Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Julklappsguide

Julklappsguide – Romaner

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Känner du någon som älskar att läsa romaner? Vi har valt ut tre av årets största romantitlar. Här hittar du tre riktigt bra böcker som du kan ge bort till dem som älskar att läsa romaner.

Roman är ett brett begrepp. Romaner kan innehålla det mesta, allt från kärlek och äventyr till mord och tragedi. Romaner kan utspela sig i en fantasyvärld – långt ifrån vår egen värld, eller så kan den spegla verkligheten och vår nutid. Sista året bjöd på några riktigt bra romaner. På vår lista har vi band annat med årets nobelprisvinnare Kazuo Ishiguro, vårt svenska historiegeni Mikael Niemi och den amerikanska succéfärfattaren Colson Whitehead. Vi hoppas att du kan hitta en bok som passar perfekt som julklapp!

 

Julklappsguide – Romaner

 

Här är tre riktigt bra romaner från det sista året.

 

av Mikael Niemi
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Koka björn , av Mikael Niemi
Beskrivning:
Det var prosten som gjorde fyndet. En bra bit ute i det sviktande kärret gav han ifrån sig en genomträngande busvissling, som han lärt sig under sin tonårstid i Kvikkjokk. Jag skyndade mig genast åt hans håll. Vattnet var kolsvart, över ytan stack en stör upp. Prosten grep tag och vickade på den. I det mörka slammet vajade något ljust, något som liknade hö. Sedan, till min outsägliga fasa, insåg jag att det var hår.
I det nordligaste Sverige, sommaren 1852, i byn Kengis drabbar prostens andliga väckelse både samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa norrländska skogarna. Är det en slagbjörn som härjar? Folket drar snabbt ut på jakt efter björnen men prosten fruktar dock att det är något långt värre som är löst i skogen. En ondska tränger sig allt närmre prosten, vilket hotar att krossa hela väckelsen. Tillsammans med samepojken Jussi måste prosten hitta svaret på det mörker som kommer allt närmre. 
Koka björn är en fascinerande och fängslande berättlese om mannen som valts till årtusendets norrbottning, prästen Laestadius. Mästerförfattaren Mikael Niemi skildar på ett levande sätt hur stora händelser drabbat en liten värld, och hur Laestadius vinner allmogens stöd trots överhetens motstånd.

 

av Kazuo Ishiguro
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 219,00 kr. )
Återstoden av dagen , av Kazuo Ishiguro
Beskrivning:
Romanen om mönsterbutlern Stevens som ger sig iväg i sin husbondes bil på sitt livs första semester har blivit en modern klassiker. Författaren låter med ojämförlig mästerlighet den korrekte butlern ta läsaren med på en resa genom den engelska landsbygden 1956. Och genom sina egna minnen. Återstoden av dagen är en sorglig och humoristisk betraktelse över den vanliga människans demokratiska ansvar och en skarpsinnig och ironisk berättelse om missriktad idealism.

 

av Colson Whitehead
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 229,00 kr. )
Den underjordiska järnvägen , av Colson Whitehead
Beskrivning:
DEN UNDERJORDISKA JÄRNVÄGEN av Colson Whitehead är en historisk roman som utspelar sig i den amerikanska södern.

Cora växer upp som slav i amerikanska södern. Den underjordiska järnvägen hjälpte slavar att ta sig norrut. En dag beslutar hon sig för att fly via den underjordiska järnvägen.

Egentligen var det som kallades DEN UNDERJORDISKA JÄRNVÄGEN ett nätverk av hjälpare – i Whiteheads roman har den tagit bokstavlig form. Ett drabbande mänskligt drama som ställer frågor om ras, slaveri, historia och vår egen tid.

 

Oavsett vem du letar efter en julklapp till dig själv eller till någon annan så kan du hitta inspiration i vår Julklappsguide. Om du inte hittade det du letade efter så kan du också ta en titt på under kategorierna Deckare & spänning, Hobby, Mat & gastronomiRomaner eller Hälsa.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!