Bli Medlem Returböcker Kundservice

BLACK WEEK

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Författarporträtt

Ken Folletts succéhistoria

Av  NINA SANDERHOFF HANSEN , den 17 mars 2017

Ken Follett är en av vårs tid mest populära författare och hans böcker är älskade av läsare världen över. Som en av de mest populära författare i världen har han sålt 130 miljoner exemplar.

Genombrottet

När Ken Follet 1978 fick sitt stora genombrott med thrillern ”Nålens öga”  (orginaltitel "Eye of the needle") hade han redan 10 böcker bakom sig. När han skrev boken så visste Ken Follett att boken var något alldeles speciellt. Hans dåvarande fru, Mary, höll med honom. Boken blev en stor succé och när rättigheterna till att utge boken i USA blev såld för 800 000 dollar, så kunde han säga upp sitt jobb som journalist. Boken blev även filmatiserad 1981, med Donald Sutherland på rollistan. Framgången med ”Nålens öga” skrämde Ken Follett något, då han fruktade att han inte kunde nå dit igen.

Världsomspännande succé

Fast hans framgång fortsatte och hans efterföljande böcker hamnade på första plats på en rad bästsäljar-listor. Det blev till fem bästsäljare, innan Ken Folletts stora genombrott kom. Romanen ”Svärdet och spiran” blev en världsomspännande succé som även de som inte känner till Ken Follett eller hans resterande författarskap har hört talas om.

Faktum är att hans agent var mycket bekymrad när Follett bestämde sig för att skriva en historisk roman istället för en thriller, som han fram till dess gjort stor succé med. ”Svärdet och spiran” utkom 1989 med storartad framgång. Den låg på New York Times bästsäljarlista i 18 veckor och den hamnade på första plats på bästsäljarlistor över hela världen. När en tysk Tv-station höll en omröstning för att hitta de bästa böckerna i världen, så blev den nummer tre, endast slagen av Bibeln och Ringarnas Herre och när The Times i London bad sina läsare att hitta de 60 bästa böckerna från de 60 senaste åren, blev ”Svärdet och spiran” nummer två (efter Harper Lees ”Dödssynden-To kill a mockingbird). Den nästan lika framgångsrika ”En värld utan slut” hamnade på plats 23. Idag finns ”Svärdet och spiran” i en rad olika varianter som brädspel, TV-serie och teaterstycke.

av Ken Follett
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Svärdet och spiran , av Ken Follett
Beskrivning:
Svärdet och spiran är en storslagen skildring av 1100-talets krigshärjade England och om en grupp människor vars öden sammanlänkas med byggandet av en praktfull katedral. Med bred pensel målar Ken Follett upp medeltidens myllrande och färgstarka värld av sammansvetsade familjer, bönder, kungligheter, tjänsteflickor, riddare och munkar. 1100-talets grymma värld där skampålen stod mitt på torget, därvarje sår var dödshotande och barnen fick svälta ihjäl. En värld av makthunger, religiös fanatism, skönhetstörst, okunskap och vanliga hyggliga människors försök att klara sig från den ena dagen till den andra. I en rättfram och initierad berättelse skildrar Follett hur människorna i Kingsbridge tar sig an det väldiga projektet att resa kristenhetens högsta katedral. Och samtidigt som bygget växer sig allt högre pågår det mänskliga livet som alltid, med kärlek, åtrå, nyfikenhet, avundsjuka och hat

När thrillern möter den historiska romanen

Därefter har det blivit en hel rad thriller, spänningsromaner och historiska romaner för den framgångsrika författaren. Bland annat ”Nattväktarna” som handlar om ett danskt par som vill fly till England, när Tyskland intagit Danmark under andra världskriget. Med Århundradettrilogin ville Ken Follett kombinera de två genrerna thriller och historisk roman till en.

av Ken Follett
Storpocket, 2011
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Giganternas fall , av Ken Follett
Beskrivning:
Giganternas fall är en ny magnifik historisk berättelse av Ken Follett. En skildring av fem olika familjer – från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales – och hur deras dramatiska livsöden länkas samman under det tidiga 1900-talets omvälvande händelser: första världskriget, ryska revolutionen, kampen för kvinnlig rösträtt… Handlingen rör sig från Washington till Sankt Petersburg, från kolgruvornas mörker och faror till palatsens glittrande ljuskronor, från diplomatins korridorer till de makthavandes sängkammare.
Som alltid hos Ken Follett förenas spänning, romantik och historisk autencitet i denna tätt sammanvävda historia om makt och vanmakt.
Giganternas fall är första delen i en trilogi och ges ut samtidigt i ett tiotal länder. I de följande två böckerna kommer vi att få följa de fem familjernas fortsatta öden under 1900-talets konflikter och kriser.

av Ken Follett
Storpocket, 2013
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Världens vinter , av Ken Follett
Beskrivning:
Del två i trilogin Århundradet

Världens vinter tar vid där Giganternas fall (den första boken i trilogin Århundradet) slutade. Fem olika familjer – från USA, Tyskland, Ryssland, England och Wales – länkas samman under en enormt omvälvande tid då allt står på spel: Tredje riket växer fram, spanska inbördeskriget pågår och andra världskriget blir alltmer ett fasansfullt faktum. Ken Folletts historiska krönika är magnifik och redan hyllad runt om i världen, både för sin höga trovärdighet och sitt stora underhållningsvärde. ”Medryckande berättad och läsvärd ända till slutet.” The New York Times Book Review

av Ken Follett
Storpocket, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 119,00 kr. )
Evighetens rand , av Ken Follett
Beskrivning:
Evighetens rand är den storslagna finalen på Ken Folletts romantrilogi om fem familjers öden under 1900-talet. Berättelsen, som inleddes med Giganternas fall och Världens vinter, har nu nått fram till de dramatiska årtiondena mellan 1960 och 1989. Familjemedlemmarnas liv flätas samman mot en fond av sociala, politiska och ekonomiska omvälvningar: medborgarrättsrörelsen, Berlinmuren, kriget i Vietnam och Kubakrisen. Det är en tid av passion, revolution och politiskt spel – och av rock'n'roll. Den östtyska läraren Rebecca Hoffman upptäcker att Stasi spionerar på henne och fattar ett hastigt beslut som kommer att påverka hennes familj för resten av livet. Juristen George Jakes blir rekryterad till Robert Kennedys justitiedepartement och befinner sig plötsligt mitt i kampen för medborgerliga rättigheter, samtidigt som han måste utkämpa en annan strid på det mer personliga planet. Cameron Dewar, sonson till en senator, går med på att bli spion för att tjäna de högre syften han tror på, men tvingas inse att världen är en farligare plats än han kunnat ana. Och Dimka Dvorkin, en av Nikita Chrusjtjovs unga medarbetare, dras in i det kalla kriget mellan Sovjetunionen och USA, medan hans syster Tania tar sig från Moskva till Kuba, Prag och Warszawa – och rakt in i historien.

FOTO AV OLIVIER FAVRE

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!