk och Simona ser fram emot att tillbringa en vecka med sin mormor i Åhus. Men något är fel. Mormor är trött och tankfull. Och Simona hör knarrande steg från Suckarnas rum. De stora stenstatyerna i trädgården flyttar sig hela tiden, och varifrån kommer de mystiska rösterna på de gamla kassettbanden? Rösterna som ber Simona att skynda sig, innan det är för sent.
Simona tar hjälp av sina kompisar Billie och Aladdin för att lösa gåtan.
Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika kriminal- och barnboksförfattare. Hennes första bok för unga läsare, Glasbarnen , utkom 2013 och vann Barnens Romanpris. 2014 följde hon upp med Silverpojken och nu fortsätter de fristående böckerna om barnen i Åhus med Stenänglar .
"Det vete sjutton om inte det här är den hittills mest skräckinjagande av Kristina Ohlssons barnböcker."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter
"Det är spännande och välskrivet. ... Det hela berättas väldigt fint och inkännande - något av bokens stora behållning."
Maria Nyström, Upsala Nya Tidning
"... stilistiskt påminner författaren om en nutida Maria Gripe. Skickligt, spännande och bra skrivet för unga."
Susanna Lundell, Kommunalarbetaren
" allt gestaltat med lyhörd trovärdighet. Stenänglar är en välskriven mysterieskildring som berör viktiga ämnen på ett klokt sätt, och härligt spännande sträckläsning med karaktärer man fäster sig vid."
Boel Peterson, BTJ

 

Foto Anna-Lena Ahlström

 

Taggar:   Deckareböckerskräckungdomsbok

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!