Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage18
blogImage18

Ken Folletts succéhistoria

Ken Follett är en av vårs tid mest populära författare och hans böcker är älskade av läsare världen över. Som en av de mest populära författare i världen har han sålt 130 miljoner exemplar.

av

den 17. marts 2017

Genombrottet

När Ken Follet 1978 fick sitt stora genombrott med thrillern ”Nålens öga”  (orginaltitel "Eye of the needle") hade han redan 10 böcker bakom sig. När han skrev boken så visste Ken Follett att boken var något alldeles speciellt. Hans dåvarande fru, Mary, höll med honom. Boken blev en stor succé och när rättigheterna till att utge boken i USA blev såld för 800 000 dollar, så kunde han säga upp sitt jobb som journalist. Boken blev även filmatiserad 1981, med Donald Sutherland på rollistan. Framgången med ”Nålens öga” skrämde Ken Follett något, då han fruktade att han inte kunde nå dit igen.

Världsomspännande succé

Fast hans framgång fortsatte och hans efterföljande böcker hamnade på första plats på en rad bästsäljar-listor. Det blev till fem bästsäljare, innan Ken Folletts stora genombrott kom. Romanen ”Svärdet och spiran” blev en världsomspännande succé som även de som inte känner till Ken Follett eller hans resterande författarskap har hört talas om.

Faktum är att hans agent var mycket bekymrad när Follett bestämde sig för att skriva en historisk roman istället för en thriller, som han fram till dess gjort stor succé med. ”Svärdet och spiran” utkom 1989 med storartad framgång. Den låg på New York Times bästsäljarlista i 18 veckor och den hamnade på första plats på bästsäljarlistor över hela världen. När en tysk Tv-station höll en omröstning för att hitta de bästa böckerna i världen, så blev den nummer tre, endast slagen av Bibeln och Ringarnas Herre och när The Times i London bad sina läsare att hitta de 60 bästa böckerna från de 60 senaste åren, blev ”Svärdet och spiran” nummer två (efter Harper Lees ”Dödssynden-To kill a mockingbird). Den nästan lika framgångsrika ”En värld utan slut” hamnade på plats 23. Idag finns ”Svärdet och spiran” i en rad olika varianter som brädspel, TV-serie och teaterstycke.

När thrillern möter den historiska romanen

Därefter har det blivit en hel rad thriller, spänningsromaner och historiska romaner för den framgångsrika författaren. Bland annat ”Nattväktarna” som handlar om ett danskt par som vill fly till England, när Tyskland intagit Danmark under andra världskriget. Med Århundradettrilogin ville Ken Follett kombinera de två genrerna thriller och historisk roman till en.

Evighetens rand

Ken Follett

Häftad

Vårt normalpris
126,00 kr
Medlemspris
101,00 kr

FOTO AV OLIVIER FAVRE

 


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar