Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Julklappsguide

Julklappsguide – Presenter till kvinnor 20–35 år

Av  Robin Oldberg , den 27 november 2017

Oavsett om du letar efter en present till dig själv eller en av dina nära och kära så kan du få tag i en riktigt bra läsupplevelse genom att ta hjälp av vår julklapsguide.

Letar du efter en bra bok till din mor, fru, flickvän, vän, eller till ditt barn? På vår lista har vi blandat en bästsäljande deckare från Sveriges största författare med en gripande historia om livet som kvinna i Nigeria under 1980-talet och fängslande bok om hur vi formas av vår uppväxt och alla dess händelser. Vi har helt enkelt letat fram några fantastiska titlar som vi varmt kan rekommendera till alla!

 

Julklappsguide till kvinnor 20–35 år

 

Letar du efter en riktigt bra bok? Vi har valt ut tre riktigt bra böcker från det gågna året. Låt dig inspireras i din julklappsjakt!

 

av Camilla Läckberg
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Häxan , av Camilla Läckberg
Beskrivning:
I HÄXAN av Camilla Läckberg försvinner den fyraåriga Linnea från sitt hem och ett trettio år gammalt mord kommer upp till ytan igen.


Linnea är bara fyra år när hon försvinner från gården utanför Fjällbacka. Hennes försvinnande väcker många tragiska minnen till liv, då en annan flicka försvann från precis samma gård trettio år tidigare och som senare hittades mördad. Det var två tonåriga flickor som blev anklagade för att ha kidnappat och dödat flickan. På grund av sin ålder slapp de för fängelsestraff på trots av att domstolen hade befunnit dem skyldiga för brottet. Den ena av flickorna stannade i Fjällbacka och har levt ett stilla liv där, medan den andra just har återvänt för första gången sedan det hände – som känd skådespelerska som ska spela Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i området.
Fjällbackaborna ställer upp med stark uppbackning för att leta efter Linnea och man hittar henne till sist, naken vid den samma skogstjärnen som man hittade den första flickan för så många år sedan. Skräcken sprider sig i samhället – kan fler flickor vara i fara?
Patrik Hedström, polis vid Tanumshedepolisen, tycker det verkar långsökt men börjar utreda om det finns ett samband mellan de två fallen. Polisen får hjälp av Erica Falck som länge har arbetat på en bok om det trettio år gamla mordet. Utredningen river upp gamla sår och invånarna i samhällets rädsla för det okända får oerhörda konsekvenser.
HÄXAN är den tionde delen av Fjällbackaserien med författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i huvudrollerna.

 

av Ayobami Adebayo
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 161 kr.
  ( 229,00 kr. )
Stanna hos mig , av Ayobami Adebayo
Beskrivning:
En stark och gripande debutroman, som dessutom är brinnande aktuell.
Dan Brundin, BTJ
Oj, så bra av debutanten Ayobami Adebayo. Med varm humor målar hon bilden av kvinnoliv i Nigeria under det politiskt oroliga 1980-talet ... Hjärtskärande vackert om den unga, barnlösa Yejide.
Kerstin Särneö, Tara
Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer.
Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten.
Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan.
Stanna hos mig är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar.
Ayòbámi Adébáyò föddes i Lagos, Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent. Stanna hos mig är hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Womens Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare.
Läsaren dras tätt intill huvudpersonerna ... Språket är direkt och inre reflektioner får aldrig berättelsen att tappa tempo. Känslor och handlingar vävs samman och konkreta skildringar av brygder, helbrägdagörare och gamla myter och föreställningar lever sida vid sida med modernare idéer och allmänmänskliga känslor av skam, skuld och övergivenhet ... debuten inger hopp om ett författarskap av fortsatt hög klass.
Marie Blomgren, Nya Wermlands-Tidningen

 

av Martina Haag
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Livet går så fort. Och så långsamt , av Martina Haag
Beskrivning:
Romanen LIVET GÅR SÅ FORT. OCH SÅ LÅNGSAMT av Martina Haag handlar om hur vi blir de vi är.

I alla skolklasser existerar en hierarki, en coolhetsordning. Det gäller att försvara sin position hela tiden, inte göra något fel eller ha på sig fel kläder, eller prata med fel person - det kan förstöra allt. Ingen vill vara en av de pinsamma, de mobbade eller de som ingen pratar med. Skolan och skolgården är hela ens värld, med sina egna lagar och regler, där de vuxna inte existerar. Även många år efter att skolan slutat kan man se på en bild av sin gamla skolklass och gradera alla klasskompisar i rangordning.

Martina Haag har skrivit en bok om hur man formas som person, och om alla de händelser i livet som har avgörande betydelse för vem man blir.

Martina är skådespelare, krönikör och författare och har bland annat spelat huvudrollen i filmatiseringen av hennes egen roman Underbar och älskad av alla. Hennes roman Det är något som inte stämmer blev utsedd till "Årets bok" under Bokmässan i Göteborg 2016.

 

Om du gillar deckare, romaner och historiska romaner så rekommenderar vi att du kollar in Julklappsguide – Deckare, Julklappsguide – Mat- och Kokböcker, Julklappsguide – RomanerJulklappsguide – Biografier, Julklappsguide – Hälsa & Sundhet, Julklappsguide – Livsstil och Julklappsguide – Historiska böcker. Även där finns det en massa goda läsupplevelser och inspiraiton till julklappshandeln.

Kom ihåg: Som privatkund har du alltid 90 dagars ångerrätt på böcker du har beställt på Plusbok.se. Det betyder att om den vara du får levererad inte är som förväntat, eller om du av någon anledning inte längre önskar varan, kan du returnera den till oss.

Tryck HÄR för att komma tillbaka till Julklappsguidens startsida.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!